Отговори
# 420
Pochti bezobidna и аз те поздравявам горещо Hug  Така се надявах да се получи при теб, сега и аз съм една идея по-оптимистично настроена. Като се поокопитиш мини да ни разкажеш за прекрасното събитие  Hug
Стискам палци на Мяучето, аз също очаквам голяма бебка. Каката се роди 3510 а сега корема ми ми се струва още по-голям. В осмия месец измериха бебето, че е 2600 гр. Въпреки това моята докторка не бърза да прави никакви заключения.. на финала ще ми прави по обстоен преглед.

Още веднъж честита рожбица ... прегръдки и Hands Clap  Hands Clap за авторката на темата

# 421
Страхотна новина!!!
pochti_bezobidna, много съм щастлива за теб!  Hug Да ви е жив и здрав Боримир, поздравления, че успя!
От началото на януари всеки ден чакам да се похвалиш и тайничко си пожелах ако ти родиш нормално и аз да успея, дано да се сбъдне  Wink
И аз чакам подробности с нетърпение!  Heart Eyes

На всички останали момичета благодаря за подкрепата, ако не сте вие, просто сигурно ще се оставя на течението... Сега съм още по-решена да се боря, стискайте палци!
zozima, не съм получила инфото за акушерката, моля те прати ми го пак в скайпа когато имаш възможност. Да, нямам намерение да казвам на следващия лекар какво са казали предишните, ще чакам неговото заключение и ще си направя извод. И аз не вярвам много на мерките на ехографа, но съм склонна да си мисля, че наистина бебето е по-голямо от 3,500. Първото беше 4,100, а днес разбрах, че мъжът ми се е родил 5,300 и то нормално Shocked, направо се шашнах! Той е висок 1,90, а и аз не съм дребна, така че явно гените си казват думата. Но пък и големи бебета се раждат нормално, няма да съм първата, нито единствената, продължавам да вярвам!

# 422
  • ул. "Мечтание"
Но пък и големи бебета се раждат нормално, няма да съм първата, нито единствената, продължавам да вярвам!

Естествено!  Hug
Да не говорим, че сякаш едно време, кога все още е нямало секцио и супер-компетентни лекари, бебетата над 4 кг са били съвсем нормално явление и са си се раждали от където си трябва.  Laughing
Докато бях в болницата след секциото имаше една мама, която роди нормално, без упойка и шевове, супер бързо и лесно почти 5 килограмовото си бебе, а тя беше по-скоро ниска, дребна и слаба.

# 423
Здравей,"Mamma"!Прочетох един твой отговор свързан с раждането секцио и затова имам един въпрос лично към теб.Писала си ,че отново си бременна след две секцио-честито!Желая ти безпроблемна бременност и раждане!Въпроса ми е възможно ли е трето секцио понеже на мен ми казаха че не е желателно повече да забременявам,тъй като поради медицински причини немога да родя нормално.Даже искаха да ми вържат тръбите ,но незнаех че се иска и съгласието на мъжа ми.Аз трудно забременях втория път 8 години не сме се пазили и по схема с лекарства забреминях.Сега сина ми е на 1 год.и 2 месеца и моя мъж пак не ме пази и се двоумя дали да си сложа спирала или не?На теб какво ти казват лекарите за евентуално трето секцио-възможно ли е?

# 424
  • Пловдив
Почти безобидна, страхотна новина!Да е жив и здрав Боримир, да расте усмихнат и много да ви радва! Hug
И аз чакам с нетърпение разказа за твоето раждане.

# 425
  • Paris, France
pochti_bezobidna, Много се радвам за вас и експресното ти раждане. Да ти е живо и здраво бебенцето и заедно да сте много щастливи!

radka74, може 3то секцио. Даже нормално може след 2 секции. Може и 10 секции. Майката на Джон Кенеди е родила 11 деца, всичките със секцио доколкото помня. Рискът обаче се увеличава със всяко следващо. Всъщтност, след 3-4 бременности рискът от усложнения със всяка следваща расте стремглаво. Не зная какви проблеми имаш и причината за 2 секции, но по принцип е възможно 3то секцио и имам много познати с по 3-4. В Либия, например, по време на 4то секцио задължително връзват тръбите без даже да питат родилката или мъжа и. Странно ми се струва да питат мъжа ти дали е съгласен, особено в 21 век в Европа Shocked. Все пак ти бременееш и раждаш и имаш право да контролираш фертилността ти.

# 426
radka74, принципно е възможно. Не може обаче да се абсолютизира и е най-добре това да ти каже специалист, който е запознат със състоянието ти.
Както имам познати, които родиха нормално след два броя секцио, така имам и познати, на които изрично им забраниха трета бременност.
При мен, още след второто секцио ми казаха така, както и при теб, а именно - да не си и помислям за трета бременност.
Настоящата ми (трета) бременност бе планирана след като получих изричното разрешение на лекарката ми, а раждането отново ще бъде секцио (8 години след второто и 12 години след първото).

Относно решението за прекъсване проходимостта на тръбите, точно за това питах миналата седмица.
Казаха ми, че е нужно да изготвя нотариално заверена декларация, подписана от мен и съпруга ми, че желаем по време на секциото да ми бъде направено въпросното хирургично прекъсване на проходимостта на тръбите.

# 427
 Nevena Virolan Благодаря за отговора!Значи да не се плаша от евентоално следващо раждане ако се случи.Причината за моите раждания секцио са че при първата ми бременност ми откриха разлепване на ретината и двете ми очи са шити с лазер тогава.Затова и второто ми раждане стана секцио,казаха ми че е изключено да опитвам нормално раждане въпреки че ако зависи от мен аз много желая да усетя тази тръпка от естественото раждане,но уви SadОще при първата бременност както и при втората получих разкритие още в осмия месец и затова съм била на задържане докато влезна в деветия.Каката се роди една седмица като влезнах в деветия ,а малкия едва ме устискаха един ден да вляза в деветия и ме оперираха веднага.Казваха ми че не трябва да получавам силни контракции за да нямам напъни за раждане че може да успея да родя нормално ,но няма да мога да си видя детето понеже може да ми се отлепи ретината и да ослепая Praynigпази Боже!Аз не че имам намерение да забременявам пак ,но ако случайно стане не ми се иска да се стига до аборт CryМоя мъж няма желание да използва той предпазни средства Embarassedзатова аз трябва да реша какво да правя дали да сложа спирала или за хапчета нямам желание,или да се оставя на съдбата,понеже знам че имам някакъв наклон на матката който ми е пречил да забременея 8 години и благодарение на една лекарка която го откри и ми направи схема с лекарства вече си имам и син за когото съм мечтала HugНо като знам вече че може и повече от две секцио съм по-спокойна Wink

# 428
Почти безобидна, разплаках се и аз от радост! Ти успя!!!!!!!  smile3501 newsm44 Не можеш да си представиш колко прекрасно се почувствах!!! Благодаря ти! Бъдете живи и здрави и само усмивки да ви носи Боримир!!!  Hug   bouquet

Че и на същата дата като моето момче  Flutter  Hug

# 429
Mamma От все сърце ти желая успешно и безпроблемно раждане и те поздравявам за решението да плануваш да имаш трето детенце !Аз вече съм на 36 години и това също е повод да се замисля малко по-сериозно дали не е по-добре да сложа една спирала и да се примиря с мисълта че вече си имам и момче и момиче а и колкото да ми се е искало да почувствам болката от естественото раждане
няма да мога SadА за това да ти вържат тръбите по време на операцията е добре ако разбира се Вие и двамата сте съгласни на това.Може би ако бяха ме информирали за тази възможност по-рано бих го направила ,но на мен ми го казаха едва вечерта преди операцията и нямаше време за това да се изготви този документ.
 Аз подкрепям всички жени които имат възможноста да родят естествено нека го направят!Секциото е повече за предпочитане само когато има някакви противопоказания за естествено раждане.И при едното и при другото има болка ,но по-сладка е болката когато виждаш как детенцето излиза от теб.

# 430
  • Paris, France
Значи да не се плаша от евентоално следващо раждане ако се случи.Причината за моите раждания секцио са че при първата ми бременност ми откриха разлепване на ретината и двете ми очи са шити с лазер тогава.Затова и второто ми раждане стана секцио,казаха ми че е изключено да опитвам нормално раждане въпреки че ако зависи от мен аз много желая да усетя тази тръпка от естественото раждане,но уви :..........:Но като знам вече че може и повече от две секцио съм по-спокойна Wink

radka74, Вашето състояние е изключително сериозно и без намесата на съвременната медицина в този момент не бихте могла дори да видите децата си, камо ли да пишете тук. За вас не само секцио, но и бременност са много опасни. Проблемът не е в броя секции а в повишаването на налягането в очните дъна, които биха довели до ослепяване. Аз нито за минута не съжалявам за секциото си, без него синът ми едва ли щеше да е жив а можеше и аз да си отида. Е, ако не бях родила втори път нямаше да знам какво е да родиш нормално и какво от това! Сигурно никога няма да изпитам скачане с парашут, изкачване на Еверест, излитане в Космоса и еуфорията от безтегловността. Радвайте се на живота си, живите и здрави деца и зрението!!!!! Аз лично на ваше място не бих рискувала следваща бременност, но естествено, никой не може да ви я забрани. Изтръпвам като си помисля, че може да ослепея.

# 431
Почти безобидна, честито! Много се радвам за теб!
Да ви е жив и здрав Боримир!
  bouquet

# 432
Обясни ми, че при такива големи бебета матката се преразтяга и не може да има нормални и ефективни подготвителни контракции, с които бебето да започне да слиза в таза. Не знам доколко е вярно, но и с първата ми бременност и сега, наистина нямам никакви контракции...

Това не е вярно! Родих с ВБАК бебе 4 300, гинеколозите знаеха предварително че ще е над 4 кг, но такъв аргумент никой не ми е давал. Аз имах подготвителни контракции, но има жени които по принцип нямат. Има жени при които един час преди раждането не дават никакви признаци за това.

Почти безобидна, честито  bouquet Grinning

Последна редакция: сб, 09 яну 2010, 07:01 от heureuse

# 433
Ихааааааааааааааааааааааааа
Почти безобидна, честит Боримир.
Да расте здрав, силен, умен, упорит, мъдър, красив, талантлив, късметлив и безумно щастлив.
Много ти се радвам на скоростното раждане. Дай боже всекиму Grinning
Разказвай, имам мечта за трето Wink

# 434
heureuse, спомням си много добре разказа за твоето раждане и той ми дава много надежда. Но както знаеш в България лекарите са по-малко склонни да оставят родилките да си "разиграват коня" и не искат да поемат рискове. В крайна сметка, всеки случай е индивидуален, ние се надяваме на статистиката и обобщенията, но не се знае какво ще се случи... колкото и да се опитвам да мисля положително, понякога се прокрадва съмнение и страх и у мен, при целия негативизъм, който ме заобикаля  Confused

Общи условия

Активация на акаунт