Отговори
# 495
Ох, извинявай, мила, наистина не съм прочела добре.  Hug

# 496
Helidon  много ми е мъчно за вас. четох статия за такава случка , но след 2 ро секцио.
Как може да се предотврати ?   

# 497
Смятам, че ако това нещо трябва да се случи, то ще се случи... и за съжаление, дори и когато всичко изглежда перфектно и жената се проследява активно и лекарите са до нея и я гледат през всеки час на ехограф и то пак се случва...  Такъв е живота. Обаче в никакъв случай това не значи, че трябва да се страхуваме да пробваме, защото който не рискува, той не печели. А и ако това се случва при една жена на хиляди, това не означава, че задължително ще стане при теб. А рискове има навсякъде и във всичко. Понякога раждат жени вагинално и губят децата си и това не можем да го предотвратим, защото има Този, Който контролира тези процеси и неща. И ние не можем да ги променим.
След преживяното не се чувствам уплашена, посто знам, че така е трябвало да се случи, ако бих ми предложили пак да пробвам вагинално раждане след ресекцио след  3-4 години, май пак бих се съгласила... Защото знам, че това (руптура на матката) не е правило, а изключение, а и всичко контролира Бог.
Написах целия разказ в подробности за преживяното и за цялата ми бременност, ако някой се интересува, мога да ви го пратя на имейли.

# 498
Здравейте на всички отново  Hug
Ние вече сме си вкъщи, благодаря за пожеланията и поздравленията!

Както Бу е писала, при нас нещата се развиха не много благоприятно и се наложи секцио... Но не съжалявам, явно нямаше друг начин, все пак успях да изчакам нормалното раждане да си тръгне само, но лекарите бяха много обезпокоени от зелените води, въпреки че тоновете на бебето бяха добри. Нямах и никакво разкритие въпреки контракциите, така че не можеше да се чака и ме оперираха по спешност. Слава богу, бебето беше добре, аз също се възстанових учудващо бързо след операцията и съм доволна, че вече всичко мина. Станах на третия час след операцията, дадоха ми бебето почти веднага и оттогава не се отделяме   Heart Eyes
Пожелавам на всички други да не се отказват до последно от нормално раждане, но много внимателно да преценяват обстоятелствата и да намерят лекар, на който наистина да имат доверие!

Благодаря ви още веднъж за подкрепата, ако не беше тази тема, сигурно нямаше да имам сили да отстоявам исканията си!

# 499
Helidon, много съжалявам, че си преживяла всичко това! Страхотно е, че в тази тежка ситуация имаш упора и вяра да продължиш напред!   bouquet

# 500
Здравейте, момичета!
Реших да споделя с вас нещо, което е по темата и е доста интересно!
Може би сте чували за семейство Дагър в САЩ, които имат цели 19 деца (!!!). В раздела за най-често задавани въпроси в техния сайт, майката отговаря на въпроса за начина на раждане на децата си. По времето, когато е взето интервюто тя все още е имала 18 деца. От тях 3 са родени с цезарово сечение (второто раждане и след това 2 раждания на двойки близнаци), а 13 от ражданията й са VBAC!!! Последното им момиченце е родено декември месец 2009 г. отново с цезарово сечение, заради прееклампсия и е станало по спешност в 25-та седмица. За съжаление сайтът им в момента не работи, затова ви пускам кеша на страницата: http://209.85.129.132/search?q=cache:57KTNiYYHMsJ:www.duggarfami … ct=clnk&gl=bg
Поздрави!

# 501
Ieppe, готин линк! Мерси! Още веднъж се убеждавам, че не телата ни са сбъркани, просто лекарите поемат "пътя на май-малкото съпротивление", както се изказа един гинеколог.  Tired VBAC не е геройство, а съвсем нормален и логичен избор. За съжаление не можем да разчитаме на подкрепа от лекарите и така изходът се компрометира.

# 502
  • Лондон
Аз пък ви превеждам буквално статия от английски ежедневник, темата в момента се обсъжда навсякъде в английската преса, този вестник конкретно е Метро от 1.02.2010, страницата е 23...Заглавието "Момиче, травмирано при раждане получи 5.6 милиона паунда след 9 годишна борба" - Момиче, останало инвалид след погрешно проведено раждане ще бъде компенсирано с 5.6 милиона паунда след 9 годишна битка за справедливост, спечелена от цялото семейство.
 Алис Джойс е била оставена без достъп на кислород през последния етап от раждането й, резултатът от което е катастрофално увреждане на мозъка. 13 годишното момиче има нужда от постоянни грижи, 24 часа в денонощието.
NHS (това е еквивалент на Здравната каса в БГ) е признала и поела отговорност да заплати 2 милиона паунда в рамките на 3 години като обезщетение. Днес семейство Джойс очакват потвърждение за плащането на цялата сума. "След 9 годишна тежка битка, тази компенсация ще гарантира, че Алис ще получава грижи през останалата част от живота си и ние сме спокойни, че тя ще бъде обгрижвана, когато нас вече няма да ни има" каза нейният баща Крис.
"Толкова е тъжно, че тя никога няма да има нормален живот и няма да прави толкова много неща, които другите получават като на сигурно. Здравната каса трябва да промени подхода си, не ли време хората да си вземат поука и да не се налага други да минават през този ад?" добави той.
Лекарите не уведомяват майката, Каро лин, че има риск, свързан с нейното второ раждане.
Госпожа Джоунс ражда първото си дете със Цезарово сечение, но при второто докторите в болницата в Хай Уикомб пропускат да й кажат, че има опасност от руптура на матката по време на естественото второ раждане, имайки само няколко минути да спасят живота на майката и бебето.
Признавайки вината си, местният клон на касата потвърждава, че ако Алис е била родена със Цезарово сечение, би се родила здрава и без усложнения. Вместо това, Алис, която живее в специално пригодена за целта къща в Айлсбъри, е диагностицирана с целебрална парализа (има още от диагнозата, но не мога да го преведа). И прибавена снимка на симпатично момиченце, на което не му личи да е болно, поне на снимката...

Извинявам се за непрофесионалния превод...
Имам в допълнение и много гневни коментари, но няма да ги правя, надеждата ми е, че всяка от нас тук ще бъде достатъчно умна да взима решенията си сама и заедно с лекарите , на които има доверие, а няма да се поддава на модни течения, влечения към естественото или просто на мненията на хора с много свободно време и липсата на адреналин в живота
Надявам се постът да е бил от полза

# 503
Скъпа Цвета, пишещите в темата са наясно с риска на вагиналното раждане след цезарово сечение и че той е реален, нямаме нужда от срашни истории. Ако обаче ти имаш нужда от такива, мога да ти дам линк за историята на майка, която е починала от пулмонарен емболизъм, в следствие на цезаровото сечение, за друга, която не може да прегърне детето си, защото всичките и крайници са ампутирани, в следствие на цезаровото сечение и т.н. Темата не е, за да се плашим, а да се подкрепяме. Уверявам те, никой тук не се води по модни течения, когато се отнася за нашия живот или този на децата ни. Тук говорим за риск и за това кой риск сме готови да поемем.
Ще помоля и останалите форумки да се въздържат от подобни постове, защото, уверявам ви, подобни историйки слушаме от лекарите достатъчно много. Имаме нужда от факти и тъкмо факти има на всяка страница от тази тема.

Извинявам се за лиричното отклонение. За друго щях да пиша като влязох.  Grinning Между другото, Цвета, можеш да преведеш това, ако нямаш работа:

Medical News Today:

Do We Need To Revisit VBAC Guidelines For Women With Three Or More Prior Caesareans?

New research to be published in BJOG: An International Journal of Obstetrics and Gynaecology has found that women with three or more prior caesareans who attempt vaginal birth have similar rates of success and risk for maternal morbidity as those with one prior caesarean, and similar overall morbidity (adding vaginal births and emergency caesareans together) as those delivered by elective repeat caesarean.

[…]

Lead author, Dr. Alison Cahill, from the Department of Obstetrics and Gynaecology at Washington University in St. Louis School of Medicine, said “These data suggest that women with three or more prior caesareans who attempt VBAC have similar rates of success and risk for maternal morbidity as those with one or two prior caesareans, and along with other publications, suggest that perhaps it is time to revisit the current recommendations for VBAC attempts for women with more than one prior caesarean”.

# 504
  • Плевен
tsvetak, не смятам, че ще постигнеш нещо точно с този пост, точно в тази тема. Всеки сам решава как да ражда, тук се подкрепяме, не се плашим взаимно.

# 505
Много не на място е този пост на tsvetak. Всички тук сме наясно с рисковете, имаме пример и в лицето на някои форумки, като Helidon, които обаче не се предават и продължават да вярват, че могат да родят естествено!
Между другото преди два дни си получих поръчаната Vaginal Birth After Caesarean Handbook, в която като цяло се потвърждава информацията от тази тема за безопасността на VBAC. Има цитирани над 90 източника, което смятам си е едно внушително число!

# 506
И аз подкрепям напълно тези майки, които не се концентрират на негативните примери в опити за естественно раждане, а с вяра продължават напред! Благодаря на zozima за инфото от американския източник:

“These data suggest that women with three or more prior caesareans who attempt VBAC have similar rates of success and risk for maternal morbidity as those with one or two prior caesareans"

Вече имам две секцио и имайки тази инфо, вярвам, че ако Господ е рекъл един ден с Неговата помощ ще родя вагинално.

Много ми харесват рассъжденията на повечето майки в този форум и радвам се, че можем да си общуваме тук и да се подкрепяме! Simple Smile

# 507
Helidon,  Hug Ще чакаме да се похвалиш, за да бременеем "заедно"!

shoboshko, в София ли си? Може ли да те помоля за книгата като я прочетеш да я снимам? Аз бих могла да ти дам други в замяна Wink. Което ме навежда на мисълта, че можем да си направим библиотека. Аз имам за даване:

M. Wagner - Born in USA
N. W. Cohen - Open Season
N. W. Cohen - Silent Knife
H. Goer - Obstetric Myths Vs. Research Realities
J. Block - Pushed
M. Odent - The Cesarean
M. Odent - Birth Reborn
E. Daivis - Heart and Hands
Ina May Gaskin - Ina May's Guide to Pregnancy and Birth
Ina May Gaskin - Spititual Midwifery
S. Weed - Wise Woman Herbal in the Childbearing Years

Hypnobirthing мисля да я сканирам и да я кача.
Active Birth я има качена, ще дам линк.

# 508
Здравейте момичета,влизам да се похваля и оплача, но първо Честит син на Почти безобидна - страхотно име сте му избрали (един от моите варианти беше Борил  Grinning) Нека е жив и здрав малкия Боримир и да следва борбения пример на майка си   bouquet Много се зарадвах ма твоя успех  Hug
 Честита дъщеричка и на Мяу, в крайна сметка независимо от родоразрешението важен е крайния резултат- здраво бебче и щастлива  майка  bouquet
 Аз също очевидно няма да мога да гласувам в анкетата, но здраве да е. След превода на епикризата ми стана ясно, че операцията от миома е на място където няма начин да се види състоянието на маточната стена и на практика матката ми има два разреза- отпред и отзад, което удвоявало риска при мен и още повече затвърди решението на докторите за цезарово, не можах да ги убедя и за не планова операция- много страхливи тез австрийски доктори. Какво ли не правих да накарам бебчо да тръгне по рано ама нещя и ми беше много жален като го извадиха- очевидно хич не искаше да излиза - трима доктори ми натискаха корема почти три минути , аз не можех да дишам и накрая и анестезиолога се включи да помага та четирима ме бяха налегнали Rolling Eyes В крайна сметка излезе едно червено като домат маймунче, успя да отвори очи чак на втория ден. А на мен ми се ревеше, защото му личеше колко не е бил готов - толкова стреснат поглед не бях виждала  Confused Седмицата в болницата изкара в ядене и спане и едва сега започна да плаче за други неща, но както казах най важното е да сме здрави.
Благодаря ви много за подкрепата и  въпреки неуспеха все пак надеждата която ми вдъхнахте ми беше от полза Hug  

# 509
Roroana ,много щастливи мигове със синчето ти пожелавам!Да ти е жив и здрав Hug
Когато извадиха малката, преди термина,и ми я показаха, толкова сърдито и стреснато  ме гледаше.Веднага си помислих, че още не е била готова.

Общи условия

Активация на акаунт