Отговори
# 825
Zozima, привет! Hug Постоянно чета темата, но не се включвам, защото все още бебето е само проекция в бъдещето Simple Smile Започвам да се подготвям за момента от далече... Joy Говорих с лекар, който каза че при руптура е почти 100% да се стигне до хистеректомия - така ли е наистина? Rolling Eyes И още нещо - няма да мога да дойда на конференцията, затова ще чакам с нетърпение тук да споделиш мнението на акушерките за VBAC.
На момичетата, които вече се подготвят за това уникално преживяване - кураж и успех!

# 826
  • ул. "Мечтание"
Говорих с лекар, който каза че при руптура е почти 100% да се стигне до хистеректомия - така ли е наистина? Rolling Eyes

Аз не съм попадала на такава информация. Доколкото знам, не е вярно. По-назад в темата мисля, че някоя беше споделила, че е получила руптура, но все пак беше отново бременна. Което определено опровергава тия 100% хистереректомия.  Peace

# 827
Нощни очи , благодаря ти! Hug

# 828
Ако ти говори подобни неща, значи определено не е твоят човек. Или иска да те сплаши, или твърде бързо би пристъпил към отстраняване на матката без това реално да е необходимо. Не отричам, че риск има, но не е сто-процентов. В едно изследване от 24 руптури хистеректомия се налага само при една жена. Само да се сетя кое беше изследването.
Мерсер дава риск от хистеректомия при VBAC 0,23%, а Силвър посочва риск от хистеректомия при повторно секцио 0.42%. Тук говорим за всички случаи - със или без руптура.
Пък и наистина по логиката на Фрости, която е супер желязна, няма как да забраняват VBAC  на жени с предишна руптура, ако няма как да са бременни. Grinning
Жалко, че няма да се видим на конференцията, но ще гледам да запиша всичко на видео.

# 829
Здравейте, не успях да изчета цялата тема, но първо да се запиша и после ще дочитам. Аз съм с първо секцио по спешност и сега желанието ми е за вагинално раждане. Надявам се и с ваша помощ това да стане факт живот и здраве в края на октомври.

# 830
Добре дошла при нас! Пожелавам ти изпълнена с прекрасни моменти бременност!  Hug
Разкажи малко повече, ако искаш. Simple Smile

# 831
  • ул. "Мечтание"
mamamilla, добре дошла при нас! Помни, че всичко е в твои ръце и крайния изход зависи само и единствено от теб!  Hug Peace

# 832
Здравейте, не помня дали съм писала в тази тема, но редовно я следя защото много искам да родя нормално след предишно секцио. Засега всичко с бременността е нормално, бебето пак според ехографите е дребничко(първия се роди 2700 8 дни преди термин), при последния преглед при док. споделих че искам нормално и той ми даде зелена светлина, като ми каза че е добре да имам добра родова дейност за да не се налага да индуцира раждането с окситоцин. Проблема е че незнам кога да тръгна към болницата, тъй като аз съм от Бургас а болницата е във Варна, не искам да ходя твърде рано и там да се претесня от болничната обстановка и раждането да се забави или спре, какво ще ме посъветвате, като имаме предвид, че това ще се води като първо раждане, защото първото  беше планирано секцио?

Последна редакция: пт, 28 май 2010, 17:12 от tedi_k81

# 833
tedi_k81 , виждам , че си почти на финала, пожелавам ти едно красиво и успешно вагинално раждане HugТъй като на мен тепърва ми предстои не мога да дам отговор.Ще чакаме с нетърпение после да разкажеш Hug
mamamilla, Hug

# 834
Теди, във Варна има страхотна Морска градина, разходи се там, ако смяташ, че не е дошъл моментът. Simple Smile Дори да привлечеш няколко любопитни погледа, струва си да забавиш ходенето в болницата.
Предния път планово ли беше секциото или успя да усетиш контракциите? Ако са го направили при спонтанно тръгнало раждане, то тогава този път вероятно ще направиш разкритие по-бързо, ако ли не, тогава ти се брои за първо раждане и значи нещата ще отнемат време. Но така или иначе возенето в кола при установена родова дейност, т.е. когато контракциите станат наистина силни, си е доста екстремно. Аз може би бих тръгнала когато контракциите станат на 3-4 мин. И няма да вляза в болница (е, аз така или иначе няма да вляза, но говорим хипотетично) преди да станат на по-малко от минута и да траят минута. Ако контракциите отслабнат, не ходи никъде, просто изчакай да тръгнат пак, защото ако влезеш, може да оплескат нещата. Мое мнение.

# 835
Благодаря за съветите zozima, ще се опитам да ги спазя, предния път секциото беше планово по мое желание( ГОЛЯМА МОЯ ГРЕШКА)

# 836
Грешките са, за да се учим от тях. Понякога не сме достатъчно узрели, за да вземем правилното решение, понякога пък изборът ни е вменен и само изглежда, че ние сме го направили. Хубаво е, когато имаме възможност да поправим нещата.  Hug
Подготви се обаче, че раждането е много силно и разтърсващо изживяване, което изисква много сила и отдаденост, което носи немалко болка, но и много радост. Защото може да се опитат да те "изкушат" със секцио, но трябва да помниш подаръка, който правиш на детето си и че всяка контракция прави срещата ви все по-близка. 

# 837
  • ул. "Мечтание"
Теди, а имаш ли къде да отседнеш във Варна? Ако имаш, според мен можеш да тръгнеш още щом усетиш контракциите през 5-6 минути, които са регулярни и са продължили повече от час и да се приютиш при близки и/или познати. Така пътуването ти ще е когато контракциите са по-поносими и в същото време ще имаш удобна домашна обстановка.

# 838
Извинявайте че ще задам един въпрос който на вас може да ви се струва много тривиален, обаче не съм попадала на такава информация и ще взема да го забравя, а ми е важно понеже се каня да раждам VBAC...
Кога трябва да изтекат водите при едно нормално раждане без усложнения и интервенции?
Понеже предния път ми ги спукаха като бях с 1см още като ми обясниха че пречели на бебето да излезе (бях с предизвикано раждане). Даже има тема "когато първо изтекат водите" и се сетих че мене всъщност ме интересува - когато не изтекат...

# 839
Нормално не би трябвало да пукат води. Смятало се е, че това ускорява раждането, но изследвания показват, че това не е така. Пукането на водите само пуска таймера и трябва да родиш за отределено време иначе съществува опасност от инфекция. Също така се смята, че мехура предпазва бебето и му помага да се намести по-добре. В някои болници пукат мехура при 7 сантиметра като смятат, че след това разкритие той не помага, а пречи на по-бързото разкритие, но всъщност изследванията сочат, че скасява втора фаза при първескини и то с пренебрежимо малко минути.
Ако никой не ти пукне водите до самия край (на което не можеш да се надяваш ама никак), то детето ще се роди в сака - нещо такова: http://www.birthingway.com/caul.htm , а това във всички страни и култури се смята за добра поличба. Simple Smile
И за да отговоря на въпроса ти, водите могат да се пукнат във всеки един момент от раждането. Но би трябвало това да стане СПОНТАННО!

Общи условия

Активация на акаунт