Отговори
# 240
Аз родих нормално 8 ноември след 3г.9мес. от секциото. Нямаше никакъв проблем.Докато раждах си мислех, че е по-добре да ме резнат, но в момента, в който излезе бебо вече бях забравила всичко.Сега се чувствам много по-добре и корема ми вече се прибра.Ако трябва да раждам трети път ще родя нормално. Не искам и да чувам за секцио. Родих в Шейново.

# 241
siani, ще споделиш ли малко повече подробности, моля те.  Hug Къде ражда, при кой лекар, как мина?

кака Мимии, поздравления! Би ли споделила кой беше лекарят? Пък и малко повече подробности...  Blush Система включиха ли ти? Такива неща.

стеффи, успех от мен!  Hug А защо се наложи секцио първия път?

Аз съм по-зле от следовател, извинявайте, но не го правя за себе си, а за да мога да помогна на повече момичета.

# 242
Попаднах при д-р Николова. Доста млада, но много внимателна и добра. В последния момент ми включиха система. Когато пристигнах в болницата с изтекли води през нощта беше доста натоварено и докато се чудеха какво да ме правят и си чаках реда взех, че си родих. Чувствам се направо прекрасно след раждането, а след секциото бях парцал. Корема те боли, кошмарно главоболие от упойката.

# 243
О, не разбрах, че толкова скоро си родила!
Честито ти бебче! Нека порасне щастлив и прекрасен човек!   bouquet   ura 

# 244
Такааааааа...
След 8 месеца мечти за нормално раждане днес ме попариха с новината за много лоши тонове на бебка. Притиска си пъпната връв с рамото и то точно на мястото на захващане с плацентата. Това си е направо джакпот като се има предвид, че предния път имаше истински възел и се стигна до секциото.
Ще съм безкрайно благодарна за съвет, как да се опитам да разместя беба, така че да не стигаме до операция. В момента е прекрасно завъртяна с гръбчето наляво и цялата пъпна връв е в зоната на крачетата.
Толкова много искам да родя нормално, вярвам, че мога да се справя, а нещата се объркаха тотално. Cry
Отивам да вися с главата надолу...

# 245
Зозима, аз съм във Виена за съжаление и името на доктора едва ли ще е от полза за някого, но обещавам да споделя всичко което ми кажат по темата. При мен проблема да вземем решение не идва от секциото, а от операцията преди това. Затова говорихме другия път да извадят картона ми и да видим дали е отбелязано нещо по въпроса за стария белег от миомата. Силно се надявам да е, все повече се навивам за нормално раждане и даже почнах пак да правя гимнастика, че се бях отпуснала съвсем.
 white  има една поза  за обръщане на бебето, която миналия път ми я казаха в болницата, но при мен не помогна много, уж в 36-7 седмица беше както трябва пък в 38 след практикуване на тази поза се завъртяло с дупето. Все пак ще се опитам да опиша: Заставаш на колене  на пода и на лакти (нещо като кучешката Crazy), но крастосваш краката при глезените, а ръцете ги събираш при дланите - едната шепа в другата и си подпираш челото, лакътя и рамото трябва да са на една линия и да правят прав ъгъл с пода. Дано съм обяснила разбираемо. Стоиш така три четири минути.

# 246
white  има една поза  за обръщане на бебето, която миналия път ми я казаха в болницата, но при мен не помогна много, уж в 36-7 седмица беше както трябва пък в 38 след практикуване на тази поза се завъртяло с дупето. Все пак ще се опитам да опиша: Заставаш на колене  на пода и на лакти (нещо като кучешката Crazy), но крастосваш краката при глезените, а ръцете ги събираш при дланите - едната шепа в другата и си подпираш челото, лакътя и рамото трябва да са на една линия и да правят прав ъгъл с пода. Дано съм обяснила разбираемо. Стоиш така три четири минути.
Отивам да се правя на кученце. Laughing Довечера и ребозо ще пробваме.

# 247
 Thinking То това не е ли от упражненията за обръщане на бебето? И доколко това в твоя случай ще помогне?! Тя къде ти се намира плацентата, а и какво казаха докторите?
Ох, white, много гадно, дано всичко с бебче и с теб е наред, това е най важното!  Hug Стискам палци!

# 248
Тя къде ти се намира плацентата, а и какво казаха докторите?
Плацентата е над разреза от секциото. Просто рамото е точно на мястото на захващане на плацентата и пъпната връв. Лошото е, че при контракции нещата ще се влошават. Sad
Всеки ден съм на запис на тонове и почти през ден на доплер. Дано...

# 249
Здравейте ентусиастки,

Редовно минавам през темата, за да се заредя с кураж за събитието.
Току- що се връщам от поредната ми консултация в Шейново при д-р Гагова. След като ме попита и разбра, че не съм се отказала да пробвам да родя нормално, ми обясни малко по-подробно как ще процедираме (освен ако на финала няма някакви противопоказания, разбира се)
Както знаете, след секцио не е препоръчително да се предизвиква раждане със системи, затова ако до ден два след датата на термина раждането още не е започнало, преминаваме на вариант отново секцио. Ако все пак не се стигне до там и успея да си родя нормално, задължително ще направят ревизия на операцията под пълна упойка. Това го изисквал правилникът им. Другия месец като ходя, вече ще съм в началото на деветия и ще разпитвам за повече подробности. Сега ме се струва още рано, дори още не се знае беба на къде ще реши да застане  Wink
Стискам палци на всички  Hug

# 250
white, кураж, мила! Пробвай техниките, описани на сайта на Естествено, пробвай да намериш нещо тук. Дано успееш да му помогнеш да се попремести! Не се притеснявай, пъпната връв е така устроена, че да може да поема доста голям натиск без това да се отразява твърде много на бебето. Hug
марче, знам, че Гагова е добра лекарка и ти пожелавам успех! Но защо само 2-3 дни? Не се съгласявай на секцио, ако закъснеете. Мисля, че можеш да я уговориш да изчакате още няколко дни. Е, дано не се налага, разбира се!
Roroana, опитай да ги убедиш да опитате! Операцията за миома там ли ти я правиха?

# 251
Предлагаше се манипулация  в клиниката за обръщане на бебето, но чак в крайните седмици, защото може да се предизвика раждане.

# 252
white, кураж, мила! Пробвай техниките, описани на сайта на Естествено,
Настолното ми четиво Wink Май помогна. Днес записът е добър и аз отново мечтая. Grinning Продължавам да се дупя и да усъвършенстваме с мъжа ми ребозото.

# 253
  • Burgas
Марче какво означава ревизия на матката,задължително ли се прави и то с пълна упойка?

# 254
Марче какво означава ревизия на матката,задължително ли се прави и то с пълна упойка?
Не съм Марче, но мога да отговоря. Grinning
Ревизията представлява опипване с пръст на шева през шийката на матката, след като се роди плацентата. На запад дори се прави без упойка, но тук е прието да е с пълна. В повечето болници е задължителна "екстра". Ама това да е проблемът.

Общи условия

Активация на акаунт