Вече се чувствам по-голям - ВТОРОКЛАСНИК съм засмян

• 57 052
  • 762
  •   1
Отговори
# 120
  • София
      Защо ли имам усещането ,че всичкото учене тежи на нас - родителите ( по скоро майката), по наше време беше къде , къде по - лесно и сами се справяхме????   Сега изискванията много , критериите високи - а подготовката от у-ще май куца нещо ???  Не може само от родителите да се изисква , а какво им предоставят учителите - май почти нищо - не знам при вас как е ,но при нас почти всичко е за домашно , а какво се работи в клас ( не било стигало времето )????  А в къщи , на родителя стига ли му времето ( освен ученето с децата , майката има и хиляда други задължения)???? 

# 121
ReaNora, аз бях в такава истерия миналата година.  Wink
А от таблицата поназнайва нещо, но не цялата ... Струва ми се, че ще е голяма мъка.  Wink
МИналата година бях добре, защото не се занимавах аз:))))) Само събота и неделя, но издържах някак си Laughing

Исках да питам и др. по английски език аз взех тетрадка за раб. в клас с 2 разделения. Нали няма да пишат с транскрипция, но май г-жата казала че й трябва тетрадка с 3 разделения. Децата ви на каква пишат?

Gesika  Hug мойта мацка като чу , че ще ходи на извънкласен курс по английски и  прилоша. Аз също като теб съм учила френски и в университета английски. Не мога да й помагам или поне по нататък със сигурност. Ние по английски сме стигнали до D Laughing

Последна редакция: нд, 04 окт 2009, 12:31 от ReaNora

# 122
  • София
Реа, говориш за тетрадката - речник нали ???  Тази, която аз купих е с 3 разделения - само такава имаше в книжарницата, за сега те в клас още нищо не са писали в нея , но аз мисля утре да напишем вкъщи всички думи , които са взели до сега - а те са от три урока , че инача много ще се натрупа - и нищо няма да научи така , а той и без това не иска да учи..... Mr. Green Ние по английски сме до 4 ти урок.   Нашата г-жа по английски изисква 4 броя тетрадки - за работа в клас , за дом. работа , тетрадка-речник и една тетрадка с чисто бели листа - там щяли да рисуват илюстрации към уроците + това учебника и учебната тетрадка =  6 броя ??????    Rolling Eyes   Това за мен е излишен товар за децата - да се пълни раницата само????

# 123
  • София
При нас по английски са общо 5 тетрадки. 2 от тях са с учебника, 1 тетрадка речник с 2 раделения, тетрадка за раб. в клас и за дом. работа. Добре, че го записах на допълнителни уроци по английски, че не виждам как ще се справя...

# 124
Zdravejte!
Iskam da se vklu4a v temata s edin vypros kym ostanalite majki na vtoroklasnicite, izpolzva6ti po matematika sbornika za ZIP na avtorkata Evelina Dineva.
Mili majki, smqtate li, 4e materialyt , publikuvan v tozi sbornik otgovarq za umstveniqt kapacitet na vsi4ki deca na tazi vyzrast?

# 125
  • Linz
В задачите с ябълките и с работниците мисля, че целта е не толкова да смятат, колкото да се ориентират в подадената информация.

Таблицата за умножение я учим. На около 25% от въпросите ми отговаря правилно Tired
Аз още помня съвсем ясно когато я учих- беше ми супер досадно, а майка ми настояваше да я назубря. Една вечер ме държа много до късно, докато не се научих да я "пея". Оттогава отговорите ги знам автоматично и никога не съм се замисляла. Сега и аз ще накарам Александра така да я пее.

# 126
  • Linz
На 16-ти октомври във вашите училища организират ли екскурзия?
Нашите ще ходят до Трън. За първи път я пускам на екскурзия с класа. Не бях навита, но тя много ми се примоли.

# 127
  • Някъде в търсене ............
Таблицата я знае до 4, не я насилвам нали затова ходи на у-ще. На мен също ми е трудно да уча с нея, дразня се като ми каже "не мога", като си спомням че с мен никой не се е занимавал изобщо. А за домашни почти няма или забравя да каже ooooh!.

# 128
  • Някъде в търсене ............
Нашите ще ходят до Трън. За първи път я пускам на екскурзия с класа. Не бях навита, но тя много ми се примоли.
нашата е на 22/23 октомври до Петрич, ще ходи.

# 129
  • София
нашата е на 22/23 октомври до Петрич, ще ходи.

За сега не знам нищо за екскурзия...
Миналата година ходиха до Кюстендил, беше еднодневна екскурзия без преспиване.

# 130
  • На черешата
С таблицата сме стигнали до 5, но понякога се затруднява...  Rolling Eyes

# 131
  • София,
Аз също несмятам да го тормозя в момента с таблицата, има верме ще я научи. Peace
Ние в къщи домашни почти непишем, явно всичко си е до учителките, материалът е предаден и дори упражнен. В занималнята се пишат домашните, дори имат време и да се поупражняват Shocked за два учебни часа как смогват незнам. Вчера само преписва по БЕЛ един преразказ, който неуспял да препише още веднъж Peace и довършваше по рисуване една картина - Есенен пейзаж bowuu. ДНес го е отдал на пълен мързел, попрочете половин приказка от една книжка и това е, но сега се сещам че имаме няколко сборника по математика и тъй като няма какво да прави ще решава задачи  Peace
И те ще ходят на екскурзия - до КОпривщица на 17 октомври и било задължително. ВЕче екскурзиите ще са свързани с учебната програма, но ще са в почивни дни и ще са задължителни #Crazy
А аз все забравям да купя тетрадка речник и то две.  Sick

# 132

Някой беше писал, че и неговото дете е уморено стане ли дума за учене, пък за спорт душа дава  Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil и ние сме от този отбор  Crossing Arms Tired
Познай кой го беше писал това... Twisted Evil hahaha Joy Аз ти казвам - повечето деца са така, няма какво да се притесняваш за твоя красавец.   Hug
............ не мислииии и това е. Отговаря наизуст... Ще се работи много - няма как.
Взели са първите думички по английски. Притеснявал се човека да не би да научи английския и да забрави българския.  Joy Така са написани, че нищо не се чете, добре,че българското значение е сравнително четливо.  Crazy
Трудна година се очертава...

Тези наште хубавци в рамка да ги сложиш .......

Защо ли имам усещането ,че всичкото учене тежи на нас - родителите ( по скоро майката), по наше време беше къде , къде по - лесно и сами се справяхме????   Сега изискванията много , критериите високи - а подготовката от у-ще май куца нещо ???  Не може само от родителите да се изисква , а какво им предоставят учителите - май почти нищо - не знам при вас как е ,но при нас почти всичко е за домашно , а какво се работи в клас ( не било стигало времето )????  А в къщи , на родителя стига ли му времето ( освен ученето с децата , майката има и хиляда други задължения)???? 

Ей точно това питам и аз !!!!

# 133
За екскурзия все още незнам, миналата година Калина не е ходила , защото нямаше. Те учиха . Те винаги учат по празниците  Mr. Green
Ако има тази година ще я запиша задължително ако е хубаво времето  Laughing

# 134
Как да разбирам "задължителна екскурзия в почивните дни"????? Или като задачата с ябълките?!!!Екскурзиите не са задължителни,а още повече в почивните дни,за които всеки нещо е планувал.Относно табл. за умножение - знае я до 5.Не искам да го тормозя допълнително,защото се започва едно..... мани,мани!Всеки път и аз се питам,защо трябва да изземвам функциите на начален учител? И така - до кога????
/Каква е цената на екскурзиите? При нас 35 лв. до Копривщица и на всички им се вижда много +10лв за обяд/

Общи условия

Активация на акаунт