Вече се чувствам по-голям - ВТОРОКЛАСНИК съм засмян

• 57 146
  • 762
  •   1
Отговори
# 450
tony_nm преди да и сложим шини, минахме през дълъг период - чакахме кучешките зъби за израстат достатъчно, рязаха й с лазер под езика кожичката, защото дърпала челюста назад..........горе долу мина 6 месеца. До сега е сменила предните горни 4 и долни 4 зъба. На външен вид смятах , че няма проблеми със зъбите, но като й направих отливка на челюста направо ахнах. Мн зле ми се видяха , ама много........за 2 месеца горните 2 се прибраха назад и се събраха един до др. Вече е 10месеца със шини горе и долу и съм мн доволна. Сменихме ги с др. преди седмица. Предните бяха шарени с брокат, а тези са безцветни с Уинкс и сърца  Mr. Green Ако искате да ги видите, мога да ги снимам............ Mr. Green
Ние сме със скоби/апаратче/-незнам но  шините не са ли брекети?/ от преди повече от година и половина. Имахме голямо растояние между горните 2 резеца и обратна захапка от едната страна. В момента е с наредени зъби като само на единият,втори резец му трябва съвсем малко място за да влезе на линия с другите.Много отдавна работим само за оголемяване на челюста, но става бавно защото ги носи само нощтно време. А иначе имаме сменени 4 долни и 4 горни напълно израснали зъби и 4 постоянни кътници .

# 451
soniapro стигнах до извода, че в разлините градоре с различни наименования. Във Видин напримен им казват апаратче, във Варна шини, а за същото съм чувала и скоби   Laughing.
Брикетите са си др. нещо, съвсем различно Simple Smile

# 452
soniapro стигнах до извода, че в разлините градоре с различни наименования. Във Видин напримен им казват апаратче, във Варна шини, а за същото съм чувала и скоби   Laughing.
Брикетите са си др. нещо, съвсем различно Simple Smile
Да и аз така мисля , но доколкото знам брекети =шини. Поне нашият ортодонт така казва,

# 453
  • No Line On The Horizon
Трябва и аз да я заведа на ортодонт. А иначе да кажа, че брекетите са си брекети, а на шините им казват скоби.

# 454
  • Варна
Нашия зъболекар каза, че е още рано за шини, защото имаме цели 11 зъба за смяна. Не сме се консултирали с ортодонт. Трябва да го направим скоро май...
А относно разликата между шини и брекети - шините са тези, които се махат и се слагат, а брекетите стоят постоянно на зъбките. Шините се поставят на деца, при които все още има млечни зъби, а брекетите са слагат обикновено след като са сменени млечните зъби с постоянни.
Първите са значително по-евтини от вторите.

Изтеглих песничките. soniapro , благодаря!   bouquet

# 455
  • София

Стана !  Hug

Да се похваля с още 2 шестици, по английски и стих наизуст...  Wink
На 24 ще имаме екскурзия на Витоша, нещо си за водата ще им разказват, ще има игри и пр.  Grinning

# 456
  • No Line On The Horizon
Нашите на 30-ти ще ходят до Зоологическата градина в София.
По музика домашна не са давали, което не означава естествено, че е така. Може госпожицата пак нещо да не е разбрала. Те са по учебника на Просвета.
И аз да се оплача от домашните, ето днес 2 часа учи само по Четене - биографията на Ран Босилек наизуст, 5 пъти прочит на Готованко, да попълне речника с нови думи, 3 упражнения в тетрадката по Четене. И не е почивала 5 мин. дори, нито се разсейва много. Сега трябва да учи и по Математика. Довечера е на английски, а нищо не е пипнала.

# 457
И ние сме с 6 днес по рисуване Joy
DIVA_ORHIDEQ къде да ти пратя снимките????

# 458
  • София
И ние сме с 6 днес по рисуване Joy
DIVA_ORHIDEQ къде да ти пратя снимките????

Ама много моля, Пикасовците, споделете с нас произведенията де... И ний обичаме изкуство, ама ха...  Mr. Green

# 459
жгмъц хахахх имах предвид - шините ги снимах hahaha, сутринта обсъждахме шини и Дива Орхидея прояви любопитство и аз й обещах, че ще снимам предишните и сегашните шини на Калина Hug

# 460
soniapro, аз също изтеглих песните. Благодаря! Ние сму по учебника на "Просвета", но мисля,че няма да има голяма разлика в изучаването.
ReaNora, при кой зъболекар водиш дъщеря си?

# 461
  • София
жгмъц хахахх имах предвид - шините ги снимах hahaha, сутринта обсъждахме шини и Дива Орхидея прояви любопитство и аз й обещах, че ще снимам предишните и сегашните шини на Калина Hug

Мислех, че за рисунки става дума Joy

# 462
ЕЕЕЕЕ ако искате може да ги пусна и тук да ги видите, ако не ви се струва гадна картинка Simple Smile
жгмъц ООООО Калина рисува , мн бързо и грозно не бих показала картини тук хахахахахах
ЛУЛУ за шини се ходи при ортодонт. Всички те не работят със здравна каса само да спомена. Арнаутска е нейният ортодонт, иначе в Стоматологията водя и 2-те си деца - там има детско отделение, работи се със здравна каса. Там ходя за пломби и т.н. Сега забравих на зъболекарката умето, но е супер. Доволна съм. С малкият беше мн трудно и напарво ако не беше тя, сигурно щяхме да влезем в болница заради гангрена. Ако искаш ще прегледам тефтерите си да й намеря името.

Имам въпрос какво ще рече: С мен започва азбуката. Препишете думите, в които ме има. Подредете ги по азбучен ред. от ТУ по бълг. език стр.47, зад 3.
Това с подредбата ми е ясна, но това : с мен започва.............хич не го разбирам. Някой някаква идея? Rolling Eyes

Последна редакция: чт, 15 окт 2009, 14:28 от ReaNora

# 463
Не съм я видяла тази задача, но най-вероятно става въпрос за думи, в които има  буквата А, изваждат се от текста и се подреждат по азбучен ред  Peace

Четох тук за родословното дърво, но не обърнах внимание и днес - Изненада! Роси се сети 1час преди да отиде на училище, че трябвало да носи готово родословно дърво със снимки.  Това се случва докато аз съм на работа, а тя е вкъщи и случайно докато си говорехме по телефона получи просветление ooooh! Такова тичане му ударих, пращах снимки от домашния компютър на служебния, за да мога да ги принтирам, но успях. Само дето искрено бях съблазнена от мисълта да я оставя да отиде на училище без домашна и да си понесе последствията  Crossing Arms

# 464
  • София
Здравейте, моя син донесе 2 шестици по български и по английски!
Но такова зло няма, вчера на тоя студ взе та се прибра с екипа за физкултура къси панталонки и тениска! ooooh! Направо ми идеше на вратата да го удуша, като го видях!Сега топло му, не топло ще ходи с анцунг и блуза с дълъг ръкав на физическо. Mr. Green
РеаНора, и аз мисля, че става въпрос за буквата А!

Общи условия

Активация на акаунт