Рефинансиране на ипотечен кредит

• 3 831
  • 5
  •   1
Отговори
Имам ипотечен кредит от ДСК отпуснат на акт14 , след един месец ще имам акт 16 и си мисля за рефинансиране с цел получаване на по голяма сума , тъй като ипотеката е малка имайки предвид оценката на акт14. Въпроса ми е има ли хора рефинансирали в ДСК , плаща ли се такса за рефинансиране ако е в същата банка . Кое от двете ще е по добре да избера , да рефинансирам в същата банка или да избера нова банка ?

# 1
Имам ипотечен кредит от ДСК отпуснат на акт14 , след един месец ще имам акт 16 и си мисля за рефинансиране с цел получаване на по голяма сума , тъй като ипотеката е малка имайки предвид оценката на акт14. Въпроса ми е има ли хора рефинансирали в ДСК , плаща ли се такса за рефинансиране ако е в същата банка . Кое от двете ще е по добре да избера , да рефинансирам в същата банка или да избера нова банка?

Със сигурност в същата банка ще е по-евтино - много е висок процентът (5% за ДСК) за предсрочно погасяване, който ще платите при рефинансиране от друга банка, а той не се прилага при рефинансиране от самата ДСК.

# 2
благодаря , точно това ме интересуваше , дали ако рефинансирам в дск ще имам 5% такса за предсрочно погасяване

# 3
благодаря , точно това ме интересуваше , дали ако рефинансирам в дск ще имам 5% такса за предсрочно погасяване

Нашият кредит е от 2007г.(в ДСК), и ни предлагаха през 2008 да го рефинансираме БЕЗ такса предсрочно погасяване.
Сигурна съм. Вярвам, че и сега е така - те имат интерес да Ви стимулират да теглите кредит пак при тях.

# 4
                                  Извинете за тъпия въпрос, но рефинансиране и разсрочване за по-дълъг период различни неща ли са? И ако да - кой е по-добрият вариант.

# 5
  • София
Да, различни неща са. Рефинансиране означава да теглиш нов заем, с който да погасиш стария, а разсрочване - да преструктурираш дълга така, че да отложиш плащането по главницата (или вноските, или дължимите наказателни лихви) във времето. Второто може да се преоформи в рамките на първоначално одобрения период, за което няма да се прави нова ипотека. Ако се удължава периода на плащане или се рефинансира, се прави нова ипотека.

Общи условия

Активация на акаунт