детска млечна кухня

• 18 299
  • 35
  •   1
Отговори
# 15
mamma_mia,
да не искаш да кажеш, че не можеш да различиш пилешко, телешко, пуешко и риба ?

Не,
искам да кажа че като сложат пилешко,пишат че е пуешко или заешко Wink

# 16
И на мен ми се повръща от тая кухня. Правят  я колкото да се пишат, че са били на работа. Брашнената им каша е размито във вода брашно на бучки.Не личи даже да е повряло на огъня.  За супата знам, че трябва да изглежда точно по тоя начин. Дори можеи само бульон да е. Тя се дава за разядка един вид. Млечния крем и той  май си е в норма. Аз мисля обаче, че прекаляват със захарта. Иначе съотношението вода, мляко в крема трябва да е 50 на 50. Друг е въпросът, че веднъж производителя прави млякото 50 на 50 с вода, после и в кухнята така и то май излиза, че децата си хапват водица. За основното не знам. Спрях се на този вариант, защото моето ядене не се харесва, а от купешките пюрета сме си харесали едно единствено и ядем само него. ooooh!

# 17
  • Варна
Да споделя и моят горчив опит с детската кухня. До преди 2 седмици готвих за дъщеря ми, от любопитство дали ще яде и друга храна реших да я запиша на ДК. Яденето е противно, ама наистина. Супите имат един и същ вкус и вид - всеки ден! За 10 дни само веднъж различих супата с картофи и овесени ядки и детето я яде,  другите ги хвърлях. Чашата преля в петък, когато "пилешката супа" беше една гола водица, без никакво месо вътре, направих си труда да преброя срамното количество от 4 кубченца картоф вътре, няколко люспи лук и настъргани недообелени моркови. Основното ястие спокойно може да се сбърка със супа, с огромното количество от 150гр детето ще преяде и ще му стане лошо, може би... За десертите съм без думи, толкова захар, чак аз не мога да ги ям...
Постът стана дълъг, но исках да споделя, имах други впечатления за ДК - слушайки другите майки как я хвалят, и съм много разочарована. Нищо разнообразно и здравословно няма в нея. За 2 седмици - само пиле, веднъж телешко и 2 пъти пуешко, като месото се търси с микроскоп. Да не забравя и косъмът, който открих. Сега отново ще готвя, не ми тежи, а и е в пъти по-разнообразно.

# 18
 За обяснителите да уточня. За детето, мъжа, кучето и къщата се грижа най-много и най вече аз, живеем сами. Намирам време и да готвя за нас и за него, че и за любимеца. Намирам време да го водя на детска площадка, да му направя дълга разходка и да го позабалявам у дома. На всичкото отгоре се оказва, че домашното готвене не е много по-скъпо от цените за които обяснявате. Когато доиде ред на местно меню купувам пюрета. Може би трябва да уточня, че нямам време за себе си, но няма пълно щастие. Който иска - намира начин, който не иска - си намира причина. Избора си е личен, но когато нещо не ви устройва - просто не го правите, нали?

# 19
  • София
mamma_mia,
да не искаш да кажеш, че не можеш да различиш пилешко, телешко, пуешко и риба ?

Не,
искам да кажа че като сложат пилешко,пишат че е пуешко или заешко Wink

В нашата кухня не са ни връткали така.
Ако пък "напишат" че месото е едно, а то е друго, нали като отвориш бурканчето ще разбереш какво са сготвили всъщност.
Някои майки са хладнокръвни, ще запазят спокойствие, но други са по-"темпераментни", може да стане голям скандал.
Не ми се струва логично да лъжат по толкова елементарен начин.

# 20
  • Монтана
А нашата кухня в Монтана мога да само да е похваля 1 ден е постно 1 ден риба 1 ден телешко и 2 дни пилешко дават супа основно ядене и десерт много добре готвят жените и това само за 20лв на месец.

# 21
С голямата ползвах първо частна, а след това държавна детска кухня.
Определено съм в пъти по-доволна от държавната.
Сега за малката също ще я ползвам, стига да се доредя.

mamma_mia, пуешкото, заешкото  и пилешктото се различават и по вкус и по вид.
А и защо си мислите, че няма контрол върху продуктите, особено в държавните кухни?

# 22
  • Варна
За обяснителите да уточня. За детето, мъжа, кучето и къщата се грижа най-много и най вече аз, живеем сами. Намирам време и да готвя за нас и за него, че и за любимеца. Намирам време да го водя на детска площадка, да му направя дълга разходка и да го позабалявам у дома. На всичкото отгоре се оказва, че домашното готвене не е много по-скъпо от цените за които обяснявате. Когато доиде ред на местно меню купувам пюрета. Може би трябва да уточня, че нямам време за себе си, но няма пълно щастие. Който иска - намира начин, който не иска - си намира причина. Избора си е личен, но когато нещо не ви устройва - просто не го правите, нали?
Предполагам, че визираш мен, за това да уточня и аз -  писала съм, че досега съм правила същото, което и ти. Пробата с кухнята беше от любопитство как детето ще приеме друга храна, различна от домашно приготвената. Тук обсъждаме качеството на ДК, все пак става въпрос за здравето на децата ни, не търся нито да ми излезе по-евтино, нито да пестя време. И когато дойде ред на месно, не купувам пюрета, а готвя с истинско месо, поне 4 вида в седмицата. И, да, понеже изборът е личен и ДК не ме устройва - отново готвя на детето и изобщо не ми тежи.

# 23
Мен не ме мързи да готвя, обаче не мога да измисля такова разнообразно меню както е в кухните.
Peace

И аз така... убива ме това мислене и разнообразие.
Относно кухнята в РУСЕ
Ние сме на държавна кухня - 1 купон 1.05 лв.
Кутийките са за еднократна употреба - така че не лангъркам буркани всеки ден...., само ядем и хвърляме.

ДОВОЛНА СЪМ- супата е 200г, основното - 200 гр, десерт-300 гр

Ако супата е местна, основното е постно и обратното. Т.е всеки ден има месо.

десерта е млечен слабо подсладен. Малко прекаляват с гриса...

Супата- нормална, вкусна, с пилешко,телешко или постна. Имаме и рибена супа един път седмично (хек). Също и млечна супа.

Основното- мн. вкусно (чакам да остане от малкото да си опитам и аз).
Наблягат на месцето и зелените зеленчуци

Относно кухнята в Бургас- не съм доволна! 1 купон -1.50 лв
- стъклени мръсни буркани с ръждясали капачки
- еднообразно меню
-само пилета от време на време риба
- десерт- нишесте- само му сменят цвета
-много косми в храната

Последна редакция: вт, 06 окт 2009, 16:49 от Alizarina

# 24
  • Карлово
да и при нас стоят така нещата но ние нямаме избор в детската кухня защото при нас няма частни детски кухни за огромно съжаление. Sad

# 25
Бебо от един месец е на кухня.Живеем в Карлово и цената на едно купонче за три яденета е 1лв.Храната се приготвя в яслите и е съобразена с по малката възраст на децата(до 1г.и6м.)Месото си личи и храната е хубава.Това което ми направи впечатление е разнообразието.Аз чисто сърдечно си признавам че нямам възможност да го усигуря.За 4.седмици има само няколко повторени храни.А десертите с изключение на млякото с ориз не са се повтаряли.Плодовите грисове са направо невероятни.В супичката от зеленчуци има редовно по7,8 зеленчука.Всеки ден има месо като се редува пилешко,телешко,и рибка.За сведение детенцето ми не искаше телешките манджи които аз приготвях а тези от кухнята ги яде с удоволствие.Днес например имаше супа с пиле, морков чушка, лук, домат, фиде и мляко.За второ каша сирене и желтък.И плодово кремче.Стандартно е 220гр. но много често сипват по250,260 гр.
Кухнята е много голямо удобство. И за да приключа искам да кажа на мамите ,които твърдят ,че това е за мързеливи мами,аз всеки ден минавам 5км в едната посока с количката и бебо , съм със счупен крак,който е закован с планки, пирони и винтове.

# 26
Синът ми е на кухня от 3 месеца вече и съм много доволна. Цената за купон на ден е 0,80лв. /в малък град съм/. Всеки ден има месо - един ден в супата, на следващия - във второто. Риба един или два пъти в седмицата, десертите са разнообразни. Синът ми всичко харесва. Аз не бих могла да докарам такова разнообразие чудо да стане Naughty. Имам си свободно време за разходки и за себе си. За къщата - не толкова, но голяма работа. А в събота и неделя няма кухня и тогава имам възможност да се вихря в готвенето, а най-често предлагам готови пюрета. И не ми дреме, че някой ще ме обяви за мързелива Mr. Green.
Относно това, че казват, че е еди какво си месо, пък то не е - не го вярвам Naughty.

# 27
... Аз не бих могла да докарам такова разнообразие чудо да стане Naughty. Имам си свободно време за разходки и за себе си ...

Зависи какво ядете вкъщи. Ако се храните здравословно, детето спокойно може да яде вашата храна, просто отсипваш порция преди солта и подправките.
А за свободното време - мъжът ми готвеше вечерята, аз обяда, 20-30 мин. не са решаващи, а и детето обича да се включва  Laughing
По отношение на разбообразието при нас беше само привидно, храни с еднакъв състав, но с различно име  Laughing нишестето, ако единия ден е ягода, на другия е киви - т.е. сменят червения оцветител със зелен  Sick
Мога да кажа, че детето ми е хранено по всички изисквания за балансирано хранене, с минимални усилия, а дневната цена е била стотинки Peace ето примерно меню за седмицата, не виждам как това нещо ще ми го даде която и да е млечна кухня.

# 28
Е те това меню бих могла да го докарам, ако не мърдам никъде по цял ден Laughing. Мъжа ми няма начин да го включа в готвенето. Едва напоследък се съобразявам какво да сготвя, ако ще готвя изобщо, тъй че да мога да дам и на бебето. За 20-30 минути освен някой аламинут, друго не мога да сколасам. Явно не съм особено чевръста булка Mr. Green. Пък и както вече писах, доволна съм от нашата кухня. А, да. Приготвям на малкия закуска всеки ден, тъй че май не съм толкоз мързелива. Освен това му предлагам и още две допълнителни закуски извън кухнята. За останалите хранения ДК се грижи перфектно Peace.

# 29
Е те това меню бих могла да го докарам, ако не мърдам никъде по цял ден Laughing ...

Аз хич не си падам по готвенето  Laughing само по време на майчинството съм го практикувала, но вярвай ми, ако беше толкова трудно, не бих се наела  Mr. Green

Кое му е толкова времеемко? Хвърляш месо с нещо си в една тава или гювеч, това не отнема повече от 10-15 мин., заедно с миенето и рязането, после печката сама си пече. Даваш и на детето една пластмасова купичка с лъжичка и то "помага", идеална игра, която е и полезна за изграждане на навици, пък и малките си падат по имитация на големите  Simple Smile

Това е само идея, не ви убеждавам, но и не искам вие да ме убеждавате, че разнообразно меню има само в детската кухня, което вкъщи е равно на цял ден с тенджерите  Peace

Общи условия

Активация на акаунт