ФЕВРУАРЧЕТАТА палави растат и неусетно зъбчета редят

• 22 496
  • 744
  •   1
Отговори
# 285
  • София
Здравейте, отпадам окончателно за днес. Не сме спали тая нощ Sad
Малката имаше запек няколко дни /чудя се дали Т. е била от него/, предполагам защото въведох каша и тя още повече намали кърменето... От вчра всичко е ОК, но предполагам че нещо си е наранила дупето, защото голям рев при всяко пръцкане и дрискане  ooooh!Отделно тъкмо се унесе и започва якото кашляне...
Много ми е странно, защото през деня наистина не кашля...  newsm78
Сега милото лъска всичко, за да видим дали има нещо общо прахоляка... дано не  Praynig Аз лично продължавам да си мисля че е от зъбите...

Относно педагогическото - тя всичко си дъвче и гълта /в началото си ги намирахцелите парченца в памперса, но това време много отдавна отмина/, не й пречат пюретата... до онзи ден... тогава се задави с лука, хем вече беше яла лук преди... може би тоя е бил по-лют....
А ябълката за пръв път така я прави.. аз се чудя да не би много набързо да са й дадени парченцата, защото баща й я храни тогава  newsm78
Както и да е...

кашата много й хареса, но когато е с току-що изцедена кърма... онзи ден й дадох за пръв път замразена и така си стисна устата, че направо устничките й изчезнаха  Sick... слагах и плодово пюре - ефекта беше само че вече и това пюре не го иска Simple Smile)))
вчера обаче си я изяде половината каша със замразена кърма...
Иначе яде пюрета, но без голям мерак... Ако има морков вътре обаче си го яде като стой та гледай Simple Smile)
със сигурност мога да кажа, че едно и също нещо в пюре и от моята чиния не се приема по еднакъв начин Simple Smile а аз го приготвям само на пара, без зрънце сол или друго, но въпреки това тя винаги е готова за още...

И в тоя ред на мисли - кога да започна да й давам сол, захар? масло да давам ли, при условие, че с кравите продукти ще чакаме още? само рапично олио ли става?
Ако зависи от мен хич няма и да ги давам тия неща.. не за друго, ами просто ще ми е по-лесно Simple Smile)

Вчера забелязах че май още 4 зъба са й пробили, та май ще запълним дупката между вампирските Simple Smile)

пак вчера пък ми се обадиха да ми кажат, че един приятел е починал... от инсулт.. представяте ли си? мъж на 30 години??? още не мога да повярвам и все ми е пред очите.. няколко дни бил в кома, имал големи увреждания на мозъка... просто ужас Sad

И така...

# 286
  • пак там
Здравейте и от нас със Енчо! Който между другото вече се радва на първата си пострижка при фризьор:

А така си хапваме:

Мечи, аз количката не я нося по стълбите от първия ден - дърпам я нагоре на задни колелета и с вдигната предница (надявам се да ти е от помощ за катерене на подлезите).

Ламтурниче, не се шашкай - и Ени не може да седи сам още - люлее се кат` брезичка на вятър  Mr. Green Педи каза - няма проблем, всяко дете е различно. А и за хапването - това диване мойто вече хапва по 4 пъти на ден (първото хапване е рядкост):

7.00 - ако е станал, хапва мляко, ако се събуди по-късно, яде чак към 9.00, тогава пропуска попарата
10.00 - попара
13.00 - пюре
17.00 - плод
 20.00 - мляко

И в комбинация с бесните движения, които извършва - почти не наддава. Но е адски силен (особено като тегли на мама косата  Tired)

И да - асансьорите са и за майки с колички!

Карбо, аз като една лоша майка да ти споделя - Ени вече от около месец яде почти всичко, което готвя (разбира се, старая се да не соля много яденето, а ако все пак съм го направила - добавям и водичка) - или на каша с хляб (да е жива и здрава хлебопечката) или на малки парченца. Но като давам парченцата, първо проверявам дали не е останало предишното несдъвкано (научила съм го да отваря уста широко преди всяко парче). Правя пюрета само ако "нашето" ядене още не е въведено - грах, боб, зеле и тънъ. Иначе и той три пъти се задавяше - от малко по-големи парчета беше двата пъти, а третия - тати му дал да си гризка ябълка, а таласъмчо си гризнал сериозно парче с долните зъбчета  Mr. Green

Хайде оттук нататък всички мами и бебчета да са здравички - и родените, и тези на път!  Hug

А ние следобед заминаваме за Пловдив, че баба му вече приплаква по телефона  Mr. Green

# 287
  • София
Леле, Рися, не се ли дави Енчо с тая царевица?? И цялата ли я е изял? #Crazy

# 288
  • пак там
 Joy Не, естествено - баща му я беше оглозгал преди това, той просто си чеше зъбите в нея Simple Smile

# 289
Един слънчев поздрав и от нас  Simple Smile

Марая - честит рожден ден на две патерици Wink, да си жива и здрава, много любов и прекрасни моменти с любимите хора   bouquet

Мама Зари, много благодарности за прочетената молитва здраве от твоя съпруг   bouquet Това е много мил жест.

О, вече си имаме и влюбена бебешка двойка, супер са Laughing двамката са много сладка двойка направо да разтопят сърцето от умиление как са се гушнали и се гледкат  Heart Eyes

Ние вчера бяхме на консултация, щяха да слагат на Дани ваксина за хепатит /мисля че тази беше/, но като казах е леко хремав и има сополки още, педито се отказа и ни назначи друга дата. Между другото гледахме че Дани няма белег на рамото от ваксината която слагат след раждането, та лекарката се чудеше защо така няма нищо и ни прати на един друг преглед да го видят по-добре  newsm78
Иначе за отчета, пораснали сме вече - 9кг и 74см, наддал е 500гр и нови 3см за един месец  Laughing

Вчера допуснах да стане една беля  Embarassed,  бях оставила Дани в количката в хола до терасата докато аз простирам едни дрехи. Така като е покрай мен и ме вижда се залисва и поне не мрънка. Не бях го закопчала но уж го наглеждах, а той е станал много немирен и ако не е закопчан се хваща за количката и се  навдига напред или настрани и става много рисковано... и вчера така както простирам и чувам едно тууп и какво да видя - детето паднало пред количката  #Crazy, направо настръхнах и скочих, много се уплаших дане е паднал на главата си и да не се е контузил от височината. И татито беше вкъщи и дойде да види и да ни успокои също. Обаче явно е паднал леко, че заплака за малко и после бързо се успокои, и като го огледахме отвсякъде не видяхме нищо притеснително, та това и мен ме успокои, иначе ако го болеше щеше да плаче повече.
Аз допусках че както се надвига от количката е много рисковано да не е закопчан и ето че малък пропуск и за секунди става беля, пак мина леко за наша радост, но все пак....после много се упреквах как съм го допуснала   Embarassedsmile3538

То това не му е първото падане и си имам едно наум въпреки това Naughty
Лятото имаше едно падане от леглото, подобно както МамаЗ беше споменала наскоро, докато го кърмих сутринта аз съм заспала пък той си се е наспал малкия и  го чувах в просъница как си гука, гуууу гааа и изведнъж -туууупп и аз скочих втрещена  #Crazy гледам го той паднал по очи и се дере от рев, всичко ми се преобърна  #Crazy всичко беше наред, само беше си натиснал малко нослето и се беше зачервило от двете страни, аз се уплаших да не си е счупил нещо, но слава Богу нямаше нищо, само стреса за всички нас. Много гадно ми беше след това  и се чувствах виновна че съм го подценила, но какво да се прави, случват се такива неща. Аз уж все слагам възглавници, но тогава нямаше. Оттогава вече си имам обица на ухо и изобщо не го оставям при такива обстоятелства нито да стои при мен на леглото при риск аз да заспя а той да будува.

Дано вече няма такива стресиращи моменти   Praynig

Моето свободно временце май свърши че Дани ме зове ...
Май ще обядваме вече  Wink

# 290
  • София
Леле, Цвете, ами аз какво да кажа, като Йойо ми се измъкна от количката, въпреки че беше вързан! От тогава му слагам всички възможни колани и не го изпускам от очи! Shocked

# 291
здравейте
отдавна не съм писала.покрай малката не остава време за форумите
кажете как да си спра кърмата.Сави вече не иска да суче
  bouquet

# 292
  • София
Сияние, изцеждай, само когато са много напрегнати гърдите, пий чай от мента...

# 293
Не знаех, че ментата намалява кърмата. Аз я пия, защото съм болна, пък то какво било, ще взема да пия друго, че не искам да ми спира още кърмата.
Сияние, сигурна ли си че не е временно и не е от зъбите? Михел преди 2 дена нещеше да яде и ме хапеше даже, но било от зъбите.
Наде, съжалявам за приятеля ти  Sad, аз също загубих толкова млад колега докато бях бременна и още не мога да го проумея, но уви ...
Цвете, какъв е този твой разбойник, че да се прекатури от количката? Не са ли малки още? Добре че се е разминало само с лека уплаха и за него и за теб.
И аз имах случай с падане на Михел от спалнята ни. Обърнах се за минутка само, а той както си беше посредата, така изведнъж чувам ТУП и го намирам на килима с краката към спалнята - егати какъв плонж беше направил  #Crazy Порева малко и се успокои, нищо му нямаше.
Ехх, исках и аз на среща, ама йок, който е болен ще седи в къщи и ще пие лЮкарства.
Сега отивам да почета това, което ни е пуснала Галл, аа, тя не ми отговори къде е евтиния магазин в Младост 1?
Как си Фоксуна - оздравя ли?
Губи ми се Петя /pippeg/ , какво ли става с нея?

П.П. смених си ник-а, обещавам да стана пак бухтичка, когато отново забременея  Laughing
 Hug

Последна редакция: пт, 09 окт 2009, 16:02 от biserche

# 294
Вижте какво намерих:
Здравейте дами,
влизам много набързо само за да ви съобщя, че вече съм най-щастливата мама на малката Божидара!
Роди се нормално на 5 октомври  - 3 350 и цели 51 см!
Вече сме си вкъщи!

Честито Прити - да сте живи и здрави с малката Божидара!!!

# 295
Честито Прити!Да сте здрави и много щастливи с Божидара!Да ви радва много с таткото!Заслужавате го!
Момичета , изцедих около 80 гр кърма и не знам как ще я спра и мисля че трябва да мъча Сави още със сукането.може ли да се е променил вкуса и да не и харесва?дойде ми днес за пръв път от раждането

# 296
Честито Прити!Да сте здрави и много щастливи с Божидара!Да ви радва много с таткото!Заслужавате го!
Момичета , изцедих около 80 гр кърма и не знам как ще я спра и мисля че трябва да мъча Сави още със сукането.може ли да се е променил вкуса и да не и харесва?дойде ми днес за пръв път от раждането

Да, чела съм на няколко места,че става по- солена кърмата. Много майки казват, че кърмата им намалява и променя вкуса си по време на цикъл, но това е временно и отминава.
 Ако искаш да я спираш се цеди само когато се напълнят гърдите. Колкото по- малко суче детето, толкова се намалява и лактацията. Прави си чай от мента, както ти е казала Дорето.

Честито на Прити! Да са живи и здрави!   bouquet

За задаването- по домашните потреби продават пластмасови рендета. Точно за правене на пюренца  за бебета стават. Имат шипчета на отворчетата.

# 297
Ооооо голямо честито на Прити и маката принцеса Божидара, да е жива и здрава и нека малкото и ангелче бди над тях  Heart Eyes  
Аз сега се прибирам от срещичката и отново мноооого беше хубава. Има и снимки ама по-късно.
 А ето и снимките. Само дето не намирам на Мишето на Мрм снимка явно съм овца и съм забравила да я снимам, по същата причина нямам снимка и на Савина1  Embarassed, но то и други мами снимаха та дано да има повече снимки.
Ники и Криско ходят Simple Smile
Християн на Савина
Стаси на Ивето
Зари и Дидка
Мими, Мая и Ивето
Ачо
Зари като тиролска красавица Wink както мама я определи
Весето (Хетера), Тони и Мария (мрм)
 А за да пусна всички снимки в албума ще трябва някой да направи нов албум , щото аз се опитах ама ги побликувах в "Това сме ние".  Embarassed и сега са там най-накрая. Не питайте как го направих и аз не знам много съм вързана в ръцете. Banghead

Последна редакция: пт, 09 окт 2009, 18:58 от PIS74f

# 298
Прити, Честита дъщеричка !!! Да е жива и здрава и много радост да носи на семейството ви!

# 299

Какви прекрасно новини!Честито на ПОЛИ И ПРИТИ!!!дА СА ЖИВИ И ЗДРАВИ ПРИНЦЕСИТЕ И БЪРЗО ВЪЗТАНОВЯВАНЕ НА МАМИТЕ!!!

СИЯНИЕ,на мен много ми помагаше чай Салвия/градински чай/ за намаляване на кърмата.
ЛАМТУРНИЧЕ, Карвол съдържа това-Levomenthol with chlorobutanol, pine oils, terpineol and thymol /ако то говори нещо,на мен не Rolling Eyes Grinning/Но пък действа.

Общи условия

Активация на акаунт