Зима,пролет,лято,есен,ОКТОМВРИйче иде с песен!

• 30 925
  • 722
  •   2
Отговори
# 210
Добро утро мацки!
Чакам хубави новини днес от Ger4o!!!

# 211
Добро мами...Честито на всички които имат или са имали повод за празник,че на мен ми е такава каша сега..в неделя съм на изпит и изобщо нямам време да вида какво става в редичките.
Иначе бебка си е добре и спокойна...за радост на мама
Вчера бях на преглед,върви си добре детето тежи вече 2786 (не звучи много ама на мене много ми тежи вече тоз корем)
Доктора каза,че и сега да тръгне да се ражда няма проблем,ама аз съм се разбрала с малката че ще изчака на мама изпитите да минат и тогава да тръгва да се появява  Wink дано ме послуша че 6 часа път до варна хич не е малко  ooooh!
Хубав ден на всички и само хубави новини да има днес

# 212
Здравейте момичета!

Ние вече сме си у дома след 7 дневен престой в болницата! Това бяха най-ужасните дни в живота ми! Беба беше на системи почти през цялото време и почти не можех да я кърмя и да и се радвам! Днес ще кача малко снимки за да ви я представя.

Вече пшочти сме влезли в ритъм, но все още свикваме с новата обстановка. Толкова много неща имам да ви разказвам! целувки на всички!

Честито на всички мами, които вече гушкат малките си рожби!

# 213

МВинзенс-четох за помпите и за Медела мини казват че много зависи от това как се регулира вакума, ако има болка трябва да се консултираш с някои-в Англия фирмата,която ги продава има консултанти,не знам как е при вас...Аз реших моята да я вьрна и си порьчах Медела Суинг,на която вакума се регулира по лесно и би трябвало да няма проблем-но ще видим,докато не сьм пробвала нищо не мога да кажа...

Добро утро!

Тунче, сигурно има нещо вярно. Аз почвах първо на най-слабата скорост и постепено увеличавах  и пак много си ме болеше. Доста повече отколкото при засукване на беби. А тук да намериш някой който да ти помогне, консултира, отговори е просто мисия невъзможна. Така или иначе вече не я ползвам пустата помпа, защото Виви си суче подобаващо и така хем не ме боли, хем ми пести време. И кърмата ми се регулира и тмам добър запас от кърма във фризера, та се надявам повече да не ми трябва. То не се знае де....

и аз на мойта се опитвах да и създам режим, ама не се получава. А то и аз съм сътрашно разпиляна та май и го предавам. и на мен педито от бг ми каза да и давам вода въс захар мхду храненията. пробвах, харесва и, ама си мисля че и дразни шкембенцето и спях. А и много занимавка с преваряване и тн.

и на нас ни сълзят леко оченцата. Четох по чуждите сайтове, че е нормално и се получава от отварянето н слъзните каналчета при бебетата. и аз и капя кърма.

Мноооогооо хубави новини за Поли и Паола! Вярвам, че всичко ще е ок. Мойта Виви докато беше в интензивното, имаше едно руго бебче близначе родено 1200. Има бебчета, които се раждат и по-мънички.

Успех на мамите планувани днес. Не е страшно! Аз на такова чудо мога да се подлагам през седмица. Мен, както споделих, не ме болеше. Даже накрая, за да ме държат още в болницата при беби не им казвах, е не ме боли, и ги хвърлях обезболявашите. Иначе щяха да ме изритат още на 3-4ти ден.

ЛЕК ДЕН НА ВСИЧКИ! И ПО-МАЛКО КОЛИКИ!

# 214
Здравейте дами,
влизам много набързо само за да ви съобщя, че вече съм най-щастливата мама на малката Божидара!
Роди се нормално на 5 октомври  - 3 350 и цели 51 см!
Вече сме си вкъщи!

# 215
Здравейте дами,
влизам много набързо само за да ви съобщя, че вече съм най-щастливата мама на малката Божидара!
Роди се нормално на 5 октомври  - 3 350 и цели 51 см!
Вече сме си вкъщи!

˙·٠ pretty٠·˙
Честита ти малка принцеса !Да бъде жива и здрава и много да ви радва!

# 216
 Party Честито на всички вече станали мамчета, много хубави моменти ви предстоят  Hug е, и някои не чак толкова хубави,но...

Ние сме си още 2в1, въпреки честите подготвителни контракции, които получавам Rolling Eyes Дано скоро и аз да се пхваля Praynig

Аз бих ви посъветвала да кърмите в началото на поискване, режимите са за доста по-късно и ако се кърми така вода не е необходима, камо ли със захар #Crazy И само ако е много топло може да се предлага вода, но е абсолютно ненужно, ако се кърми на поискване  Peace

Чувала съм, че е хубаво да се изплаква устичката с 1 лъжичка вода след кърмене, с цел да не се получават гъбички при бебче в устичката, но аз лично не съм го правила Whistling

Последна редакция: пт, 09 окт 2009, 11:05 от bubka

# 217
Честита Божидара на мама Прити    bouquet

# 218
pretty,chestita ti rozova radost Bojidara!da raste zdrava i shtastliva!:))

# 219
Здравейте и от нас днес:)
Вече попреминават коликите ни. Да не ме чуе дяволчето. Не че съвсем нямаме, но това което изживяхме последната седмциа премина - децата ревяха и се гърчеха, даже се наложи до вчера да спиме 3те в хола, защото нашия тати не можеше да спи от плача, който се чува по  babyphone-а. Успяхме да намерим начина да справяне с коликите : пробвах Колиеф - категорично не става, поне при анс не подейства. Справихме се с Инфакол и Лефаксин (лекарството е на Байер и се продава в Австрия и Германия- препоръчвам го с 2 ръце ако имате как да си го набавите). Купих им и възглавнички против колики, пълни със специален сорт зърна вътре, които задържат топлоната по-дълго време след първоначалното затопляне. И накрая разбирасе ги увувам в много топли одеалца и ги гушам - така заспиваме за 10-15 минутки.
Относно храненето- ние сме на поискване. Но при мене това си означава (от самото начало от както сме си вкъщи) 3 до 4 часа. Бебтата хапват доста- лакоми са (слава Богу не ми повръщат). Като ги меря на кантара - м/у 70мл. и 90 мл. На по-малко не ни се е случвало освен тази седмица-10 дни в които ни морят коликите. Явно от болките не успяваха д си дояждат и няколко пъти се дохранвахме час и половина след хапването.
Относно водата - моите бебета бяха научени в МД нда пият вода. Там им даваха всекидневно по 6-7 пъти. Сега използвам водата ако се събуди едната повече от час преди другата и така я залъгвам малко, но да ви кажа си обичат, защото я пият с охота и то все едно мляко гълтат. В парка също пият. Не ми пречи на храненето. Всички педиатри І в това число доц. Слунчева, която наблюдава близначките и нащия личен педиатър ме увериха, че в топло време водата е необходима , но само ако бебетата я искат(иначе няма смисъл да се насилват). Освен това тя няма как да развали апетита на бебето (естествено никога не се дава непосредствено преди храна (10-15 мин преди хранене).
Норче, мила, да не изпуснете хубавото време. Казаха ми че от събота се разваляло времето.Защо се притесняваш да ги изведеш. В парка е такова слънце, че аз 4ти ден съжалявам, че не съм по къси паналонки и чехли (прибрах всички зимни дрехи докато децата бяха в болницата).
Мернах, че някой пишеше да се купи физиологичен разтвор - от личен опит това е златно средство. Всеки ден капвам в различни часове 3пъти по 1-2 капки във всяка ноздра. Децата дишат спокойно и изчистено. Иначе забелязвах, че непосредствено след къпане им се запушваха носленцата. Така ме посъветва Слънчева и ни си спазваме схемата от както сме си вкъщи!
Прегръдки на всички от нас трите!
Ако има някоя мама да се разхожда в Южния парк - ние сме всекидневно там. Ще се радваме да си правим компания  .

Чакаме новини ор Герчо! Praynig

Относно Поли и Паола - толкова гледки на недоносени ми минаха през очите. Бебе 1200 грама има всички шансове да оцелее в ръцете на добри и опитни неонатолози. Те не са чак толкова малки. МОите се родиха с по 3 см повече от Паола,спаднаха до 1660 грама всяка, а сега вече, няма и 2 месеца след като се родиха) гонят 3те кг. Имаше бебета по 600-700 -800 грама и милите всеки ден изглеждаха все по-добре и по-добре!Моля се и ВЯРВАМ че всичко ще е наред с тях.

# 220
Cho_ko, все по-често се натъквам на статии относно връзката между храната на майката и коликите при кърмачетата Thinking Но единственото, което пишеше със сигурност беше, че не трябва да се ядат силни подправки и прекалено много сурови зеленчуци  Thinking

# 221
Да е жива и здрава принцеса Божидара на мама Прити и много да я радва   bouquet  bouquet  bouquet

# 222
Честито на всички мами с бебчета!!!Да са ви живи и здрави!!!   bouquet  bouquet  bouquet
Руми,аз кърмя така: на едното хранене кърмя от лява гърда.Изчаквам 20ти минутки,защото бебо понякога  се буди отново да си дояде.Ако,обаче,гърдата е останала болезнена и напрегната,изцеждам 20-30 грама,колкото да се облекчи.Дясната не я пипам,освен ако и тя не е много напрегната.Тогава изцеждам малко и от нея,до облекчение.На следващото хранене давам дясна гърда.Ако бебето я изпразни,добре.Ако остане много пълна,изцеждам малко.Ако лявата междувременно се е наляла много и боли,изцеждам и от нея.Няколко дни бях с много пълни гърди,сега вече омекнаха и мисля,че се регулираха.Случва се бебето да се храни и от двете гърди.Забелязах,че по-често се случва нощем ,когато го мъчи коремчето.Ако е ял и от двете гърди,на следващото кърмене предлагам гърдата,от която е сукал последно.
Много е важно да знаете за КРИЗАТА НА РАЗТЕЖА или узряването на кърмата.Около 40-тия ден,2-рия месец има един перидо,в който кърмата се е регулирала,но бебето пораства и иска по-голямо количество мляко.Тогава започва да иска да суче много често,по-дълго,раздразнително е,плаче/особено след баня/.Това дава сигнал на организмът ви да започне да произвежда повеч мляко.Слагайте бебо на гърда когато поиска в този период.бебето ви може да си е изградило режим преди това,но в този период ще суче хаотично.Когато млякото се увеличи,нещата пак се нареждат.Да не мислите,че сте останали без кърма,че ви е намаляла,спряла и тн.

Стискам плаци на Поли и бебето й. Praynig

Чо-ко,ние ходим в Южния на разходка.ако искаш ще се организираме другата седмица. Grinning

# 223
Честито на мама Поли и мама Прити !!!  bouquet Heart Eyes Бързо възстановяване .

# 224
  • Ловеч
pretty честита ти малка принцеска Божидара!
Деси,  мнооого ти благодаря за изчерпателният отговор, че сега като гледам как съм я подкарала, мога да къпя бебчо в кърма  Joy hahaha

Общи условия

Активация на акаунт