Зима,пролет,лято,есен,ОКТОМВРИйче иде с песен!

• 30 925
  • 722
  •   1
Отговори
# 195
Здравейте мили мамчета, аз съм си още тук с риткащия момък в коремчето.
Добре сме, освен, че вече всички ни дебнат и се обаждат от къде ли не да питат дали съм родила и да се чудят защо още не съм, вече почвам да се чувствам странно от цялата тази работа, честно казано. Нали все пак за това е термина-нито съм преносила, нито нищо,защо само не травматизират и усложняват това, че на мен и без това ми е напрегнато, в очакване, кога ще се случи. Особено откакто вчера започна да ми пада тапата(защото не знам дали е нормално, но и днес имам още части от нея, които падат, но вече са прозрачни, каквито съм чувала, че е цвета на тапата по принцип). Имам си все още съвсем лекички следи от кафеникави следи и всичко това се появи след прегледа, док твърди, че е нормално-дано да е така, Иначе болки почти нямам, понякога корема ми е твърд, но не знам дали са контракции това. Като цяло се чувствам добре и малчо си рита и подпира по цял ден от вътре. Днес почти цял ден бяхме на разходки, защото като си остана в къщи и малко се депресирам вече, най-вече май от това, че всичките ми познати се изреждат да питат какво става, не знам така ли никои не се сеща, че така не ми помагат, а ме депресират и напрягат... Rolling Eyes Но стига съм се оплаквала, извинете ме, ако съм досадила.
Мн се радвам за смелата Поли и пожелавам от все сърце всичко най-добро от тук насетне и на двете с малката принцеска.
Герчо, много прегръдки и положителни емоции от мен за утрешния ден, вярвам че всичко ще мине прекрасно и така чаканата и желана среща с малката   сладуранка ще е едно голямо и незабравимо чудесно събитие за теб утре. Hug
На всички нови майчета и техните слънчица пожелавам здраве и мн щастливи усмивки. И на другите момичета с поводи за радост-честито.
На майчетата с неразположения или тръпнещи в очакване пожелавам спокойствие и търпение и мн положителна нагласа. Още мъничко остана и чакането наистина си заслужава, сигурна съм.
Хубава и спокойна вечер от мен, аз изядох половин ананасче и ще полягам да видим как ще премине и тази нощ Simple Smile

# 196
  • Бургас
Честито на всички нови майчета! Да са им живи и здрави бебоците! Hug

# 197
  • София
Здравейте, мами. Благодаря за отговорите  Simple Smile
Аз още не съм родила, но днес имам доста болки в кръста и менструални плюс едно много гадно прерязване подобно на напън когато ти се ходи страшно много по голяма нужда, но е толкова силно и болезнено, че направо ми спира дъха. Не съм сигурна какво е. Може да няма нищо общо с бремеността и раждането, а да е просто поредната проява на чудовищния запек, който си ме мъчи от край време  Laughing  Иначе бебчо е доста активничък както винаги и раздава шутове на мама и на всеки, който посмее да се допре до шкембето й. Най-много се възмущава когато дръзна да си подпра лаптопа на пупата в леглото. Всеки път ми показва еднозначно, че ако не се откажа от този си навик въпросния лаптоп ще бъде изритан от там на земята и счупен  Laughing

Утре съм на консултация преди операцията - среща с главната акушерка за подробен инструктаж, преглед от кардиолог и консултация с анестезиолог. После обичайния запис на тонове и преглед при моята лекарка за да уточним окончателно часа за секциото другия петък  Grinning Нямам търпение вече да приключим с всичката организационна част и подготовките и да остане само да си чакам спокойно 16.10  Heart Eyes

# 198
  • София
Честито на Мама Светла и мама Радостина Да са ви живи и здрави Димитър и Миа  Hug На вас бързо възстановяване
Стискам палци и аз за Поли и малката Паола всичко да е наред.
Герчо, успех утре. С теб сме  Hug

# 199
Здравейте момичета,

Предупреждавам че ще съм дълга, но съм ви зачела и съм записала от следобед и чак сега успях да си довърша.

Честити бебчета на Ради-М, Джулия Кристи, Нина, monnn, Pocahontas,Светла, Радостинка ! Да растат здрави и щастливи Недялко, Никол, Димитър, Дара, Ирина, Димитър, Миа!

Гинче ами да ти е жив и здрав и мъжа Laughing! Аз се сетих между другото, че наскоро ти имаше РД и май някое от момичетата роди на твойта датичка (кой беше обаче не мога да се сетя newsm78), ама си викам сигурно бъркам Laughing
Jenyнаистина сте прекрасни с Габка Heart Eyes
Girl from Ipanema аз пък четох различни техники и понеже тази бременност не успях да отида на лекция, а от предишния път не помня вече сега съвсем незнам как да дишам Laughing  Rolling Eyes.
 За второто дишане (по време на контракция) четох, че се вдишва пак бавно, броейки до 20 и бавно се издишва без да се задържа въздух. Деска, пусни и твоите, ако ти остане време Praynig
Ger4o,yana ya успех милички  Hug!
Ani, стискам палци за обрязването на Райън, пиши после.
Mvinsenz, страхотни новини за кърменето, браво на вас с Валерия и честита първа месечинка, все така добре да наддава малката красавица Heart Eyes.
Моля се и аз за Поли и Паола.
Addri утре и аз съм в Щерев на запис на тонове, може да се засечем.

За кърменето-въпреки че имам кърмачески стаж, не ми се удава да препредам това което знам и безценните съвети, които съм научила оттук. Но просто полудявам като прочета за безумните съвети на педиатри, честно да ви кажа не вярвам че още са останали такива, които лежат на старите си архаични „познания”. Бебето когато е било в коремчето на майката не се  е хранело под режим, съответно и навън не е необходим такъв, в първите месеци то има огромна нужда само от ласки, гушкане и кърмене, независимо дали през нощта или през деня (в коремчето на мама то не е разпознавало ден и нощ). Нощното хранене стимулира лактацията изключително. Чела съм и че нощното хранене намалява риска от внезапна детска смърт, т.к. бебчето се буди по няколко пъти на нощ. Аз кърмих сина си до отбиването му(1г7м.) и нощем по много пъти, по колкото си иска. За мен няма по-голяма сладост от кърменето, от доволните заспиващи очички докато суче човечето и милващата ръчичка и онзи хубав звук. Убедена съм, че не за всички кърменето е такова удоволствие и уважавам това, но немога да се примиря с такива "съвети" на педиатри. Водата като цяло не се препоръчва при изключително кърмено бебе пък камо ли със захар. Всъщност не се препоръчва нищо друго освен кърма през първите 4-6 месеца на бебето. Между другото имаше тема за педиатри за дълго кърмене и късно захранване тук във форума така че може да си потърсите подходящ педиатър там. Моята я намерих там и съм много доволна. Така няма всеки път да се измъчвате дали постъпвате правилно като сте взели решение за детето си на база прочетено от форума, а не на препоръката на лекарката. "Млъквам" че се улях  Sick

Спокойна нощ Hug

# 200
Май се понаспах! А като гледам други като мен няма newsm78! Дано спинкат всички сладко!
Колко много нови мамчета!
За да не пропусна някоя -

ДА са ви живи, здрави, весели, щастливиnewsm68 newsm44 newsm68 newsm30 newsm30 newsm30 newsm30

# 201
  • София
Честити бебчета на новите мами   bouquet!!!! Да са ви живи и здрави и много да ви радват!!!

Аз отивам на запис на тонове, да видим има ли нещо ново при мен, че термина наближава...
Стискам палци на всички за хубави новини  Hug!

# 202
  • София
ДУБРУТРУУУУУУУ
първо честитооооо на всички нови мами  bouquet  bouquet  bouquet да са много слънчеви, усмихнати и щастливи малчуганите и да радват мама и татко Peace
благодаря за съветите! много са ми полезни, защото колкото и да съм сигурна в постъпките си, когато чуя от няколко места ''ама не се прави така ...'' и се замислям, така че вашата подкрепа ми е безценна!!! Hug Hug Hug аз по - принцип действам на поискване, сега проблема ни е, че не му стигат прословутите 20 минути!!! и за това понякога го оставям и по близо час на гърдата, друг път пък макар и по рядко заспива след 10 минути и няма събуждане - смятам че той си знае най - добре кога и колко му се яде и за това и не го будя на прословутите три часа макар режима който той ни прави да не се разминава значително от това. е да понякога спи и по четири, а понякога се буди през два  Crazy ще видим как се справяме като минем другата седмица през един кантар да видим как вървят нещата Peace Praynig Hug
относно педиатрите и аз не знам - тази при която ходя е Костадинова, едвам я намерих и то след 4 дни у дома! е вярно, че много изненадващо и непредвидено рано се появи малкия човек - хич не бях мислила още за педиатри, но ... изкарах си лекция каква смела майка съм била ... общо взето hoty не знам дали да ти я препоръчам - каза ми да си го храня по час, нощем вода със захар .... въобще, но за съжаление нямах никакъв избор - ще я видим нататък как е, иначе е мила като човек, но не това е най - важното за педиатър. ако искаш ще ти дам координатите й! а ти от къде в дружба си? да вземем да се ивидм на кафе - макар и да е по трудно усъществимо сега ... Crazy
Герчо  Praynig Praynig Praynig
дано днес има много хубави новини!!! Praynig Praynig Praynig

# 203
Добро утро, мамчета и бебчовци!!!  Hug
Аз се върнах преди 30мин от конултация. Бебока е поранал особено на глава, отговаря си на седмиците и е около 3кг според доки. Водите са ми умерено количество и според него няма да излезе порано от 3 дни преди термин , дано нее познал защото аз смятах това да е подаръка на мъжо за рожденния му ден на 15ти. 
Няма да има проблем с нормалното раждане, тазът ми е достъчно разширен, то и външно се забелязваше ама , аз нали трябваше да се консултирам. Записах се на консултация за др петък по същото време-пък не се знае , може и да съм вече там по това време с бебче в ръце, ах колко мн искам самоооо  Praynig
Честити бебоци на всички майчета, няма да изреждам защото списъка стана огромен, а и има още на опашката като мене Naughty

# 204
Герчо,С теб сме мислено Praynig

# 205
  • Бургас
Ооооххх, и аз искам вече.... Днес съм на тонове, да види док какво ще каже.  Rolling Eyes
Герчо, с теб сме Hug
На всички майчета по прегледи - успех Hug

# 206
Здравейте и Честито на новите майчета - да са ви живи и здрави дечицата!

Стискам палци на Гер4о днес - всичко да е наред!
Жени, малката Габи е много сладка, а ти си секси мацка - как го направи това - Браво! Аз излязох този път от болницата като премазана и пребита?
Ани, и вие сте много сладки с Райан  Hug
Радостина, Миа е прекрасно име - по едно време се чудех дали да не кръстим близначките Миа и Ниа, но не мина семейния съвет Simple Smile

Аз още не съм ги извеждала навън близначките, но сме решили в събота с батковците да им направим сефтето.
Поздрави и хуба ден на всички! Моят трети племенник - на сестра ми най-малкия син- днес става на 1 годинка и ще папкаме торта, само че за съжаление виртуално, защото те са в Русе....

Момичета ,едното оченце на Габка тече и хваща гурелчета.Горкичкото залепва му и си отваря само едното.Уж е секцио и не би трябвало да има конюктивит. Капнах малко кърма и го почиствам спреварена водичка, какво друго мога да направч,е ми е жал Sad

И на малката Криси така и стана, но не ни мина с кърма и доста се зачервиха оченцата, та минахме на Тобрекс - локален антибиотик - по 1 капка 3 пъти на ден във външния край на окото след като си го почистила. Но това е само, ако секретът е жълто-зелен, ако е бистър, би трябвао с кърма да отшуми.

Последна редакция: пт, 09 окт 2009, 09:49 от noraishkova

# 207
Честити бебчета на Радостина, Светла и Покахонтас  smile3525 smile3525 smile3525 Да са ви живи и здрави, а вие бързо да се възстановите  Hug

Стискам палци на Герчо днес да мине бързо и леко Hug
Много се радвам за Поли и Паола, дано от тук нататък всичко е наред  Praynig

Един ден след термина при мен нещата са си все същите, т.е. признаци за скорошно раждане никакви. Не стига, че ми е изнервено, ами и хората около мен не спират да звънят и да питат какво става, което ме натоварва допълнително. А върхът беше вчера сутринта, когато получих смс от позната, която ми честити, щях да падна  #2gunfire #2gunfire Казах на мъжа ми получих смс, че съм родила, а аз не съм разбрала  Twisted Evil  Защо си мислят, че като се роди бебето ще скрием и няма да кажем на никой не знам  newsm78

Хубав ден на всички и дано само добри новини да има днес!

# 208
  • София
Здравейте,
мале като чета за тези педиатри и ми става зле  #Crazy. Тези са със знанията си отпреди 50 години. Аз тъй като не разбрах за свестна педиатърка в Дружба се разбрах с Антонова, която е в поликлиниката на Плиска. Не ми е далече от Дружба. Тя е за изключително кърмене на бебето и късно захранване и се надявам, че съм направила най-добрият избор.
Иначе вчера ходих да се виждам с една акушерка от Шейново тя да ме изражда уж. И понеже не бях се интересувала за Шейново (въпреки, че някоя от мамите тук каза да не ходим там) и какво научавам, там са си още по системата от комунизма. Бебето се води само за кърмене и после ти го взимат, вечер от 23 до 6 пак си без него  #Cussing out Е не, щях да падна, само си загубих времето с тази. И като я питах е добре аз съм майката, аз решавам дали бебето да е при мен и тя - такава била политиката на болницата, можела да съдейства, но за през нощта задължително ти взимат бебчето. Е нека някой ми го вземе и сигурно ще му фрасна някой юмрук  #Cussing out Уф нервирах се. Та и аз ще ходя в ТК да раждам, нищо че ми е далеч, дано стигна навреме там. Излизам с каката навън, прекрасно временце
Приятен ден от мен  Hug

# 209
  • Ловеч
Здравейте,
Честито на новообебилите се мами! Да са им живи и здрави бебоците и много да радват мама и тати!
На мен почти не ми остава време да влизам във форума, тъй като гледаме да използваме всеки слънчев ден за разходка.
Жени, Ани много са сладки малките ви съкровища!!!
Радостинче, чакаме снимки!!!
noraishkova , откога се каня да ти призная, че си майка героиня, а с тази поза на кърмене с двете слънчица направо ме разби! Моят мъж питаше, ако ревне едното близначе вярно ли е, че и другото започва да плаче?! Е не можах да му отговоря  Joy hahaha
Герчо   Praynig Hug чакаме хубавите новини!
atadar изумих се от педиатъра ти?! Ама че остарели разбирания! Ние получихме конюктивит миналата седмица и докторката ни изписа Тобрин. Капнах му веднъж и като прочетох листовката, че е антибиотик не повторих да капя от тези капки. Излекувах го .... само с кърма и почистване на очето с преварена вода.
chip4e , хайде мила чакам хубави вести от теб всеки момент  Peace
seagirl83 чакаме балчишкото попълнение!
Деси, помооощ, прочетох че кърмиш от едната гърда и после не я доизцеждаш, а ако другата е много напрегната изцеждаш малко, за да облекчиш и на следващото кърмене сменяш гърдата от която кърмиш, така ли??? Леле как го обясних, но се надявам да си ме разбрала какво те питам! След като прочетох поста ти видях, че явно правя грешка при кърменето и предизвиквам свръхлактация. Значи кърмя от едната гърда и после доизцеждам като се нахрани малчо, после изцеждам и другата гърда, от която не съм кърмила. На другото кърмене сменям гърдата. А явно това, което правя е неправилно!!!! Миркам помагай и ти!!! Все пак сте с по скорошен опит, а моят опит е от преди десетки години и тогава щерката беше на режим през 3 часа т.е. нищо общо със сега ...

Общи условия

Активация на акаунт