ФЕВРУАРЧЕТАТА палави растат и неусетно зъбчета редят

• 22 494
  • 744
  •   1
Отговори
# 450
МамаЗ ,наистина не мога да разбера защо някои родители си мислят,че с дрешки и подаръци се изчерпва "помощта" им към нас или децата ни?!? На мен подаръци не ми трябват,както предполагам и на теб не са ти толкова нужни,колкото бабината грижа към твоето дете,нейното внуче.И аз искам само 1-2 часа нейното внимание върху децата ми и съответно така аз ще мога да си свърша работата спокойно.И това го искам само докато е тук,в България.После и да иска няма да има кой да я кара /едва ли не насила/ да помага.Е,тя у брат ми помага естествено.То не е чистене,не е гледане на малката,не е сервиране и готвене.А тук една чиния не изми когато ни беше на гости.Пък за готвене изобщо не можеше и дума да става.Тогава все едно имах 3 деца...  Обикалят си супермаркетите и излизат от магазините с огромни чанти с продукти,обаче не ме пита ние какво ядем и какво можем да си позволим...Не,не се оплаквам,но има някои неща,за които трудно мога да си затворя очите..
Та у брат ми в момента са 3-ма човека,занимаващи се с едно дете.А аз си кудкудякам тук сама и се опитвам да се грижа за две деца..И на всичкото отгоре се опитвам освен майка да бъда и домакиня,защото си имам прекрасен мъж,който заслужава най-малкото една топла вечеря..

О,толкова много мога да пиша,обаче вече наистина избягвам да ги мисля тия неща. Нищо няма да се промени,само аз ще се ядосвам...

Дарима,миличка,ела у нас и за два месеца ще направиш и стегната фигура и ще отслабнеш неузнаваемо.Освен заради непрекъснатот тичане,ще отслаБнеш и от липсата на време за ядене Laughing

Последна редакция: ср, 14 окт 2009, 13:33 от foxy81

# 451
Ето,пропуснах да честитя именния ден на всички празнуващи!!! Да сте ми живички и здравички и винаги така усмихнати!

# 452
Ами, Фокси, истината е, че майка ми никога не се е грижила за малко бебе. Мен са ме отгледали баба и дядо. Тя не ме е къпала нито веднъж. Като го осъзнах това, вече и аз не смеех да й поверявам Мими като бебе.  Laughing Точно, защото ми е липсвала винаги, аз реших да не правя главоломна кариера (за каквато все още имам и връзки, и възможности), а работата ми да е просто начин да си гледам семейството, и то да е основното в живота ми. Но, сигурна съм, че след време децата ми ще ме обвиняват за това, както сега аз - майка ми. Така, че приех, че хората са различни. Всеки прави каквото може. А, това, че не помага толкова на теб - приеми като комплимент. Тя е сигурна, че ще се справиш, че си способна и можеща и затова нямаш нужда от наглеждане. А в семейството на брат ти, не е точно така. Сигурно ти звучи абсурдно, още повече, че едва ли ти го е казвала, но аз наистина мисля, че е така. Изобщо отношенията майка - дъщеря са наистина мнооооооогоо сложно нещо. Вече го усещам и на свой гръб. И ужасяващо добре разбирам майка си, на моменти. Laughing  Hug

# 453
  • София
iri_is, хахаха, май трябва да отворим февруарско детективско бюро, много сте добри!

Ами, информацията е онлайн, видна за всички, аз просто цитирам. Даже и автора съм махнала. Има доста теми за бисери по форумите, за правописни грешки, за гениални изказвания, никой не ги е забранил.

Фокси, а какво да кажа аз, като не се сещам някой да е донесъл подарък на Йойо откакто се помня?! Само първия месец носеха. Нито приятели, нито роднини, ми дете е все пак, радва се на подаръци... Sad

# 454
  • Sofia
Привет, майчета!

Пепи, честит имен ден! Да ти е живо и здраво името, да си жива и здрава и ти и цялата фамилия!!! Много радост и любов ти пожелаваме с Венцо  Hug Hug Hug

Честит рожден ден и на Бульовчето! Да си жива и здрава!  Hug

Мааалеее и аз си държа гладно детето Sad Още си яде сутрин АМ, после зеленчуково или месно пюре (още се мотам със жълтъка  Confused), след това пак АМ, после каша или плодово пюре с АМ и преди лягане АМ.  Педи ми каза да му давам бульон, ама не съм досега...
Вчера му набутах малко обезсолено сирене в устата да видя ще има ли някаква реакция - е, няма такова отвращение  hahaha Днес ще му дам още малко и от утре попарка с чайче, сиренце, масло и малко захар каза педи, ама аз се чудя, той, чая си е подсладен (Праскова и маракуя на ХИП)...
Обаче като ви чета колко много работи им давате на малчовците направо си мисля, че нещо не правя както трябва... newsm78

Фокси,  Hug Hug

Миленка, честито ви зъбче! Лесно да излизат и да са бели и подредени!  Hug

И Венци много се кефи в Пикадили в такава количка Simple Smile Аз малко трудно се прежалвам, че все мръсни ми се виждат, ама успявам де...

# 455
Писче,честит празник  smile3525
Студ,не студ,ние излезнахме на вън и малкия спа час и половина  Shocked,а в къщи рядко изкарва повече от 1 и се събужда по няколко пъти,ама на майка му и замръзна д...то cold,а уж е слънчево.
От днес слагам пантата на столчето за хранене и даже  тук го нахраних,вместо в шезлонга.
За храната аз съм пас с идеи  Peace,пак се върнахме в самото начало,а с жълтъка ще се прости за дълго време (поне до 18 Wink )
Тъкмо и аз се канех да ви питам дали вашите малчугани кротуват докато ги преобличате,че и аз съм се видяла в чудо-рев,тръшкане,въртене,като че ли го колят,да им се начудиш  newsm78
Нашите забавления са:обикаляне в проходилката в опит да направи бели-дърпа вратата на камината,опитва се да си стовари на главата ваза-лампа,дърпа чекмеджета и т.н.Дистанционни,телефони и всичко,което не е за него му е супер интересно,но го оставям да се наиграе,вместо да мрънка и да виси само на ръце като моето комшийче,защото нищо не му се дава,че го вкарва в устата,че ще му станат афти или гъби  Crazy
Не съм се похвалила,че му избиха долните 2 зъбчета,ама то стана в болницата.Също там се научи да седи сам и да казва чао,все пак по 100 маймуни идваха да го виждат,даже и студенти,ако взимах по10 ст.на човек под пари щях да остана  hahaha
Аз пък от 100 баби,не мога си гледам детето,особенно като се съберат 2 и 1 прабаба настава голяма борба кой да държи или храни малкия,дежурния номер е "Дай да го взема ,за да си починеш?"през 5 мин. се изрича от някоя.
Айде стига съм ви занимавала,ще се пробвам да дам на малкия вода,че хълца,а това е малко мисия невъзможна,но все пак той е 7 кг,а аз около 70-кой ли ще надвие
 Stop

# 456
Честито на именяците днес - живи и здрави, с гордост да си носят името.

За рибата и аз мисля следващия месец да предложа, ако й хареса ще давам, а ако не ще чакам подходящ момент по-късно.

alximika - май май и ние ще използваме кухнята за забавление в студените дни - така ми се яде баничка и други сладички... Имате сняг ли в София????????

larakroft1 ако си давала мляко (прясно) - може да му правиш грис със сиренце и масълце, или грис с настърган плод - също така ако не си дала мляко може с вода да вариш гриса Simple Smile каката много го обичаше.

За спането от няколко месеца си спинкаме от 20:30 (лятото 21:30) до когато будя кака за детска градина - 07:30-08:00. Не се буди през нощта - след като си изпие млякото с бисквитка вечер се буди сутринта. За водата и сока - и двете пием в промишлени количества - на ден около 150 мл. общо. Сега последния месец не давам толкова сок понеже сме малко повечко с наддаването и предлагам само водичка.

За дюля мисля че няма проблем - все пак порови из форума, но за гъбките лично аз мисля че е рано понеже са тежка храна. Що не дзърнеш на джипката да я попиташ - аз моята по всяко време мога да й досаждам по телефона - хубаво че все още ме трае Simple Smile

Толо много сладка снимката на Раличка - все едно вика "Какво ли ми е приготвила мама да папам?"

От доста време се сдържам, обаче вече не мога.
autumnsphere, не мисля че това е много етично:

Или пък това:

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=414063.msg12361149#msg12361149

Нито пък това:

Адашката - мисля че всеки има право да преценя най-добре за детенцето си. На никой не съм наложила нашия режим на хранене и не ангажирам с него никой - нито пък съм критикувала избора на някой. Ако мога да дам съвет бих го дала, но не очаквам от отсрещната страна да ме разберат - понеже всеки си има ралзична гледна точка. Единственото което правя е да споделя как се храним понеже беше тема на дневен ред. Кое те шокира?

Фокси мила съчувствам ти, наистина е много трудно като няма кой да ти помага, но винаги ме е дразнило когато родителите по някакъв начин делят децата си - дано никога не бъда провокирана да правя това. Наиситна сега имаш най-голяма нужда от помощ, а и повече може би от братчето ти. Не знам каква е ситуацията, но ти пожелавам да си много силна мила.

Спирам че малката нещо се развилня в кошарата - приятен ден.

Последна редакция: ср, 14 окт 2009, 13:52 от hamelionche

# 457
  • София
Разбира се, че всеки си решава... Конкретно в случая се стреснах, че вече са въведени прясно мляко и глутен (грис). Ама няма нищо страшно всъщност, ако знаете Котето какво ми разказа! След това вече нищо не може да ме учуди! Всъщност тя го беше написала:

"На консултацията имаше едно наборче, което беше 70 см и 10 600 гр. Но не кг му бяха за чудене, а начина на отглеждане - каза баба му, че от ден 1ви яде каша с препечено брашно, защото майка му нямала кърма, всеки ден краве мляко от съседката с бисквити, от яхнийките на баба и въобще всичко, което ядат семейството с подправките, солта и т.н. И разпитваше докторката и се чудеше защо повръщало на фонтан това дете!?!? Батко му така си хапвал и той, пък нищо му нямало..... Доки супер примирена взе да обяснява, че трябвало малко диета, ама явно вече го е играла това, защото не беше никак настоятелна. Направо цъках 2 часа след това...."

# 458
Без коментар - съвсем друго имах предвид, но няма значение.  Mr. Green

Фокси и аз така слабея най-добре - от липса на време за ядене - 1 седмица - резултата е минус 2 кг. Simple Smile

Последна редакция: ср, 14 окт 2009, 14:23 от hamelionche

# 459
iri_is, хахаха, май трябва да отворим февруарско детективско бюро, много сте добри!

Ами, информацията е онлайн, видна за всички, аз просто цитирам. Даже и автора съм махнала. Има доста теми за бисери по форумите, за правописни грешки, за гениални изказвания, никой не ги е забранил.

Не съм я търсила специално информацията. Просто редовно чета темата и ми направи недобро впечатление.
Не ти забранявам да пишеш  Peace . Но и аз се възползвам от правото си на мнение  Simple Smile .

# 460
Даримка,Мая много се измята назад и настрани и аз за това не давам да е в такава количка.Просто си ме е страх с тея железа да не направим някоя беля.Ако седеше мирно нямаше да съм на това мнение Laughing
hamelionche аз сега съм запретнала ръкави и ще правя кекс(истински,да не си помислите друго Wink)
Доре да ти кажа всеки има правото да те цитира,но така написани нещата звучат малко неприятно"на обедните ни срещи...."така де никоя от нас не си изтезава детето. и като цъкна на бебешките прищевки нищо не ми излиза,дава ми грешка.Ти ще продаваш ли част от дрехите на Йойо?

# 461
 Мисля,че отмина времето за крайности в захранването...Децата порастнаха достатъчно и кое по-рано,кое по-късно вече започват да ядат почти всичко.Що се отнася до глутена,има доста публикации,в които изследванията сочат,че както много ранното,така и неоправдано късното му въвеждане не е желателно и спомага за алергии...Преди три дни дадох за първи път попара,т.е. едновременно краве масло,краве сирене...Да не споменавам,може би,че първия ден беше с овче сирене,защото такова бях сложила да се изкисне(оказа се,че ядем предимно овче,но не съм забелязала,понеже у нас мъжа ми пазарува основно).

аз сега съм запретнала ръкави и ще правя кекс(истински,да не си помислите друго Wink)

Joy  Joy  Joy  Ами истински,де...какъв друг?!Виртуален?  Laughing

# 462
Айде стига съм ви занимавала,ще се пробвам да дам на малкия вода,че хълца,а това е малко мисия невъзможна,но все пак той е 7 кг,а аз около 70-кой ли ще надвие
 Stop

Ей, Раде, много ме изкефи това .... да е здрав вече малкия сладур и да бори мама  Mr. Green

# 463
  • София
Еее Миме, това е извадено от контекст, не сме ли една ревяща хайка на срещите, кажи сега... Поне Йойо като не харесва манджата реве, исках да кажа, че е нормално.

Изчакай, ще излезе, Продавалникът е бавен. Ами, мързи ме за всяка дрешка да меря, снимам, пиша... Иначе мога за добри пари да ги продам.

# 464
Да бе да! Тъй като се открих в два от цитатите, които са публикувани, също искам да кажа, може би клиширано, но и аз както другите тук не налагам своето мнение, аз просто споделям начина ми на отглеждане на МОЕТО дете, и не разбрах само кое е шокиращото? Доколкото разбирам не съм само аз тази, която е захранила рано, рано детето си с разни " забранени" храни за неговата възраст, но не виждам проблем в това след като досега не е имало никакви проблеми да лишавам детео си от нещата, които му харесват! (Дано и занапред няма) Може би съм най- младата мама тук във февруаркия форум, но все пак не съм малоумна да застрашавам здравето на детето си! Съжалявам , че използвам такива грозни думи, но се почуствах засегната не за друго , а за това, че трябва да се одумваме в други форуми! Може би трябваше да изразиш (autumnsphere) мнението си И тук, но ти си права, че това е свободна зона за писане! Кофтито е това, че не сме тук от вчера, а от миналата година по това време, и малко или много се чустваме близки( поне аз), и заслужаваме поне искреност!
Извинявам се за глупавия пост, но съм си такава, лесно запалима Wink! Надявам се, че не съм обидила никой! Ако не е така   bouquet
И само да вмъкна, че килограмите и дължината на Митето вървят нормално( пу-пу )
И пак се извинявам, че наруших добрия тон тук!

Общи условия

Активация на акаунт