Да живееш с левичар! Комично - обучителна.

• 8 217
  • 91
  •   1
Отговори
# 15
Аз съм левичар,пълен.Само ме научиха да пиша с дясната ръка,всичко друго правя с лявата.
Моят мъж е същият - родителите му са го накарали на пише с дясната ръка.
Резултатът е, че, както самият той казва, в момента има две леви ръце.  Mr. Green

# 16
  • Поморие
Мъжо е левичар,най-ме е яд ,че основно с него играем тенис на маса и вече като се случи да играя с десничар ми е терсене hahaha!

# 17
И аз съм левичарка и нямам особени проблеми с това. Ето наблюденията ми по нещата споделени от авторката:

1. Винаги изтръпвам, когато реже хляб - все едно ще си отреже пръстите всеки момент.

И на мен някои са ми казвали, че изглежда странно отстрани, но се свиква.

2. Абсолютно винаги трябва да обръщам някакъв уред или предмет на обратно, когато той го е ползвал.

Това е определено грешно, аз обръщам всичко! Wink

3. Никога не сядам на маса от към лявата му страна - сещайте се ако едновременно тръгнем да се храним със супа...
това е малко трудно наистина и аз внимавам къде сядам

4. Няма нито един уред, апарат или инструмент пригоден за лява ръка - досетете се как бели краставици или реже с ножица...

Е не е толкова драматично. Наистина повечето за дясна ръка, ама аз честно казано освен с някои белачки с друго нямам проблем. Но мога да режа с ножица с дясната ръка.

5. В 99% от случаите те прегръща с дясната ръка - лявата трябва да е свободна, с нея нърши по-важни неща.
Еми нормално, и всичко се носи в дясната.

Трябва да гледате от положителната страна. Ако вървите прегърнати и ти си му отдясно и двамата можете да действате с правилната ръка. Например можете да се държите за ръка и да пишете едновременно, колко други двойки го могат?  Simple Smile

6. А когато пише.......малейййййййй няма такова накланяне на буквите и такова мазане ако химикалката пуска малко повече.

Мъжът ми пише с дясната ръка и определено маже повече. Май не е точно в ръката проблемът.

# 18
  • София
хи хи, аз също започна да пиша огледално, още мога. Ножицата мога да държа само в дясната, всичко останало с лявата. Включително и писането - но си обръщам листа и пиша почти отгоре-надолу. Изглежда много странно, но нито си кривя ръката, нито замазвам мастило. Винаги сядам така, че е неудобно за хранене, как не свикнах тобкова години - не зная ... Повечето белачки, които съм срещала с апригодени за работа и с двете ръце, но на мен с дясната определено не ми се отдава.

# 19
майка ми е левичарка, но пише с дясната ръка затова не ми е правило кой знае какво впечатление.дъщеря ми също е левичар и не можех по никакъв начин да и помагам с писането на буквички и цифрички.беше ми малко гадно,само се научи детето и сега пише много красиво и рисува страхотно.м/у другото всички левичари които познавам пишат много красиво.когато сервирам масата при нея слагам всичко наобратно, в редките случаи когато забравя ми прави забележка.измъчвам се като я гледам как борави с нож и вилица,имам чувството че изобщо не и е удобно, а всъщност не е така.вече е на 15г, никога не сме настоявали да върши нещата с дясната ръка- смятам че е абсолютно погрешно

# 20
...
4. Няма нито един уред,... В 99% от случаите те прегръща с дясната ръка - лявата трябва да е свободна, с нея нърши по-важни неща.
...
Наскоро се опулих, като разбрах и видях ножица за левичари.
Кое е по-важно от прегръдката?

# 21
Наскоро се опулих, като разбрах и видях ножица за левичари ...

Къде? Търся  Tired

# 22
Една позната ми показа в нета. Тя търсеше. Ще попитам и ще ти обадя.

# 23
Колко бой съм изяла в първи клас заради тази лява ръка  ooooh!
Учителката ми имаше една стъклена показалка, много болеше.
След това пък следваше унизителното показване на целия клас на грозното ми писане с дясната ръка.

След години питах майка ми как е допуснала и подкрепяла подобно нещо..
Обяснението беше, че тя като химик е имала ужасно много трудности,
заради това, че висчко е пригодено за дясна ръка;
и си била решила да не допусне детето й да страда, заради това..
Е, пак си страдах.

Ползвам си еднакво и двете ръце.
Пиша добре и с лявата, а на английски направо красиво.
Като се уморя-сменям ръцете.

Знам, че отстрани изглежда странно ползването на лявата ръка.
В къщи дълго време не ми разрешаваха да режа хляб..

В Англия ми е много хубаво, че има голям избор от уреди и пособия,
пригодени за ползване от левичари...

Наскоро се опулих, като разбрах и видях ножица за левичари ...

Къде? Търся  Tired

Да ти донеса тия? Два лева само...
http://www.officestore.com/5_star_left_handed_scissors_217mm_orange/902509.shtml

А тук каквото ви душа поиска..

http://www.anythinglefthanded.co.uk/acatalog/childrens_products.html

Последна редакция: нд, 04 окт 2009, 02:51 от zlatnata tolumba

# 24
Кака толкова има в рязането на хляб? newsm78

# 25
Ами както е посочила и авторката на темата, острани изглежда странно,
нашите са ми казвали, че очакват всеки момент да се порежа...

# 26
  • България-Швейцария
И аз съм от групата на отучените левичари.
С писането проблеми не съм имала, но това сигурно е, защото родителите ми са започнали да дават игнор на лявата ми ръка още от бебе, когато съм посягала да взема нещо първо с нея, никой отстрани не е и подозирал, че съм левичарка. Като цяло обаче не знам как да определя резултата - с лявата си ръка, освен да държа цигара, нищо друго по-смислено не мога да върша, уморява се на мига. Дясната пък се уморява, защото я товаря и въобще спокойно мога да се зачисля и аз към тези с 'две леви ръце' tooth
Е, в писането на клавиатура съм достигнала невероятни висоти, но там и двете ръце се товарят горе-долу равномерно.

# 27
леле не знаех че и левичарите сме обсаждани. Четох мненията в темата и отидох да питам мъжът ми дали има проблеми с мен. Отговора му беше че аз не сьм сьвсем левичарка. Каза ми че единствено му правило впечатление когато пиша и замазвам. Интерсно е че аз самата забравям че сьм левичарка. В училище сьм извадила кьсмет, защото никога не са ме карали да пиша с дясната рька; спомням си че бяхме поне 5 човека левичари.  Мога да правя всичко с дясната рька, освен да пиша, ако се опитам да пиша ми е доста трудно и почеркът ми като на пьрволак. Дори не ми прави впечатление, че повечето предмети са създадени за десни рьце.

# 28
Мъжът ми и малкият ми син са левичари!
По соцвремето мъжа ми са го били през ръката за да пише с дясната и сега му се наслаждавам как с лекота върши всичко с двете ръце!
Но когато детето стана  в първи клас той забрани да го мъча да пише с дясната - каза , че това е наказание и , че и сега не му е комфортно да пише дясната /почерка му е по-разбираем , когато е писал с лявата/ Mr. Green

# 29
МойтУ мъж,
ползва и двете си ръце без проблем. Той пък какъв е newsm78  Нямал е никакъв проблем да работи и със двете и като е бил малък.
Братчето ми няма да забравя как го мъчеха да го учат да пише със дясната. Той ревеше и аз ревях- за него.
амбидекстър Wink -ползва и двете ръце.
Аз съм левичар.
Купувам си нарязан хляб и проблем с рязането скоро не съм имала.На мъж ми не му прави толкова впечатление,но татко(бог да го прасти) не ми даваше вкъщи аз да режа хляб.
Всички уреди за леворъки успявам да си ги пригодя така че да мога да ги използвам,верно с ножиците ми е малко по-неудобно,ама карай.
Не замазвам буквите като пиша,защото обръщам лста на 90 градуса и пиша отгоре-надолу,после като го обърна в изходно положение се е получил свястен ред без зацапвания.А мога да пиша и с дясната,често като пиша сменям ръцете.
Дори мога да плета,нещо,което е доста трудно постижимо при левичар,защото за да направя това,което ми показват първо трябва да го обърна в съзнанието си и тогава да го приложа с мойта ръка.Е повярвайте ми с инат всичко се постига.

Общи условия

Активация на акаунт