Раждане вкъщи 5

• 44 813
  • 778
  •   1
Отговори
# 135
  • ул. "Мечтание"
Меги, на приятелката ми за която писах в темата за ГНМ плацента превия са я "открили" в 17та седмица, аз бях доста изненадана, че веднага са й назначили секцио.  Shocked Едва сега, когато е вече в 26та седмица научавам за тия неща, тя вече е добре подкована от докторката си, според която нямало никакъв шанс плацената да се премести!  ooooh! Но успокояващето е, че приятелката ми е отворена за алтернативни неща и се надявам да мога да й помогна.

Информацията, която сте пуснали е супер интересна. Mr. Green

# 136
  • Бургас
Привет момичета,
от известно време тайничко си ви чета и ви се радвам от сърце. Винаги съм имала вътрешното усещане, че Господ е направил така, че раждането да е един естествен и изключително приятен момент в живота на жената и бебето. Просто трябва да оставим всичко да се случва естествено, но когато се намеси "всезнаещия" човек, всичко се обърква. Сега вие доказвате вътрешното ми чувство, за което ви благодаря. Сега знам, че не съм лунатичка.  Laughing
Проблемът е, че тук в Бургас направо е в сферата на фантазиите да успея да достигна до едно естествено безболезнено раждане, но поне се надявам, благодарение на информацията, която получавм от вас, един ден живот и здраве, да успея да сведа до минимум намесата на лекарския състав при това важно събитие.
Поздравявам ви за усилията и ви желая успех!

# 137
За плацента превиа да питам.
Мег, Лейди, как може да се "премести" плацентата, нали е хваната за матката? Знам, че в началните месеци може само да изглежда ниско, но после с растежа на матката да се изкачи нагоре и за това се следи как се развива, но общо взето, от това, което съм чела след 28-30-тата седмица не се мести (вярно все конвенционално-медицинска литература съм чела). Но ако е "истинска превиа" и/или е съвсем долу и дори покрива отвора на шийката на матката, какво се прави?  newsm78 При естествено раждане ще се отлепи първо плацентата и бебето ще остане без достъп до кислород...

# 138
На мен също ми казаха, че имам плацента антериор-превиа в 17-18 седмица.  Двама лекари го установиха и двамата бяха за планово секцио.  Отказах да раждам при тях.  На лекаря, който ме гледа на ехограф в 30тата седмица нищо не споменах за превиата и той не видя такова нещо.  Накрая родих нормално и бързо, така че явно плацентата се е била изкачила.

Но и на мен ми е любопитно-- какво става при истинска превиа, която е съвсем от долу до края?

# 139
  • ул. "Мечтание"
Доколкото знам и с "истинска" превия може да се роди нормално, някъде бях чела, има си някакви специфики, но нищо конкретно не помня!  Rolling Eyes Надявам се Меги да може да каже повече по въпроса.

# 140
Ади, привет Simple Smile
Ако някой ден решиш, че вкъщи е твоето място за раждане, ще те свържа със семейства в Бургас, които вече са го правили Simple Smile А тук ще намериш много подкрепа и информация Simple Smile

Кюбит, прави се разлика в анголезичната литература - еднотого наричат плацента превия (частично покрива отвора на матката) а другото - пълна плацента превия - изцяло го покрива. При първия вариант плацената се "мести" с нарастването на матката и освобождава отвора (т.е. както си писала, само така изглужда); при втория - не. И все пак, животът е пълен с изненади, и ако човек иска, винаги може да роди живо и здраво дете у дома Simple Smile Ето историята, която бях обещала преди време с плацента превия:
http://www.unhinderedliving.com/previa.html

Аз лично бих избегнала просто ситуацията с плацента превия. По-лесно ми е така, вместо да се чудя как да се оправям после....

Последна редакция: вт, 13 окт 2009, 16:59 от Meg!

# 141
Зозима, мерси за линкът. Има много такива, но винаги е хубаво да си видят повече. И това е като се има впредвид, че връвта е разтеглива. Не и трябва да е колко дълга, за да се роди бебето.

Попаднах на едно видео което бе интерсно. Много ми харесва как тя описва ефекта от манипулациите около раждането в болница. http://www.youtube.com/watch?v=f8Q_zCyjaw8&feature=player_embedded

И забравих, че най-накрая качих видео от раждането, което вие сигурно бихте намерили интересно, затова споделям http://www.febchicks.com/blog/pregnancybirth/1868

Много би ми се искало да дойда на среща, но може би някой ден в бъдещето. Заведението изглежда много уютно.

Как вървят плановете със сайтовете? И Мег, какво си дирила в Барбарони скоро Wink ?

# 142
  • ул. "Мечтание"
хих, да, определено е по-лесно да се избегне плацента превия!  Simple Smile

Шейла, аз го гледах видеото още щом го пусна! Прекрасно е!  Heart Eyes

# 143
Как вървят плановете със сайтовете? И Мег, какво си дирила в Барбарони скоро Wink ?

Аз мисля и това да обсъдим на срещата - къде и как да събираме информацията, която имаме на български език, така че да е достъпна веднага. Мисля, че Пърли работи по този въпрос, само трябва да й предоставим информацията. Вече се писах да водя записки на срещата и после ще ги постна тук Simple Smile

А за Барбарони - какво да диря?! Wink Забавление за синчето Simple Smile и маааалко свободно време за нас Wink А и Вечерница минах да видя Wink

Мерси за линковете!!! Simple Smile

# 144
Мернах те в една снимка и нещо ми кликна, но ми отне време да се усетя че си ти. Нищо не казвате, но скрити неща няма Wink

Информация от срещата ще е добре дошла.

# 145
Sheila, благодаря ти за линковете! Пожелавам си следващото ми раждане да е такова...

# 146
Зозима, ако искаш, дано.
Фрост  Peace

# 147
Шейла, виеото е нероятно хубаво  Heart Eyes  bouquet
Трябва такива филмчета да пускат като част от обучението на акушерки и доктори, ако ще и само, за да имат идея що е то естествено раждане!!!
Много ми хареса подхода на акушерката - светлинка и огледалце Simple Smile

# 148
Шейла и от мен адмирации за видеото  Heart Eyes . Така и не разбрах кога стана момента да излиза бебето  Grinning , супер сте  Hug . Би ли споделила повече за басейна си!

# 149
Аз мисля и това да обсъдим на срещата - къде и как да събираме информацията, която имаме на български език, така че да е достъпна веднага. Мисля, че Пърли работи по този въпрос, само трябва да й предоставим информацията. Вече се писах да водя записки на срещата и после ще ги постна тук Simple Smile

Да, да... моля.

На срещата ще сме двама (+ детето евентуално).

Видеото е невероятно Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт