Раждане вкъщи 5

• 44 806
  • 778
  •   1
Отговори
# 120
Е, това не е ли невероятен късмет!!!. Момичета, на 25-ти ще бъда в София, така че, ако ме приемате (макар и още съм ви длъжник с разказ  Embarassed), идвам с един 7-месечен юнак  Heart Eyes. (ох, развълнувах се)

# 121
   Аз чак сега успях да видя клипчето с хубавите снимки и музика.
Много, много празнично изглежда всичко. Също като Мег, не бих
искала чак толкова много хора - и без това идват две акушерки,
а дори се чудя дали искам и майка ми да е тук пак. Още не съм и
сервирала новината за решението ни за домашно раждане и се
чудя как да го направя, за да не я шокирам, ако се случи така,
че да присъства.  Crazy

# 122
Мег, в предната тема говориш за "хубава група" във Варна за взаимопомощ (цитатът от теб от предната тема е по-долу). Изтървала съм последните страници от темата и се връщах да чета. Кои са момичетата, тези за които ми писа на емаил ли?

"Имам и питане относно мрежата за подкрепа и информация: засега картата на България е добре запълнена с добро разпределение на покритието само в Северна България (и София, разбира се), сега имам едно запитване от Бургас... Жената е много подготвена, ходила е на семинари за домашно раждане в ОНД, съпругът й я подкрепя на 100%, а и има още време да се доподготви - терминът е януари,  но няма среда на сродномислещи хора, където сега живее (под Бургас). За момента съм я ориентирала към Варна, евентулано да ходи на техните срещи - там са вече една хубава група"

# 123
баналният запис и от мен, но си ви чета, даже и да не пиша много, а ми омръзна да търся темата

Клипчето с делфина е много мило! Мерси за него.
Живо и здраво да е поредното домашно родено бебе! Наичнът им на представяне на случката е интересен, но дано скоро не се налага да е така. Колкото сте активни в Бг, и не само  bouquet , със сигурност скоро ще има сериозни резултати.

# 124
Меги, успокояваш ме с това, че не са необратими!  Wink И още нещо да питам само по въпроса - могат ли да се видят на ехограф?  newsm78

Не, но е възможно да се напипат при вагинален преглед (айде, няма нужда!) За мен по човешкият вариант е просто човек да направи необходимото за да се чувства добре в тялото си, останалото сема се нарежда Simple Smile

Милуш, много ще се радваме да те видим  Hug И, да, вие сте хубавата група от Варна!  Grinning

# 125
  • ул. "Мечтание"
Интересувах се за ехографа, защото много мами със секцио са ми разказвали, че докторите им при следваща бременност "виждали" на ехографа срастванията и ги използвали за причина за ресекцио. На мен нещо ми смърдеше цялата работа и явно съм била права. Както и да е, този въпрос вече не ме притеснява!  Wink

# 126
При преглед с ехограф нямах сраствания. И белегът беше широк по-малко от 1мм. Това към 8-ми месец. Но и лекарката, която ме преглеждаше, беше привърженичка на VBAC.  Wink Всеки лекар може да си интерпретира каквото пожелае гледайки ехографа. Аз от картинките му не разбирам.

# 127
# 128
Мег, благодаря. До скорошни срещи

# 129
Привет и от мен в новата тема.
Чета редовно, не пиша никак, но попивам като гъба инфо и си правя планове.....

# 130
Беше отдавна когато обсъждахме въпроса за дължината на пъпната връв, но вижте на какво попаднах днес. От това изследване излиза, че вагинално раждане може да има при пъпна връв дълга  13 смWhistling

# 131
  • София
Ех, пак за малко да ви изгубя дирите.
Аз с писане не мога да помагам, ама виж в четенето съм много добра! Mr. Green
Успешна работа по книгата и сайтовете - ще ви следя изкъсо по пътя към славата! Laughing

# 132
Беше отдавна когато обсъждахме въпроса за дължината на пъпната връв, но вижте на какво попаднах днес. От това изследване излиза, че вагинално раждане може да има при пъпна връв дълга  13 смWhistling

Линкът иска пароли, може ли да копнеш абстракта  Praynig

# 133
OBJECTIVE: To determine the shortest umbilical cord length that will permit spontaneous vaginal delivery. METHODS: This prospective, observational study included 166 randomly chosen women with no apparent antepartum complications who delivered spontaneously at or beyond 37 weeks. The cord was clamped at the maternal introitus immediately after delivery. The cord segment was measured from introitus to placental insertion. We reviewed a recent fetal scan to identify the placental implantation site (fundal or lateral). RESULTS: The mean cord segment from placental insertion to maternal introitus measured 22.4 cm (95% CI 11-32). The segment was 2.1 cm longer (95% CI 0.4-3.7) when the placenta was implanted at the uterine fundus rather than laterally (p < 0.01, 1-sided t test). An excessively short cord segment (<13 cm) was present in 2 cases (1.2%) with lateral placental implantation. There were no cases of fundal implantation with an excessively short cord. CONCLUSION: The uterine axis and birth canal are not long enough to prevent spontaneous vaginal delivery .in the presence of a short umbilical cord. Placental location does not impede delivery except perhaps when fundal in the presence of an excessively short cord.

Simple Smile т.е. вагинално раждане е възможно при пъпна връв, дълга 13 см.

Последна редакция: вт, 13 окт 2009, 14:46 от zozima

# 134
Зозима, чудни линкове намираш!!! Simple SmileSimple SmileSimple Smile Някак си не ме учувда заключението и доказва, че природата си знае работата. Бебета се развиват, за да се родят (независимо каква им е мисията в нашия свят) и го правят, ако няма кой да им пречи Simple Smile

Одавна бях обещала да споделя какво Клер ми писа за избягването на евентуални инфекции за бебето при наличието на ректовагинална фистула:
Тя не се притеснява особено от това, тъй като понякога бебета така или иначе имат досег с изпражненията на майка си при естесвено раждане без наличието на фистула. Важното според нея е "добрите" бактерии да са повече от лошите. Затва препоръчва майката изцяло да се откаже от сладки работи (включително сладки плодове), да включи в диетата си много тъмнозелени листни и източници на естествени пробиотици като кисело зеле и кисело мляко. Отделно препоръча прием на маноза (един от видовете захар, който не се разгражда в човешкото тяло, а се изхвъля с урината), тъй като тя измествала вредните микроорганизми. Аз се ровнах малко за манозата и видях, че се ползва за профилактика на урологични инфекции. Когато раждането започне, препоръчва миене с настойка от невен при всяко ходене до тоалетната, като каза, че не е лошо и в найстойката за миене да се сложи маноза. Също, майката да помоли бебето да си затвори устата когато минава през родилни канал или да го помоли да се роди с мехура Wink След раждането препоръа пъпната връв да се измие с настойката от невен и да не се реже, а да се прегори.
Аз си мисля, че и взимането на Арника веднага след раждане (от майката и бебето), също би свело да минимум риска от инфекции.
Отделно, знам че хомеопатия преди раждането ще оправи пропорцията на бактериите и няма да има инфекции Simple Smile

Исках да споделя и какво намерих за плацента превия: вероятността да се "придвижи" е много малка след 36 седмици. Но ако то 20 или 25 седмици започнат да ви обясняват как имате плацента превия и трябва секцио, познайте какви са шансовете да се "измести" преди 36 седмици?!

Общи условия

Активация на акаунт