Раждане вкъщи 5

• 44 667
  • 778
  •   1
Отговори
# 525
Лорче, здрава и обичана да ти е Пламена!   Heart Eyes
Покърти ме разказа ти направо. Не мога да спра да плача, ужасена съм от отношението и от кошмара, който си преживяла. Не мога да повярвам, че има места, където се отнасят по този начин с хората. Направо думи нямам да изразя какво чувствам.
Прегръщам ви и трите!  Hug

Сега се върнах няколко страници назад и прочетох и другите новини.
Ла Мама, честита да ти е дъщеричката! Бъдете здрави.
Евридика, прекрасна новина  Grinning. Направо се ухилих от ухо до ухо.

Последна редакция: вт, 03 ное 2009, 11:59 от chiges

# 526
Лорче, гади ми се цял ден от това което ти е причинено и не може да ми излезне от главата. Не мога просто да прочета и да забравя.
Не усещам готовност за борбеност от българските жени, но ако ми позволиш бих мобилизирала тукашни жени и най вероятно всякакви по света поне да напишат няколко стотици писма до докорът и екипът който те е изнасилил по такъв неописуем начин. Ще измислим нещо и поне тази жестокост която са ти причинили няма да бъде просто една статистика.
Това е което мога да предложа, другото са само думи. Пиши ми на лични ако предпочиташ.

Cry

# 527
Благодаря ви, момичета! Много сте мили!  Heart Eyes
Евридика, точно затова се колебаех дали да пусна разказа си и да опиша всичко с ужасните подробности. Не искам да се отчайваш, ти имаш повече време от мен да подготвиш нещата. Чувала съм, че има и доста добри болнични раждания, близки до естественото. Ако си намериш лекар и имаш възможност да му платиш за екип и самостоятелна зала и да го подготвяш отрано за нещата, които искаш, мисля че ще имаш по-добри условия за раждане. А ако намериш начин да стигнеш до семейството си, много ще се радвам за теб!!!
За моето семейство, на въпросът дали сега вече са на мое мнение - напротив. Всеки казва: "Видя ли какво стана? Ако беше родила вкъщи, с този кръвоизлив щеше да умреш и нямаше как да ти помогнем! За пореден път лекарите ти спасяват живота!" Не могат да разберат, че най-вероятно заради тяхната "намеса" съм получила кръвоизлив... Сега се боря с тях за да кърмя в тандем, защото и с това не са съгласни, но за това няма да се откажа, никой не може да ми каже как да си гледам децата!!! А да знаете, че бебето свиква НА РЪЦЕ И СЕ РАЗГЛЕЗВА, А И ТАКА ГУШНАТО НЕ МУ Е УДОБНО И НЕ МОЖЕ ДА СЕ ОПЪНЕ СПОКОЙНО!
Меги, специални благодарности за всичко! Разбира се, че можеш да пратиш разказът ми на доктора и на който искаш. Даже съм обещала на една приятелка да го пусна като нова тема в подфорума за бременни и настоящи майки, но още събирам смелост, че знам там как ще реагират повечето...
Исках още да пиша, но забравих какво, а и момичетата протестират  Laughing
Нямам много време сега, но ще намирам да следя поне хубавата ви темичка!

# 528
Sheila, благодаря ти, но мисля, че не само, че няма да помогне, това, но ще навреди...
Всеки смята, че там са ми спасили живота и даже аз съм лошата, защото съм неблагодарна...
Рано е още да се осъзнаят в болниците, не са готови още засега явно...
А и познатата ни там каза да не я излагам повече.
Честно казано, повече няма да стъпя в тази болница...

# 529
Лорче, ти си наистина герой!
Възхищавам ти се с цялото си сърце. Присъединявам се към Мая, мисля, че ТЕС ще ти помогне, и към Шийла, защото НЕ БИВА да се оставят нещата така. Докато няма кой да протестира, няма да се променят нещата. Защото едно е да се вика и крещи на една безпомощна раждаща жена, а съвсем друго е да се получат официални обръщения от организации и хора навсякъде по света. Даже си мисля, че не е лошо да се адресира и до някоя или множество български медии.

Сигурна съм, че дъщеря ти също е горда с теб, както и ти с нея. Приятно ви гушкане и кърмене!

Между другото, и аз чух изказвания от рода на "За подрастващия гръбнак добре ли е да е така свит", и любимото ми е - "не те боли кръста" и "кога ще си куиш количка"  Laughing Stop

# 530
Лорче, копирах разказа ти в темата на Петцията, а тя в "Майки (бъдещи и настоящи)" - доста е разгорещено там в момента.
Ето линк към поста: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=338041.msg12983160#msg12983160
Пиши ми, ако искаш да го махна оттам, все още мога да редактирам...

# 531
  • София
Лорче, желая ти мнооого късмет оттук нататък и много любов и щастие да има в семейството ти!!!
Направо ми призлява от отношението, което си изтърпяла и съм толкова благодарна на сина ми, че ме накара да го родя у дома и на мъжа ми, че беше зад мен Heart Eyes
Дано във всичко друго твоя мъж да е до теб и да те обича силно!!!

имам чувството, че наистина е добре да се дава гласност на тези случаи, със сигурност има осъзнати майки, които не биха търпяли такова отношение и биха поели каузата!!!

живи и здрави да сте и трите!!! Heart Eyes

# 532
Също така мъжът ми, който също се потресе, даде по-умна идея - да се осъдят в Европейския аъд по Class action suit - тоест не съдиш никого конкретно, а съдиш примерно цялото заведение за погрешни практики. В момента проучваме въпроса. Не знам колко време ще отнеме, ако има някой запознат с европейското законодателство и бългоро европейските отношения по въпроса, да каже. Но случаят е идеален за целта.

Между другото една приятелка, наскоро родила май пак там, и която не роди вкъщи, защото в крайна сметка не получи подкрепа от съпруга си, каза, че подписала информираното съгласие именно защото предположила, че ако не го подпише ще си навлече неприятности. В крайна сметка ролдила без намеси. Единствено ми стана мъчно, че е помолила да й дадат детето след раждането, а са й отказали. Тя попитала дали може поне да я пипне, и са й я подали за малко...

# 533
Евридика, от кого смяташ, че няма да получиш подкрепа?

# 534
. А коремът ми все по-често е на камък,
без болка, но дали е нормално?! Забелязвам, че при някакво леко дори усилие, било то
и да се наведа или когато се изправям от легнало положение, пак се стяга. Нагъвам
ядки и слънчогледови кълнове, но ефект - нулев. Не ми е дискомфортно, но знам ли
бива ли така толкова рано?? А преди два дни, почти сигурна съм, бебето се беше
завъртяло напречно и ме опъваше като барабанче. Laughing

Извинявам се за закъснелите коментари, но понеже много време не бях влизала, и сега "наваксвам".

Аз повреме на цялата си бременност имах доста яки подготвителни контракции и не съм се притеснила нито за миг. С изумление четях темите, в които бременни гордо обясняваха, как магнезият е нещо едва ли не насъщно, а и при най-малката контракцийка се ходи на лекр. (Това малко по преди това споменатото за магнезия). Та не виждам аз лично причина, поради която да са притеснителни подготвителните контракции - тялото си тества системите и се подготвя за раждането. Да "нагъваш" ядки и слънчогледови кълнове не е много мъдро според мен, защото все пак не си катерица Simple Smile  Laughing Просто се храни нормално и не се притеснявай излишно. Подготвителните контракции няма как да навредят, те нямат нищо общо с родилните като усещане или интензивност така или иначе.

поздрави Simple Smile

# 535
   Благодаря, rikk! Тези контракции са нещо ново за мен и не бях сигурна за тях.
"Нагъвам" е леко преувеличено, разбира се. Simple Smile) Аз така или иначе си ги обичам
тези храни. Днес, обаче, нито веднъж не съм ги изпитала. Може би е възможно
да ми влияят някои психични натоварвания, които имам в момента, знам ли?!?
Магнезий няма да вземам, каквото и да става! Simple SmileSimple Smile

# 536
  • София
и аз да споделя, че особено по време на първата ми бременност, често се стягаше коремът ми, но знаех че съществуват подготвителни контракции и не съм се замисляла за проблеми  Peace

# 537
Моят по едно време направо си стоеше стегнат и се отпускаше от време на време  Laughing С мъжа ми го пипахме и му се радвахме, защото някак се стягаше във формата на бебчо  Heart Eyes

Аз ги получавах просто постоянно, но почти винаги като слизам от автобус, например (дълго време съм стояла на едно място). При натоварвания не съм забелязала да се увеличават, а тренирах доста активно в 7 и 8 месец.

За психичните натоварвания - естествено, че влияят, и ако смяташ че имаш такива (натоварвания), трябва да ги елиминираш, но не заради контракциите, а по принцип  Peace

Ех, че е хубаво да си бременна  Heart Eyes

Честито и на Евридика, между другото  Hug  bouquet

# 538
Моят по едно време направо си стоеше стегнат и се отпускаше от време на време  Laughing
С мъжа ми го пипахме и му се радвахме, защото някак се стягаше във формата на бебчо  Heart Eyes
Даа! И аз тогава го опипвам подробно. Иначе ми бяга. Laughing

За психичните натоварвания - естествено, че влияят, и ако смяташ че имаш такива
(натоварвания), трябва да ги елиминираш, но не заради контракциите, а по принцип  Peace
Опитвам се. Днес се чувствам по-свободна в мислите си и сигурно затова ми е и по-добре на коремчето. Simple Smile

# 539
Лорче, въпреки че не съм съгласна - не виждам на къде по зле могат нещата да тръгнат - това е твоето решение и аз го уважавам. Имаш достатъчно натиск и враждебно отношение около себе си. Успех.

Рикк, и аз за това съм си мислила, защото това е пълна гавра с правата на човека. За съжаление трябват жени и трябва уверен натиск. Такова насилие с усмивка и молене не се спира. Историята го е доказала.
Искам само да направя разграничение между "жените са си виновни" и "жените трябва да им се чуе гласа". Първото е обвиняване на жертвите докато насилствениците остават на заден план, без вина, и няма нищо общо с моята позиция.

Ярка Птица, забравям, с всяка бременост имах повече и повече Бракстон Хикс контракции и започваха от по рано. Раздвижване и спокойно разтягане винаги ми е помагало много за разни малки болки докато нося бебчо.

Общи условия

Активация на акаунт