Раждане вкъщи 5

• 44 734
  • 778
  •   1
Отговори
# 540
  • WA, USA
Лорчето, надявам се скоро да преодолееш травмата. Нямам думи, наистина, не мога да си представя какво е да си в такава обстановка и да трябва да раждаш. Не мога да си представя също, че тези хора са медицински лица и имат образование. Много е тъжно.

# 541
  • София
Толкова съм афектирана от сутринта, че не мога да си събера мислите.
Рик, проучи доколкото ти в възможно въпроса.
Не знам какво да направим - митинг, протест пред болницата,протестна нота? Ще се съберем ли достатично хора?

Лорче, невероятно силна жена си Hug Бъдете благословени и щастливи с малката  bouquet!

# 542
Толкова съм афектирана от сутринта, че не мога да си събера мислите.
Рик, проучи доколкото ти в възможно въпроса.
Не знам какво да направим - митинг, протест пред болницата,протестна нота? Ще се съберем ли достатично хора?

Лорче, невероятно силна жена си Hug Бъдете благословени и щастливи с малката  bouquet!

Засега с гугъл не намирам нищо, но имам близък познат, който смятам е доста добре запознат с тези въпроси или поне може да ме насочи към източник на информция. Доколко е възможно сдружение "Естествено" като юридическо лице да се опита да предяви иска (по-скоро как ти се струва идеята)?

# 543
Лорче, аз при първото си раждане си имах избор на екип, на лекар...Раждането започна като водно (на мен лично не ми беше удобно във ваната и водата НЕ облекчаваше дискомфорта от контракциите), но отношението беше почти като при тебе  Confused
Бухти, мъжът ми едва ли ще се навие за домашно раждане. Ще трябва да се запъна и заинатя, а не ми се иска точно за това. Макар че точно за това най-много си струва  Grinning Има още много вода да изтече, ще се случат добре нещата, знам.

# 544
  • София
Мислех си за това, но трябва да имаме съгласието й.

# 545
Знаете ли, прави сте! трябва да направим нещо!!! Съгласна съм и ще ви подкрепя! Единствено не искам да съдя конкретни хора, защото те лично не са толкова виновни, колкото е самата болница, правилата в нея и българското обучение на персонала. Кажете какво трябва да направя?

# 546
  • София
Лорче, но все пак срещу конкретни действия и случка ще много по-насочено и силно. Имаш ли против да използваме разказа и името ти в протеста?
Не знам и дали да не съберем и други подобни разкази или ще мине много време?

# 547
Момичета, мисля, че трябва да се съобразим със състояните на Лорчето, преди да се прави каквото и да било.
Лорче, много е важно ти да се чувстваш добре и спокойно от всичко, което правиш, без значение какво.
Разказът ти е наистина като разказ за изнасилване и като знам колко е трудно да се връщаш непрекъснато към този момент, да го описваш на непознати и да се опитваш да докажеш, че наистина си пострадала, а не си измисляш, не би било разумно това да се прави без достатъчно подготовка и без преудоляване на травмата. Затов си мисля, че предложението на Мая си струва много, за да може да преудолееш травмата, и да не се връщаш към нея всеки път, когато стане дума за това.
Нека, който има начин да провери какво трябва да се направи, за се съди болницата. Но пак подчертавам, че Лочето трябва да е преудоляла травмата преди да започне такова действие.

# 548
И аз си мисля че много ще й се струпа на Лорчето. Дори да преодолее травмата, което ми се струва много трудно ако непрекъснато ще се връща към преживяното, ако се захване с такава кауза ще има проблеми със семейството си, а с това семейство все пак тя трябва да живее. За една прясна родилка ми се струва прекалено много това, това е време и психическа енергия, които трябва да вземе от времето си с децата. На мен лично сега не ми се прави нищо друго освен да си гушкам бебето. Не знам, може и да съм изключение.

# 549
Лорче, ти си наистина невероятен герой.  Не се опитвай да забравяш случилото се, а помни, че си се справила смело с натиск, в момент, в който болшинството жени се чувстват слаби и безпомощни.  Някой ден хората и тук ще осъзнаят, че ти си била правата.  Няма да е скоро, но със сигурност ще стане.  Гордей се със себе си!  Не се чувствай като жертва, а като победител.  Не чувствай унижение, а превъзходство!  Над всички мижитурки и морално сакати хора, които са те насилили и обиждали, докато ти си правила най-доброто за детето си!

Момичета, клас акшън дело е друго нещо.  Това означава голяма група ищци, а не голяма група ответници.  Т.е. такова дело може да се заведе ако се съберат, да кажем 100 жени, които са изживяли подобен кошмар като Лорчето.  А в БГ условия могат да се съберат не 100, а хиляди такива жени.  Според мен, предмета на делото трябва да е изнасилването да се подпише информираното съгласие.  Ако лекарите издевателстват над отказалите да го подпишат, напълно се обезсмисля съществуването на такъв документ.  Аз обаче не съм веща в БГ правото и не мога да помогна много.  Но ако се намери адвокатка, която да е и част от каузата за естественото раждане, тя може много лесно да намери основание за завеждане на дело.

# 550
Според мен с ТЕС Лорчето ще преодолее много лесно случилото се и няма да е проблем да се връща към него...

Ива Д, снощи не можах да пиша, но според мен идеята за митинг е доста добра, но трябва да се организира много добре предварително.  Peace

# 551
Момичета, нека да внеса отново малко хубава емоция тук Simple Smile
Майката от Варна, която роди у дома си преди 3 седмици, ще пусне разказа си тук през уикенда Simple Smile
Нямам търпение вече  Hug
Поканих я и в другия ни форум Simple Smile

# 552
  • Варна
Лорче,  Hug Послушай Мая, ТЕС ще ти помогне да се почувстваш по-спокойна.

Ей затова трябва да присъстват и други членове на семейството или дули, или приятели по време на раждането! ПИтайте го доц.Сираков, какво толкова ги е подлудило, че тя не иска да подпише информираното съгласие! Това си е било чиста проба изнудване!

Искам и да знам коя точно е тази болница, която си позволява такова отношение към пациентките.

И аз съм за митинг!

# 553
Лилибон, болницата е Тина Киркова, но отношението същото и в Майчин дом и в Шейново...

Ако ще се организира нещо, нека го дискутираме в другия форум. Тук просто не е подходящо място...

# 554
Лорче, всичко от моето раждане се върна обратно (ако изобщо някога ме е напускало).  Cry Много ви прегръщам и двете!  Hug
Момичета, казвайте с какво да помагам. Не може нещата да продължават така! Това е недопустино! Нормалните хората към животни за заколение се отнасят по-човешки! Адски съм потресена!
Мег, мисля, че мястото е много подходящо, защото тук има всякакви жени с всякакви възгледи, разбирания и възпитание, но всичките ги свързва болката от провалените интимни моменти с малкия човек.

Общи условия

Активация на акаунт