Раждане вкъщи 5

• 44 737
  • 778
  •   1
Отговори
# 555
Тук просто не е подходящо място...

Защо да не подходящо?
Не е ли това причината довела в повечето случаи майките да се насочат към към темата, а и реалното Раждане вкъщи.

Трябва да се казват тези болници... и най вече доктора или който и да е този дзвер... трябва да се говори с конкретни имена, иначе са общи приказки... като се съберат 3 оплаквания от този доктор да се пита болницата. Що за доктор имате? А като се съберат трима доктори да се пита министерството. Що за болница имате? А като се съберат три болници, да се пита евро еди си к'во, що за министерство има в БГ...

# 556
Хора, имах предвид, че не е подходящо място да се обсъжда организацията на митинга  Hug Разбира се, че после ще бъде обявен и тук Simple Smile
Само за организацията, както вече изнесохме другите организационни инициативи.
А тук си остава същото спокойно, топло и отоворено място, за всеки който има нужда да сподели, да получи подкрепа и информация Simple Smile

# 557
Ех, Рикк, защо не го писа това сутринта! (по-скоро твоя следобяд)
Сега се ядосвам, защото следобедът имах среща с моя много добра приятелка, адвокат, работеща в Люксембург и се занимава с правата на човека. Тя има подобно раждане като отношение и заради тази травма остана с едно дете. Предполагам, че ако се заемем сериозно с въпроса, тя ще поеме нещата в свои ръце, защото познава какво къде и как трябва да бъде направено.
Утре ще се чуя с нея да го обсъдим и какво може да бъде направено.

# 558
Веч, Съдът по права на човека ли имаш предвид? Наистина е важно да се чуе мнението на адвокати, тъй като някои неща на нас ни убягват, те знаят коя информаци и кои факти трябва да се представят.

# 559
Чета и просто не знам какво да напиша, защото сълзите ми пречат. Прочетох разказа и на другата майка в темата с доцента...
Къде ще се обсъжда митинга? Искам да дойда, ако е в удобно време и мъжът ми иска да дойде. Ще бъде добре да дойдат повече мъже, за да не си мислят, че сме банда изкуфяли майки, както някои се опитват да внушат...
Аз вече се чувствам по-добре, почнах да хапвам по малко, но за митинг ще намеря сили със сигурност!!
Мислех си да раждам водно в Тина Киркова, сега не знам какво да правя...
Наистина не е зле да се напише името на този доктор там.

# 560
Много ми се иска да ви помогна по някакъв начин. Такъв гняв ме е завлавял от снощи и толкова ме боли за всички тези майки, които преминават през този ужас, че не мога да седя на едно място.

Има ли къде да се види това информирано съгласие, което се подписва в болницата?
Мисля, че от там трябва да се започне, както и от българските закони и регламенти, които се отнасят за стандарта на медицинската грижа.

За Европейския Съд за Правата на Човека - обикновено искът е срещу България като дъжрава и има изискване да е изчерпана местната съдебна система. Например, майка подава иск срещу лекар, стига се до последна инстанция и след това следва ЕС. Има и изключения, разбира се, ако прокурорът изобщо не иска да се занимава, даже имаме един прецедент с изнасилено момиче.

# 561
Момичета, с Ивето си мислехме за хепънинг с внасяне на протестна нота, под която всеки да може да се подпише, а към нея да приложим разкази. И си мислехме, че трябва да го направим скоро. Трябва да се вдигне шум! Явно тези хора не се спират пред нищо!
Щях да пускам тема в другия форум, но мисля, че тук можем да го обсъдим с повече хора.
Веч, можеш ли да се свържеш с твоята позната?  Praynig

# 562
Просто да нахвърлям няколко идеи,

Според мен трябва да се действа мащабно.

Да се съдят хора, институции и организации. Да се пращат писма до медии, в България и в чужбина. Да се бомбардира болницата, участващите в така описаните изнасилвания, медиите и браншовите организации с възмутени писма.

По-конкретно:

Предлагам да се съберат няколко подобни разказа, да се преведат на френски и на английски, и да се изпратят на медии и организации в чужбина (bbc, FRANCE PRESSE, ПРимерно), организации на лекари и акушерки, или просто граждански организации в съответните държави, които първо трябва да се издирят. Тук примерно има Maternity coalition и Childbirth Education Assicioation, на които мога да пиша и които да излязат примерно с официоално обръщение... но за БГ ще е по-ценно европейска намеса, не че тази ще пречи.

Здравната каса може да се съди (даже трябва), за качеството на услугата, за която прибира парите. За това, че се плаща "за избор на екип", "за да присъства бащата на раждането"...

Мисля, че е добре да се анагжира европейска адвокатска агенция във връзка с което. 

Имам още да пиша по темата, но по-късно...

# 563
Лорче - много прегъдки имаш и от мен!  Hug
Четях и много горчиви сълзи текоха от мен. Просто не мога да си представя как може такова варварство.
Все едно си някое бездушно същество. Как може...
Извинявам се за късното си включване.
Пращам ти много, много положителна енергия и ти пожелавам с много любов да отгледаш дъщеричката си. Двете с нея сте героини!

Момичета, ако прецените, че мога да помогна с нещо от тук - насреща съм.
Дали да не обсъдим и това в Родилницата?

# 564
escorial, според мен трябва отделна работна група за това, да не се смесват нещата.

Между другото, се сетих, че може да се пише също на асоциацията на потребителите или каквато там подобна има в България. Защото лекарите, болниците и прочие получават пари за услуга, която предоставят, а въпросната е с лошо качество или липсва.

Също радиото е подходяща медия, много хора слушат радио ....

# 565
Хайде да направим отделен подфорум в Родилница специално за това.
Според мен, темата е обща и така или иначе повечето хора, които сме тук ще бъдем и там.
Шейла, нали може да се направи?

# 566
Друго нещо, за което трябва да се търси отговорност е не-поддържането на кърменето и подигравките, които търпят жените, решили да кърмят, както и масовата дезинформираност на лекари и акушерки по въпроса.

# 567
 Аз ни в клин, ни в ръкав, но коя е темата с доцента Embarassed ?
Честно казано алтернативния и чужбинския подфоруми са единствените, в които влизам...

А иначе не мога да опиша колко се радвам, че има хора като вас, момичета Hug Heart Eyes
Това е начина е да се променят нещата. Браво! Време е да започнем да се отърсваме малко по малко от робския си манталитет и започнем да отстояваме правата си! Не змам с какво точно мога да помогна, но с каквото и да е - насреща съм.

# 568
Камбанка, ето я темата http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=338041.0 . Ще ти трябват доста здрави  нерви  Confused , доцентът се включва авторитетно някъде след 60-70 страница.

# 569
Момичета, набързо минавам, но ХАЙДЕ!!! Хайде да направим нещо.

Ескориал може, как да не може.

Общи условия

Активация на акаунт