Раждане вкъщи 5

• 44 627
  • 778
  •   1
Отговори
# 30
Ох, и аз малко офф, ама провокирана от ескориал,

винаги ми е много забавно колко щадят бащите, да не "видели", че щели да се травмират, да им се повреди психиката, освен това много припадали и подобни.

Аз в немско припаднал баща така и не видях, ама в България било мноооого често срещано.

# 31
  • ул. "Мечтание"
Хих, и аз същото си помислих...  Mr. Green

А Коте, ти не се ослушвай, а се чувствай също така поканена за срещата, ако желаеш. Знам, че се връщаш на работа (стискам палци!  Hug) и ще ти е сложно, но ако желаеш, няма да те върнем, нали знаеш!  Wink

# 32
Хих, и аз същото си помислих...  Mr. Green

А Коте, ти не се ослушвай, а се чувствай също така поканена за срещата, ако желаеш. Знам, че се връщаш на работа (стискам палци!  Hug) и ще ти е сложно, но ако желаеш, няма да те върнем, нали знаеш!  Wink

Ако съм свободна, ще се домъкнем с дребното. С удоволствие ще се поомешам с вас, дано да ми дойде смелост за следващия път Simple Smile

Иначе аз съм много "за" книгата, просто не се чувствам компетентна да участвам.

# 33

винаги ми е много забавно колко щадят бащите, да не "видели", че щели да се травмират, да им се повреди психиката, освен това много припадали и подобни.

Аз в немско припаднал баща така и не видях, ама в България било мноооого често срещано.

Марта прегледай тази тема от чужбинския е http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=429468.0. Има мноооого любопитни изказвания  ooooh!

# 34

Aми виж само в съседната тема. Май имаше само един споменат случай на провалено семейство след присъствие на таткото на раждането, но за припаднал определено нямаше споделено.

# 35
[Иначе аз съм много "за" книгата, просто не се чувствам компетентна да участвам.

Можеш да си от помощ с редакцията - освен че си лекар (а поне аз никак не съм точна в терминологията и описанията), имаш и око за българския език и стил! Simple Smile

# 36
Можеш да си от помощ с редакцията - освен че си лекар (а поне аз никак не съм точна в терминологията и описанията), имаш и око за българския език и стил! Simple Smile

Мога, стига да имам време, няма проблем.

# 37

Ако е някой, който вместо да сподели преживяването с мен, се впуска в безумни страхове за щяло и нещяло - тогава не ми трябва. Бих препочла да си раждам сама.

Но в случая, моят Калин е много спокойна и уравновесена личност, която нямаше да вкарва страхове където не им е мястото.
Така и стана. Всичко мина тихо и спокойно Simple Smile

Ескориал, интересно ми е твоят Калин:) дали освен да те подкрепи морално, си направи труда и да се информира адекватно? Защото нашият татко ме подкрепя за всичко, само че не иска да чете по въпроса. С триста зора трябва да го накарам да прочете нещо, вече ми се отщя. И ми е малко мъчно Confused
Освен това... четох снощи до късно за техники за добра позиция на бебето и т. н. и си мислех - добре де, това уж трябва да го знам интуитивно, да се освободя от страхове и предразсъдъци и то само ще ми дойде като ми трябва, ама всичките тези техники... Ами че това си а направо нАука. И гледам че почти всички, ако не и всички момичета, избрали да родят неасистирано, са се информирали така, че са готови акушерки. Това е много четене, не се разчита само на интуиция. Та аз лично намирам в това някакво противоречие, поне за мен.

# 38
   С последните ти 3 изречения, heureuse, съм абсолютно съгласна.
С четивата ще се чувствам способна да помагам на други жени, но
за себе си смятам, че нямам никаква нужда от тях. Засега.
   п.п. Всъщност, ако имаш лош опит, грешки за поправяне, минали
разочарования или неудачи, сигурно се налага да се допиташ до
четивата, за да поправиш последствията.

# 39
Много ми харесва идеята на Ескориал за двете части на книгата!!
Аз пък си мислех, че може да я "сглобим" и да я направим и като електронна книга. Така си мисля, понеже хич не съм наясно с печатници, подготовки ,разрешения....

Щастливке, много четене ми трябваше на мен, за де се върна към себе си, към интуицията и вътрешното си знание. Просто наслагването на културата и страховете беше много, много дебело при мен и много работа ми трябваше, за да стигна до истинското си знаещо и интуитивно аз....

# 40
  bouquet
Простете за баналния запис, но не искам да ви изпусна.
За събирането на информацията на едно място, независимо дали в хартиен или електронен вариант, приветствам силно такова начинание. Бих чела всичко- превод или авторски разкази.

# 41
За срещата в София - моля ви да е през почивните дни - нали съм работещо момиче... И да не е след 16-ти (тогава имам лекции и както всяка година винаги оставям опресняването на материала за последния момент  ooooh!)

# 42
Ох, Фрости, не съм в София в момента Sad Ще се върна към 24-ти или 25-ти за срещата за VBAC с Естествено. Много искам да се видим, но предполагам, че с Пърли ще дойдете тогава. Ако се организирате преди това с Меги и другите момичета, ще ми разкажете какво сте обсъждали. Ако пък ме изчакате, ще е супер, но не се съобразявайте с мен.

# 43
Гледахте ли репортажа по Нова?  На мен ми се стори, че хората нарочно са си родили вкъщи, но не искаха да скандализират зрителите.  Много спокойно и уверено казаха, че не ги е било страх, а са били сигурни, че всичко протича нормално.

# 44
Сиси, и на мен така ми се стори Wink

Общи условия

Активация на акаунт