Раждане вкъщи 5

• 44 590
  • 778
  •   1
Отговори
# 45
Записвам се да ви 4ета.  Hug

# 46
Запис и от мен - страхотни идеи се раждат  Heart Eyes

# 47
Раждане с делфин за "Лека нощ"/"Добро утро" от мен Hug

http://www.mybestbirth.com/video/woman-giving-birth-in-the

# 48
Много хубаво, heureuse. Коментарите обаче..

Мерси за темата.

Еми като гледам много website (как е на български тази дума? ) се правят, та аз ще изоставя идеята. Мога нещо малко на блога ми да направя, за да се чувствам като че съм подпомогнала с нещо мисията.

# 49
Шейли, води се уебсайт (простичко прочетено от английски, няма друга дума на български). Най-малкото, което можеш да направиш е да разрешиш на момичетата да публикуват българския вариант на разказа ти за раждането и линк съответно към твоя блог (който е прекрасен и чета редовно!)

# 50
Ще ми разкажете ли за репортажа по Нова? Откъде е семейството, бебето момче или момиче е? Първо или второ дете?

(и аз имам догадки Wink)

# 51
И аз се включвам към срещата в София и с желание да помагам за книгата - с преводи, редакционно, стилистично...както мога Simple Smile

# 52
  • София
Ах, видеото с делфина е невероятно!!!!
Благодаря!!!

Аз съм много навита да превеждам материали за неасистирано раждане, чудя се дали мога направо да го направя или да се свържа с два три сайта и да искам разрешение за представяне на български на материали взети от тях...

# 53
Включвам се да изклюкаря за репортажа по Нова ТВ Mr. Green
Набито око имате!! Simple Smile Раждането си е било планирано, но за пред обществото (особено микро-общността) е било много важно да се твърди, че е непланирано. Знаете колко жестоки могат да бъдат малките общества към дръзналите да нарушат общоприетото...
А бебето е последното родено в тази тема; който я следи, знае на кого е Wink

# 54
Първо да ви поздравя за чудесната тема. Чета ви доста преди да забременея за втори път и мога да кажа, че информацията, която намрих тук беше началото, от което започнах. Реших се на второ дете след едно кошмарно „нормално” раждане с идеята, че този път ще е различно. Родих с форцепс... няма да навлизам в подробности ... напълно излишна манипулация от сегашната ми гледна точка. Имах пълно доверие на лекаря, който успя от едно нормално започнало и протичащо раждане да направи един кошмар. Искам да ви помоля за мнение по един въпрос, който ме притеснява. Ясно е, че след форцепс имам много шевове, но ме притеснява, че при преглед доста след раждането лекар ми каза, че шийката на матката също е шита. Аз естествено нямаше как да знам това, никой не намери за необходимо след раждането да ми обясни каквото и да било. Принципно  другите шевовете не ме притесняват, на семинара с Клер ми даде някои съвети, но се чудя при шевове на  шийката на матката какво би могло да се очаква? Четох в предната тема  беше цитирано едно мнение на майка с подобен проблем, но не съм попадала на друга  подобна информация.
Благодаря предварително  bouquet

# 55
Кони, притесняваш се, че заради шевовета на шийката, пак ще се разкъса ли?!
Тялото има всичко необходимо да се възстановява само, когато не му причим. В този ред на мисли, шийкат ти най-вероятно е съвсем здрава и при липса на медикаментозно или ръчно ускоряване на раждането, наличие на свободно движение, избрани от теб пози и ненасилствени напъни, не би трябвало да имаш проблем Simple Smile

# 56
Благодаря, Меги
Честно да си призная никога не ми е минавала мисълта, че може да се разкъса newsm78, явно не съм се вживяла толкова в проблема колкото си мислех, по-скоро си мислех може би дали разкритето ще върви нормално при условие, че има "кръпки" Mr. Green Нещата, които казваш задължително ще ги взема под внимание. Сега продължавам да чета нещата, които съм си подготвила, че времето напредва.
Поздравления за идеята да се систематизира информацията на български език. Ще е много полезно за много майки, дори и като начало да е само електронен вариант.

# 57
Ехаа, как ги разконспирирах!  Мъжът ми и той даже ги "надуши" и ми вика "Я, тези май са от вашата тема за домашното раждане Laughing"

Честито на родителите (аз нещо не загрявам кои са точно  Embarassed).  Много хитър начин да се прокрадне идеята, че да родиш вкъщи не е страшно и катастрофално.  Пратихте subliminal message, както се казва...

# 58
Ей, пак изтървах, къде може да се види този материал по Нова? Щастливка, клипчето с раждането и делфина има направо вълшенбо въздействие... А видя ли коментарите отдолу?... Все едно са писани в нашенски форум  Sad

# 59
  • ул. "Мечтание"
Само за много бързо се включвам да кажа, че имам близък, който се занимава с предпечат и издателска дейност. Мога да говоря с него по въпроса за книгата.
За срещата - замислям се дали да не е около срещата на Естествено за ВБАК. Меги, ти до кога си заета след 16ти?

Общи условия

Активация на акаунт