Раждане вкъщи 5

• 44 670
  • 778
  •   1
Отговори
# 60
Меги, ти до кога си заета след 16ти?
Ами аз имам само тази лекция на 16-ти следобед и после нямам други ангажименти извън служебните (пон-пет - 10-18 ч.)....

# 61
  • ул. "Мечтание"
Ахаа, ясно! Ами добре тогава. Какво ще кажете за 24ти или 25ти?
Зозима, кога точно е срещата за ВБАК, няма я още обявена на сайта! Ние можем да "вземем" другия почивен ден. Кажете също така кога ви е по-удобно предиобед или следобед?

# 62
Ескориал, интересно ми е твоят Калин:) дали освен да те подкрепи морално, си направи труда и да се информира адекватно? Защото нашият татко ме подкрепя за всичко, само че не иска да чете по въпроса. С триста зора трябва да го накарам да прочете нещо, вече ми се отщя. И ми е малко мъчно Confused
Освен това... четох снощи до късно за техники за добра позиция на бебето и т. н. и си мислех - добре де, това уж трябва да го знам интуитивно, да се освободя от страхове и предразсъдъци и то само ще ми дойде като ми трябва, ама всичките тези техники... Ами че това си а направо нАука. И гледам че почти всички, ако не и всички момичета, избрали да родят неасистирано, са се информирали така, че са готови акушерки. Това е много четене, не се разчита само на интуиция. Та аз лично намирам в това някакво противоречие, поне за мен.

В интерес на истината, прочете половината от "The birth partner" и се срещаше с мен и дулата всеки път.
Той е от този тип, който държи да бъде максимално подготвен теоритично. Дори и на мен ми се струваше, че в желанието си да натрупа технически знания, ще изпусне момента, в който трябва просто да се отдаде на случващото се и да се движи по течението с мен.
Той така и нямаше време да прочете всичко, което беше запланувал.
Но и аз като Ярка птица след известно количество четене стигнах до извода, че интуицията наистина е най-важното и по-скоро ненамесата на съзнанието ми в процеса е желателна.
Какво като има хиляда и една пози, които обещават да ти помогнат за по-леко раждане? Ами, че може нито една от тях да не е подходяща за теб? Насила ли ще седиш в нея?
Ако оставиш всичко на тялото си - то ще ти покаже коя поза е най-добра за него. И по-скоро след това може от любопитство да потърсиш и прочетеш за въпросната поза Simple Smile

Не Ви ли прави впечатление от повечето разкази за домашно раждане, че много жени описват раждането си подробно, след което пишат как в последствие са разбрали защо именно така се е случило и им се е искало да седят в определена поза или пък са искали да напъват за да излезе бързо бебето... Не са си давали сметка защо така им се иска по време на раждането, а чак след това "разбират"  Grinning

# 63
сега точно анонса за тазвечершните новини на Нова тв е "сензацията" как един баща изродил детето си.

редактирам се, защото явно не е било случайно  Simple Smile

На мен ми са добре датите 24-25 за среща

# 64
  • ул. "Мечтание"
Днес попаднах на интересна книга. Казва се "SPONTANEOUS CREATION: 101 reasons Not To Have Your Baby In A Hospital". Изглежда ми интересна.

Ето кратка извадка от първата част: http://www.spontaneouscreation.org/SC/QuotesFromAllChapters.htm

Замислх се, че може да се направи подобна книга на български (или да се преведе легално, което е май по-сложното).

# 65
аз съм на разположение за 24ти-25-ти

Фрост, тази книга е много против болниците, (както съм и аз, де), но при липсата на правна уредба и подготвеност на акушерките у нас, по-скоро ми се струва, че трябва да наблегнем на безопасността на домашното раждане, а не на опасностите на болничното такова. Достатачно е да се опише откъде идват повечето проблеми при раждане и човек веднага ще се "светне" че тези неща се правят именно в болниците, не вкъщи!

# 66
  • ул. "Мечтание"
Да, права си. Не се бях замислила над това на първо четене.
Но не пречи да направим нещо от рода "101 причини да родя у дома неасистирано"  Mr. Green
По мои лични наблюдения книги от типа "Как да...?" обикновено се радват на голям интерес дори в България.

# 67
Аз като ви чета.... вие сте готови не за една а за поне 5 книги. Една за домашното раждане, една против болниците, една за окситоцина с любов, като всяка може да е по.... ехеее.

Последна редакция: вт, 06 окт 2009, 22:46 от Бащатко

# 68
Ахаа, ясно! Ами добре тогава. Какво ще кажете за 24ти или 25ти?
Зозима, кога точно е срещата за ВБАК, няма я още обявена на сайта! Ние можем да "вземем" другия почивен ден. Кажете също така кога ви е по-удобно предиобед или следобед?

На 24./25. дори аз бих могла...

# 69
Да се запиша и аз! Отдавна не съм ви чела, признавам, ама ще наваксам де. Mr. Green
Аз със сигурност няма да събера смелост следващото ми раждане да е вкъщи, колкото и да ми се иска.... Rolling Eyes Но поне ще събирам ценна информация от вас и мисля да отида в болницата в последния час, ако мога да се пречупя де. Rolling Eyes

bouquet

# 70
The doula advantage може да смъкнете като зип от тук. Благодарности на Клер за труда.   bouquet След ден-два ще качим и другата.
Обещавам скоро да ги сложа в галерия, за да са читаеми и онлайн. Просто тези дни съм в дупка и нямам желание за нищо. Съжалявам.

Последна редакция: вт, 06 окт 2009, 22:20 от Кюбит

# 71
Благодаря, Кюбит!
И аз съм кандидат за среща тогава, бройте ме  Grinning

# 72
Бройте ме и мен за среща!  Когато и където кажете.

# 73
Благодаря Кюбит и излизай бързо от дупката Hug
Момичета, ползотворна среща ви желая и дано скоро да четем и вашата книга Heart Eyes

# 74
Благодаря, Кюбит и Клерет  bouquet
Ех, как ми се ходи и на мен на срещата. Ама като гледам колко много от темата сме в Монреал, можем и тук да си направим среща Simple Smile (пък като си помисля и Кюбит е на някакви си 500 км, нищо работа за този континент) Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт