Раждане вкъщи 5

• 44 642
  • 778
  •   1
Отговори
# 195
И Канада ми е бая далечко за съжаление, но може и да стане някой ден  Simple Smile

Какво ли става с heureuse, дано всичко върви по вода  Praynig

Азалеа честито и на теб  Hug . Аз нали съм си клюкарка и веднага те надуших  Blush , но изчаках сама да се похвалиш  Wink .

# 196
Здравейте на всички, първо искам да се извиня за това което ще напиша, но това е моето мнение по темата.

1. Съгласен съм, че раждането е нещо толкова естествено и красиво и не може да се сравни с нищо друго,но да раждаш вкъщи - някой помисли ли за последствията които може да причините на вашето бебе. Ами ако нещо се обърка - всички вие разчитате, че някой ще ви закара до болница - ами ако няма такъв човек, ами ако времето е недостатъчно или нещо друго се случи по пътя към болницата - няма смисъл да давам повече примери за това. Помислете си добре, че не всичко е розово в този момент. Животът е остроен така, че да има и лоши страни, защо вярвате в това, че при вас задължително всичко ще е наред - поне се застраховайте по някъкъв начин, било то с акушерка или някъкъв медицински персонал които да реагират адекватно на момента, а не чак в болницата.

2. Не мислите ли, че с тази тема може да подлъжете много жени, които ги е страх от болници, от болка или т.н и с това те да си помислят колко е лесно да се роди вкъщи, колко е безболезнено и естествено това, но ако нещо се обърка вие ли ще носите отговорност, вас ли да  ви обвиняват. Поне дайте и черната статистика на родилите вкъщи(но не тази в другите страни, а в България).

3. Замислихте ли се, че има и такива жени които лъжат съпрузите си, защото те не са съгласни с това раждене вкъщи и, че си намират всякакви хора да ги израждат без да са сигурни в това какви са - да те може би са роднини, но без съгласието на съпруга може ли така. Той няма ли мнение за това каде да се роди детето. Да тялото си е ваше, но бебето е и на двамата родители. Никой нормален баща няма да позволи това нещо, тези които са казали да може би нямат глас във вкъщи или несмеят да си признаят.

ОБРЪЩАМ СЕ КЪМ ВСИЧКИ ЖЕНИ КОИТО МИСЛЯТ ДА РАЖДАТ ВКЪЩИ - ПОМИСЛЕТЕ СИ ДОБРЕ ЗА ПЛЮСОВЕТЕ И МИНУСИТЕ И ЗА ТОВА ДАЛИ СТЕ ГОТОВИ ДА ПОЕМЕТЕ ТАЗИ ОТГОВОРНОСТ АКО НЕЩО СЕ ОБЪРКА - ЗАЩОТО САМО ВИЕ ЩЕ СИ Я НОСИТЕ И НЕЗНАМ КОЙ ЩЕ ВИ ПОДКРЕПЯ В ТОЗИ МОМЕНТ И ЗА НАПРЕД. АЗ ЛИЧНО НЕ БИХ ПРОСТИЛ ТАКАВА ПОСТЪПКА.

ВСЕ ПАК АКО НЕ СЪМ УСПЯЛ ДА ВИ ОТКАЖА ОТ ТАЗИ НЕДОРАСЛА ЗА БЪЛГАРИЯ ТЕМА - МОГА ЕДИНСТВЕНО ДА ВИ ПОЖЕЛАЯ КЪСМЕТ!!!!.

Извинявам се още веднъж ако съм обидил някой.

Ето и един линк към видео за това колко са любезни в болницата http://vbox7.com/play:c13ba463

Последна редакция: нд, 18 окт 2009, 11:12 от gneven

# 197
Clairette, извинявай много, но аз съм на другият край на света! Да си имаме уважението  Wink
Ще помагаме с каквото можем от далече, няма как.

Тази история е невероятна относно майчинският инстинкт - http://fiercemamas.blogspot.com/2009/10/saving-my-baby.html

Гневен, имаш нужда от Hug

# 198
Клерет, Кюбит, нали вече съвсем доброволно се писах да вода стенограма на срещата и да постна после тук Simple Smile

Гневен, никого не засягаш тук; когато не приемаме някого всъщност правим проекция на това, което не желаем да приемем в себе си Wink
Твоите въпроси и съждения са добре отразени в първа и втора тема, а тази е вече пета!! Приятно четене  Simple Smile

ПП: иска се специално търсене, за да попадне човек именно първо на тази тема от цял форум!!! Явно въпросът дълбоко те вълнува... Но, ние сме тук, за да предлагаме помощ и подкрепа на всеки желаещ  Grinning

# 199
  • ул. "Мечтание"
Гневен, ще те разочаровам. Предпочитам аз да нося отговорността и вината, отколкото да оставя своя живота и живота на детето си в ръцете на некадърници!

Имам съмнение кой си всъщност и съжалявам много, ако си бил "излъган" татко. Вината не е наша, това са си ваши отношения, всеки има глава на раменете си и решава кого и защо да слуша.

# 200
Поне дайте и черната статистика на родилите вкъщи(но не тази в другите страни, а в България).

Няма такава за България; няма нито един случай на нужда от трансфер за бебето или за майката след планирано неаститирано раждане вкъщи (а доколкото ми е известно и за непланираните, случайните раждания вкъщи също - там пък медийния шум веднага щеше "да вдигне във въздуха" такъв случай, за разлика от болниците, където се смята за нещо нормално  Sick). За държави с повече домашни раждания, неастистираните такива са на дъното на таблицата за перинатална смъртност.  

# 201
   Гневен, кажи какво ви се е случило - може опитът ви да е от полза.
Иначе, всеки си има глава на раменете и сам отговаря за постъпките
си - не можеш да виниш участниците в тема във форум...
(Визирам: "2. Не мислите ли, че с тази тема може да..." )
"3. Замислихте ли се, че има и такива жени които лъжат съпрузите си,
защото те не са съгласни с това раждене вкъщи... "

Замислям се, ако тези мъже проумеят желанието на жените си и са
до тях във важните решения, вместо твърдоглаво да се противопоставят
на неща, които не искат да разберат дали няма нещата да минат по-гладко. Simple Smile
"1....Животът е остроен така, че да има и лоши страни, ..."
   Я по-ведро! Hug

# 202

3. Замислихте ли се, че има и такива жени които лъжат съпрузите си, защото те не са съгласни с това раждене вкъщи и, че си намират всякакви хора да ги израждат без да са сигурни в това какви са - да те може би са роднини, но без съгласието на съпруга може ли така. Той няма ли мнение за това каде да се роди детето. Да тялото си е ваше, но бебето е и на двамата родители. Никой нормален баща няма да позволи това нещо, тези които са казали да може би нямат глас във вкъщи или несмеят да си признаят.

Е да, ако таткото смята че жена му е тъпа и ограничена... недочела, недоука ....абе човек, който няма доверие в човека до него, че той може да взима адекватни решения. Както от страна на таткото, така и от другата страна... което е видно...

Отношенията мъж-жена са за някоя друга тема Simple Smile

Но като за начало се постарай да разбереш жена си Simple Smile и ако може да я подкрепяш... разговаряй!

# 203
Аз пък се чувствам ужасно прецакана, че съм на другия край на света  Crossing Arms Laughing, все пак имам внедрен агент и се надявам на подробно инфо след срещата  Grinning

Ще си призная без бой. Аз съм агентът на Clairette  Blush

# 204
  • София

Тази история е невероятна относно майчинският инстинкт - http://fiercemamas.blogspot.com/2009/10/saving-my-baby.html

Невероятна наистина!

# 205

Шейла,   bouquet Прекрасно илюстрира колко е важно да слушаш детето си и себе си!!!

(мен много ме впечатли едно слонско раждане, което Зозима пусна. Слончето се ражда бързо и лесно, но 2 мин. след това продължава да не диша и изглежда като умряло, гледачите обаче не се намесват и за секунда - оставят майката да свърши своята си майчинска работа, защото знаят, че тя знае най-добре. Майката няколко пъти го подритва леко, а накрая със своя хобот омотава хобота на малкото и почти го вдига от земята така и бебето веднага започна да диша, отвори очи и все едно нищо не се беше случвало. Невероятно беше наистина!!!)

# 206
И аз се торгнах от историята, невероятна !
Момичета , бихте ли ми казали точен адрес за срещата? Simple Smile

Последна редакция: нд, 18 окт 2009, 19:54 от dora7511

# 207
Sheila От къде ги намираш тези истории - невероятно! Много се разчувствах. Благодаря ти.

# 208
Instinctive parenting!  Ето в това вярвам много силно. И ми се иска повечко хора в България да го почувстват и практикуват. 

(това го казвам по повод линка, който пусна Шийла)

# 209
Ето го линка за слончето. Меги, и аз се сетих за него като видях линка на Шийла.
Дори, адресът е: Веда хаус, ул "Гладстон" 2 до ъгъла с бул. "Христо Ботев" часът е 17:00 Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт