Раждане вкъщи 5

• 44 601
  • 778
  •   1
Отговори
# 330
...
Говори му, че е бил смел и се е справил чудесно с това изпитание, и че след време ще може да постигне велики дела, защото изпитанията няма да го спират и да го плашат - вече е доказал, че се справя чудесно. Опитай се да извлечеш положителното от едно неприятно и късащо сърцето събитие.
newsm26

Меги, няма много време за смяна на мястото.
Но все пак знаете ли Апартаментът - едно заведение до малките 5 кьошета? Там е подходящо за такава среща. Не зная техен телефон и не мога да отида там днес.

Като се заговори за татковци, попитах нашия татко как би коментирал домашното раждане от страна на бащата. Той каза, че винаги единият извива ръцете на другия. Казах му, че при Роси и Румен не е било така, а той каза, че тяхното домашно раждане е трето и вече са патили достатъчно. После се замислих за останалите домашни раждания (поне в България). Наистина жената взима решението и мъжът я следва. Или, както казва мъжът ми, тя му извива ръцете.
Така че не зная какви съвети може да получи един бъдещ татко-акушер.

# 331
   Heureuse, пожелавам ви цялото здраве за малкото човече и спокойствие вкъщи!
Тук, в родилните къщи са против всякакви превантивни манипулации - витамин К,
капки в очите и т.н. (освен, ако не си ги поискаш), а при някакъв проблем се ходи
в най-близката болница. А там са много вещи в откриването на такива. Close

# 332
Mег, аз съм ок по всяко време в неделя, бебо е с мен, така че няма значение.

# 333
Така..., за да не рабутваме много нещата, виждам два варианта - оставаме в чайната в уговорения час, но без претенции за площ; или запазваме часа и отиваме в Апартамента (но преди това трябва да видим как да си гарантираме място там)...

И за да е максималто ползотворна дискусията, предвид, че ще имаме не повече от 2 часа време, трябва да имаме предварително точни теми, иначе нищо няма да свършим. Моето предложение е:
- обсъждане на книгата - како и как
- обсъждане на евентуалното посещение на Клер - дали и как
- обсъждане на възможността за промени в програмата на обучение на акушерките

Първата и последната теми са достатъчно широки за по цял ден дискусии, така че трябва да не се разпростираме, а най-добре ще бъде някой да влезе в ролята на модератор; аз вече се писах да водя записки...

# 334
  • Pb

....... Болници и лекари са за болни, не за здрави хора. Те могат и здрав човек да разболеят след като са научени да търсят и откриват само патологията. И не само го могат, но и успешно го правят..........

много, ама много съм съгласна с това.

# 335
  • София
Мег!, аз лично за срещата съм съгласна, каквото и предложение да излезе. а 300лв само за два часа ли са?!

# 336
  • WA, USA
Heureuse, като те четох все едно моето пост раждане видях, при нас не сам че мне подложиха на всички възможни манипулации, но и малкият, и то точно заради тези тъпи бактерии. При нас беше защото аз направих реакция към упойката и вдигнах висока температура, следователно и той беше с температура като го извадиха, която спадна след 1-2 часа, НО.. тъй като съм била позитив, и нищо че ми вляха 3 банки с Пеницилин докато раждах, го отнесоха в интензивното, не можех да го видя 24 часа, слагаха антибиотици, бодаха, белези имахме после за няколко месеца. Аз бях на три антибиотика едновременно... той беше захранен с формула #2gunfire кошмари, кошмари, много неща от първият ден не си ги спомням, съзнанието ми ги е блокирало. В крайна сметка се оказа, че нито един от нас не е имал инфекция. Е след няколко седмици и двамата развихме гъбична такава Laughing
Но това минава, много любов между вас, гушкайте се и се обичайте. Ще премине. Моето слонче, беше малко по-малък от твоят го носех неотлъчно до себе си първите три месеца докато бях в къщи. Кърмехме се непрекъснато, нон стоп, беше толкова голям че всички си мислеха че е на формула. И сега имаме изключително силна връзка, просто му се извини и му обясни, че си направила всичко, което си можала в този момент. Децата знаят по-добре.

# 337
  • ул. "Мечтание"
heureuse, прегръщам те силно! Hug

Меги, преди малко с Мая се чухме по телефона за срещата. Аз мога да поема ролята на водещ, надявам се да се справя!  Mr. Green За мен няма значение по кое време на деня ще бъде - мога и предиобед и в ранния следобед. Нямам абсолютно никакви претенции - нито за мястото, нито за часа.

# 338
heureuse,  Hug Hug Hug Надушкай и малкия дребосък от нас!  Heart Eyes

Момичета, аз няма да успея да дойда преди 17 часа, ще тръгнем от Варна към 10 сутринта и ще прекараме деня по пътя. Но не се съобразявайте с мен, може да направите резюме на срещата и аз ще видя къде да се включа.

# 339
И отново, за да не разбутваме всичко, може би е най-добре да оставим мястото и часа, но без претенции за площ. Това и ще пиша на Дени...

# 340
  • Канада, Монреал
Heureuse   bouquet за една силна и борбена майка!
Разплаках се като четох какво сте преживели. Много ми стана мъчни за Мишо. Сетих се за моја Сами, който седеше самичък в стаята с кувиоѕите 2 дена заради лекарска предпазливост. Не ни даваха да го вземем с нас в стаята и само кражах като сомнамбул из коридорите. Все пак имаше и положителни страни висенето ми в стаята с кувиоѕите - получих безценни съвети за кърмене. Сигурно не си мигнала в болницата.
Май освен за раждането, трябва да се подготвяме психически и за дните след раждането, които особено в болницата, не са никак леки.
Но нали знаеш, че има равновесие в живота и нештата като не са се подредили, както сте искали в началото, в бъдехте само хубави нешта ште ви се случват.
p.s. извинявам се за правописа, но компа се скапа и с това разполагам.

Последна редакция: пт, 23 окт 2009, 17:54 от Lady_Cherie

# 341
  • ул. "Мечтание"
И отново, за да не разбутваме всичко, може би е най-добре да оставим мястото и часа, но без претенции за площ. Това и ще пиша на Дени...

Мен ме устройва! Ако няма място, ще се реорганизираме на място!  Peace

Ето моето предложение за нещата за обсъждане:
- обсъждане на евентуалното посещение на Клер
- обсъждане на създаването на сайт на български
- обсъждане на книгата
- обсъждане на възможността за промени в програмата на обучение на акушерките
- ако Зозима успее - да обсъдим възможностите да има и български клон на ICAN

Предлагам да обсъдим и варианта да си правим периодични срещи.

Ако имате и други предложения - казвайте!
Както каза Мег, темите са обширни като цяло, но мисля, че можем поне да скицираме нещата и да разпределим задачите.

# 342
Можете да обсъдите създаването на съпорт-групи по градове  Peace

# 343
  • ул. "Мечтание"
Можете да обсъдите създаването на съпорт-групи по градове  Peace

newsm10

Ще го включа, пък до където стигнем! Ще започнем с по-важните неща за момента. Най-много трябва да наблегнем на евентуалното идване на Клер, че там сме притиснати от времето!

# 344
Малко разводнихме темата с тези наши уговорки, ще ни извините...   bouquet

Предлагам терен у дома за срещата, смисъл, за по-спокойно, да можем да свършим повече работа и да се опознаем. Ако ви харесва идеята всеки да си носи напитката и ако не ви е далече, разбира се!

Живея в Младост 1А, ако ви устройва, казвайте и ще разпратя адреса с карта на всички, които са се записали при Меги.

П.П. Идеята за периодични срещи мисля, че е добра.

Общи условия

Активация на акаунт