Раждане вкъщи 5

• 44 826
  • 778
  •   1
Отговори
# 420
  • ул. "Мечтание"
Ох, тия анимацийки са много яки  Crazy, аз съм си ги добавила в плейлистата дето я имам за клипове с раждания!

# 421
Лолита, зависи какво се има предвид под неслязло, т.е. на коя точно позиция е бебето. Ако е над -3, т.е неангажирано изобщо е едно, по-надолу може да е просто забавяне.

Аз затова писах, че зависи как е постигнато разкритието, защото на нормално постигнати 8 см, вероятно е около 0 (зависи в каква поза е била жнета и пр), но ако са ги постигали с двата пръста на акушерката/доктора (както правят понякога у нас) е съвсе друго....

# 422
# 423
За последно спамя по този въпрос в темата, обещавам!    offtopic   Embarassed

Просто не съм сигурна, че всички от тук, които изявиха желание да превеждат и да работят с идеи за уеб сайта, са стигнали до виртуалната ни работилница, където обсъждаме съдържанието му.

Моля, заповядайте в Родилница да се преброим, да обсъдим и да разпределим задачите!  Hug

Благодаря и извинявайте за офф-а.   bouquet

# 424
  • ул. "Мечтание"
Моя милост пак е тук с тъпи въпроси!  Blush

Общо взето питането ми е за отпускане на мускулатурата на матката по време на бременност ( в момента мацката е в 17та седмица). Нещо не намерих адекватно инфо (общо взето само се обясняват на кого какви бъркочи от лекарства са предписали  Crossing Arms). Та въпроса ми е колко е опасно това, въобще опасно ли е, реален проблем ли е?  newsm78 Може ли да се оправи с алтернативни методи? Такива неща. Не знам на английски как е това, за да потърся по-адекватна информация.

# 425
  • София
Лейди, отпускане на коремната стена или смъкване на матката?

# 426
  • ул. "Мечтание"
Не ми каза друго!  Rolling Eyes Само това, което съм написала, май и тя не знае (или докторката не е уточнила).
Но може и за двете да обясниш, ако нямаш нищо против!  Wink На мен ми е любопитно и за двата варианта!

# 427
Фрости, и аз не ти разбрах въпроса  Rolling Eyes

Момичета, искам да ви помоля за помощ. La mama е на път - раждането е съвсем близо, но тя още не е готова да го остави да се случи. Вероятно утре вечер, през нощтта или вдруги ден сутринта, ще се роди това бебе; Пратете им смелост и спокойствие  Praynig  bouquet

# 428
  • ул. "Мечтание"
Ох, и аз нищо не разбирам! Не можа да ми обясни какво й е!  Rolling Eyes Ще мъча пак положението още.

Пратете им смелост и спокойствие  Praynig  bouquet

С тях сме!  Praynig Praynig Praynig

# 429
Цялата си увереност насочвам към Ла Мамма.  Hug

Лейди, ако искат да направят нещо за отпускане на маточната мускулатура, значи тя в момента е контрахирана, с две думи твойта приятелка има контракции, така ли? В 17-та седмица? Предполагам и предлагат магнезиеви препарати (в България са силно влюбени в тях без да са чели достатъчно, но това е друга тема)?

Iva_D, питаш Лейди за "смъкване на матката"? Къде е написала тя, че това я интересува (имам предвид в първоначалния постинг)? И ако не е - как направи връзка между отпускане на мускулатурата и смъкване на матката?  newsm78 Винаги като се отпусне коремната мускулатура, матката "пада"?
Уча, уча, момичета, обяснявайте.  Hug

# 430
  • ул. "Мечтание"
Дала й е да пие но-шпа само! Thinking

# 431
Лейди, за отпускане на мускулатурата на матката - магнезий има много в покълналия слънчоглед. Бая иззобах по време на бременността.

Успех на Ла Мамма. Меги, единствената помощ, която мога да предложа, е прокси. И не се шегувам  Wink

# 432
  • ул. "Мечтание"
Благодаря, Майче! Peace Ще й предам!

(и аз мисля с едно Прокси да се включа, за друго не съм способна тая вечер Embarassed)

# 433
  • София
Не ми каза друго!  Rolling Eyes Само това, което съм написала, май и тя не знае (или докторката не е уточнила).
Но може и за двете да обясниш, ако нямаш нищо против!  Wink На мен ми е любопитно и за двата варианта!
Свличането на матката(пролапс) е когато цялата матка заради отслабени връзки и мускулатура, които я държат, се свлича надолу към влагалището. Има различни степени. Като причини - тежко раждане (вероятно силовото напъване има много роля тук), възраст(липса на естроген), хорнични кашлици, "хронично" носене на тежки неща. Упражненията на Кегел помагат, макар че зависи от степента (понякога единств. начин е операция).
При отпуснатата коремна стена - това просто е мускулатурата на корема - при бременноста заради нарастващата матка се получава разделяния на вертикалните мускули отпред. Пак зависи от степента. Може след раждане да се оправи, но обикнов. изисква упоражнения. Често се случва и при близки една след друга бременности. Върху самата бременност има отражение дотолкова, че може да пречи на доброто позициониране на бебето (заради това, че корема увисва много напред). В спиниг байбис препоръчват в този случай носене на широк колан отпред или по време на раждането шал, който да повдига корема (минава под корема и се връзва горе при врата).

Последна редакция: чт, 29 окт 2009, 23:27 от Iva_D

# 434
  • София
Успех и от мен на Ла Мамма Hug!

Цитат
Iva_D, питаш Лейди за "смъкване на матката"? Къде е написала тя, че това я интересува (имам предвид в първоначалния постинг)? И ако не е - как направи връзка между отпускане на мускулатурата и смъкване на матката?  newsm78 Винаги като се отпусне коремната мускулатура, матката "пада"?
Уча, уча, момичета, обяснявайте.  Hug
Ох, идва от това, че го приех, че проблемът е отпусната матка, а не, че това е целта Crazy
Но щом й е дала но шпа, става въпрос за това, което вие казвате - контрахирана матка.

Общи условия

Активация на акаунт