Раждане вкъщи 5

• 44 747
  • 778
  •   1
Отговори
# 450
И от мен подкрепа за Ла Мама! Меги, информирай ни какво се случва!

Към 6 ч. тази вечер контракциите бяха редовни на 5 мин. след душ не са се променили и са решили да палят колата към болницата, но в колата са се разредили. Пред болницата бяха още по нарядко и тя можеше да говори през тях!! Предложих им да се разходят около болницата или в някой парк да видят дали няма да тръгнат пак нещата....

Имех среща с Милуш междувременно Simple Smile Много приятна, както се досещате Simple Smile Нейната история е невероятна! И отново показва, че няма нищо случайно на този свят! Simple Smile Решила е за домашно раждане 3 седмици преди термина! Дотогава изобщо не го е обмисляла!! Просто една вечер й попаднало и нещо й щракнало, и няколко нощи поред чела до зазоряване  Mr. Green Не само решила, но и таткото убедила също така скорощно, а каката беше толкова щастлива, че е присъствала Simple Smile Не спираше да говори за това Simple Smile
Милуш много иска да се вклучи в книгата, но в момента няма достъп до ПС, така че следващата седмица ще я очакваме в Родилницата Simple Smile

# 451
Стиснати палци и от мен за Ла Мамма!  Flowers Four Leaf Clover

Мерси, че ни информираш, Мег   bouquet

Магнезий в БГ дават почти задължително на всички близнашки мами в очакване, дори и без оплаквания. При мен тук въобще не е ставало на въпрос и поради това дори не съм задълбавала да се информирам повече. Мерси, Кюбит!   bouquet

# 452
Фата, аз именно подкукоросана от истерията по магнезия в Б-я, бях питала моя лекар и даже му се обидих като не ме взе на сериозно, ходих да се консултирам с друг. После четох и накрая прозрях истината.
Тук лекарите доста по-активно подпомагат естествения подбор (за добро или лошо). Не се правят никакви опити за задържане на плода преди най-рано 24-та седмица.

Зозима, коя книга за билки и бременност четеш?

# 453
Като сте заговорили за магнезия, в една друга тема пък става въпрос отново за прогестероновите препарати, които тук изиписват в конски дози при прокървяване (даже зацапване), без да се отчита дали има хваната сърдечна дейност и какво е нивото на прогестерона на майката  ooooh!

Ла Мама се похвали с 6 см разкритие!! Най-късно в първия час на новия ден мисля че ще имат бебе!!! Simple SmileSimple SmileSimple Smile

# 454
  • ул. "Мечтание"
Ла Мама се похвали с 6 см разкритие!! Най-късно в първия час на новия ден мисля че ще имат бебе!!! Simple SmileSimple SmileSimple Smile

Супер!  Party Ще чакаме благата вест!

# 455
Супер! Тя в болница ли е, или сама си е проверила разкритието?

# 456
Като сте заговорили за магнезия, в една друга тема пък става въпрос отново за прогестероновите препарати, които тук изиписват в конски дози при прокървяване (даже зацапване), без да се отчита дали има хваната сърдечна дейност и какво е нивото на прогестерона на майката  ooooh!

Meg, коя е темата?  Flutter
Прогестероновите препарати работят. При ин-витро стандартно ги изписват още след пункцията, което по време съвпада с овулацията. Много голяма част от жените с инфертилити проблеми раждат здрави и доносени бебета единствено и само благодарение на прогестерона (без инсеминации, ин-витро и други агресивни процедури).
Знам, че не е по темата и сме оф-топик, но просто не мога да се сдържа да не взема отношение.  Blush

http://www.ivf.no-meat.org/infertility/prgstrn_prgnnc/

С тия ъпдейти за Ла Мамма се чувствам толкова превъзбудена, че час по час презареждам да видя има ли новини. Пращам позитивни мисли.  Grinning

# 457
  • ул. "Мечтание"
Че работи - работи! Но надали всеки път е нужно да се използва! Хубаво е, че помага при проблемно забременяване. Но не мога да забравя случаите на мои близки, когато се наложи да правят аборти в 17-18 седмица, защото без изследвания и дори един скапан ехограф предписаха такива задържащи средства, а в последствие се оказа, че бебетата са с тежки, аномалии, които е можело да се видят още тогава и тялото само да си свърши работата... За мен това е изключително безотговорно отношение от страна на гинеколозите!

# 458
Супер! Тя в болница ли е, или сама си е проверила разкритието?
При приемането в болницата  Peace

Кюбит, знам за прогестерона при проблеми със зачеването, но го има и момента с "missed abortion", където точно даването на прогестерон не е добра идея... (Фрости ме е изпреварила с реален пример...)

Ох, като гледах постнатите от Ивето анимации и се замислих за нещо - последните 2 седмици от бременността усещах бебето много ниско, но не ми е пречило да ходя. От любопитсво исках да пипна и да видя дали ще усетя главата, но пък не за нищо на света не исках да пипам във влагалището, затова го направих през ректума. Доста се учудих като буквално пръста ми се удари в главата, а беше само наполовина вътре (извинете графичното описание  Embarassed). Така главата се усещаше под опашната кост или там някъде... А на филмчето главата стига до опашната кост на +3 newsm78 Нещо ми обягва  newsm78

# 459
Мег, Лейди, не ме разбрахте съвсем, мисля.  Peace Просто исках да дам пример за случаи, в които "без хваната сърдечна дейност" се изписват прогестеронови препарати. Честно казано, не бях останала с впечатление, че в България ги изписват при нормално естествено зачеване под път и над път. За това и попитах Мег коя е темата.  Peace

# 460
Кюбит, в отчетните е страшно  ooooh! , мацките сами си ги изписват. Болчица тук, болчица там и се почват шепите с лекарствата- дуфастон, утрогестан са само началото...

Не знам за вас, но мен доцентът в темата с петицията ме изкарва от равновесие...едвам се сдържам. Уж има желание за диалог, но си повтаря все едно и също, фундаментални неща му убягват  Rolling Eyes .

# 461
  • ул. "Мечтание"
Разбрах те, Кюбит, не се притеснявай!  Hug

Клер, и мен ме издразни, обаче мислех, че нещо си въобразявам и просто тръгвам с рогите напред!  Rolling Eyes Ама май не е така! Нещо много високомерно ми звучи това, което пише! Уж съгласен, ама само докато реши е съгласен... Брррр! Close

# 462
Кюбит, в отчетните е страшно  ooooh! , мацките сами си ги изписват. Болчица тук, болчица там и се почват шепите с лекарствата- дуфастон, утрогестан са само началото...

Знам за самолечението.  ooooh! И съм писала хиляди пъти. Все аз съм кривата накрая, нали се сещаш...  Whistling А в Проблемното е още по-страшно, Клер. Там гълтат с шепи всичко, което се спомене. Отказала съм се да дискутирам на тая тема след последната драма преди месец с едни протеинови препарати.  ooooh!
Едно е да препоръчваш да пият вода или да лежат/да се разхождат, друго е да се бъзика по фината настройка на имунната система и изобщо целия организъм, особено в проблемни случаи.
Отчетните не мога да ги чета отдавна, отчаяна съм. Наминавам от време на време... нали надеждата умира последна.  Tired

# 463
Честно казано, не бях останала с впечатление, че в България ги изписват при нормално естествено зачеване под път и над път. За това и попитах Мег коя е темата.  Peace
Изписват се за всяко зацапване в първите 12 седмици! Темата е "Бременни кърмачки" Peace На мен след пропуснат аборт (при следващата бременност) точно ми изписа идиота утрогестна при все че нямах кървене и нарочно си бях пуснала тест за прогестерона, ей така за да си дакажа, че не се заблуждавам.  И аз го взех от аптеката туй чудо, мислейки, че са витамини  ooooh! Като видях какво е всъщност, директно го изхвърлих!

Не знам за вас, но мен доцентът в темата с петицията ме изкарва от равновесие...едвам се сдържам. Уж има желание за диалог, но си повтаря все едно и също, фундаментални неща му убягват  Rolling Eyes .

Клер, и аз така  Tired Едва се сдържам, но го правя само заради Естествено и целия труд който положиха и полагат   bouquet Точно фундаменталните неща му убягват.... ooooh!

# 464
Лолита, а те ли ти пукнаха мехура или околоплодната течност изтичаше спонтанно?
Защото, ако са ти предизвикали раждането и пукнали мехура, липсата на прогрес най-вероятно р била заради неготовност на твоя организъм и на бебето. Ако, обаче, първо са изтекли водите, е малко по-различно, макар че и в този случай 90% от ражданията тръгват спонтанно до 72 часа.
Водите запо4наха сами да изти4ат, по то4но да прокапват.
Тъй като оба4е ве4е смятаха 4е съм преносила ме задържаха в болницата. След една разходка в парка на болницата изте4е едно по голямо коли4ество околоплодна вода. Но бебето все още имаше достатъ4но (гледаха на ултрашал).
Разкритие оба4е никакво, контракции леки които аз въобще не усещах.
2 4аса по късно ми сложиха една вагинална таблетка (не помня каква) и се запо4наха едни болки... и трябваше да лежа за да следят тоновете на бебето през нощта...  резултат никакъв.
В ранния преди обяд акушерката ми пукна мехура без да пита...
После системка и вси4ки възможни обезболяващи, защото бебето не слизало тъй като аз не съм се отпускала...
От химии по едно време не можех да си държа о4ите отворени, толкова ми се спеше...
И ми беше мнооого студено, треперех през цялото време, ама освен мъжът ми никой друг не го вземаше на сериозно. Tired

Книгата за ТЕС я имам, про4етох я и все се каня да запо4на...

Общи условия

Активация на акаунт