Раждане вкъщи 5

• 44 723
  • 778
  •   1
Отговори
# 480
Ами Кюбит..какво да кажа за тази дама, както ти много уместно го определи в другата тема "оперирали са я от бебе" .

Поздравления  за Ла мама!

# 481
Честито бебче на Ла мамма!

Но докато четох....честно да си призная - развали ми се настроението.
Защо така се получава...защо чувам все повече истории за раждания, които завършват със секцио на косъм преди бебето да се роди нормално? Лекарите ли натискат толкова, жените ли са обезкуражени тотално, отивайки в болницата? Защо така се получава......даже не знам дали наистина искам да се задълбавам и да знам.... Cry

Не става дума само за БГ...говоря и за тук...тук картинката е същата по болниците....Вери може да ви обясни какви идиотски причини за секцио си измислят - като примерно с нейното раждане - "бебето си блъскато главата в таза й и не можело да излезе". Хеле пък има ли бебе, дето да не е излязло...много се разстроих Sad

# 482
   Ох, безнадеждно е! (имам предвид този д-р С., нямам представа кой е, но изглежда безнадежден случай).
Как ще вържат Ла Мама на легло, как така ще я вържат??? Това лудница ли е, какво??!?? А тя с първо раждане секцио ли беше или я бъркам?

# 483
Да е здраво и усмихнато момиченцето на Ла Мама и дано докато дойде време тя да ражда, нещата в България да са се променили в положителна посока.  Peace

Това с връзването не е ли метафорично? Не мога да си представя, че действително връзват жените?!

# 484
Честито бебенце на Ла Мама!
Достатъчно е да те вържат за един монитор и една система, и да ти кажат да не мърдаш че да не ги разместиш, същата работа все едно с въжета са те увързали Confused
Да си кажа за предишното "раждане", когато след 2 часа напъване ме срязаха. Но е факт че още преди това сама ги молех да ме срежат. Причината при мен се казва "Окситоксин" (синтетичен, разбира се) без никакво обезболяващо. Момичета, ако не са ви го слагали, не можете да си представите какво адско нещо е това. При сегашното ми раждане пак напъвах два часа, само че без система и недирижирано и нямаше нищо, ама нищо общо с това което беше преди. Контракциите бяха много по-нарядко и имах възможност да се възстановя между тях. Бяха на няколко минути една от друга - 3-4-5 минути. Накрая като намерих удобната ми поза успях с три напъна да родя това голямо бебе. Можех и още дълго да напъвам. Питоксиновите (със синтетичния окситоксин) бяха на минута-минута и нещо и много дълги и болезнени. Ами че тия 2 часа напъване трябва да се умножат по няколко пъти, за да се разбере какво изтощение е това. За разкритието същата работа. Просто обезумяваш от болка с Питоксина. Вчера ми се обади една позната, която също е раждала със система и без обезболяващи, сподели ми че искала да се самоубие по време на раждането Confused  Сега при мен нямаше такова нещо - болеше, но беше търпимо. Та нищо чудно при едно такова неестествено раждане жената просто да няма сили да продължи. Не казвам че това е бил случаят с Ла Мамма, просто с това могат да се обяснят поне част от случаите на секциото в последния етап на раждането.

# 485
Това с връзването не е ли метафорично? Не мога да си представя, че действително връзват жените?!
Метафорично е, вързали са я с думи - но в БГ друг начин освен на магарето не признават!Имаш-нямаш напънаи, щом имаш 10 см те пращат на магарето от където и жена без корем трудно може да слезе без помощ ooooh! Още повече, че е била легнала, а не полу-седнала. А относно връзването, тук степенките за крака имат колани - да не вземеш да ритнеш доФтура докато нещо прави  ooooh! #Cussing out Не е масова практика да се връзват тези колани, но не е и изключение....
Ла Мама се бори достатчъно с болницата - без системи, с минимум прегледи, в самостоятелна стая, без да й пукат мехура и без обезболяващи до момента на секциоото. Продължавм да мисля, че именно тази липса на насърчение от персонала и загрижените им погледи са причина да не й стигнат силите точно накрая...

# 486
  • София
Здравейте момичета,
Първо искам да благодаря на всички за благопожеланията, подкрепата и енергията Ви насочена към мен. Определено ми помогнахте много!
Днес вече съм доста по-добре от вчера и реших да се възползвам от това и да ви пиша.
Както Меги вече ви е информирала, раждането тръгна съвсем нормално, но накрая аз бях прекалено изтощена да го завърша сама и се наложи секцио. Но както и да е, важното е че вече си имам една малка сладурана – Гергана.
Като цяло съм доволна от болницата и персонала съобразиха се с моите изисквания с малки изключения. Но за това и за самото раждане по-подробно ще пиша по-късно като се прибера вкъщи.

Още веднъж ви Благодаря за топлите думи !    bouquet

# 487
  • ул. "Мечтание"
Ла мама, честита дъщеричка!

Аз обаче много се натъжих, съжалявам, но някак си не мога да се зарадвам! Тая сутрин в другия форум, където пиша, прегледах темата с новородилите - сигурно 90% секцио! И сега като прочетох за теб съвсем се сдухах...  Tired Имам чувството, че душата ми вади тая дума!  Cry

Извинявам се за думите си, надявам се не са те огорчили!   remybussi Искрено ти пожелавам да не се измъчваш и самообвиняваш за случилото се!  bouquet Hug Много, много да те радва малкото съкровище!

Последна редакция: пн, 02 ное 2009, 14:14 от Lady Frost

# 488
  • Варна
La mamma, честито ти бебче! Да ти е живо и здраво, да се опознавате и свиквате и да си прекарате един щастлив "бебешки месец"!   bouquet

Както и да е минало раждането, ти си направила всичко по силите си. Важното е, че сега сте добре. Толкова щастие ви предстои, че не си струва да го разваляш с излишни съжаления!

# 489
Здравейте, момичета, чета ви от доста време, но все не намирах удобен случай за да се включа Rolling Eyes
Първо искам да ви поздравя за хубавата тема и окуражителните думи към всяка мама  bouquet Многото преводи и страхотни разкази. Голяма емоционална подкрепа са.
Искам да ви пожелая успех с книгата и сайта....идеите са страхотни. Ако мога да помагам с нещо - на драго сърце /преводите ги изключвам, че не съм на ти с езиците Embarassed/

Сега искам да ви задам няколко въпроса, че съм малко притеснена.....и аз не знам точно от какво. Както се вижда от лентичката ми съм бременна с дете на 1г. и 3м. Бебето е желано въпреки, че си представях, че няма да стане от първия път Simple Smile Предния път родих нормално и болнично. Не успяха да ми сложат система с окситоцин, но пък имам много вътрешни разкъсвания, благодарение на юмрука на доктора Twisted Evil Въпроса ми доколко тези разкъсвания /др. доктор ми каза, че стигали почти до пикочния канал/ ще повлият на предстоящото раждане?! Доколко мога да предотвратя евентуални разкъсвания? Понеже мисля да ходя все пак до болница, макар да съм се каня да го направя в посл. момент.
И др. ми въпрос: Имали някаква връзка между болките в малкия таз и раждането? Първия път пак съм имала такива, но започнаха седмица-две преди да родя, а сега вече си ме боли newsm78

# 490
Слънчоглед, радвам се да те видя тук Simple Smile
Разкъсванията заздравяват, не се притеснявай за това. Можеш да предотвратиш нови разкъсвания следвайки тялото си и отиваки в болницата наистина в последния момент. Най-обще "алгоритъм" за предпазване от разкъсвания - добра храна и добро общо състояние (да няма гъбични инфекции) - да не напъваш волево, освен ако не почувстваш вътрешна нужда да го направиш - смяна на позите с цел намаляване на силата на естествените напъни (ако се налага да се намалява, воде се по вътрешното си чувство) - максимално отпускане на влагалищната мускулатура (Кегел, асансьори и упражнения за цялото тяло са добра подготовка, както и масаж на перинеума в 9-ти месец) - топли компреси когато главата прорязва или поне някой да поддържа перинеума. Можи би ще е най-добре да се уговориш с акушерка, за да си сигурна, че ще ти поддържа перинеума, кояго му дойде времето, че лекарите не са много по тази част...

Би ли описало по подробно къде точно усещ болка, кога я усещаш и каква точно болка е (дай личното си усещане)?

# 491
Би ли описало по подробно къде точно усещ болка, кога я усещаш и каква точно болка е (дай личното си усещане)?

Благодаря ти, Мег, за бързия отговор и за съпричастността към всички като мен  bouquet Heart Eyes

Болката я усещам около съкралната кост, по-скоро под нея, не е силна, все едно се разтварям/разширявам/. Не е постоянна, усещам я като съм в покой.

В предния си пост забравих: Честито бебче на Ла Мама!

Последна редакция: А какво е асансьор newsm78 упражненията на Кегел ги правя от време на време....не съм постоянна, ама каво да се прави BlushМоже би е добре да се свържа с Роси

Последна редакция: пн, 02 ное 2009, 13:58 от slyn4ogled

# 492
Направо се зипиши на курс при Роси, ако имаш възможност!  Peace Асансьор е подобно на Кегел - стягат се постепенно мускулите на влагалището на 4 етапа от най-долу до най-горе и после също така постепенно се отпускат като се започне отгоре надолу. Може да не се получи от раз, важното е да се пробва - 3-4 на серия е добре - 1-3 серии на ден са много добре Simple Smile

Болката в костите ли я усещаш ли в тъканите? Така както я описваш дотук ми звучи като балка в костите и връзките и се появава точно пради разтягането на връзките. Нормално е това, но не е нужно да те боли. Виж дали поза "Пеперуда" и махове в нея до максимално доближване на коленете към земята ще ти помогне за намяляване на дискомфорта. Ако помага, гледай когато сядаш да е в поза Лотус или поне единия крак да е така прибран (ако сядаш на стол примерно)...

Последна редакция: пн, 02 ное 2009, 14:21 от Meg!

# 493
  • ул. "Мечтание"
Последна редакция: А какво е асансьор newsm78 упражненията на Кегел ги правя от време на време....не съм постоянна, ама каво да се прави BlushМоже би е добре да се свържа с Роси

Мускулатурата можеш да си я свиваш на три етапа, на това му викат асансьор. След известно време тренировки, ще го усещаш по-ясно, в началото може да ти е трудно!

Желая ти успех и едно прекрасно раждане!  bouquet

# 494
   Само да допълня за масажа на перинеума - малко по-рано се започва,
към 30 седмица. Девети месец ми се струва късно - не се знае дали няма
да подрани бебето.

Общи условия

Активация на акаунт