Раждане вкъщи 5

• 44 650
  • 778
  •   1
Отговори
# 675
То не е ли различно за всяка болница? Ако ти върши работа това за Тина Киркова http://mayadob.hit.bg/informirano-tina_2009.pdf

Мерси, ще трябва да потърся документа, който подписваме в местната болница.

# 676
  • София
И какво, утре ще се видим ли? на живо?

# 677
ОП  Hug
голяма част от пишещите тук не са в БГ, драга част не са в София, но да, една малка част ще видиш утре Simple Smile

# 678
   Цял ден ще си рефрешвам страницата! Simple Smile Успех утре!

# 679
# 680
Стискам палци утре и пращам виртуална подкрепа!

realist
, много интересен разказ! Добре, че всичко е минало добре, за да можеш да пишеш днес  Simple Smile
Няма да се уморя да повтарям, че неасистираното раждане на близнаци за мен не е най-подходящия избор.  Naughty По-меко не мога да го кажа.

# 681
Няма да се уморя да повтарям, че неасистираното раждане на близнаци за мен не е най-подходящия избор.  Naughty По-меко не мога да го кажа.

За теб не е, за друг може да е най-перфектния вариант  Wink .Няма формули за тези неща.

# 682
  • Paris, France
Здравейте,

Наистина ми е приятно да прочета, че нещата се променят в положителна посока, че мамите, на които предстои да раждат имат повече избор.

Невена, добре дошла и приятно четене:)Ако човек иска може да знае всичко за себе си, ако не иска, може и да не разбере, че носи малко човече... Въпрос на избор, както всичко друго в този живот Simple Smile Просто трябва да познава себеси и да се доверяваме на усещанията си. Страховете са основна спирачка на този процес...
- съжалявам, не мога да се съглася, че става дума за избор, още по-малко съзнателен. Някои жени си усещат овулацията, други не. Преди да родя първото си дете имах ПМС, вече отдавна нямам и не се чувствувам по различен начин през различните периоди на месеца. Не може да се обобщава за всички жени, няма 100 процента.

Чудесна новина! Simple Smile
   Много ми се иска скоро на домашното раждане да не се гледа
като на престъпление и да се крие, тъжно ми става така... Sad
   Вчера четох, че в Австрия е незаконно да се раждат у дома близнаци,
а бременността с близнаци беше описана като нещо ужасно в сайта на
Шарите Берлин.
- това не само в Австрия. Тук вече домашното раждане е уредено със закон, но в случаи на многоплодна бременност не е разрешено, тоест не е разрешено да се избере такова, ако се случи, здраве да е! Същото при седалищно предлежание, високо кръвно, диабет, белтък в урината и така нататък.

Това с неразбирането че си бременна е форма на психическо разстройство, или не точно разстройство, но е на на психологична почва. Реален, но не много познат и изследван феномен, нарча се pregnancy denial - отричане на бременността.Съзнанието отхвърля или не приема факта на бременността.
http://www.afrdg.info/spip.php?article62
- добре де, като е на психологична основа, защо няма никакви външни признаци? Защо околните нищо не забелязват? Аз не мисля, че това е "отричане на бременността", защото отричането е отхвърляне на нещо реално и видимо. Забележи, че за някои от жените това е втора или трета бременност и няма как да не знаят симптомите и. Това е по-скоро "неосъзнаване на бременността" поради липса на признаци на такава. Между другото, от разговори с близки и четене на подобни истории оставам с впечатление, че при всички жени общото е:
- липса на признаци на бременност
- не става дума за отхвърляне на фетуса и нежелание за дете, иначе биха отишли на лекар и биха абортирали (във Франция абортът по желание е законен до ........... доста напреднала бременност, до 9та седмица е с едно посещение при гинеколог без други формалности и хапче, което се пие пред него)
- няма отхвърляне на бременността. Веднага щом се потвърди от тест, лекар, признаци или раждане я осъзнават и приемат.
- никой от околните, близки, семейство, колеги не вижда признаци на бременност и не казва нищо по въпроса ( при други психологически разтройства околните забелязват "поведение, реакции или мисли несвързани с реалността)

Мисля, че неосъзнаване на бременността би бил по-подходящ термин. Между другото, аз четох, че менореята по време на бременност не е нормална, но акушерите ми казаха, че не е фатална и се дължи на недостатъчно количество хормони. На български има термин "цветна бременност", прочетох в дира чак като родих.

- лично за мене също.

Днес ще ви стискам палци  bouquet

# 683
Невена, добре дошла и приятно четене:)Ако човек иска може да знае всичко за себе си, ако не иска, може и да не разбере, че носи малко човече... Въпрос на избор, както всичко друго в този живот Simple Smile Просто трябва да познава себеси и да се доверяваме на усещанията си. Страховете са основна спирачка на този процес...
- съжалявам, не мога да се съглася, че става дума за избор, още по-малко съзнателен. Някои жени си усещат овулацията, други не. Преди да родя първото си дете имах ПМС, вече отдавна нямам и не се чувствувам по различен начин през различните периоди на месеца. Не може да се обобщава за всички жени, няма 100 процента.

Според мен Мег говори за подсъзнателен избор, който при желание може да бъде "чут и осъзнат".

# 684
Подкрепете жените в България виртуално - http://nenanasilieto.wordpress.com/

УСПЕХ!

# 685
Здравейте Момичета!
Подкрепям ви с две ръце и ви благодаря че правите нещо!

# 686
  • София
На мен ли се пада да напиша нещо за протеста?
Приятно беше, имаше  медии, татковци с плакати и стикери, много дечица (половината поне в слингове). Познавах част от хората от походи за кърменето, от представяне на книгата на basilisk "Близо до бебето" (Василена Доткова), нещо такова...Имаше и бременни.
Имаше интервюта буквално на всяка крачка през пъвия половин час.
Никой не излезе при нас, "ние" влязохме. За разговора и последствията ще пишат майките , които влязоха.
За мен приятното свърши, когато и аз дадох интервю за едно радио и си казах всичко, (репортерката беше на наша страна). Емоциите пред който и да е родилен дом са много, а тук ситуацията беше заливаща от наситени емоции и хормони...
Ако няма ефект, продължаваме ... това си говорихме майките... (някои не бяха от този форум)

Много , много снимащи от нас имаше.
Благодаря на организаторите, че можах да участвам и да ги подкрепя с присъствието си.

# 687
И аз бях там, атмосферата наистина беше прекрасна и изпълнена с позитивна енергия. Само дето очаквах някак си да има повече хора, но нейсе. Следващия път.
И аз се чудех как точно може да се продължи тази форма на протест или по някакъв друг начин?

# 688
http://pearlyfox.multiply.com/photos/album/2/2#

и тук поствам снимки от протеста

балони за децата, цветя за всички присъстващи жени, цели семейства присъстваха... само допълвам картинката Simple Smile

И това беше само началото.

# 689
Добре, аз имам едно предложение - правим проучване сред жените как точно и в какви условия искат да раждат - с подробности; прилагаме примери за добри практики в чужбина, както и нещо като бизнес план - какво би струвало това на една болница, с обяснение, че има голяма таргет група от жени, които ще си платят за такова раждане, предлагаме им да доведем традиционни акушерки, които да се срещнат с болничните, курсове за бременните и тн - и обикаляме всички болници, частни, държавни, получастни - в смисъл частни, които работят и с пътеки
Все някой управител ще се съгласи да се направят една две зали за активно раждане, да се променят условията, лекарите да обсъждат план с родилката и тн - за някои това биха били допълнителни пари от родилки, избрали да раждат там именно заради тези условия
После други болници ще видят, че към това има интерес и тн

А в последствие стъпка поп стъпка може да се приложи натиск да се разреши или по-скоро някак легализира и домашното раждане, да се обучат акушерки, които да присъстват при желание и тн

Тази мама познава ли я някой? Дали пише тук? Запознахме се лятото, детето и се казва Елина, искам да и пратя снимки, но и загубих имейла http://pearlyfox.multiply.com/photos/album/2/2#photo=31

Общи условия

Активация на акаунт