Парадонтоза-модерно "лечение" в Бьлгария 2009?

• 275 144
  • 706
  •   1
Отговори
# 300
Може и да е публикувано вече, но нека споделя и моя опит. Преди две години имах проблем с нещо като пародонтоза: горните ми два предни зъба се клатеха, като ги притисна с език имах чувството, че може и да паднат, десния повече, беше ужасно и не знам от къде ми дойде. Може би защото много обичах да чопля семки, не знам, но стоматоложката не каза нищо определено, каза само, че е травма плюс инфекция. Три месеца щях да полудея от ужас, че зъбите ми всеки момент ще паднат! Какави ли не лекарства и дренове просто не искам да си спомням! Прополисът е невероятно нещо - каза ми го една жена, която продава пчелни продукти на пазара - вземаш малко топче - колкото грахово зърно и го държиш в устата докато се стопли и омекне, след това с език го плилепваш (ах колко внимателно, зъбите ми просто щяха да изкочат навън) към края на венеца - там където се свързва със зъба, стои така докато започне да лепне, горе долу около половин час. След това друго, и друго, калкото можех - може би двадесетина. Още на третия ден усетих промяната - зъбите ми не "халтаха" така отчайващо, сякащ ще ги изплюя. За две седмици всичко се стабилизира, просто - невероятно! Използвам го от време на време, защото имам кървене от други зъби - винаги помага! Но семки вече - никога!

# 301
Евита, много благодаря за идеята. Ще го пробвам това само да приключа с антибиотиците. Засега не усещам да ми се клати зъб, но като имам предвид колко бързо се развиха нещата при мен, нищо няма де ме учуди. Ясно е че няма да ми се размине опадването на зъби, но целта е да стане колкото е възможно по-късно.

# 302
Здравейте, моля някой да ми каже нещо за доктор Коцилков и дали е добър. Много ще съм благодарна. Също така искам да попитам , ако на някой са му присаждали костна тъкан, как става процеса и дали е болезнен и дали винаги има успех? Моля помогнете защото от 2 месеца полудявам Sad

# 303
Здравейте на всички. Искам само да попитам- не ви ли прави впечатление, че след изследването в Германия за всички се предписва Клиндамицин??? Искам и да вметна, че фирмата която организира този  PET тест e Мипфарма- дистрибутор на Клиндамицин за България и др.
Не случайно в нормалните държави се препоръчва тези изследвания да се правят в независима от фармаиндустрията лаборатория, но всеки сам си преценява как да постъпи.
А това в табличките не е антибиограма (каквато за анаеробни бактерии е ужасно скъпа или невъзможна), а препоръка на базата на намерените бактерии.

# 304
Здравейте. Реших, че ще е полезно за някой да споделя горчивия си опит с пародонтозата и пародонтолозите. Всъщност опита не е точно мой, а на мъжа ми. Редовно ходеше на зъболекар, все го гледат, все всичко е наред, в един момент започнаха да му се клатят зъбите ( а е на 31 години ). Много се бяхме изплашили и се почна едно ходене по прегледи и консултации, същински ад, докато не попаднахме на д-р Рахвалиева...страхотен човек и отличен стоматолог. До колкото знам е ученичка на д-р Йосифова. С две думи д-р Рахвалиева му спаси забите, а от предните зъболекари, при които ходихме никой не вярваше, че определени зъби ще останат в устата, бяха категорични, че са за вадене.
Съвета ми е, когато имате подобен проблем просто търсете специалисти. Успех !

# 305
Малко тъпо, ама...
Какво точно представлява кюретажа?

Защо се мъчите толкова. Аз също имах тежка парадонтоза. Венците ми кървяха, зъбите почнаха да ми се клатят. Отидох до моята стоматоложка. Тя ми обработи венците с лазер. Не ме боля, нямаше кръв. Сметката ми излезе по-малка от очакваното.  Сега съм добре.

# 306
Малко тъпо, ама...
Какво точно представлява кюретажа?

Защо се мъчите толкова. Аз също имах тежка парадонтоза. Венците ми кървяха, зъбите почнаха да ми се клатят. Отидох до моята стоматоложка. Тя ми обработи венците с лазер. Не ме боля, нямаше кръв. Сметката ми излезе по-малка от очакваното.  Сега съм добре.

Сега остана да кажеш името й, от кой град си и какви са резултатите след лазерната обработка ...

# 307
  • София
Вече немалко стоматолози имат апарати за терапия с лазер в кабинетите си. Просто трябва да попитате. Или там, където има стоматологична физиотерапия - в бившите ДКЦ-та има.

# 308
Здравейте ! Видях тази тема и реших и аз да напиша няколко реда.  Страдам от Парадонтит  а съм на 21 години. Всичко започна когато бях на 18 след инцидент със зъбите, предните ми зъби се бяха разклатили и от страх не отидох на зъболекар. В следствие на това Самата кост се е травмирала разви се Гингивит на който не обърнах адекватно внимание и естествено Парадонтит.  За зъбите се грижа по следният начин, паста за зъби: Парадонтакс или Артродонт. Другите пасти са меко казано смешни.. Конец за Зъби Сенсодин, задължително след всяко хранене. Вода за уста: Парадонтакс, Елудрил, Корсодил. Възпаление на венците или кървене нямам, рецесия около 1мм. На моменти забелязвам как започват да ме болят зъбите, понякога горните, а друг път долните.  Въпросът ми е колко години при адекватна хигиена можеш да задържиш зъбите в устата си. На определен етап се прави  операция, с костозаместителни вещества. След тази операция заболяването спира ли ? Или всичко започва от начало. Личният ми стоматолог ми казва че за сега ми няма нищо, но съм твърдо решен да го изоставя и да започна да ходя при специалисти парадонтолози. И ако може драснете какви са цените на тези операции за да съм подготвен един вид. Забелязвам че в повечето форуми не се говори за цени, ако и тук е забранено тогава драснете на лични или в скайп": cherry_gurkovo. И не на последно място как ви влияе на психиката това заболяване ?! Страхът от загубата на зъбите ме ужасява, няма да ви казвам колко зле съм психически, не мисля че някое момиче ще ме хареса така....  Това което човек сам си причини, никой друг не може, това важи напълно за мен. Ще съм ви благодарен ако ми отговорите ! Simple Smile))

# 309
Съпруга ми е с тежка парадонтоза вече няколко години,на него парадонтолог му предложи тази костнозаместима операция-вадят му всички зъби,почистват костта от загниването ,доизграждат с изкуствен материал и на нея захващат новите зъби.Гаранция,че няма да се развива заболяването отново никой не дава!Казаха му поне няколко години,че няма да има проблем,но колко е нова няколко.........Никой не казва!Операцията е скъпа,излиза около 7-8 хил. евро.Но предполагам зависи къде и кой ти я прави. Той все още не може да се реши да си я направи....Прекалено страшно му изглежда.
П.П.Ако някой има инфо за добър парадонтолог в Пловдив,нека ми даде координати.Да направим поне още една консултация.

# 310
За Пловдив - д-р Славко Гюлев, много е добър. Координати нямам, погледни в интернет или д-р Таня Сбиркова. Те всъщност работят заедно. Телефона на д-р Сбиркова е 0888/49 31 45. Другия вариант е да се пътува до София, все пак са само 2 часа път, не е на другия край на света. За София бих препоръчала д-р Рахвалиева. И мисля, че няма да излезе чак толкова скъпо (7-8 хил. евро). При д-р Гюлев може и по-скъпо да излезе, неговите цени са доста високи. Успех!!!

# 311
  • София
Съпруга ми е с тежка парадонтоза вече няколко години,на него парадонтолог му предложи тази костнозаместима операция-вадят му всички зъби,почистват костта от загниването ,доизграждат с изкуствен материал и на нея захващат новите зъби.Гаранция,че няма да се развива заболяването отново никой не дава!Казаха му поне няколко години,че няма да има проблем,но колко е нова няколко.........Никой не казва!Операцията е скъпа,излиза около 7-8 хил. евро.
Това, което пишеш звучи абсурдно, вероятно нещо не сте разбрали. Няма такова нещо като вадене на зъби и поставянето им обратно, дори не мисля, че теоретично е възможно. Отваря се венеца, почистват се зъбите и корените, поставя се костнозаместващо вещество и се затваря. 8 хиляди евро също звучи потресаващо много, колкото и кост да поставят. 3-4 000 лв е възможно, но другото ми звучи невероятно. Заболяването не се лекува, но с поставяне на кост може да се консервира и да не напредва. След това е нужно достатъчно често да се проследява какво се случва с венеца, да се почиства често зъбния камък и така. Провери пак какво точно ви предлагат.

# 312
Съпруга ми е с тежка парадонтоза вече няколко години,на него парадонтолог му предложи тази костнозаместима операция-вадят му всички зъби,почистват костта от загниването ,доизграждат с изкуствен материал и на нея захващат новите зъби.Гаранция,че няма да се развива заболяването отново никой не дава!Казаха му поне няколко години,че няма да има проблем,но колко е нова няколко.........Никой не казва!Операцията е скъпа,излиза около 7-8 хил. евро.
Това, което пишеш звучи абсурдно, вероятно нещо не сте разбрали. Няма такова нещо като вадене на зъби и поставянето им обратно, дори не мисля, че теоретично е възможно. Отваря се венеца, почистват се зъбите и корените, поставя се костнозаместващо вещество и се затваря. 8 хиляди евро също звучи потресаващо много, колкото и кост да поставят. 3-4 000 лв е възможно, но другото ми звучи невероятно. Заболяването не се лекува, но с поставяне на кост може да се консервира и да не напредва. След това е нужно достатъчно често да се проследява какво се случва с венеца, да се почиства често зъбния камък и така. Провери пак какво точно ви предлагат.
Не съм казала никъде,че ще му поставят същите зъби обратно!  Laughing Поставят се изкуствени зъби на винт.Ето с подробности какво точно ни обясниха:
Правихме снимка на цялата челюст,от която стана ясно,че костта на доста места е загнила и както се изрази д-ра "направо е изядена и липсва".Това в следствие на множеството възпаления на венците,които е прекарал.Има вариант за почистване на джобовете  в дълбочина с лазер,но в неговия случай не е възможно,защото е прекалено дълбоко и е разрушена костта на много места. Единствения начин да се отстрани до основи възпалената тъкан е оперативно.След като се премахне тази костна тъкан на нейно място трябва да се постави заместител-изкуствено вещество,наподобяващо костта.След като се направи всичко това,ще се поставят и новите зъби.
Това ни предложиха като вариант,но за мен е прекалено краен,защото той има много здрави зъби в устата,които изобщо не се клатят и не виждам необходимост всички да се вадят.

# 313
  • София
Това ни предложиха като вариант,но за мен е прекалено краен,защото той има много здрави зъби в устата,които изобщо не се клатят и не виждам необходимост всички да се вадят.
За пръв път чувам да се вадят здрави зъби, които не се клатят. Доколкото знам се почиства до здрава тъкан и без да се вадят зъбите. Защо не направите консултация с още един зъболекар. Мнозина настояват за много импланти с чисто комерсиални подбуди. Сега разбирам и цената, която цитира защо е толкова висока.

# 314
  • София
Моля старшите в темата (не с 0 публикации) да препоръчат парадонтолог за дете с рецесия на предни зъби. Евентуалната причина е ортодонтски апарат.
Благодаря!

Последна редакция: чт, 02 авг 2012, 16:01 от ЗаСлон

Общи условия

Активация на акаунт