Парадонтоза-модерно "лечение" в Бьлгария 2009?

• 275 104
  • 706
  •   1
Отговори
# 90
Мога да ти препоръчам мойта парадонтоложка,имах прогресивна парадонтоза и като ми видеха снимките лекарите се чудеха дали въобще имам още зъби или ми падат като кихна в шепата Laughing Бях със 75% стопяване на костта,тази жена ми спря процеса
Обиколих преди това няколко места,все прехвалени и такива цени ми обявиха ,че ми се зави свят
Тук лечението ми струваше много по-малко пари,търпение,много обяснения и въобще страшно съм доволна
Казва се Шулева,кабинета й е в пряките на Витошка
Ако те интересува ще потърся и телефона
ПП На всичкиоито си мислят,че водите ,смрадликите ии тн четки ще ги спасят от парадонтозата, повярвайте ми грешите!Това е много коварно заболяване и само ходене редовно на почистване на зъбен камък и специални грижи могат да спрат процеса
chocha, обясни ако можеш в какво се състоеше твоето лечение - успя ли да запазиш зъбите, шинирани ли са? На мен ми предлагат изпиляване на предните зъби (там стопяването на костта е най-сериозно) и корони в блок или ортодонтско лечение + фиксиране с шина от вътрешната страна на зъбите.  Направо се чудя какво да правя.  ooooh!
PeaceАз имам вече вьтрешна шина /на долните зьби/ и,като се ухиля-не се вжда.На мен ебаният Пародонтит ми засегна само долните 8 зьба от челюста.За сьжаление:в Бьлгария предлагат само скьпи:пасти,води,четки за зьби-хей така за профилактика :mrgreen Лекарства,които наистина помагат си ги намирам в чужбина.Дееба мйката на шибаната ни Дьржава!И,за да се изразя по този начин,то не е случайно Mr. Green

Последна редакция: ср, 29 сеп 2010, 20:22 от dannyangel

# 91
Във всеки кабинет има скалер(ултразвук) , с които се почиства зъбният камък-надвенечен и подвенечен. И всеки стоматолог препоръчва почистване на 6 месеца, не разбирам защо ви звучи толкова странно.  Peace  Ако има нужда от операции и т.н. ще ви изпратят при специалист-пародонтолог, който ще поеме по-нататък лечението.
:peace Зьбен камьк се почиства и без скьпа апаратура и луксозен кабинет.Проблемьт е,че лекарствата,които стопират процеса -не се продават у нас.Даваш 600лв. за зьбен камьк в Пловдив или в София и после какво.... hahaha

# 92
  • София
Нищо, мила, нищо. Не можем да се мерим с теб по познания за материали, апаратури, лекарства и т.н. Но поне е добре, че споделяш, да помогнеш на останалите.   bouquet

# 93
  • София
Да, ясно е че редовно чистене на зъбен камък, строга хигиена, интердентални четки, конци, води за плакнене са абсолютно задължителни.
Въпросът е, когато нещата са стигнали до стопяване на кост и зъбите са вече разперени ветрилообразно и разкривени какви са вариантите? При мен слагане на вътрешна шина без нареждане на зъбите би било доста грозно, тъй като имам вече доста големи разстояния между засегнатите зъбите. Изобщо варианта брекети, последвани от пародонтална шина, реалистичен ли е?

# 94
Нищо, мила, нищо. Не можем да се мерим с теб по познания за материали, апаратури, лекарства и т.н. Но поне е добре, че споделяш, да помогнеш на останалите.   bouquet
:peace Абе,ако имаш здравословен проблем,ще се убедиш,че в България няма да ти го решат  Sad

# 95
Даваш 600лв. за зьбен камьк в Пловдив или в София и после какво.... hahaha
[/quote]

ooooh! Sick #Crazy,

Как 600 лв, не е ли 60, 4е от 2 г.се каня да отида и за тази сума камъкът трябва да е пове4е от зъбите... newsm78

Дано да е техн.грешка Praynig Whistling

# 96
  • Бургас
аз последно дадох 100 лева за почистване, 600 ми се вижда множко дори за София, може би включва и други процедури

# 97
  • София
Ами ще стане 600 ако отидеш да ти обработят джобове с лазер и трябва да се обработят няколко пъти.
На мен махането на зъбен камък ми струваше около 200 лв. с ултазвук, но ходих на 2 пъти, ползвах упойка, чистиха подвенечено, 2-3 дена не можех да дъвча и заздравяваха венците (то затова и го направихме за 2 пъти), общо процедурата продължи сигурно над 2 часа - абе мътна и кървава (буквално) беше. 
Ако няма много зъбен камък и се мине за 10-тина минути с ултразвук, полиране - нормално е да струва 50 лв., а не 200 лв.

# 98
За лазера слага ли се упойка?

# 99
на мен ми слагат упойка (това е гел, който обезчувствява венците)  и при почистване на зъбен камък с ултразвук. Аз изобщо не търпя на болка и хич не ми се занимава да се правя на героиня. Като кажеш да ти сложат упойка, ще ти сложат
То да не е като едно време- влизаш при зъболекаря и козируваш, а той ти вади нерви без упойка. После се чудим защо има толкова хора със фобия от зъболекари

# 100
Supermint[/b,и след тези всички процедури  и болки сега как си?дали спря процеса при теб?Сподели,дали си заслужава да се изживее такава болка?

# 101
Даваш 600лв. за зьбен камьк в Пловдив или в София и после какво.... hahaha

ooooh! Sick #Crazy,

Как 600 лв, не е ли 60, 4е от 2 г.се каня да отида и за тази сума камъкът трябва да е пове4е от зъбите... newsm78

Дано да е техн.грешка Praynig Whistling
[/quote] PeaceНяма грешка,ако ти понася сумата: "цената на пълния лечебен курс с "Вектор" е 300 лв. за една челюст. И ако е необходимо да се обработват всички зъби толкова често, колкото се почиства зъбният камък, нещата стават наистина сериозни - пациентът е необходимо да плаща нещо като абонаментна такса за своето орално здраве Simple Smile. При това таксата никак не е ниска - за българския стандарт на живот 600 български лева за двете челюсти на 6 месеца са доста сериозна сума. Това прави по 100 български лева месечно, което е неприемливо за повечето хора." Wink

# 102
  • София
Почистването на зъбен камък с УЗ е средно около 60 лв.

# 103
на мен за почистване с УЗ ми взеха едва 30 лв. и това с почистването след това с пастата...  #Crazy
Но пък стоматоложката е много готина и взема на всеки според зависи, ако си й приятен и т.н.

# 104
  • София
А нормално ли е да има отдръпване на венеца на места с по 1-2 мм след почистване с ултазвук/кюрети? Ако е така, няма ли след няколко чистения корените съвсем да се покажат?

teedy, не съм правила контролна снимка пък и не е минало достатъчно време, но нямам никакво кървене при миене и венците изглеждат съвсем спокойни.

Общи условия

Активация на акаунт