Парадонтоза-модерно "лечение" в Бьлгария 2009?

• 275 277
  • 706
  •   1
Отговори
# 135
Здравейте!
Съпруга ми е с парадонтоза от доста време-не му се клатят зъбите изобщо,но има джобове,които често набират и го боли ужасно.Ходихме на консултация със специалист в една клиника,но ни предложиха доста краен вариант на лечение.
Трябвало да се извадят повечето зъби,да се изчиси костта,че имало загниване и после да се правят нови зъби с винт.Цялото това удоволствие ще му струва около 13 000лв. Shocked Ясно е,че болките не се търпят и трябва да се действа,но този вариант ми се струва доста краен!Особено при условие,че нито един зъб не му се клати  Rolling Eyes
Дайте ни съвет какво да правим?Решила съм да ходим на друго място да направим поне още една- две консултации и тогава да решим.За това бих искала да ме насочите къде в Пловдив има добри специалисти в тази област??

# 136
Здравейте на всички! Записвам се да следя темата.
Имам проблем и много се надявам да опиша точно в какво се състои, защото мисля, че е парадонтоза, но имам час за зъболекар другата седмица и тогава ще стне ясно.
Кърви ми венеца-долния, имам оголване на предните долни зъби, като единият е по-оголен, но явно се пренася и на другите. Нямам зъбен камък, нямам зачервени венци и нямам торбички и лош дъх. Прочетох за кюртажи и чистете и съм направо стресирана и отчаяна. Леко се клатят предните долни резци и съм панирана какво ме очаква! Не моа да разбера дали наистина е парадонтит, щом нямам торбички и ми се струва, че венеца не е отлепен от зъба. Моля ви за помощ. 

# 137
Момичета , нямам време сега да изчета цялата тема, но като стоматолог ще ви кажа едно: Причината да не се прилага лечение с лазер масово в България е само една- много е скъп апарата! И не си мислете че ние не знаем за съвременните начини на лечение , не само че ги знаем, но благородно завиждаме на колегите които го правят, не защото ние не можем- няма кой масово да плати за такова лечение и аналогично да си купим и работим с апаратурата която те има! Съжалявам да пиша това , но е истина! Колко от вас биха си позволили 600 лв за лечение?! Отговора ми е пределно ясен, дори в момента съм решила да чистя без пари зъбен камък на пациентите си за да ги убедя колко необходимо е това а не че е екстра !

Последна редакция: нд, 28 ное 2010, 21:04 от veni-b

# 138
Момичета , нямам време сега да изчета цялата тема, но като стоматолог ще ви кажа едно: Причината да не се прилага лечение с лазер масово в България е само една- много е скъп апарата! И не си мислете че ние не знаем за съвременните начини на лечение , не само че ги знаем, но благородно завиждаме на колегите които го правят, не защото ние не можем- няма кой масово да плати за такова лечение и аналогично да си купим и работим с апаратурата която те има! Съжалявам да пиша това , но е истина! Колко от вас биха си позволили 600 лв за лечение?! Отговора ми е пределно ясен, дори в момента съм решила да чистя без пари зъбен камък на пациентите си за да ги убедя колко необходимо е това а не че е екстра !

Само да попитам: за първоначална форма на пародонтит /без кървене, без клатене, но с 2-3 оголени зъба/, лазер ли е най-доброто решение и къде в Пловдив да отида?

# 139
Пародонтит се доказва с рентгенова снимка- да има промени в коста! А лазера изобщо не е панацея! Първоначалното е почистване на зъбен камък! Това е задължително за всички заболявания на венците и често е достатъчно! Дали имате нужда от топълнително лечение след това може само с преглед да се установи!

# 140
Още не сьм пробвала пчелният клей,който наистина помагал.Може и тези "веточки" да свьршат работа-безплатно:http://www.youtube.com/watch?v=xjBv4P-WNl0&feature=related Laughing

# 141
Внимавай,много хора са алергични към клея.

# 142
Здравейте, всички! Прочетох темата понеже ме интересува, видях, че повечето от вас по неволя са събрали доста информация за това заболяване и искам да ви попитам и аз нещо. Почистването на тези джобове всеки зъболекар ли може да го извърши или трябва  да има някаква апаратура. Извинявайте, ако въпросът е глупав, но аз тепърва ще започвам да се занимавам с кървящите си венци и не знам много по въпроса. И още нещо, бременността пречка ли е? Благодаря предварително

# 143
Хормоналните промени при бременност,се отразяват и на състоянието на венците,но това не е пречка за лечение.Нужна е консултация.

# 144
Всъщност венците ми си кървят от години, може би от първата бременност още, но сега забелязах нещо, което досега не съм го имала и затова реших, че вече е време да взема някакви мерки. Само че не знам към кого да се обърна. Нещо не случвам на зъболекари

# 145
Има една много добра американска разработка, нарича се LANAP или Laser Assisted New Attachment Procedure(нова процедура за прикрепване с  лазер), на нейна база е разработен специален лазер наречен PerioLase, който е специално  за лечение на пародонтит.Апаратът е получил преди 6 години одобрение от FDA(Американската агенция за лекарствата и храните) и вече масово се използва в Щатите.
Това което отличава този метод от другите използвани досега е че се явява алтернатива на всички тези венечно и костозаместващи операции, които са първо) инвазивни и второ) скъпоструващи.Клинични изследвания са показали, че след третиране с тази нова процедура :

-регенерира се алвеоларната кост
-възстановява се цимента на зъбите
-създават се нови лигаменти или съединителни връзки между гингивата и коста от една страна и зъба от друга
-венечните джобове намаляват и се затварят

С други думи настъпва регенерация на периодонталния апарат и болния е в състояние да си съхрани зъбите без сложни и скъпи операции.

за повече инфо погледнете тук:

http://multivu.prnewswire.com/mnr/millenium/20513/

Има много снимки: както обикновени , така и хистологични и рентгенови, които потвърждават гореказаното.
По всяка вероятност регенеративния процес се дължи на активирането на стволовите клетки намиращи се в лигаментите в периодонта(вижте за повече инфо статията долу на стайта)

Последна редакция: пт, 10 дек 2010, 16:48 от astroart

# 146
Чудесно е,ама никой май в БГ не ще да инвестира в нея  newsm78

# 147
Да, апаратът е скъп наистина, но според мен българските специалисти пародонтолози, които са просто единици за цялата страна, още не са още чували за тази нова методика.
За съжаление положението с пародонтита в България е много сериозно, според проф.Джамилева повече от 80% от хората у нас над 25 годишна възраст имат една или друга форма на пародонтит.Данните за другите страни не са по-розови: вижте данните за САЩ на сайта , който дадох в предния си постинг.

За съжаление в България нищо или почти нищо не се прави по въпроса-имам предвид информационнна кампания, профилактика и ранна диагностика, лечение с най-нови и модерни методики и т.н., т.е. изработване на глобална статегия за решаване на проблема в национален мащаб.Отговорните фактори си прехвърлят топката един на друг: говорих с проф.Джамилева, която се счита за най-добрия експерт в тази област(нейн е например учебника по пародонтология по който учат всички бъдещи дентални специалисти в България) тя ми вика обърни се към доц.Христина Попова(ръководителя на катедра "пародонтология" в денталния факултет на МУ-София.Говорих и с доц.Топалова -тя е зам-председател на Българския стоматологичен съюз.Тя ми каза обърни се към Министерство на здравеопазването.Ние нямаме касателство.А истината е съвсем друга: към МЗ има създаден Висш медицински съвет със статута на консултативен орган, в който Българският стоматологичен съюз участва с 3 представители.Просто в България никой не го е грижа за другите-имам предвид хората на ръководни длъжности.

Последна редакция: пт, 10 дек 2010, 17:10 от astroart

# 148
За съжаление си много права Sad

# 149
Хмм, попринцип методите които си се използват в Европа отностно лекуване на зъби част от тях примерно в САЩ вече не се ползват..Дори и материали за зъби...Какво ми бе направило впечатление..Гледах един игрален филм  криминален..Имаше убит човек по зъбите познаха че не е американец а европеец именоо поради това , че като си лекувал зъбите много нещата му в устата не се ползвали вече в САЩ.После се поразрових в нета и да има неща които там неползват вече , а в Европа се ползват.. А филмчето (От местопрестъплението) всеки трябва да го е гледал вече масово го дават по тв-то.. Simple Smile страшно филмче... Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт