Юлски бебчета - тема 10

• 19 493
  • 758
  •   1
Отговори
# 615
Ахъмъх, аз нещо, такова, за Пловдив неразбрах какво приготвяте Embarassed Crazy Сериозно питам Embarassed

Маймун - защо толкова настоявате Стейси да спи сама? Ако видиш, че плаче редовно, просто отсечи на мъжа ти, че това няма да го бъде - не мъчете детето, това е насилие...
Сиси - я кажи твоят Георги с какво е прословут, че вече ме гложди благородното любопитство Blush За датата на зачеването - и аз я знам, и точно онзи ден се сетих как наближава денят...мило ми стана Blush
Сандра - ако можеш, скокни да те погледнат, да се успокоиш че всичко е наред Hug
Цветен прашец - за захранването и аз съм си мислила, но дотолкова, доколкото касае начинът на започване. Майка ми се впрегна и направи 200 бурканчета с бебешки пюрета - ябълки, тиква, сливи, дюли, праскови, домашни моркови и още нещо, забравих вече. Прави ми впечатление, че почти всички, да не кажа всички пюрета са смесени - например, тиква с ябълка. А нали когато се започва захранване, се дава по 1 нов плод/зеленчук.. Там май първо със домашно приготвени се започва, пък после може и купешки. Иначе, май съм привърженик на захранването с оризова каша, не знам...имам да чета още много, така че не бързам с решенията. само ме е страх да не се наложи да захраня Иво по-рано, че както е тръгнал - скоро и 200мл. няма да му стигат Crazy като марки пюрета - прегледала съм съдържанието на Хип, Гербер, Литъл Бий и Семпер + кашите на Милупа - бих заложила на тях.
Ганчев - Манчев хич не ги считам за храна, за съжаление преди години имаше луд скандал точно с тези пюрета, заради занижено качество и потресаваща липса на хигиена, освен тва съставът беше бъкан с вредни компоненти, далеч от хранителните вещества...та така.
Ели - колажът е меко казано страхотен, много професионално направен, и в стилово, и в цветово отношение, браво на теб!!!

Ивчо от няколко часа насам си бута ръцете в устата и се задавя чак към повръщане, защо го прави ooooh!
Иначе, днес пак имаше проблеми със съня, спи му се, а не може да заспи...на ръце веднъж успях да го приспя, ноиначе спането му през деня е меко казано липсващо - предино неуспешни опити за приспиване, с муцане на биба и шаване в кошарата...

# 616
Мамчета ,влизам да се похвалим. Преди малко се прибрахме от консултация вече сме 6330 гр и 62 см. За 2 седмици сме наддали 480 гр Simple Smile

С какво се храните  Shocked?Дани за месец наддаде 600 гр,а вие за 2 седмици.....480гр  #Crazy
На смесено хранене кърма и Нан ХА Simple Smile изяжда около 120-140 мл на хранене с 5 хранения сме

Ние сме само на НАН.Също като вас сме на 5 хранения,но изяждаме по 100-110 мл  Sad.
Уф  ooooh!,аз май яко взех да се депресирам,че Дани не наддава много  Cry

# 617
  • София
Стеф готовите пюрета за захранване са само с по един плод или зеленчук не са смесени има и смесени, но те са за по натам не стават за захранване. Ние от домашните плодове и зеленчуци не сме правили специално пюрета. Аз мислех да пасирам, но след това каква термична обработка трябва или сурово пасирани да ги давам?
А за марките аз купих по няколко бурканчета от Хип и Гербер (да се намират из къщи) на другите които изброяваш не съм попадала, ще ги потърся.
За лапането на ръчичките виж да не му пробива някой зъб. Днес една мама дето раждахме заедно ми каза, че на нейния бебок са му наболи два зъба отдолу.

# 618
Ral-P, честита ви месечинка.
Инкс, преведоха ми ги вече и на мен в края на септември.
Сиси и аз знам точната дата и сега чакам да стане да си отпразнувам Simple Smile.
Стеф, тъй като явно не можете да се организирате за среща пловдивчанките, софиямките ще дойдем на място да ви организираме Laughing.

# 619
Стеф, завиждам ти за домашните пюренца, ма как не сте съобразили да са с по един компонент...  Thinking И все пак са си домашни. Аз се чудех как ги съхранявате - нали винаги се слага някакъв консервант. На компота захар, на краставичките сол и аспирин... Пюренцата без сол и захар ще издържат ли извън фризер?
Ръцете и нашите се държат по тоя начин. Педи казва "зъбки". Аз мисля, че си е открил ръцете и му е приятно, че усеща нещо и в устата и в ръцете. А с това пъхане на пръсти в гърлото плюс напъване само повръщаше, та го разболях набързо от ГЕР, че и други мами уплаших...
Сандричка, аз имам една мома от Смолян, дето ни е опечена работата - майка й е ми е най-добрата приятелка, а бебчетата се родиха с 4 дни разлика. Но набираме и други кандидатки. Ако Кати няма нищо против да седи на резервната скамейка...  Wink
Сещам се нещо любопитно да споделя. Английската дума за захранване е weaning (отбиване). Мисля, че става ясна разликата в гледните точки...  Sunglasses

# 620
Стеф готовите пюрета за захранване са само с по един плод или зеленчук не са смесени има и смесени, но те са за по натам не стават за захранване. Ние от домашните плодове и зеленчуци не сме правили специално пюрета. Аз мислех да пасирам, но след това каква термична обработка трябва или сурово пасирани да ги давам?

Започва се с варени плодове и зеленчуци. Суровите се включваха по-късно. Ще проверя пак и ще кажа кога.

# 621
Мама Барба - смолянските снахи сме супер, не изпускай офертата Flutter Crazy Пюренцата са с 1 компонент - май не съм се изразил апраивлно - има толкова вида, като има по определен брой бурканчета само от праскови, само от сливи, само от моркови и т.н. След като ги сварихме, сложихме в бурканчета и стерилизирахме за 15 минути - варене. Ще издържат много Simple Smile Дано Ивчо ги папка, че..язък за труда на баба му Laughing

Цветен прашец - аз гледах видовете пюрета от подрофум АМ и заранване, в темата за пюретата. Не видях да има монокомпоненто, честно казано, може да е имало 1-2 вида само Rolling Eyes

Сафо - забравих да ти пиша, относно харненето с кърма и с АМ - значи, изхождам от логиката, че тук сме бебчета на сходна възраст, плю минус седмици. Едни са на кърма, други на АМ, трети смесено. Ако едно бебе на кърма, на 3 месеца, тежи 7кг./64см., с какво се различава от бебе на 3 месеца, тежащо 7кг./64см. хранено с АМ Rolling Eyes Това го пиша заради вече няколко пъти срещаните коментари, че ако е на кърма, може да расте безгранично, а ако е на АМ - да се ограничава. От гледна точка н костното и двигателно развитие, нали все пак трябва да влизат в норми някакви, без значение от това с какво се хранят? такива мисли ми се въртят, след разговора ми с онзи педиатър прословут, опитах се да намеря резон в думите му...

Драга - сериозно ли ще се додрускате до тук Shocked Crazy Mr. Green Heart Eyes

# 622
  • Кърджали
Но набираме и други кандидатки. Ако Кати няма нищо против да седи на резервната скамейка...  Wink

Аааааааааааа, Кати има гордост, как така на резевната скамейка...   Laughing Ще избута всички и пак ще се добере до първото място  Laughing
Май тия дни ще викна майка ми да гледа малката и ще ходя на гинеколог... Не знам защо, но ми е едно притеснено.... Чудя се дали няма връзка с кръвоизлива ми веднега след секциото, но едва ли...

# 623
Мамчета ,влизам да се похвалим. Преди малко се прибрахме от консултация вече сме 6330 гр и 62 см. За 2 седмици сме наддали 480 гр Simple Smile

С какво се храните  Shocked?Дани за месец наддаде 600 гр,а вие за 2 седмици.....480гр  #Crazy
На смесено хранене кърма и Нан ХА Simple Smile изяжда около 120-140 мл на хранене с 5 хранения сме

Ние сме само на НАН.Също като вас сме на 5 хранения,но изяждаме по 100-110 мл  Sad.
Уф  ooooh!,аз май яко взех да се депресирам,че Дани не наддава много  Cry

Колко тежите сега? Но не забравяй че сте с 1 месец по малки от нас,и това което го изяждате е нормално  и ние бяхме на толкова мл. Не се депресирай всяко дете си е индивидуално Hug

# 624
  • USA
Стеф,причината е трудното заспиване.Ако успея на ръце да я приспя за минимум 15-30 мин.след това почти винаги се събужда докато я поставя в кошарката и така с часове.Ако я приспя със кърмене пак по същия начин на час -два и така се кърмим цяла вечер.И пак изревава същия рев само че не на един път.А през деня заспиваше само гушната в мен сучеики, и в момента в които се разбуди търси гурда,ако не и давах се събуждаше, а в противен случай я кърмех от време на време.А съм станала, а се е събудила и понякога трябваше да обядвам в 17-18 часа,защото е долепена до мен цял ден.Абе толкова ми е сложно и объркано,че даже и при обяснението ми е така.Мисля че ако успея да я науча да заспива сама, ще е от полза и за двете.Когато се разбужда няма да търси цица или мен, а ще може пак да си заспи сама.  Praynig Praynig Praynig

# 625

Ние сме само на НАН.Също като вас сме на 5 хранения,но изяждаме по 100-110 мл  Sad.
Уф  ooooh!,аз май яко взех да се депресирам,че Дани не наддава много  Cry

Колко тежите сега? Но не забравяй че сте с 1 месец по малки от нас,и това което го изяждате е нормално  и ние бяхме на толкова мл. Не се депресирай всяко дете си е индивидуално Hug

Родена (28.07.09г.)-3,550кг/51см
Изписана(01.08.09г.)-3,350кг/51см
1 месец -4,620кг/54см
2 месец -5,100кг/57,5см

# 626
  • Силистра
Не знам, всеки си знае най-добре, но на мен всеки насилствен метод , с рев от страна на детето или родителите ми е безсмислен.Щом детето иска нещо, особено бебето, значи си има причина - или му е било малко времето през деня за гушкане, или нещо се страхува.Дори не мога и да си представя да ми реве 2 часа детето в името на едно самостоятелно заспиване.Ами явно , че не е готово за такава стъпка.Аз съм против всичкото насилване - за ходенето, сядането, гърнето и .. абе за всичко.По моите наблюдения от такова насилване страда и детето и родителите.Ето моята голяма щерка преди два дни  дойде в 3 през нощта, че сънувала кошмар, изплашена и иска да легна до нея, ми сменихме се с мъжа ми, той сега спи в детската и аз легнах там.Ми нищо не ми става, не ми е разглезено детето.Пък и само след 2-3 години съвсем ще порасне и вероятно няма да иска да ми споделя, камо ли да спя при нея.
Абсолютно споделям мнението ти Ели, моя голям син макар и на 5 заспива гушнат в мвн, но не ми тежи, знам, че скоро ще е много голям и ще се срамува даже да го целувам  Cry

Относно косата на бебенцата моето мнение е, че момчетата се раждат с повече коса от момичетата, но това е само за компенсация за по-късни години  Joy

За захранването мисля с домашно пюренце приготвено от мама, единото чекмедже на фризера е пълено с кърма и зеленчуци от градината на мама

Последна редакция: пн, 12 окт 2009, 21:28 от svetly_

# 627
  • Видин
Здравейте и от мен!
Ние вече сме при таткото...Той се старае да помага доколкото може, но разбира се и компютъра няма да си зареже заради нас  ooooh! Както и да е, да не се дразня сега...Тежко ми е, ама ще стискам зъби и ще гледам да не му се дразня на глупостите
Ние днес бяхме по разходки насам натам, но от утре времето се разваля и ще си стоиме вкъщи  Tired
Ели, огромно благодаря за колажа.Видях една грешка - в ника на сърничката, ако можеш я оправи  Hug  bouquet
Аз не съм ви изчела, разбира се, ама и на мен може да се случи  Laughing
Прегръдки на всички  Hug Hug Hug

# 628
Стеф, да се надяваме, че ще се додрусаме, да разнообразим малко мястото на разходките, а и вас да ви засрамим щом сте съседки да не можете да се видите Laughing.

# 629
чочо-сан 1 сега погледнах дневника на беба.
Родена (24.06.09) 3350гр и 50 см
Изписаха ни(28.06.09) 3220гр и 50 см
1 месец (23.07.09) 4060гр и 53 см : (29.08.09) 4300гр и 54 см
2 месец (25.08.09) 5220 гр и 58см
3 месец (25.09.09) 5850гр (ръста не го чух че много ревахме  Blush ) : (12.10.09) 6330гр и 62см
Вие първия месец сте качили повече от нас какво се оплакваш  Crazy  Crazy и за 2ри месец ви водим само с 120 гр . А ти си се притеснила....няма място за депресия в това отношение.

Общи условия

Активация на акаунт