може би има все пак някой, който не е чул още или пък не помни от предишния път... така че за всеки случай речта биваше изнасяна отново и отново - със същите думи, със същите фрази и последователност (и жестомимика - много изразителна! - и добре репетирана), като научено наизуст стихотворение 
Неизчерпаеми са идеите Муньовски, но засега толкова, иначе рискувам да си спечеля призово място в отсрещната тема

Това звучи като класически Аспергер синдром или още познат като високофункциониращ аутизъм. Не познавам мъжа, за да съм сигурна, но по описаното от теб много ми звучи така. Това, че се е упражнявал вкъщи и е репетирал кратки речи по различни теми е заради недостатъците в социалното общуване и неразбирането на социалните кодове. Това че все е извъртал разговора така, че да дойде неговата тема, за да си ''изнесе лекцията'', както ти го наричаш, също е ужасно типично. Същата реч със същите фрази и последователност, жестове и мимика. Имах колега с тази диагноза и забелязах абсолютно същото и у него. Това изобщо не е за смях.
Кво ми трябваше да си вдигам тела ама.... Бил той някъде си и скивал "курвата" на еди кой си....Аз в шок и питам, защо така?