Номинации за Муньо - N-ти поред- ТЕМА 5

• 733 426
  • 3 011
  •   1
Отговори
# 1 680
Когато мъж кани,се очаква да има поне готовност да плати сметката,приемащата поканата жена, пък ,  трябва да има  същата готовност да си плати своята и да си тръгне, ако срещата не ѝ е по вкуса /това го знам от баба ми, а тя беше мъдра жена/ Това обаче не пречи  жените да се правят на мъжки момичета ненужно, вследствие на което мунчовците да се множат. Пример с приятелка, поканена от мъж - тя пила кафе, той  си хапнал и пийнал доволно., после щедро предложил ако може тя да плати сметката, пък той друг път  щял да се реваншира...Е, платила тя, даже башиш на сервитьорката оставла...ама  и за това муньото си имал мнение - обслужването не било на ниво и не заслужавало бакшиш, та си прибрал и бакшиша Sunglasses Сладур направо  Laughing Тъпото беше, че приятелката ми беше здраво хлътнала по него,та този номер го отчете само с "Е, нищо де" Добре, че той прекъсна отношенията им с железния довод, че тя е  меркантилна използвачка, само защото тя го е поканила на втора среща Laughing

# 1 681
Когато мъж кани,се очаква да има поне готовност да плати сметката,приемащата поканата жена, пък ,  трябва да има  същата готовност да си плати своята и да си тръгне, ако срещата не ѝ е по вкуса /това го знам от баба ми, а тя беше мъдра жена/ Това обаче не пречи  жените да се правят на мъжки момичета ненужно, вследствие на което мунчовците да се множат. Пример с приятелка, поканена от мъж - тя пила кафе, той  си хапнал и пийнал доволно., после щедро предложил ако може тя да плати сметката, пък той друг път  щял да се реваншира...Е, платила тя, даже башиш на сервитьорката оставла...ама  и за това муньото си имал мнение - обслужването не било на ниво и не заслужавало бакшиш, та си прибрал и бакшиша Sunglasses Сладур направо  Laughing Тъпото беше, че приятелката ми беше здраво хлътнала по него,та този номер го отчете само с "Е, нищо де" Добре, че той прекъсна отношенията им с железния довод, че тя е  меркантилна използвачка, само защото тя го е поканила на втора среща Laughing
И аз си имах такъв. Перчеше се , че кара мерцедес, ама всеки път, когато седнехме някъде - портфейлът си забравил, парите не знам си какво.... Обещаваше , че другия път ще ми се издължи.....Но пък като седнехме обилно похапваше, ама нали е с идеята, че няма да плати. Е, 3-4 пъти така и го отсвирих.

# 1 682
^Liya^, ти да не си приятелката ми  Laughing

# 1 683
Когато мъж кани,се очаква да има поне готовност да плати сметката,приемащата поканата жена, пък ,  трябва да има  същата готовност да си плати своята и да си тръгне, ако срещата не ѝ е по вкуса

Напълно вярно!
Дори принципно когото и да каниш, дори и приятелка на кафе, е хубаво пак да си в готовност да поемеш сметката за две кафета, а тя е нормално като може да си го плати. Въпросът е, че не винаги знаем поканеният в какъв момент е. Като искаш компания е редно да осигуриш условия. Не всеки би отговорил с "много бих искал/а, но нямам пари в момента". Като съм имала преди години 1 лев в джоба до заплата, съм си стояла вкъщи, не съм се чудела кого да поканя на ресторант или кафе. И обратното - като каня, това значи, че имам пари поне за две минимални поръчки. Това не би трябвало да води и до злоупотребяване разбира се, но то обикновено си проличава много бързо.

# 1 684
^Liya^, ти да не си приятелката ми  Laughing
Не , но  мунчовците са навсякъде. А току - виж се окаже един и същ. Mr. Green

# 1 685
  • София
Е, и каква е тази първа среща на театър, не че е лошо, но все пак.
Един муньо, когато бях щура и.луда на 19г , реши да ме "изненада" на първа среща, като ме заведе в "елитен" бардак хахах. Още с пристигането гледката беше на жени "по организъм".
Въобще и не.помислих,че съм длъжна да.плащам питието
Съгласна съм с rain.
Не каня хора на кафе, а в мен да.имам 5лв.
А, ако някой реши да ме кани, казвам си истината и измисляме нещо, без да.има.разход на пари.
Толкова хубави начини има за среща. .

# 1 686
  • София
Когато мъж кани,се очаква да има поне готовност да плати сметката,приемащата поканата жена, пък ,  трябва да има  същата готовност да си плати своята и да си тръгне, ако срещата не ѝ е по вкуса /това го знам от баба ми, а тя беше мъдра жена/ Това обаче не пречи  жените да се правят на мъжки момичета ненужно, вследствие на което мунчовците да се множат. Пример с приятелка, поканена от мъж - тя пила кафе, той  си хапнал и пийнал доволно., после щедро предложил ако може тя да плати сметката, пък той друг път  щял да се реваншира...Е, платила тя, даже башиш на сервитьорката оставла...ама  и за това муньото си имал мнение - обслужването не било на ниво и не заслужавало бакшиш, та си прибрал и бакшиша Sunglasses Сладур направо  Laughing Тъпото беше, че приятелката ми беше здраво хлътнала по него,та този номер го отчете само с "Е, нищо де" Добре, че той прекъсна отношенията им с железния довод, че тя е  меркантилна използвачка, само защото тя го е поканила на втора среща Laughing

Ами извинявай, ама мунята е приятелката ти. Нали знаеш приказката за баницата...
Колкото и пъти на първа среща да съм предлагал - не, а направо да съм плащал аз, било то уиски, вода, кино или квото и да е, винаги момичето е предлагало да си плати своята част, ама винаги - еманципация, нали така му викате? Да, никога не съм допускал да се случи, но добро впечатление прави, когато - като сте толкова еманципирани, поне предложите (от куртоазия, както казваше баща ми) да си платите билета за театъра. Тва по повод мунята, дето се възмути, че трябвало сама, видиш ли, голяма и еманципиране жена, да си плащала билета за театрото. Инак за другите случаи, тръпки ме побиват, но муните сте си вие, че излизате с такива мъже....

# 1 687
но муните сте си вие, че излизате с такива мъже....
Така е, после като ги зарязваме получаваме изстрадалата титла 'оная кучка'. 4470

# 1 688
  • София
Аз преди много години бях излязла с един, който още със сядането в ресторанта ме пита какво разбирам от статистика. И аз си казах, че не разбирам, да не говорим колко ми е скучна тази наука. Още му помня погледа.  Joy И по време на цялата вечеря ми говори за статистика, за икономика и какво ли не. Сигурно ме е сметнал за много тъпа.  Cry  Егати, каква жена съм  Crossing Arms Аз някакси исках за друго да си говорим, все пак първа среща беше. И последна де.

# 1 689
  • София
Вчера се разбрахме с мъжа ми  да вземе малкия от ДГ. Госпожата /много млада и симпатична, но доста кисела/ му се скарала, че този месец не сме донесли консумативи /течен сапун, салфетки, мокри кърпи и тоалетна хартия/, а той се ядосал и решил самосиндикално /винаги аз купувам консумативите, за вкъщи и не само!/ да ги купи и да се върне да ги остави. Ми какво толкова, само четири неща са и то по списък Laughing
Купил ги, добре. Върнал се веднага да ги остави - похвално! Само дето първо извадил първо най-големия пакет, при което госпожата му изсъскала, че това са дамски превръзки и затворила вратата под носа му ooooh!
После ги сменил в магазина, че даже се поскарал що ги слагат тия работи при мокрите кърпи, като разказал подробно историята на продавачката и дружно се посмяли  hahaha

Като си дойде, още от вратата се хили и ми разправя от - до. И аз се посмях /щото си го познавам/, само се моля госпожата да не го е приела като някакъв умишлен намек  Mr. Green

Последна редакция: пт, 08 яну 2016, 13:08 от daniabc

# 1 690
Роналд, съгласна съм. Всяка уважаваща себе си дама, поне изявява желание да плати.

# 1 691
  • Шумен
Роналд, съгласна съм. Всяка уважаваща себе си дама, поне изявява желание да плати.

+ Peace Не приемам да изляза на среща с някой когато не мога да си покрия сметката. Когато аз каня имам готовността да платя цялата сметка и съм го правила. Не мисля че някой е длъжен да плати и моята сметка.  Peace

Като заговорих за сметки се сетих за един муньо, преди години бяхме в обща компания. Всеки вади пари и си плаща, кой точно кой си търси ресто. Наш муньо оправяше парите винаги, връща рестото на всеки а понеже в компания винаги остават някакви пари за бакшиш на сервитьорката (всеки като остави 10-20 ст. се събира). Взима парите и отива да плаща давайки и точно, разликата в джобчето му  ooooh! Неговото оправдание беше "Че тя нали е на заплата, защо ще и плащам допълнително", промени си вижданто по въпроса когато самия той едно лято бачка като сервитьор и чакаше бакшиши Simple Smile

# 1 692
  • София
Ако канещият избира заведението и ме заведе някъде далеч над моите възможности - пак ли съм длъжна?

# 1 693
  • София
Ако канещият избира заведението и ме заведе някъде далеч над моите възможности - пак ли съм длъжна?
Не, тогава е ясно. Що се правите на ударени.

# 1 694
Аз директно съм отказвала такива покани и ясно съм  казвала, че заведението е над възможностите ми. В почти всички случаи поканата е оставала за сметка на канещия.

Общи условия

Активация на акаунт