Номинации за Муньо - N-ти поред- ТЕМА 5

• 733 307
  • 3 011
  •   1
Отговори
# 1 935
Те жените от нищо не разбират  Sunglasses
И ние бахме така като си купувах лаптоп, продавача говореше на мъжа ми. Той горкия тогава нищо не разбираше и мигаше на парцали.

Мъжа ми не говори местния език и много често изпадаме в комични ситуации, когато аз в магазина се мъча да се изразя възможно най-правилно граматически, продавачите се обръщат директно към мъжа ми с надеждата, че той е тукашен и няма да губят време с мен Mr. Green

# 1 936
Мъжете повече отбират от техника, да, въпреки многото изключения.
Преди две седмици мъжът ми донесе нов телевизор - голям, умен, HD, 4K и не знам още какво. Дойдоха да му пуснат по-добър сигнал. Със сина(13 години) сме двамата в къщи. Техникът сложи някаква карта, настройва нещо, накрая обясни на младежа каквото трябваше, мен все едно ме нямаше. Аз вярно, че много не разбирам, ама чак толкова... Sick
Може да ме е помислил, че съм баба му, та затова съвсем ме е отписал.

# 1 937
  • Sofia
В магазините за авточасти жените висят на плакат на стената. Да стоят от другата страна на гишето и да дават поръчки е странна гледка в наше село. Та, szervusz, нацелила си екземпляр, който те е регистрирал като нарушител в "мъжката бърлога".
Аз очаквах така да ме регистрират, затова се постарах да разуча предварително, да не звуча и аз като паднала от небето, защото подозирам, че би било леко дразнещо. Но явно не помогна. Трябваше да отида с брада  Laughing

# 1 938
Хахаха Славче, излязъл ти бил късмета.

# 1 939
Мъжете повече отбират от техника, да, въпреки многото изключения.
Преди две седмици мъжът ми донесе нов телевизор - голям, умен, HD, 4K и не знам още какво. Дойдоха да му пуснат по-добър сигнал. Със сина(13 години) сме двамата в къщи. Техникът сложи някаква карта, настройва нещо, накрая обясни на младежа каквото трябваше, мен все едно ме нямаше. Аз вярно, че много не разбирам, ама чак толкова... Sick
Може да ме е помислил, че съм баба му, та затова съвсем ме е отписал.
Вероятно защото от бебета вече са на "ти" с техниката и е обяснил на него. Мисля, че и момиченце да беше, пак щеше да се обърне към нея. Хората просто гледат да се отърват бързо от въпросите и досадната им работа, макар че това не ги оправдава, разбира се.

# 1 940
  • Бургас
Навремето, когато си прекарвахме кабелна, техника ми обясняваше как се работи с дистанционното на тунера и даже ме похвали колко бързо съм схванала.  Mr. Green Ама казвам ви искрено беше очуден.

# 1 941
Пращам вчера моя познат мунчо / този с лаптопа/ да ми изтегли 40 лв. от банкомата. Давам картата и пин. Забави се доста повече от обичайното. Що така бе? Ами докато изтегля две по 20 лв.... Е, не натисна ли друга сума? Не ставало, та затова теглил на два пъти. Само големи суми му давало като натиснел други суми. Абсурд! Амбицирах се аз, не може някой да е толкова прост, и отивам снощи да видя що е това банкомат, който няма такава опция.
Да, ама то след като натиснеш друга сума, има опция- разплащателна, кредитна или някаква друга сметка. Отде толкова акъл. ooooh!
Нямаше да е толкова трагично и да съм толкова възмутена, ако човека не беше завършил висше финанси, и ме кара да му търся работа в банка. Дори с един профил, който му направих в джобс, не може да се оправи. Тотален идиот. Треперя, като ме вози с колата. То не гледа пътя, а мен- колко съм прекрасна. Що хора щеше да блъсне на пешеходна- аз гледам и крещя. Ами, не ги бил видял. Не може да има толкова прост човек. ooooh! ooooh! ooooh!

Ако трябва да тегли 80 лв.- не ми се мисли. 4 по 20,или 10, 20 и 50. Отиде половината ден.

# 1 942
.....ама пък романтичен, не можеш да му го отречеш!

# 1 943
  • Майничка
...Ако трябва да тегли 80 лв.- не ми се мисли. 4 по 20,или 10, 20 и 50. Отиде половината ден.

+ таксичките за всяко теглене... Mr. Green

# 1 944
Не разбрах къде е драмата с банкомата и двукратното теглене. Като си дала инструкции за определена сума и я няма като опция за теглене, какво да прави човекът newsm78
Цитат
Да, ама то след като натиснеш друга сума, има опция- разплащателна, кредитна или някаква друга сметка. Отде толкова акъл. ooooh!
От това пък съвсем нищо не разбрах Thinking Явно и аз съм муня и ще трябва да ходя да разучавам по-подробно банкоматите!

Мисля, че при теглене от банкомат на своята си банка, повечето банки продължават да не взимат такса.

# 1 945
  • София
Птица ама нищо не си разбрала  Joy

Има опция други суми и от там даже може да си напишеш точно каква сума искаш ако няма от листата.

Цитат

това е вида сметка от която иска да изтегли пари...

Дари* аз на такъв мунчо не бих си доверила картата и пина Simple Smile

# 1 946
Ама "другите суми" не са ли просто по-големи? Аз почти винаги я използвам, защото когато тегля от банкомат, тегля по-големи суми.
За вида сметка, той откъде ще знае какви още сметки има приятелката му?
Не се заяждам, явно наистина не съм наясно с възможностите на банкоматите. Ама като за друго не ги ползвам и само натискам 2-3 копчета като маймуните, не съм ги и разгледала хич... Трябва да се доограмотя, ясно е Peace

Това с даването на картата и пина на други хора и аз не го разбирам!

Последна редакция: чт, 21 юли 2016, 11:33 от птица

# 1 947
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
птица, има възможност да напишеш всякаква сума кратна на 10  Peace

Скрит текст:
Птица ама нищо не си разбрала  Joy

Има опция други суми и от там даже може да си напишеш точно каква сума искаш ако няма от листата.

Цитат

това е вида сметка от която иска да изтегли пари...

Дари* аз на такъв мунчо не бих си доверила картата и пина Simple Smile

+1 даже +100  Laughing

кой го знае какви ще ги накъдри следващия път.
Скрит текст:
моичкият си беше записал пина на лепящо листче и го беше залепил за картата  Crazy
познайте дали не беше последния път, когато е пипвал картата ми.

# 1 948
  • София
то това "други суми" става и за по-малки суми  Peace

Иначе да, голяма мунщина е да си даваш пина. На баща ми една колежка си беше загубила портмонето и вътре си държала картата завита в пина. Познайте дали не са и източили всичко за нула време.

# 1 949
  • София

Това с даването на картата и пина на други хора и аз не го разбирам!

Ще ме извините, ама в описаната (по доста неясен начин) случка има само една мунЯ - и това е авторката й. 10 пъти се възмути колко бил прост приятеля й  (а със сигурност й е такъв, щом му дава пина), та пази боже от такива приятелки. Отделно, че си дава пин код и карта на неадекватни от обкръжението й хора.

Да се благодари, че от простотия не я свършил друга работа. И да, вероятно човекът не знае каква сметка (разплащателна, депозитна и пр.) има авторката.

Общи условия

Активация на акаунт