Номинации за Муньо - N-ти поред- ТЕМА 5

• 732 994
  • 3 011
  •   1
Отговори
# 2 475
  • Me? I'm a raging sea trapped inside of a raindrop.
Ами Рейна, той човека това е казал, да му закръглят на 8. Парадокс е, че сумата е била такава, но така се е случило. За това се чудя, какво е трябвало да каже, че да не излезе муньо.
Смешното в случая е, че е казал да му ги закръглят със стотинка отгоре. Да си беше мълчал, така или иначе една стотинка не е бакшиш. Т.е. той е направил жест, сякаш оставя нещо, а всъщност не е оставил нищо.  Laughing

# 2 476
50 човека минимум на ден по 1 стотинка са си 0,50 ст.

# 2 477
Нали разбираш, че хората го правят по навик или от неудобство, а и наистина не се случва рядко ако замълчиш да не получиш никакво ресто.

Съмнявам се да има чак такъв идиот, който да се прави на велик, заради стотинката. На повечето хора им е ясно, че са коментирани и понякога разплащането се превръща в стресиращ момент.

# 2 478
  • Me? I'm a raging sea trapped inside of a raindrop.
Аз само казвам какво е правилото. А какви идиоти се разхождат по белия свят се обсъжда особено засилено в тази тема.  Laughing

# 2 479
Чудесен случай, който онагледява поговорката, че мълчанието е злато.

# 2 480
Абе муньо си е муньо.  Да Мълчи там. Днес на кафе бяхме. Сметка- 4.90. Пак дава 10 лв. и да закръглело момчето на 5.

Никой не е длъжен да оставя бакшиш, ама той като разбира и 10- те стотинки за бакшиш, то е егати излагацията.

п.п. то и кой ще има да върне стотинка или 0.10 лв.

# 2 481
Първият път го разбрах, ама всеки ден ли ще ни информираш колко бакшиш е оставил? Дай му ти пример. Сметка 4,99, оставяш 6 и като вземе сметката сервитьора казваш мерси.

# 2 482
Аз така се изложих в едно заведение, гледам отвънка постер с фреш за 4.50Е и еспресо до него.
Сядам и си поръчвам за мен еспресо за малката сока. Дойде време да платя и викам на сервитьорката - " 6Е, моля!"  като благородно отделям в мислите си 1.5Е бакшиш за милата дама Bowtie.
Тя се смути и каза: " Ама то сметката ви е 7.50Е..."  Dizzy Face
Чак тогава ме светна, че кафето е било отделно, а сока с намалена цена ако го купя към кафето. Така се засрамих!
 Не че бях за тези пари, просто ми стана неудобно дето се изкарах егати скръндзата...

# 2 483
Абе муньо си е муньо.  Да Мълчи там. Днес на кафе бяхме. Сметка- 4.90. Пак дава 10 лв. и да закръглело момчето на 5.

Никой не е длъжен да оставя бакшиш, ама той като разбира и 10- те стотинки за бакшиш, то е егати излагацията.

Ами с това потвърждаваш моето твърдение, че клиента се чувства неудобно. При сметка от 4.90 ти колко би върнала ако си замълчи?

По поста ти е ясно, че ще си я закръглиш. Интересно ми е при сметка 4.10 дали би върнала до 4.

# 2 484
Аз пък друго не мога да разбера. Муньо та муньо, коментираш го тук, но доколкото разбирам си се виждате не отскоро и то всеки ден. Явно ти харесва Rolling Eyes

# 2 485
Абе муньо си е муньо.  Да Мълчи там. Днес на кафе бяхме. Сметка- 4.90. Пак дава 10 лв. и да закръглело момчето на 5.

Ами с това потвърждаваш моето твърдение, че клиента се чувства неудобно. При сметка от 4.90 ти колко би върнала ако си замълчи?

По поста ти е ясно, че ще си я закръглиш. Интересно ми е при сметка 4.10 дали би върнала до 4.
Да, и съм го правила в кратката ми кариера на касиерка скоро.

# 2 486
Дари, още ли си с тоя Мунчо? Защоооооо?

# 2 487
О, то ставало въпрос за личен муньо с дълга история. Аз си мислих, че  е за случаен клиент.
И на мен ми е непонятно какво правиш с него още, но ти си знаеш.

# 2 488
Дари, ти защо излизаш с този човек след като толкова те дразни?!
А като е муньо...започни ти да плащаш и оставяй колкото бакшиш прецениш.
Не ти е длъжен всеки път да ти плаща сметката.

# 2 489
Цитат
50 човека минимум на ден по 1 стотинка са си 0,50 ст.

Аааа, не съм съгласна Simple Smile 50 стотинки са си Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт