Строеж-къде, как, колко? Тема за взаимопомощ-15

• 72 776
  • 738
  •   1
Отговори
# 195
  • Пловдив
Здравейте!

Имам нужда от малко инфо:

Имаме 2-3 декара земя, в границите на селото, на кьоше на две улици, но се води земеделска.
Как може да се "вкара" в регулация?
Искаме да строим върху нея.

# 196
Здравейте!

Имам нужда от малко инфо:

Имаме 2-3 декара земя, в границите на селото, на кьоше на две улици, но се води земеделска.
Как може да се "вкара" в регулация?
Искаме да строим върху нея.

Ето малко полезна информация http://imoti.start.bg/article.php?aid=4847

Аз искам да попитам, относно оградите, някой строи ли? Колко според вас излиза масивна ограда  на примерно 50 м.  newsm78 Незнам как се изчислява, някой запознат, ако може да каже по подробно..

# 197
На нас ни искат от 130 до 150 лв.на л.м.Без измазването.

# 198
Ей тези огради  #Crazy то зависи какво разбираш под масивна ...плътна ли, мрежа ли ...  newsm78 на нас за 80 м ограда - на 60 см височина бетон и нагоре до 1,80-2м мрежа ни дадоха оферти от 10 000 до 25 000 лв  #Shocked ...според мен все е много  Sick и засега се отказахме да я правим ...и без това мисля, че е по-добре накрая да се направи, че и без това още не се знае накъде и как  ще се получи реално нивото на парцела  newsm78

# 199
за смяна на предназначение/статут на земя - трябва ви архитект, който да изготви нужния проект
ето ви един -> www.fusov.net -> арх. Фъсов

# 200
  • густо майна Филибето
Сега да ви напиша цените за нашата ограда, специалистите да не четат частта за фундамента Mr. Green

Оградата е 75м - 50-60см зидан камък и нагоре 150см желязо, кухи кутийки 1см, с колонки кутийка 6см и напречни две 1/2см също куха кутийка.
Копане на 100м с дълбочина 60см  /цената включваше канали за обратна вода и кабели/ - 210лв
Желязото излезе 1700лв, останаха железа за още 5-6м ограда.
Заваряването по принцип е колкото цената на желязото, но съпругът ми намери човек, който я завари за 200лв. Проекта си е мой.
Електродите са 100лв.
Бетона за 100м беше 1600лв
Разни дреболии като дискове за шлайфа, бои, обезмаслител, четки и работник излезе около 150лв
Оградата си я изряза на дъги съпругът ми, заедно я грундирахме и боядисахме.
Камъкът , което включваше и камък за пътеките, излезе около 500лв, като остана неподзидана една част, да кажем , че щеше да струва около 700лв Зида си я мъжа ми, само 1 ред, качвах се отгоре и поскачах - не падна Mr. Green
Основата не е армирана, не е и кофрирана. 200лв за озаконяване.

Значи грубо - 6500лв. Цените са за преди година и половина.

В този случай 10 000 за 80м ограда май си е добре Thinking В крайна сметка с нищо не се занимаваш.

Последна редакция: пн, 09 ное 2009, 16:08 от Ljuboznatelna

# 201
Ама нали първата година дограма не е хубаво да се слага ? Трябва да мине 1г. за да слегне хубаво грубия строеж и тогава , чак на следващата.

# 202
Ама нали първата година дограма не е хубаво да се слага ? Трябва да мине 1г. за да слегне хубаво грубия строеж и тогава , чак на следващата.

Вярно ли 1г. ShockedАз мислех,като стане грубия строеж и да я слагам Sad

# 203
  • Пловдив
за смяна на предназначение/статут на земя - трябва ви архитект, който да изготви нужния проект
А колко ви излезе, горе- долу?

# 204
Насправо като чета за тези огради и се плаша, то това са толкова пари  ooooh! Не е истина..

имам впредвид ето такава ограда, само че изцяло плътна, без железата и без да се вижда вътре в двора http://www.metalstyle.net/res/activities/activity2/ogradi/ograda2.jpg...

# 205
Насправо като чета за тези огради и се плаша, то това са толкова пари  ooooh! Не е истина..

имам впредвид ето такава ограда, само че изцяло плътна, без железата и без да се вижда вътре в двора http://www.metalstyle.net/res/activities/activity2/ogradi/ograda2.jpg...

Да точно такава,без желязото,плътна.За 100м от трите ни страни,без лицето - ще ни я правят за 6000Е.И без измазването.
А после като почнем и лицето и голямата врата за гаража и .......др.му там работа ooooh!Незнам колко ще е тотала.

# 206

a на нас за нещо подобно 80 м от 3 страни /без лицето - 50-60 см плътна и отгоре колчета с мрежа  Rolling Eyes най-ниската оферта ни е 10 хил.лв  Sick и продължавам да смятам, че е безумно  #Crazy .... а уж били паднали цените   cry

# 207
А колко ви излезе, горе- долу?
Бенджи, мисля че зависи от големината на мястото. За да ти дам що годе вярна информация от миналата година  Laughing, нека да проверя за каква квадратура колко сме платили и ще ти пиша!
поздрави,

# 208
Наскоро четох за огради. Ето ви линк: http://www.napravisam.bg/forum/viewtopic.php?t=18033
Аз лично бих си сложил мрежа и жив плет.

# 209
Аз лично бих си сложил мрежа и жив плет.
ние точно това искаме - мрежа с вечнозелени храсти покрай нея  Peace но тъй като както знаят някои от "по-старите" в темата  Wink имаме проблем със съседите отзад   #2gunfire та искахме отдолу да е с фундамент долу, за да няма преместване докато ни няма   Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт