Строеж-къде, как, колко? Тема за взаимопомощ-15

• 72 755
  • 738
  •   1
Отговори
# 180
Момичета строи ли някой в това гадно време? Сякаш позамряха нещата Rolling Eyes Никой нищо не споделя,не показва снимки...

Вчера си мислех дали е удачно след грубия строеж и затварянето с дограмата да се включат няколко влагоуловителя и да не се чака една година къщата да съхне. Иска ми се другата Коледа да сме там Crazy

Последна редакция: ср, 04 ное 2009, 12:18 от galana_s

# 181
Аз все още правя довършителни работи по някои от къщите ,които строя,но мисля до 10-тина дни да зазимявам и напролет пак.
Колкото до влагоуловителите-не са излишни,въпреки че ще имате още мазилки,замазки-те също се нуждаят от съхнене-аз ги смятам грубо по см/месец,т.е максимум 5-6 месеца.
Именно поради тая причина правя подовите замазки сега,за да не останат за напролет,че много дълго време ще съхнат после и ако ще се слагат ламинати или паркет особено,поемат много влага и се изкривяват.
А и по време на снеговалеж влажността е най-ниска и е подходящо време за съхнене,но трябва да се внимава при полагането им денонощните температури да не падат под -2-3 *С,за да не замръзнат...

# 182
Нашите строители уж няма да зазимяват, но всичко зависи от времето.
 markk , покажи снимки от твоите строежи ако си снимал. С какво керемиди работиш? Какво ти е мнението за Брамак? А за медните покриви?

# 183
 И ние строим на това време,за сега няма проблеми.В събота ще леем първа плоча Party

Брамак- и ние с тях,  markk сподели нещо за тях,ако знаеш. Praynig

# 184
Момичета, нахлувам в темата ви ,за да питам и аз Марк (обезпокоена от лошото време) дали още е възможно да се ремонтира плосък покрив по повод теч. Четох за някакви течни покривни мембрани, че поставянето им зависело от температурата на въздуха и се чудя дали има други подходящи материали за евентуален ремонт.
 Валя Венера ,и аз се вълнувам от същите въпроси като твоите, чудя какво да правим с един малък парцел (400 кв.м.) в регулацията на село близо до Пловдив.Иска ни се да имаме някаква малка виличка в парцела. Насочват ни за по-лесно да се поинтересуваме от преместваеми обекти (каквито са бунгалата) от дърво или от някакви термопанели. Не съм наясно още как се узаконява дървено бунгало,а и примерните проекти,които видях в сайтовете на някои фирми ми се сториха доста скъпи.
пп. Извинявам се,че питам тук, наясно съм че темата ви е за строежи, а не за ремонти.

# 185
Няма проблеми сега да се строи.Ние направихме първа копка на 23 октомври миналата година и сега вече живеем в къщата.Цяла зима строихме.А в Русе зимата си е ......зима

# 186
Доколкото знам, за добратото функциониране на влагоуловителя е необходимо да се поддържа някаква температура в помещението. Около 20 градуса. На студено не работи.

Наши съседи сложиха меден покрив. В началото блестеше като златен. След време се окисли и сега е кафяв, което е нормално. Казват били вечни, но лични впечатления нямам.

# 187
Значи идеята за влагоуловителя отпада Rolling Eyes Ще рискуваме и няма да чакаме да минава време преди да боядисаме.
ani69,вие също си боядисахте къщата веднага ,нали? Има сега някакви проблеми? Влага?

Момичета и момчета,някой знае ли какво става с Диди? Изчезна това момиче Sad Дали всичко е наред при нея?

# 188
galana_s  правихте ли нещо по специално при първа плоча.Някакви обичай.Строителя ми каза да заколим някакво животно,и да полеем плочата с кръв. newsm78

# 189
Не. Изненадаха ни. Бяха я изляли вече. Но правихме освещаване на първа копка с поп,той ни възпя 3 камъка, които по-късно вградихме в основите.

Но ти си направи една почерпка и счупи бутилка шампанско в първа плоча.  За клане на животно не знам. В различните краища на българия има различни вярвания. Ние предпочетохме християнския вариант. Все пак исках ако е имало негативнио енергийно поле да го неутрализираме (напоследък се увличам по такива неща не ми се смейте Crazy)

# 190
Ми и ние сме християни и искам да си е по обичаите.Но строителя ме изненада с това,аз не ги разбирам  Rolling Eyes. А на първа копка си счупихме шампанско. Peace

# 191
Значи идеята за влагоуловителя отпада Rolling Eyes Ще рискуваме и няма да чакаме да минава време преди да боядисаме.
ani69,вие също си боядисахте къщата веднага ,нали? Има сега някакви проблеми? Влага?

Момичета и момчета,някой знае ли какво става с Диди? Изчезна това момиче Sad Дали всичко е наред при нея?

Ние нямахме мокри процеси.Нямахме мазилки, нямахме тухли , които да съхнат.Даже и подовете са ми така наречените сухи подове.Всички вътрешни стени са гипсокартон.
Диди нали каза ,че са спрели за да отлежи къщата.Сигурно за това не пише

# 192
.

Последна редакция: пт, 06 ное 2009, 18:54 от galana_s

# 193
Отдавна следя темата,но едва утре след дълги перипетии ще леем бетон за основите на нашата къща.Тя ще има сутерен първи,втори етаж и полуобитаемо подпокривно пространство.Искам да питам каква хидроизолация за основите на вашите къщи използвахте.Ние ще строим с тухли"ПОРОТЕРМ" 38 в този случай не се налага топлоизолация.Имам въпрос относно керемидите.Първоначално бях решила да са "БРАМАК"но нашият технически ръководител ни посъветва да строим с битумни руски керемиди.Моля,за мнения.Ще събираме дъждовната вода от покрива ,ще се отвежда в резервоари и оттам с помпа ще се използва за промиване на тоалетните казанчета.Това е задължително при строежа на нови къщи в Германия.Знае ли някой за изпълнител на подобен проект ,тук в БЪЛГАРИЯ.

# 194
Nadia12, ето така изглежда нашата изолация при основите
http://www.prikachi.com/files/1143449J.jpg

това е изолацията, която сложиха преди даизлеят първа плоча. Тя е от метална скара,найлон и стериопор

http://www.prikachi.com/files/1143452C.jpg

Общи условия

Активация на акаунт