Строеж-къде, как, колко? Тема за взаимопомощ-15

• 72 869
  • 738
  •   1
Отговори
# 525
Rени, много хубаво изглежда Peace

# 526
ехооо

радвам се на оживлението тук, и Добре дошли на новите ентусиастки  Hug

Ето ме - нов Ентусиаст Grinning

# 527
Galana s,трудно виждам отдалеч-с какво ще обличате куполите,т.е. какво ще е крайното им покритие?

# 528
  • густо майна Филибето
Дедо , какво ще строиш?

# 529
Как какво -Къща. Wink
Сега дадох протокола за пускане на линия. Трасирам и съм готов.

# 530
  • густо майна Филибето
Аа, извинявай. От толкова четено бях останала с впечатление, че вече си имаш Blush Честито! Може ли да видим планчетата?

# 531
Galana s,трудно виждам отдалеч-с какво ще обличате куполите,т.е. какво ще е крайното им покритие?
markk, медни ще са. Все още имаме време за промяна, но май ще са медни. Има един вариант да са от материала, от който се изработват улуци, защото той не си сменя цвета, а медта се окислява, но като ми се иска да е лъскавко Mr. Green Пуста Сиганска душа Laughing Та май ще бъде меден. Керемидите ще са Брамак антик, мисля, че добре ще се получи. Вече имаме и разпределение по етажите и грубият строеж общо взето е към края си. Party

Дедо, добре дошъл. Сподели по-подробно Hug

# 532
Медни е добре-като се патинира след години,ще излъчва повече аристократичност.... Wink

# 533
  • Русе
Отдавна не съм писала в тази тема, но е време и аз да се завърна. Ние замразихме строежа есента, родиха се децата и сега живот и здраве почваме пак. На първо място ще правим покрива, че той остана, след това дограма и после ще видим. Това е на дневен ред засега. Гледам, че доста от строежите са напреднали, а фолксвагана много ми харесва и на мен, но нашата врата няма да е толкова голяма и няма място за такъв, но иначе съм му голям фен. Гледам,ч е и доста търсите имоти, уж има криза, но търсенето си остава най-трудно май, дано да намерите каквото ви харесва, че после почва голямото ходене по мъките. Успех на всички и дано да напредваме по-бързо.

# 534
Галана, медта е най-истинският материал. Само дето излиза златен, но се прави веднъж (дано я опазиш после, че като лъсне наистина ще ти трябва охрана с пушка за циганите ) В мезонета, където живея всички поли и улуци са медни, не един, ДВА пъти крадоха пезевенците, от 7-мия етаж на 45 градусов покрив, а имаме и охрана с камери.... Това още преди 5 години. Бяха изскубнали и един олук - от ключването долу дръпнали и откъдето се разпоило - на 3-4 метра ногоре поддало. Дръпнали и беж през поляните. Има запис на камерата , познай дали нещо се случи после...
Това е риска. Иначе няма мърдане. Но е не скъпо, а безобразно скъпо, затова пък си струва, наистина забравяш за поддръжка.
А като патинира ще добие точно цвета на Брамака.
За него - мини през Стройко , на щанда им и си говори с консултанта. Дай му плана на покрива да ти сметнат, оразмерят и направят спецификация на всичко от-до. Предлагат абсолютно безплатно да дойдат при поставянето и да контролират кое как се прави, тогава издават и гаранция май 50 години ли, абе нещо такова имаше.... Масово майсторята не са в час с елементите, клепат капаци с вар че им пукат ушите. Брамака е интелигентна система, не е за нашенския масов майстор, дето си знае турската цигла в най-добрия случай Стражишката от едно време или Монтанската. Впрочем и там сега почнаха на системи да ги правят, не лоши при това, доколкото четох...
В Имоти нет форума имаше една много полезна тема за керемидите и покривите, ако още стои, там във важни теми я бяха отделили, погледни я,

Това като съвет.

# 535
Брамакът и меденият покрив са ни заложени в офертата от строителя, така че няма смисъл да ходим на Стройко. Това за патинирането ще го кажа работниците Peace То сега ли се прави или след време като се окисли покривът? Всъщност медно ще е кубето-онова кръглото. Именно сигурността ни плаши, че в началото докато още няма да има дограма, няма и как да пуснем СОТ Thinking Чудим се дали да е на люспи или на ребра, но като че ли клоня към люспите.
Между другото реших да оставя купола с дърво откъм вътрешната страна, никакви гипскартони и боядисване, само безир или яхтен лак. Много красиво го направиха и не искам да го крия. Там ще е  библиотеката ни, за която винаги съм мечтала-имаме много книги и наши и в наследство и сега в апартамента все няма къде да се наредят всички. Та там ще е моето местенце Heart Eyes

Meggysan, много се радвам да те видя тук. Страхотни новини. Да са ти живи и здрави дечицата  Hug И в най-скоро време да подновите строителните трепети Peace

# 536
Да се похваля- най -после си купихме парцел във вилната зона до града  newsm44
От пътищата за "реализиране" на къща, най- лесен ни се вижда този с временната постройка.
Та имам обаче питанка- Какви варианти могат да се вместят в тази категория ВРЕМЕННА ПОСТРОЙКА
Не сме привърженици на дървените сглобяеми къщи. Има ли и други варианти (за целогодишно живеене става жъпрос)?
здрасти Simple Smile
Виждам, че си от Горна. Около Ловната хижа ли купихте парцел? Районът влиза в регулация 2012г. .

# 537
Има ли някой запознат с района около с.Черноморец?Как върви регулацията там?
Иначе и аз съм нов ентусиаст, ама ще остарея доде дойде ред да строим  Tired

# 538
Патинирането е всъщност естествен процес - това е окисляването на медта под въздействието на атмосферата и работник (слава богу) не е нужен.... 
За лаковете - насочи се към Садолин, най-доброто е за мен, има в цвят какъвто искаш, Но задължително отдолу с техния грунд. Така предпазваш и от вредители.
Прочее задължително да обработят всички греди предварително срещу вредители - може със специален препарат, а става и със Садолин база (грунд) така после направо нанасяш лака.
Неслучайно ти казвам за проектанта на Брамак - в моя проект имаше генерални грешки от проектанта основно сметките при нареждането на Брамака което ме вкара в необходимост да слагам олуци, а е било възможно да завърша с крайна тяхна керемида, която е под 90 градуса, но трябва да е сметнато, така че летвите да се коват през определено разстояние, наклона да се съобрази, абе не е просто. Строителят (не знам какъв е, може да е печен, разбира се) но, по правило той изпълнява проекта и гледа чертежа. Това се получи при мен и ме вкара в разход - челна дъска и на нея олук, там, където можех да го избегна именно с техните крайни керемиди. Просто ти го казвам от опит - не се усетих навреме...

# 539
  • Горна Оряховица
здрасти Simple Smile
Виждам, че си от Горна. Около Ловната хижа ли купихте парцел? Районът влиза в регулация 2012г. .
Не ,мястото е много по-"централно", на "Бабенец" .И за тук се говори че влиза в регулация от 2011, но за да стане това трябва да се изгради канализация ,инфраструктура и т.н. а на общината и е само до вилните зони  Rolling Eyes.Та се говори упорито че и след 20 г.няма да е в регулация  Confused въпреки плана.
Твоята информация от къде е ,надявам се аз да греша  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт