Строеж-къде, как, колко? Тема за взаимопомощ-15

• 72 877
  • 738
  •   1
Отговори
# 555
Питах и в друга тема, но тук със сигурностт имате опит.

Може ли да ми дадете съвет за фирма за извозване на отпадъци.
Изнасяме боклуци от стара къща, всичко сме натрупали на двора, точно пред портата, където ще е удобно да спре камион.
Искаме хамали да качат отпадъците и да ги извозят до сметище. Как да си гарантираме, че наистина биха ги извозили до сметище, а няма да ги изхвърлят в близкото дере например?
Ние ли да определим кубатурата и тежестта на боклука, какви други особености има - на час ли се плаща за хамали, на километър за превоз ли?

Интересува ме и за строителните отпадъци, там има ли други особености?
Благодаря предварително!

# 556
  • Банкя
Emmilly При нас ще има и част отопление, но може и да не е задължително, ако например се отоплявате с климатици - ние ще сме с радиатори. Не мога да ти кажа актуални цени, защото архитектът ни е приятел и не иска никакви пари (ще трябва да му измисля подходящ подарък Mr. Green), съпругът ми е ВиК инженер, имам и познат електроинженер... Та колко ни е излязло на нас, при описаните условия, ще мога да кажа, като приключи проектирането. Grinning

Иначе цената е добра, особено ако приключат за 2 месеца. Например ако къщата излезе 200кв.м, то проектирането ще ви е около 4500лв. Peace

pepita66 1500лв ще са й проектите, които са еднократна сума, а не се смятат на квадрат. Wink

# 557
  • Варна
Емили  Shocked -  аз преди 2 г. в дълбоката провинция за РЗП 177 платих 3500лв. Колко РЗП ще е вашата къща та плановете Ви са 1500лв.???
Явно не съм се изказала ясно: Освен 15,40 лв./кв. ще платим еднократно и още 1500 лв.
т.е. къщатата ни е около 140 кв. РЗП * 15,40+1500 = 2156+1500 = 3656 лв..

Emmilly тази цена ми се струва нереално ниска. Кой ще ти прави проекта? Няма да пиша ние колко платихме  Laughing ooooh!
коя цена? 15,40лв/кв. ли?

Emmilly При нас ще има и част отопление, но може и да не е задължително, ако например се отоплявате с климатици - ние ще сме с радиатори.

pepita66 1500лв ще са й проектите, които са еднократна сума, а не се смятат на квадрат. Wink
Да и аз се сетих за част ОиВ, но ми казаха, че се прави за големи постройки  newsm78

Освен това ме втрещи идеята, че искат де им се изплати сумата при предаване на проектие, а не при одобрение от Общината. В такъв случай, ако се налагат поправки ще плащаме ли допълнително? Това трябва да питаме. И като сключваме договора много да внимаваме.

# 558
E така вече звучи по-нормално, явно са паднали цените заради кризата. Цената ви от 15, 40 на квадрат е повече от ниска и изгодна. Трябва да се радвате. Преди година ние платихме 15евро на квадрат, също строим във Варна. По принцип се започва с авансова вноска, а при предаването на проектите се плаща и останалата част. Иначе как архитектът да ви даде проектите и да не получи пари за това. Ако се притеснявате оставете 200-300 лева за доплащане след като получите разрешителното за строеж.

# 559
  • Банкя
Обикновено се задържат 10% до завършване даже на изпълнението, но при еднофамилни къщи едва ли се процедира така.
Но вие може спокойно да впишете като клауза,10% да изплатите след одобрение на проектите. Peace

# 560
Емили  Peace, това е вече друго.
Ние сме на вълна дограма и лепеж.С тези турски профили , обаче , хич не знаем какво да поръчваме  newsm78 ooooh!.

# 561
Здравейте и честит празник!
Не можах да намеря отговор на интересувашите ме въпроси. Извинете ме предварително, ако се повтарям.
Интересува ме изграждането на баня и тоалетна към една селска къща. Няма възможност да са част от нея, така че ще бъдат "прикрепени" към съществуващата постройка или в близост до нея. Интересува ме колко горе-долу ще излезе според вас изграждането на такова помещение и оборудването му с бойлер, мивка... необходимите неща. За материали и аз се чудя. Става дума за външна постройка...
Ами майстори?
Благодаря Ви много!

# 562
  • Банкя
alleicha Всичко е много относително... Thinking зависи от големина на постройката, вид на конструкцията, материали, кой ще я прави (фирма или бригада), какво оборудване ще сложиш...

Аз бих казала между 5 и 10 хиляди лв.

Ако не мислиш да правиш проект, а смяташ просто да викнеш два майстори, за да ти я направят, те ще ти кажат, какви материали им трябват (сама след това може да видиш по магазините, колко ще ти струва това перо) и колко ще ти вземат за труд.
Най-чистият начин е да си направиш проект - архитектура, конструкция, ВиК и електро. Да си вземеш разрешение от общината и след това да дадеш на фирма за оферта, поне като ориентировка. Ако ти се види скъпо, пак опираш до майсторите, но поне вече преценката на материалите (и най-вече отговорността) е на проектантите, а не на баш-майсторите. Peace

# 563
Здравейте и честит празник!
Не можах да намеря отговор на интересувашите ме въпроси. Извинете ме предварително, ако се повтарям.
Интересува ме изграждането на баня и тоалетна към една селска къща. Няма възможност да са част от нея, така че ще бъдат "прикрепени" към съществуващата постройка или в близост до нея. Интересува ме колко горе-долу ще излезе според вас изграждането на такова помещение и оборудването му с бойлер, мивка... необходимите неща. За материали и аз се чудя. Става дума за външна постройка...
Ами майстори?
Благодаря Ви много!

Ние строим по стопански път и долу-горе мога да ти кажа колко ще ти излезе.

Извинявам се на Акси ,но за такава пристройчица да говорим за фирми,архитектурни планове и т.н. е смешно  Laughing

Хващаш един майстор,който да ти работи на не повече от 35 лв на квадрат и той ще ти каже с точност.
А иначе ето за какво говорим приблизително.Ако приемем,че помещението ще е примерно 2.10/2.80 м. :
1.Две бетонни плочи -долна около 8 см,горна около 10-12 см -не повече от 2 кубика бетон-160 лв/ако е с бетоновоз/.
2.Арматура-100-110 кг- 100 лв.
3.Тухли- 0.56 стотинки на бройката.В едни квадратен метър влизат 16 тухли-ичисли си си го сама.Ако е пък с бетонни тухли-още по-евтино.
4.Замазки-4-5 лв на квадрат.

5.От там нататък ти си избираш плочки,батерии,тоалетна чиния.За такава пристройка и най-евините ще са екстра.
6.Бойлер.
7.Врата и прозорче-не повече от  350 лв.

В общи линии е това.С фирма излиза 30 % по-скъпо всичко и за мен е абсолютно безумие  Peace

# 564
  • В Бургас,край морето!!!
Акси,благодаря за отговора.Ще се организирам след ваканцията на децата,тогава ще имам време да ходя на огледи.За цената на апартамента,мисля ,че дори и за момента е много добра,забравих да напиша в предния пост,че апартамента е 110кв. мезонет,с луксозно обзавеждане.
Пожелавам на всички да намерят къщичката на мечтите си!Ще кача снимки на моята,да ви я покажа.
Хубав и слънчев ден!
                                                                                                        Поздрави:Ирка  bouquet

# 565
Добро утро!
Много благодаря за отговорите. Сериозно разучавам възможностите. Онзи ден на "Стройко" гледах даже предложения за "преносими" къщички за къмпинг. Към тях се предлагат и баня и тоалетна. С квадратура около 2 и нещо квадрата и оборудване - за около 2000 лв. Как ви се струва?

# 566
  • Банкя
alleicha Влизала съм в такава и си е ок за селска къща или строителен обект.
Аз всъщност не разбрах, вие тази къща постоянно или периодично ще я използвате? Ако става въпрос за вила, където ходите от време на време, няма нужда да инвестирате повече, щом така или иначе няма да има вход от къщата. Wink

А как ще отводнявате тоалетната? Има ли канал или в изгребна/септична яма?

Извинявам се на Акси ,но за такава пристройчица да говорим за фирми,архитектурни планове и т.н. е смешно  Laughing
Няма проблем. Wink Аз поне бих искала, някой да ми сметне конструкцията, за да ми е мирна главата, че няма да ми падне нещо на главата, докато я използвам. Mr. Green

# 567
alleicha, ако се сетиш името на фирмата, която ги предлага тези "преносими" бани и тоалетни, моля те да споделиш. И на нас ни трябва нещо за село, има в къщата вътрешна БТ, но ми се иска и дворна.

# 568
alleicha, ако се сетиш името на фирмата, която ги предлага тези "преносими" бани и тоалетни, моля те да споделиш. И на нас ни трябва нещо за село, има в къщата вътрешна БТ, но ми се иска и дворна.
Ако става дума за химическите тоалетни, намерих това:
http://www.sebach-bg.com/Uslugi.html
http://www.ekotoi.bg/category/product-type/%D0%BC%D0%BE%D0%B1%D0 … D1%82%D0%BD%D0%B8
Но не виждам цени.  Rolling Eyes

# 569
На нас ни е необходима баня и тоалетна за съботно-неделна почивка.

Общи условия

Активация на акаунт