Строеж-къде, как, колко? Тема за взаимопомощ-15

• 72 682
  • 738
  •   1
Отговори
# 645
  • Банкя
pepita66 Много се радвам, че нещата вървят по план. С нетърпение чакам снимките. Hug

Meggysan Заведохте ли вече момчетата до бъдещия им дом? Предполагам, че им харесва сред природата. Grinning
Правила ли си скоро снимки на къщата, ако е удобно да покажеш. (Аз съм гледала в старите теми, но тогава още зидаха стените.) Peace
Иначе и аз съм се заканила, че ще строим бавно и ще избираме нещата, които ни харесват, независимо, дали са по-скъпи, но да видим, как ще тръгне. Wink

Иначе ние още сме до никъде. Сега подадохме за нова скица, на която да се вижда, че целият парцел е над 800кв.м, тоест е делим. След това ще минат няколко месеца по самата процедура по деленето. Все още не мога да кажа, дали ще успеем да започне с грубия строеж тази година или не. Rolling Eyes Ще видим. Grinning

hisa Вие къде ще строите?

# 646
В малък град до София ще строим, по-точно дострояваме, защото ще използваме и част от съществуващата къща.

# 647
  • Русе
Meggysan, вашата дограма от махагон ли ще е, в смисъл дървесината ли ще е такава или само цветът? Ние вчера поръчахме входна врата от махагон. Бяхме решили дъб, но последния момент променихме на махагон и спестихме някой лев. Дават 10години гаранция.

Дограмата е  тази: http://www.teodesita.com/. Иглолистна ще е, може би сибирската лиственица. В момента в апартамента сме и с бял бор, и с лиственица, честно казано не виждам някаква разлика. Цвета ще е махагон, за съжаление няма да ни стигнат силите за махагон като материал, все пак трябват пари за другите неща, но това за нас не е чак от такова значение. Много сме доволни от сегашната.
Що се отнася до входната врата, още не сме решили твърдо, но няма да се хвърляме в кой знае каква, може би пак теодоситата ще ни я направят. Или пък фирмата, която ни правят вътрешните врати,че да са същия стил. Там има голям избор, а и сме далеч още от тях. Ще кажеш ли на коя фирма поръчахте вратата, че все си мислех, че дъба е по-евтин от махагона.

Meggysan Заведохте ли вече момчетата до бъдещия им дом? Предполагам, че им харесва сред природата. Grinning
Правила ли си скоро снимки на къщата, ако е удобно да покажеш. (Аз съм гледала в старите теми, но тогава още зидаха стените.) Peace
Иначе и аз съм се заканила, че ще строим бавно и ще избираме нещата, които ни харесват, независимо, дали са по-скъпи, но да видим, как ще тръгне. Wink

Иначе ние още сме до никъде. Сега подадохме за нова скица, на която да се вижда, че целият парцел е над 800кв.м, тоест е делим. След това ще минат няколко месеца по самата процедура по деленето. Все още не мога да кажа, дали ще успеем да започне с грубия строеж тази година или не. Rolling Eyes Ще видим. Grinning

Ооо, бандитите ги заведохме, вече няколко пъти ходихме с тях, даже и хапвахме там  Laughing на двора, разведохме ги из къщата, казаха, че им харесва  Wink. Последните снимки са от есента, в подписа ми има линк към снимките. Едва днес почнаха майсторите, че след голямото търсене на дървен материал, вчера валя доста и сега започнаха. Вчера започнаха да лакират вагонната шарка, пак ще е цвят махагон, че да използват деня като не могат навън, вътре да поработят.

А аз се надявам, че ще успеете да почнете тази година, поне грубия да изкарате, а после малко по малко.

# 648
Meggysan, същата фирма ще ни прави вратата. Simple Smile С прекрасни впечатления съм от хората. Изглеждат много коректни Peace
А иначе канадският дъб е най-здравата дървесина. Държах дървените мострички-двойно по-тежък е от другите. В деня, в който обаче трябваше да капарираме вратата, се оказа че излизат непредвидени разходи за каменната облицовка. Оказа се, че трябва тройно повече Money Под въздействието на това, решихме, че вече ще пестим Mr. Green Та така. Но всичките им неща са хубави и с много голяма гаранция Peace Късмет, че ги открихме на Трите ключа. Между другото дебелината, с която те работят, е най-голяма.

Последна редакция: ср, 21 апр 2010, 23:22 от galana_s

# 649
  • Русе
galana_s, много са точни хората, единствено, че самата поръчка става доста бавно, но сега не сме притиснати от времето, така че няма да има проблеми в това отношение. Дограмата в кухнята е вече на 5-6 г може би, почти няма клиенти от Русе, макар че е русенска фирмата, основно работят във Варна, за Русе е доста скъпичка, все пак излиза 50% по-скъпа от най-скъпата ПВЦ дограма, но мисля, че няма по-хубаво от дървото. Ако не е тайна каква цена ви излезе входната врата? Нашата е стандартна 90/210, но май няма да е много скъпа, не мислим да я правим кой знае каква бронирана и т.н. Като ходихме преди да проверяване навсякъде предлагат турбо врати, с незнам какво си заключваме, а ние им казваме, че това е къща и ако недай си боже крадци искат да влизат, не е нужно да разбиват врати или да се мъчат да отключват, просто могат да счупят големите прозорци в страни и без да се мъчат да вземат каквото си искат (дано никога не ни се случва подобно нещо). А интериорните им врати излизат над 1000 лв/бр и няма да поръчваме от тях, защото имаме заедно с входната 9 врати и ще ни дойдат доста много като финанси.

# 650
Meggysan, нашата врата е 170 на 260, От двете страни ще е с притурки, както и горе, ще има малки витражчета на притурките и на самата врата. Като цена е 2500лв. Нещо такова, но не е същата, просто да имаш представа на кое казвам притурки Wink

http://vivapald.com/images/IMAGE1171.JPG

Няма нищо по-хубаво от качествена дървена дограма, но при нас има 140квадрата проц(зорци и щеше да дойде като цена "оле-мале" Laughing Поздравявам ви за избора Peace

# 651
  • Банкя
galana_s Все повече ти се възхищавам. Hug Къщата ви ще стане страхотна. Peace Радвам се за вас, че успявате да реализирате мечтата си в пълния й блясък. (Имам предвид, че и ние сме на път към реализирането, но определено ще направим някои компромиси, ограничени от страна на средствата.) Успех и занапред! Grinning

Meggysan Поздравления за избора на дървена дограма. Дървото създава страхотен уют. Peace Ние ще сме с алуминиева (в краен случай с PVC). Peace
Линкът в подписа ти със снимките препраща към потребител и парола. Може би албумът е заключен или линкът е объркан. Thinking

# 652
Акси, и аз правя някои компромиси Laughing Мечтата ми беше колоните да са от камък, но като чух цената, се шокирах. Сега ще ги правим от фибробетон. Надявам се пак да стане красиво, де. Пък и съм сигурна, че повечето хора едва ли ще забележат разликата. Масово орнаментите по сградите са такива. Но който си знае Wink Компромиси всеки прави, а аз искрено се възхищавам на хора с вкус, които с малко средства постигат ефект. Вчера гледах снимки на една такава къща-нищо особено сама по-себе си, но така добре подбрани цвят, орнаменти, че блести. Абе много са важни детайлите. Те са "червилото" на къщата Laughing
На нас са ни облекли вече едната фасада с фибран. Малко по малко напредват.
А вие защо предпочитате алуминиевата дограма пред PVC?

# 653
  • Банкя
...А вие защо предпочитате алуминиевата дограма пред PVC?
Чувала съм различни мнения от различни хора, както от потребители, така и от дограмаджии. Повечето ми препоръчват алуминиева.
Някой ми беше казвал, че пластмасата си се пластмаса, а алуминият - алуминий, тоест при всички случаи металът е по-издръжлив от пластмасата. Grinning
Майка ми си подмениха дограмата в апартамента с алуминиева с прекъснат термомост още преди няколко години и са много доволни. Ние в сегашния апартамент сме с PVC, вярно от най-малокамерните, и не съм особено доволна. Naughty Предполагам, че ако е 5-6 камерна, ще е по-добре, но пак предпочитам да е алуминиева.

# 654
Имай предвид, че алуминиевата "дрънчи" и образува повече конденз. Говоря от опит, но може и просто да не сме случили навремето на дограмаджии. Вярно, че бяха едни бездарници май newsm78

# 655
  • Банкя
Радвам се, че я има тази тема (да не кажа форумът като цяло), та да се замисля...

Току що коментирах с един колега, по-запознат с материята и той каза "за вкъщи - PVC", но от качествената немска - Кьомерлинг, Века, Шуко.
Наистина спомена, че старее малко по-бързо от алуминиевата, но пък е по-уютна, по-лека, с по-добри топлоизолационни характеристики и по-евтина.

Така че продължавам с размислите, то така или иначе имам време. Mr. Green

# 656
Хей, здравейте! Не съм писала скоро, защото нямаше какво, но пък ви чета и събирам мнения и идеи. Ето, че сега и аз мога да се похваля - вече сме горди собственици на имот! Предстоят ни събаряне, разчистване и ПРОЕКТИРАНЕ, за което вече нямам търпение!
Браво на тези, които слагат дограма и врати - моите поздравления. На мен ми изглежда толкова далечен и мечтан етап, че малко ви завиждам, ама няма как едно по едно и до там ще стигнем някой ден!

# 657
  • Банкя
sashylinka Честито и успех занапред! Hug

А къде е парцелът, ако не е тайна. Grinning

# 658
  • Русе
Meggysan, нашата врата е 170 на 260, От двете страни ще е с притурки, както и горе, ще има малки витражчета на притурките и на самата врата. Като цена е 2500лв. Нещо такова, но не е същата, просто да имаш представа на кое казвам притурки Wink

Мерси за информацията, мисля, че цената изобщо не е висока за качеството, материала и големината на вратата. Може пак да се замислим за врата от тях. Там проблема е, че още не съм решила дали искам да е един модел като интериорните, а не знам ако поръчаме на Теодосита дали после ще ми напаснат вътрешните от друга фирма.  А и интериорните са още много далеч в бъдещето Simple Smile.

Meggysan Поздравления за избора на дървена дограма. Дървото създава страхотен уют. Peace Ние ще сме с алуминиева (краен случай с PVC). Peace
Линкът в подписа ти със снимките препраща към потребител и парола. Може би албумът е заключен или линкът е объркан. Thinking

Гледам албума, направила съм го видим за всички, странно защо не се вижда, сега пак ще погледна и ще коригирам.

sashylinka, стискаме палци за дългото начинание, което ви чака и с голям мерак да го правите.

# 659
  • Банкя
Гледам албума, направила съм го видим за всички, странно защо не се вижда, сега пак ще погледна и ще коригирам.
Сега е ок, преди линкът в подписа беше друг. Peace

Гледах снимки на малките мъже - страхотни са, да са ви живи и здрави! Hug

Общи условия

Активация на акаунт