Как казвате на обелките на слънчогледа?

• 22 568
  • 272
  •   1
Отговори
Здравейте!
Знам,че темата е изключително "куха",но след дълъг спор с мъжа ми как се казва на черните обелки на семки, не стигнахме до никакъв консенсус и затова решихме да питаме тук как им казват в различните краища на България  Laughing

# 1
шлюпки  Laughing

# 2
# 3
  • София

И аз така им викам и ги ненавиждам, бррр Close

# 4
  • София
люспи

# 5
# 6
И аз им викам ЛЮСПИ

# 7
# 8
Охх,незнам,но аз им викам "шушльопи"...и мъжът ми каза,че била ужасно "селско" и диалектно  Embarassed  А той пък е за "шлюпки"  Laughing
И в крайна  сметка решихме да не им викаме никак  или поне "обелки"  Laughing

Последна редакция: пн, 05 окт 2009, 19:04 от elfi4ka

# 9
и ние така им казваме,но и люспи използваме (рядко)

# 10
шлюпки или шушлюпки...

# 11
  • Разград
шлюпини  Peace

# 12
  • Чикаго / София
люспи

# 13
Шлюпки... Като каза за различните краища на България, на мен мъжо много ми се смееше, като употребявах думата хайван, казан- вместо контейнер, топлийка и кариочка  Laughing Нас последното се спуква да се смее Crazy За протокола родом съм от Пловдив .

# 14
Ами то и аз родом съм от Пловдив,но пък нашите са от северна България,после пък съм живяла в Казанлък и в крайна сметка имам ужасно много странни думи в речника си,които се стремя да не употребявам  Blush

"Топлийки" и аз използвам,карфица ми звучи по-скоро като за безопасните игли  Rolling Eyes ...и казвам "изба" вместо "маза" например,което според мъжа ми било съвсееем друго нещо  Laughing .

Общи условия

Активация на акаунт