Тест от детската градина

• 7 053
  • 77
  •   1
Отговори
# 45
Ако този тест ми бъде връчен на мен ще вляза с гръм и трясък при директорката и ще й го върна, да го попълва тя...Безумие Joy..А може би трябва по-нагоре...Министерство, Община...Боже, боже Rolling Eyes

# 46
Ей ама какви сте възмутени всичките.. и с какъв замах решавате кое трябва и не трябва... човек  ще рече че сте компетентни.. ама как въобще смеят някакви си педагози да ви занимават вас  с такива безумни въпроси.. да ви губят 2-3 мин от безценното  време.. БЕЗУМИЕ!

# 47
Пълен е с правописни грешки!Не се отговаря със зададените от тях отговори!Не бих го попълнила!

# 48
И аз това не мога да си обясня. Аз като попълних теста осъзнах за себе си , че не разговарям достатъчно с детето си и реших да поправя това още същата вечер. На следващия ден дъщеря ми като ми каза : "Мамо , ще си говорим ли пак?" -  ми стана много мило и същевременно ми стана болно че съм я пренебрегвала до сега, за сметка на служебни и домашни задачи.

Някой се е опитал да направи нещо хубаво за вас и децата ви а вие гракнахте в един глас, колко грешки , колко недомислици и т.н. ....

# 49
Бреее, вие пък къде видяхте педагогически подход в това? Дали са този тест, дали, а обяснили ли са ефекта и въобще какво следва след обработка на въпросите...Или просто някой е решил дейност да прави. И толкова ли е трудно някой да се заеме с обработката на този текст и да поправи грешките, или педагозите не се занимават с такива работи..или пък нямат представа как се работи с Word Rolling Eyes....Благодаря от такъв тест, който ще ми каже, че не разговарям с детето си..Абсолютно непрофесионално! Прилича на тест във фейсбук Laughing...Пък аз ще искам да дават на детето ми ябълка в ДГ ooooh!

# 50
Не знам за вас, ние вкъщи си говорим с децата, без да съм чела този или друг подобен тест.
Защо да не отделя от времето си да го прочета? Че той бе толкова забавен!  Laughing

Между впрочем повечето тук обсъждаме именно теста, някои- идеята, а трети- останалите, пишещи по темата. Понеже аз си пиша за теста, каквато е и самата тема, също намирам, че целта на всяко подобно начинание е да доведе до някакви обективни резултати, преценки, изводи. В случай, че основните цели не могат обективно да се постигнат, смисъл от него не виждам. Освен в горепосочения смисъл.  Grinning

# 51
Такова препитване не е ли по-добре да е насочено към лелките от градината, т.е., те да отговарят на въпросите на родителите дали умеят да общуват с децата им?
Да, хубаво е да има и тест, насочен към лелките. Интересно ми е какво бихте ги попитали /към тези, които смятат препитването за особено неудачно/. Примерен "умен" тест.
За това, което ви вълнува при постъпването на детето в ясла или детска градина.  

# 52
Каквото искам да питам- питам си на място, в съответния момент, в прав текст съответния човек, който може да ми даде съответната информация. Ако не ми се чини достоверна, а ми е нужна- търся други източници. Това правя и в градината, и в училището, и с децата, с които моите играят, съответно с родителите им.

# 53
  • София
Абе няма голяма нужда от тестове според мен.
Моя колежка е живяла доста време в Япония.
Докато детето ѝ е посещавало детска градина там, учителката в продължение на цялата година е правила албумчета на всяко едно дете - тетрадка със залепени снимки на детето, приятелите му, рисунки, интересни случки, абе изобщо историята на детето в градината.
Често са правили общи занятия с майките, на които са майсторяли заедно разни неща.
Много хубаво ми се струва това.
Но в Япония май не са по 25 деца в група де.
А и чисто културно изповядват култ към децата.
Та исках да кажа, че само нещо подобно би ми дало реална информация какво се случва в ДГ.
В момента хал хабер си нямам с кои деца се е сприятелило моето дете например.
А и да им науча имената, като не ги познавам, няма кой знае колко голяма полза.

# 54
Синът ми още не ходи на детска градина, но и това предстои. Смятам, че при евентуален проблем, винаги би могло да има измъкване от страна на персонала, да представят нещата така, че  да са възможно "най-чисти" за тях. Интересна ми е цялостната нагласа на педагози и лелки към възпитанието и общуването с малчуганите. Как възприемат наказанието като педагогически подхват, например? Колко време децата прекарват навън? Препитване за това кое смятат за здравословно и кое не. Какъв тип играчки има в градината,има ли телевизор и т.н, и т.н
Red, писали сме заедно. Това звучи прекрасно.

# 55
Такова препитване не е ли по-добре да е насочено към лелките от градината, т.е., те да отговарят на въпросите на родителите дали умеят да общуват с децата им?
Да, хубаво е да има и тест, насочен към лелките. Интересно ми е какво бихте ги попитали /към тези, които смятат препитването за особено неудачно/. Примерен "умен" тест.
За това, което ви вълнува при постъпването на детето в ясла или детска градина.  

Judy ние също говорим в къщи, макар че последно време сме позабравили, но исках да покажа каква е една от целите на този тест. Между другото от теста който е показала авторката е изтрита легендата. Поради каква причина и дали е от самата авторка не знам.
Ще поискам от детската градина и ще ви покажа легендата и тогава решете колко е безсмислен теста.

Много ще ми е интересно и на мен да видя такъв тест. Щото бъргарина трябва да оплюе подобаващо.

# 56
valerie, когато твоето дете и децата на твоите познати тръгнат по детски заведения, сама ще се убедиш, че няма общи отговори, а от градина до градина и от група до група разликите могат да бъдат огромни.
Всички тези въпроси можеш спокойно да ги зададеш още когато си подаваш документите за записване в съответната градина. След това- преди тръгването на детето при предварителния разговор с учителките /не е задължителен, но е препоръчителен/, на родителските срещи. Извън това директорът си има приемни часове, а учителките рядко ще откажат разговор.

paola2, дори и с легенда, лошото качество си остава лошо. Между плюене и мотивирано неодобрение разликата е балкан. Иначе няма да е лошо да я има тази "легенда". Не си ни разбрала, вероятно, не тестът и идеята са принципно безсмислени, изпълнението е такова и опорочава предходните.

# 57
Ей ама какви сте възмутени всичките.. и с какъв замах решавате кое трябва и не трябва... човек  ще рече че сте компетентни.. ама как въобще смеят някакви си педагози да ви занимават вас  с такива безумни въпроси.. да ви губят 2-3 мин от безценното  време.. БЕЗУМИЕ!

След като въпросните педагози
1. пишат неграмотно, с маса правописни грешки
2. имат и стилистически грешки
3 недовършени въпроси...

мога да се представя що за педагози са. И какви специалисти са... И, да като такива (виж трите точки) ми губят времето...

# 58
  • София
За мен е обидно  да ме "тества" някой, пишещ с толкова безобразни правописни грешки! Ако го редактират, може и да го дочета, дори и да го попълня.  Peace

# 59
Нищо против идеята,но възможните отговори са наистина ограничени и недостатъчни.

Общи условия

Активация на акаунт