Само пасирана храна, нормално ли е?

• 7 100
  • 24
  •   1
Отговори
# 15
  • Бургас
и моето дете дълго време не искаше да дъвче манджи,с останалото нямаше проблем.започна сам,когато той реши.не виждам причини да се притесняваш за глупости. Peace

# 16
Нормално е.Много деца започват да "дъвчат манджите" по-късно.За къде бързаш?
Точно така,и моя така ми правеше,но сега вече си яде нормално,просто в момента не му понася на парчета,това е! Simple Smile

# 17
Синът ми ядеше пасирана храна до 2,5год.Ако не е пасирана не я приемаше и се давеше. И сега трудно преглъща месото.
Дъщеря ми обаче на 1,5год ядеше абсолютно всичко не пасирано.Явно си е до дете.Не е нещо, което се учи.ще мине време и ще прояде ..........

# 18
  • на плажа
 Това за усвояването на пасираната храна не е вярно. Това, че не се виждат парченцата в изходния " продукт" не значи , че са усвоени. Всичко е въпрос на съзряване на храносмилателната система. Синът ми не е ял никога пасирано ( като изключим десетина плодови пюрета). След 1 годинка би трябвало да се предлага на бебетата намачката храна, но не и гладко пасирана.  ( Не че няма да порастнат, ако ядат пасирана храна до първи клас, но е добре да се стимулира дъвкателния апарат и храносмилането).

# 19
Това за усвояването на пасираната храна не е вярно. Това, че не се виждат парченцата в изходния " продукт" не значи , че са усвоени. Всичко е въпрос на съзряване на храносмилателната система. Синът ми не е ял никога пасирано ( като изключим десетина плодови пюрета). След 1 годинка би трябвало да се предлага на бебетата намачката храна, но не и гладко пасирана.  ( Не че няма да порастнат, ако ядат пасирана храна до първи клас, но е добре да се стимулира дъвкателния апарат и храносмилането).
  Имаш 1 дете което няма проблеми с това,аз имам 2,едното няма проблеми,другото има,така че си е до детето!

# 20
Не знам колко е голямо детето ти, но моята дъщеря ядеше пасирана храна до тригодишна. Не че не можеше да дъвче или преглъща по-едри парченца, но не искаше. Като тръгна на детска градина много бързо се адаптира и се хранеше нормално, като другите деца.

# 21
  • с/у ОколоМръсТното
Бия рекорда.
Моята ядеше пасирано до 5-5.5г. възраст.
Сега си дъвче вече...

# 22
И като откара до 3г с намачкана храна къде е трагедията?
Моята дъщеря пък едва наскоро отказа пасираното. До преди два месеца, ако не и дам поне намачкано, после го намирах в акото на цели парченца. После изведнъж поиска само готвено и да не е пасирано. Моментът съвпадна с това, че в акото вече не намирам целите парченца. Явно детето си знае. Никога не ми е минавало през ум да я карам да си яде храната в някаква друга форма, която аз смятан за по-правилна... поради незнайна причина.

Чувала съм някакви градски легенди, че детето ако не го караш да дъвче, то ще иска цял живот само пасирано. Ха-ха. Не го вярвам това изобщо. Защо ли никога не искат пасирани бисквити например?  Wink
Въобще тези страхове, че децата никога няма да пораснат и ще си останат с бебешките навици цял живот... не ги разбирам. И това бързане...

Това е и мое мнение! Peace
При малката ми дъщеря беше точно,както го е описала Ескарина.Никога не съм се притеснявала и съм се водила по детето.

# 23
 Hug Благодаря на всички! Вчеря яде малчо бадеми, а за вечеря пасирана манджичка!  newsm62

# 24
  • с/у ОколоМръсТното
ааааааа с твърдите ядки трябва да се подхожда с разбиране и внимание.
До 4-5г. възраст на детето не са желателни, да са му в менюто.

Общи условия

Активация на акаунт