Какво се носи в болницата-помогнете

• 6 944
  • 62
  •   1
Отговори
# 45
Когато преди 4 години родих в Майчин дом, леглото ми беше застлано напречно с черен чувал, така че при кървене дюшекът да не се изцапа. С огромна погнуса видях как след като изписаха жената, с която бяхме в една стая, нито смениха чувала, нито го почистиха. Запитах се колко ли родилки са се изредили и на моето чувалче.  Thinking
Така че моят съвет към всички, които ще раждат в Майчин дом, е да си носят нещо непромокаемо, което да постелят на леглото си.

# 46
Здравей,това са основните неща за родилното:

*  Лична карта
    * Обменна карта
    * Направление за раждане
    * Изследвания
    * Две нощници
    * Пантофи/чехли за баня
    * Чантичка с тоалетни принадлежности- шампоан, сапун, самобръсначка, четка и паста за зъби, мокри кърпички, сухи кърпички, гримове, четка за коса, дезодорант.
    * Две хавлиени кърпи
    * Два сутиена за кърмене, бикини подобни на бабешки гащи за да се чувствата комфортно
    * Няколко чифта къси чорапи
    * Дамски превръзки
    * Телефон и зарядно за него
    * Минерална вода, дъвки или освежаващи бонбони.
    * Нещо за четене- книга или списание.

За бебето трябват :памперси от най-малките,мокри кърпички,по  2бр ританки и камизолки(тях може да ти ги донесат после,защото в началото бебето е повито),ами това се сещам за сега.

Желая ти леко раждане Simple Smile

Аз раждах в Русе, само ще коригирам това, че на сами искали никакви дрешки за беба Simple Smile

# 47
Питай в болницата където смяташ да раждаш.Всяка болница си има своите изисквания..

# 48
  • в страната на чудесата
Когато преди 4 години родих в Майчин дом, леглото ми беше застлано напречно с черен чувал, така че при кървене дюшекът да не се изцапа. С огромна погнуса видях как след като изписаха жената, с която бяхме в една стая, нито смениха чувала, нито го почистиха. Запитах се колко ли родилки са се изредили и на моето чувалче.  Thinking
Така че моят съвет към всички, които ще раждат в Майчин дом, е да си носят нещо непромокаемо, което да постелят на леглото си.
аз раждах там миналата година и определено хигиената беше повече от приемлива - с очите си виждах смяната на чаршави, постелки, чувалчета. клиниката се почистваше два пъти на ден, стаята ми също. с дезинфектант миеха масите за преобличане на бебета преди всяко преобуване (4 или 5 пъти, не помня вече..). може би нещата са се променили в положителна посока. 

# 49
аз раждах там миналата година и определено хигиената беше повече от приемлива - с очите си виждах смяната на чаршави, постелки, чувалчета. клиниката се почистваше два пъти на ден, стаята ми също. с дезинфектант миеха масите за преобличане на бебета преди всяко преобуване (4 или 5 пъти, не помня вече..). може би нещата са се променили в положителна посока. 
Стига бе!Какви са тия чували ooooh! ooooh! ooooh!Каква е тази гнусна история (извинявайте ама навява едни асоциации)[/i]Има специални, как да кажа, подложки за еднократна употреба които се продават във всяка аптека! Peace

# 50
  • в страната на чудесата
предполагам, че им излиза по-евтино не знам. аз не съм имала нужда и го махнах, за да не ми шуми докато съм си в леглото. който ще има нужда, например ще ражда вагинално, вероятно ще си купи от аптеката, ако не желае в болницата. или отива в частна болница. говорехме за майчин дом.

# 51
Родих в Окръжна (Пловдив), планово секцио и си купих всичко необходимо от болничната аптека...Предпочитам да си купя каквото трябва вместо да ми дават чувалче за смет(извинявам се така го разбрах)

# 52
  • Бургас
Аз отидох в болницата, в която бях избрала да раждам щом влязох в 8 месец. Дадоха ми списък с всичко необходимо. Peace

# 53
Е точно след като си родил едва ли ти пука на какво точно лежиш и ще почнеш да си застилаш леглото Laughing Аз моя лично го изхвърлих, след като вече не ми трябваше...  Whistling Следващата е имала късмет   Laughing

# 54
АЗ ЩЕ РАЖДАМ НОЕМВРИ НЕЗНАМ КАКВО ТРЯБВА ДА НОСЯ newsm78.КАЗВАТ МИ МНОГО РАЗЛИНИ НЕЩА.МОЛЯ АКО НЯКОЙ МОЖЕ ДА ПОМОГНЕ.БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО Wink

Инфо  за "Майчин дом" София

За бебето :
1.Памперси 1 пакет или 20бр
2.Мокри кърпички
3.И вече ако ние си преценим одеалце ракавички терлички и залъгалка

За вас:
1.Превръзки за родилки
2.Мокри кърпички
3.Тоалетни принадлежности :
    Т хартия
    Четка и паста за зъби
    и така нататък з каквото се сетите че ще ви трябва
4.Нощница ако искате защото те дават
5.Чехли

Другото което е по важно че в родилно отделение има самостоятелна р зала
там таткото може да присъства цената е 35.00лв за присъствие.
След като родите имате право на избор на етаж 7 или12
разликата е че на 12 са вип стаи със самостоятелен санитарен възел хладилник
и телевизор цените са за самостоятелна 70.00лв на вечер а за двойна 35.00лв на вечер на легло
По време на раждането може да поискате упойка или предварително тя е на цена от 100.00лв
За избор на екип се заплаща 400.00лв за нормално раждане , 450.00лв на нормално с упойка и 550.00лв за секцио
Без избор на екип е безплатно.

Надявам се да съм била полезна

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=435484.msg12734871#msg12734871
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=435484.msg12734855#msg12734855
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=433062.msg12726361#msg12726361

Предполагам че съм малко досадна но и аз ще раждам ноември (терминът ми на 8.11 )
и предположих че ще ти трянват теззи нещица

Надявам се да съм била полезна.

Последна редакция: чт, 15 окт 2009, 00:17 от AnMary

# 55
  • Sofia
Ехееее, много евтин "изборът на екип" в МД  Shocked В Шейново е с 300лв.отгоре  Confused

# 56
запис и от мен да следя темата, те в болниците си казват какво искат но в такива моменти човек забравя това онова.. та и аз ще си запиша някои допълнителни неща като се прибера

# 57
зависи къде ще раждаш,в всяка болница искат различно,едни по малко,други повече.

# 58
  • София/Севлиево
АЗ ЩЕ РАЖДАМ НОЕМВРИ НЕЗНАМ КАКВО ТРЯБВА ДА НОСЯ newsm78.КАЗВАТ МИ МНОГО РАЗЛИНИ НЕЩА.МОЛЯ АКО НЯКОЙ МОЖЕ ДА ПОМОГНЕ.БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО Wink

Инфо  за "Майчин дом" София

За бебето :
1.Памперси 1 пакет или 20бр
2.Мокри кърпички
3.И вече ако ние си преценим одеалце ракавички терлички и залъгалка

За вас:
1.Превръзки за родилки
2.Мокри кърпички
3.Тоалетни принадлежности :
    Т хартия
    Четка и паста за зъби
    и така нататък з каквото се сетите че ще ви трябва
4.Нощница ако искате защото те дават
5.Чехли

Другото което е по важно че в родилно отделение има самостоятелна р зала
там таткото може да присъства цената е 35.00лв за присъствие.
След като родите имате право на избор на етаж 7 или12
разликата е че на 12 са вип стаи със самостоятелен санитарен възел хладилник
и телевизор цените са за самостоятелна 70.00лв на вечер а за двойна 35.00лв на вечер на легло
По време на раждането може да поискате упойка или предварително тя е на цена от 100.00лв
За избор на екип се заплаща 400.00лв за нормално раждане , 450.00лв на нормално с упойка и 550.00лв за секцио
Без избор на екип е безплатно.

Надявам се да съм била полезна

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=435484.msg12734871#msg12734871
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=435484.msg12734855#msg12734855
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=433062.msg12726361#msg12726361

Предполагам че съм малко досадна но и аз ще раждам ноември (терминът ми на 8.11 )
и предположих че ще ти трянват теззи нещица

Надявам се да съм била полезна.

Още малко инфо за МД-София

Миналата година престоя в единична ВИП стая на 7-мия ет. беше 30 лв на вечер, а нашия татко не поискаха да го пуснат , когато раждах, въпреки че им давахме и пари.
Освен това на 7 ет. бебетата не са постоянно при майките си и ги дават само в определени часове, а на 12 ет са в стаи в съседство с майките и могат да се взимат по всяко време.
На 7 ет., когато аз раждах лежеха родилите със секцио, с вакуум и форцепс, а на 12 - нормалните раждания.

# 59
  • в страната на чудесата
миналата година имах секцио и бях на 12 етаж. бебето си беше с мен, в моята стая веднага щом се качих от реанимацията. вип стаята струваше 35 лв. но сега вероятно са направили промени - някой по-напред беше написал, че всички стаи там са вип...
най-важното според мен е бебето да е с теб. мисля, че това е същестена предпоставка за кърменето. аз се бях вманиачила и понеже има кантар във всеки бокс го теглех след всяко кърмене. бях спокойна, че се е научил да суче правилно, както в книгите беше нарисувано. резултат - никога не съм имала рагади, болки и пр. кърмя досега.
та към вещите - вземи си четиво за кърменето.

Общи условия

Активация на акаунт