Как да разкарам натрапница?

• 5 158
  • 30
  •   1
Отговори
# 15
  • Sofia
Хем е натрапница, хем искаш да си я пазиш за после, когато на теб може да ти е полезна....  Rolling Eyes

# 16
  • София
Следващия път, като поиска да те придружи до някъде, й кажи, че би искала да останеш сама, защото имаш нужда да помислиш по един въпрос сериозно. Предполагам, че ще те уважи и ще те остави. Обаче не разчитай, че ще можеш да го прилагаш многократно с нея, а после да те вижда с други, пък да не ти се разсърди. Ти искаш тя да се усети, тогава ще я заболи - няма начин иначе.

# 17
Защо не й го кажеш директно, вместо да се вкарваш във филми

# 18
Или и кажи директно, или смени градинката.
Нямаш много варианти за действие.
А лично бих и казала директно.

# 19
Аз бих сменила мястото.. Директно не бих и го казала.. все пак сме възпитани хора... пък и не се знае дали жената наистина не е самотна и си търси другар до себе си...

на нашата площадка идва една жена.. от далеч си личи, че мъжът и я бие... ми жал ми е и затова не я виждам като натрапница ...

# 20
  • София
От всички идеи по-горе, аз бих използвала тази с вируса... Всъщност, използвала съм я веднъж.

Иначе аз не рядко съм казвала, че детето ми днес е малко нервно, искам да го разходя сама, да си говорим двамата и така... В тези случаи даже не съм лъгала, нито пък са ми били неприятни жените, на които го казвам. Просто има толкова много неща, които да покажа на децата си - жълто листо, самолет, какво правят самолетите, какъв е ароматът на паднал кестен... с две думи, аз винаги съм предпочитала да общувам навън с децата си, вместо с други родители. Дори с много добри приятелки може да седна да разменим 2 думи, ама ако децата проявят желание да ходят другаде или да ми кажат какво интересно нещо им е хрумнало, се съобразявам с тях. Не виждам нищо обидно да кажа на някого, че сега имам работа или разговор с детето и затова не мога да обърна внимание на друго. Ако някой се обиди на такова нещо, проблемът си е негов.

Също, не намирам за полезно да се общува насила с някого от съжаление, още повече за сметка на вниманието към детето.

Бъди сигурна, че след няколко измъквания от твоя страна, жената ще си набележи друга компания. И това ще е само от полза и за двете ви.

# 21
Кажи й, че си влюбена в нея и се опитай да я целунеш. После и сама ще те избягва.
Joy ами ако и тя  и отговори със същото?  hahaha

# 22
Веднъж бях с майка си, беше ми дошла на гости и сме седнали в градинката  с бебчето , искахме да си приказваме, че не се бяхме виждали от доста време. Тя ме видя и се присъедини, ние продължихме да говорим с майка за наши си неща, тя ни прекъсна за да говорим за бебетата. Решихме да станем и да се разхождаме, и като казах мамо хайде да се разходим, тя каза : Хайде да ги разходим вече и тръгна с нас?
Така и не успяхме да се видим с майка и се наложи да се приберем. Аз не съм от хората, които директно ще и кажат, но следващият път ще опитам със съветите, че имам работа или разговор.
Благодаря ви за съветите.

# 23
Веднъж бях с майка си, беше ми дошла на гости и сме седнали в градинката  с бебчето , искахме да си приказваме, че не се бяхме виждали от доста време. Тя ме видя и се присъедини, ние продължихме да говорим с майка за наши си неща, тя ни прекъсна за да говорим за бебетата. Решихме да станем и да се разхождаме, и като казах мамо хайде да се разходим, тя каза : Хайде да ги разходим вече и тръгна с нас?
Така и не успяхме да се видим с майка и се наложи да се приберем. Аз не съм от хората, които директно ще и кажат, но следващият път ще опитам със съветите, че имам работа или разговор.
Благодаря ви за съветите.

аз също се смятам за деликатен и съобразителен човек по принцип, ама като става въпрос за личното ми пространство не правя компромиси. в ситуацията, която описваш съвсем директно (и възпитано разбира се) бих и казала че разговарям с майка ми и не мога да й обърна внимание. понякога хората просто не се усещат ако сам не им го кажеш. не бих й позволила да ме прекъсне пък какво остава да не мога да се видя с майка ми заради някой чужд човек...

# 24
Кажи и го просто и ясно директно, някои хора наистина не разбират от намеци.

# 25
Странна работа е тази дама...
Голяма рядкост са вече този тип хора, от които няма отърваване...
Но, наистина, можеш спокойно да й кажеш това, което мислиш, разбира се, по най-деликатния начин.
Че предпочиташ да се разхождаш сама с детето, така си почиваш; че предпочиташ да се разхождаш с твои близки приятелки само, защото това е единственото време, в което може да се видите и да си поговорите за лични неща, които не споделяш с всички хора; че отиваш да си свършиш работа и за да не те натоварва и разсейва друг, предпочиташ да я вършиш сама и т.н.
А и това ще си е самата истина, щом не желаеш да контактуваш с нея...
Всичко останало - за вирусите, за измислените причини, може да е супер добро, но е много натоварващо и ангажиращо - да го мислиш, да го нагласиш, да го изиграеш с подходяща интонация - т.е. излишно затормозяване и негативна емоция, според мен... А и си е чиста лъжа, в смисъл - ти не й показваш реалния проблем, а просто й замазваш очите - а това няма да я спре, след време отново ще иска да става близка с теб...

# 26
 И изобщо много сме гостоприемни,общителни и човечни!Надявам се да не възпитаваш така децата си.Какво значи не ми е приятна?Да не те карат да правиш нещо с нея,че трябва да ти е много приятна?Бас държа че иска просто да е нормално (обикновена) майка като другите за това идва при теб.

Последна редакция: чт, 08 окт 2009, 00:46 от Lucky bamboo

# 27
Ех, чак пък да съжалява, хайде сега! Lucky bamboo, никога ли не си била жертва на натрапница / натрапник??! Понякога ни се случва на спирката, докато се връщаме от работа, понякога в трамвая или автобуса, в метрото или на някоя гара... Просто се лепва някой, на който му се приказва, и не те оставя насаме с мислите ти, като при това " изисква" определената доза съчуствие, съпричастие, търпение... Нямам нищо против, и често го правя, заговарям по спирки, подлези и надлези самотни бабички, дядковци и лелички... Понякога такива неща са много полезни, човек може да научи нещо, НО .... когато това се повтаря всеки ден, и се превръща в практика, когато се " страхуваш" да излезеш от вкъщи, понеже там пак ще бъде " ТЯ / Той".... еми, не се търпи! Не всеки си пасва със всеки, не всеки може да бъде приятен на всеки, хората са различни, и се събират по интереси, обща менталност, интелект и прочие... Ама хайде да не говоря всеизвестни неща! Само от жал не бива да позволяваме на някой да ни се качва на главата!  smile3537

# 28
 Да имала съм естествено кой е нямал.Но истинските натрапници са тези,които искат да те използват до такава степен,че спират да се интересуват дали ти пречат.А в случая става дума за хора в сходно положение-с деца близки по възраст,от една група.Просто едната се има за нещо повече ли не знам...
 За успокоение и тези с които нямах нищо общо и нямах много какво да си кажа си намериха други "жертви".

# 29
Изобщо не се смятам за повече от друга майка, просто някои майки не са ми симпатични, заради поведението си или нещо друго, не можем всички да се харесваме. А да общувам с такава майка по задължение за мен е натоварващо, а все пак излизам за да се разходя и разтоваря...
И, наистина вече се притеснявам да отида там, където ще се срещнем.

Общи условия

Активация на акаунт