Знаят разни номера - МАРТенските ни деца!!!

• 22 601
  • 737
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Бухта, благодаря за маймунето! Ето ви пък на вас бухтички, за да папка момичето, да прави пухкавини и като пада, поне да е на меко.

Още нещо щях да пиша, ама какво...

# 166
nani_v ами проблемите при нас започнаха когато Марти беше на 2 месеца, точно на меката част на ушичките се появиха тези лишеи, стояха, като подсечено и обелено...но три дни мазахме с елоком по препоръка на педиатъра ни и изчезнаха.
В последствие, но вече като по-голям се появиха подобни лишеи, но на гърдичките един два, на сгъвката зад колянцето, лактите...та изчакахме известно време, мазахме се с нахткерцен на д-р Тайс, ексипиал и като нямаше особен резултат поисках направление за алрголог и там вече ни поставиха диагноза атопичен дерматит в лека форма. Та сега ги мажа с кремчето на а-дерма - ексомега, то е специално за атопичен дерматит и ми казаха при влошаване и едно друго кремче, но то е кортикостероидно и мисля да не стигаме до него...недай боже да се влошим де, а и капки - зиртек, които са подобни на фенистила ... можем да пие ако се наложи.
Иначе ни казаха, че с възрастта се израстват тези кожни проблеми... Проблема е в нарушен хидробаланс на кожата, характерни прояви са тези кръговидни участъци леко уплътнени и грапавки и доста сухички ...появата на подсечените и сухи ушички също бил характерен белег... гентично било предразположението към този дерматит. Хората със светла кожа, очи са предразположени и когато някои от родителите  има астма или сенна хрема, в нашия случай и кожа а и тати има нещо като сенна хрема.
При вас може и да е нещо друго...но ако нямате подобрение според мен е добре да се консултираш с педиатъра ви, дерматолог или алерголог, но междувременно може да мажеш със нахткерцен, той не е специален и можеш да го ползваш и без изрично лекарско предписание...пък ако нямате ефект или пък се разпрострянят лишеите може вече да вземете по-специални мерки. Peace
Малко дълго стана обяснението, но исках да съм полезна за това и така изчерпателно го описах.
Дано всичко е наред и да е само временно и да не налага да ви поставят диагноза. Peace
Лек ден! Hug

# 167
dobro_nastroenie благодаря много за бързия и изчерпателен отговор newsm20.При нас за сега има само на едното уше,но забелязвам наченки и на другото.Сега като го преобличах го огледах щателно,но не видях другаде.Така като гледам май и Илия е предразположен,тъй като е със светла кожа, а и баща му има сенна хрема.Ще започна да го мажа с нахткерцен,пък дано се разминем само с него PraynigА ако не помогне ще си искам от педито направление за алерголог.Много ти благодаря още веднъж  bouquetДо преди седмица някъде си мислех,че просто се е подсекло нещо ушето,но съм била в голяма грешка.Мисля,че от сега натакък ще обръщам повече внимание на дребните неща Wink

# 168
  • София
Някой питаше за местните пюрета. Аз лично ги давам през ден като ги редувам - един път пилешко, един път пуешко. Сега съм решила и заешко да вкарвам вече, че ни писнаха наличните храни. но като цяло местните пюрета са ми през ден. Така ми каза и педито, така съм и чела.

# 169
Привет
Ангела е още с нещо като хрема, ама вече не съм сигурна, че е хрема, може и нашето да е от зъбките, макър, че зъбче още няма появило се
Ето малко нови снимки, че скоро не сме се показвали
http://martenichki.snimka.bg/baby/bebetata-prez-oktomvri.427341.15342493
Честито на всички месечинки  ина всички с повод за празнуване   bouquet

# 170
Привет и от нас  Hug
Да похваля Радо-вече яде попара!Да не повярва човек! Mr. Green
Някой питаше за килограмите-мерси за комплиментите момичета, ама снимките са ме направили доста слаба! hahahaИмам поне още 8 кг да сваля, а какъв зор е не е истина(с глад) ooooh!

# 171
Аз нали съм много завеяна, забравих да ви се похваля че вчера Лора стана на 8 месеца! Кога мина това време ...
То по скоро да си похваля баткото, че вече му падна първото зъбче и се научи да кара колело на две гуми (без помощните) и голяма радост е.
Хайде, че времето е много хубаво и пак се готвим да излизаме.
Честито на бебчетата и мамите с поводи!   bouquet

# 172
Ето малко нови снимки, че скоро не сме се показвали
http://martenichki.snimka.bg/baby/bebetata-prez-oktomvri.427341.15342493

малее колко много сте пораснали Shocked пу-пу ви Hug

# 173
Здравейте,

Тони, честито зъбче на Рая. Горе или долу се появи?

Ние нямаме зъби, но пък мама ми я научила да прави здрасти и да казва тата. Баща и лети в облаците.

Хайде оставям ви, че ме чакат спагети и къпане.
Лека и мека от нас.

# 174
Ето и Марти в действие с бънджито, кефи се детето, подскача, дърпа, играе с играчките ...натиска бутончетата с мелодии, с една дума ново интригуващо забавление. Само едни пингвини смущават доброто ни настроение, като натиснеш единия другия изкача изненадващо с един стряскащ пружинен звук, та детето направо се стресира от тях, като чуе въпросния звук и започва да плаче, а по принцип би трябвало да го забавлява, ама за сега ще ги преживеем...обръщам го на другата страна за да няма достъп до тях и така ...
 Вижте го какъв е разбойник :
http://martenichki.snimka.bg/baby/nashite-bebeta-prez-septemvri.419915.15354021
Имам едни въпрос към мамите с бебоци с бънджи, в инструкцията за употреба пише,че не трябва да е на него повече от 20 минути, вие по-колко държите вашите бебоци? newsm78
А можете да видите и новата ни прическа на снимките. Peace
nani_v моля, моля, дано да съм помогнала. Hug

Последна редакция: нд, 11 окт 2009, 22:32 от dobro_nastroenie

# 175
Ето и Марти в действие с бънджито, кефи се детето, подскача, дърпа играе с играчките ...натиска бутончетата с мелодии, с една дума ново интригуващо забавление, вижте го какъв е разбойник :
http://martenichki.snimka.bg/baby/nashite-bebeta-prez-septemvri.419915.15354021
Имам едни въпрос към мамите с бебоци с бънджи, в инструкцията за употреба пише,че не трябва да е на него повече от 20 минути, вие по-колко държите вашите бебоци? newsm78
А можете да видите и новата ни прическа на снимките. Peace
nani_v моля, моля, дано да съм помогнала. Hug

честито ви бънджи  bouquet
ние повече от 15 мин не може да се задържим,без значение какво пише в инструкциите Mr. Green
поседява малко и започва да хленчи да излиза Rolling Eyes

# 176
Здравейте мацки.
 Първо да кажа че съм мнооого ама много щастлива че се запознах с част от вас. Много сте сладки всички, а за бебоците думи нямам. Такива са бонбони всичките.
ВЕРОНИКИ ти пък. Уплашила се да не останем само двете  Joy Направо ме разби. Бях решила да не те ям така или иначе  hahaha
 Снимки ще ви слагам утре че сега много ми се спи. Ние се прибрахме в петък ама отидохме при нашите и останахме там до днеска. И откато съм се прибрала пера в несвяст. После какво гладене ме чака  ooooh!

Най напред обаче утре трябва да ходя да взимат кръв на Ивко че закъсняхме заради почивката. Трябва да се срещна и с учителката по Английски на баткото, че тази година ще е при нова даскалица. Та и утре ми е доста напрегнат ден. Ама така е като си оставих работите за след като се приберем сега ми се натрупа. Ама ще наваксам.

Айде сега лека нощ от мен. Целувки.

# 177
Тони, честито зъбче на Рая. Горе или долу се появи?

Нали ви казах, че всичко ни е натерсене... отгоре се появиха първите 2 зъбчета, ама снощи беше ад... та в този ред на мисли да си повторя въпросите, дано не ви досадя, но ще се радвам, ако някоя мама с подобен проблем ми отговори. Peace

Цитат
Добро утро!
Ние след кошмарна нощ със запушено носле и без да можем да дишаме днес се събудихме с пробило зъбче отгоре, като и второто е на половина избило и то. Mr. Green

По този повод да попитам мамите, на чиито бебоци след появяване на зъбчетата хремата изчезна: какви са сополките на бебоците? Чудя се запушения нос на Рая дали не е от зъбите?  Thinking То след малко ще звъня на педито, ама все пак да попитам... Ние сополки нямаме, а някакъв прозрачен секрет, който и пречи да диша и съответно да суче, затова тази нощ се буди 3 пъти с рев, докато и пръсна физиологичен разтвор, че да и се отпуши нослето и да може да суче... ooooh! Та хич не сме спали, ама това са бели кахъри...

# 178
Прекрасен, прекрасен уикенд! Как не ми иска да свършва тази златна есен.
Ама като гледах прогнозата за времето - време е да измислим забавленията за закрито вече  Sad

Имам въпрос към майките на момченца - смятате ли да обувате нещо под панталоните в по-големите студове и какво?
Върти ми се, че бях чела, че чорапогащниците не били ок за момчетата, ама какво друго може да се обуе и няма ли да им е студено ако са по голо краче под панаталона, пък макар и в чували...

А ето и първата седяща снимка от днес на моя хитроумник http://martenichki.snimka.bg/baby/bebetata-prez-oktomvri.427341.15355858

# 179
  • София
Добро настроение, не знам колко стои Илийката в бънджито, но едва ли е повече от 10-15 минути, щото той повече на едно място не стои.
Хели Хели, а ританките не вършат ли работа. Аз ританки мисля да му обувам.

Общи условия

Активация на акаунт