Знаят разни номера - МАРТенските ни деца!!!

• 22 601
  • 737
  •   1
Отговори
# 360
  • София
red_girl, ЧРД на голямата кака newsm67  baloni

Тео в слинга си спа днес. На ръце вече не издържам да го държа - тежък е и ми изтръпват ръцете.

....епизодичните успехи в момента, няма да доведат до осузнаване на нуждата и махане на памперса, което е крайната цел....
А пък според мен се осъзнават мъниците. Ники започнах да го слагам на гърне от 7 месечен при всяка смяна на памперса и детето започна да си върши работите там. Не казвам, че от самото начало е знаел за какво го слагам, но свикват с идеята, че могат да се изходят не само в пампата.  

# 361
Зелено човече, аз давам от Хипското месно на два пъти, ми на 8 месеца е вече, нали се увеличава количеството месо всеки месец. Но напоследък взимам повечко на Сънвал - то е 80 гр., но месото в него е 40%, демек около 30 гр, така че става точно.

И Ники е от едрите бебоци - на последната консултация в каря на септември беше 74 см и 9600 гр.

За Джи-ес-ем-а - Гого се радваше най-много на китайските от по 1-2 лв. Sunglasses

Студът не ни пречи всеки ден да сме навън - да ви кажа, много хубаво спи навън на студеното Simple Smile Още не съм сложила чорапогащник, но ако падат още градусите - ще слагам. Все още спим с по-тънките одеяла и отваряме прозореца, но тази нощ ми застудя и в неделя ще сменям одеялата.

Аз днес най-накрая прибрах летните и извадих зимните дрехи. И чувалчето на количката извадих, но пак го прибрах Simple Smile Ще го слагам като застудее повече.

Да се оплача - Гого е със скарлатина  newsm45. Така ми е жал за детенцето... Дано поне Ники остане здрав. По този повод пак ще изпусна близката до нас среща, но какво да се прави... Следващата дано сколасам.

За зъбите - на Гого му излязоха като на Ники - много рано, почти всичките ги беше наредил до годинката. А е със супер здрави зъби - скоро бяхме на зъболекар и няма никакви забележки. Не знам колко е наследствено, но според мен най-важното е добрата поддръжка и правилно хранене. Моите родители са с кофти зъби и двамата, но аз съм с много здрави зъби (макар че имам пломби, естествено).

Svetleto, дървени играчки купувам понякога - много са хубави според мен, имма и от Гошко. Скъпи са, защото са от дърво Simple Smile А и не ме притеснява, като ги гризе.

Вероники, и Гого е учен да не отвръща на боя с бой, но той си намира начини да се справи (засега без бой, но се случва да блъсне детето, което го напада например). Баща му не деликатно го подкрепя в това  Mr. Green

Elwing, Вероники, моят мъж не е футболист, ами ватерболист - ама ей-на, две момчета.

На гърне не слагам още, че е такъв шавльо, че ще се катурне с гърнето и съдържанието в него - гаранция.

ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН на Ани на Red Girl!

Ами стана много дълго, но така е като вчера цял ден готвя, пазарувам (но пък направих много хубава крем супа от тиква, печена тиква, и телешко съ спанак - сега два дни няма да готвя Simple Smile).

# 362
Добро утро,
аз рано-рано да се разпиша. Е, Лора още спи но на мен ми стана навик да се будя рано.
Аз да се пресъединя към отбора на болните (да не видя нещо), по скоро съм хремава. Дано бързо да минава, че ми е дерт да не заразя децата.

# 363
Алоха!  Mr. Green

Честит рожден ден на Ани на red_girl! Да ти е жива и здрава и много послушна!   bouquet Hug

Ама днес е супер гадно време, то по-зле от ветровитото преди няколко дни.. Не можем да излезем значи!  ooooh!

А как ми се спиии... снощи съм ставала 4 пъти.  Tired Дадохме камомила, да видим дали ще има ефект скоро. Някой да е давал? Че чувам различни схеми.. всеки ден, докато се оправи, по 5 гранули, по 3 гранули..  newsm78

Гледахте ли новините по БТВ? Някакъв идиот дал на 3г детенце цигара..!!!! И така - цели 3 пъти!  #Cussing out Е, осъдили са, го, ама такива не са човеци значи. Може ли да си такъв кретен!?!?  #Crazy Ситуацията малко ми прилича на случите в темата за най-абсурдни реплики, свързани с късното захранване. Ама защо не даваш вафли, че какво му е на шоколада, то витамини, бе!  Mr. Green
уЖАС, какви хора има на тоя свят..

Ох, мисля да си сменя ника, ама само да махна "анастасия", че много дълго нещо ми се струва. Ако ме видите 22 или 222, да знаете, че все съм си аз, де.  Mr. Green

# 364
  • София
Здравейте и от нас. Моето детИ нещо съвсем се повреди. Вчера пак хапна и дремна вечерта рано (често го прави, примерно към 18-19 ч.), събуди се за малко и се възползвахме да го преоблечем, че беше още с дневните дрехи, и пак заспа  Shocked За сметка на това през нощта се будеше толкова често, че просто го сложих на спалнята между нас, че да не будя мъж ми всеки път да ми го подава, а си го издърпвам, издърпвам, докато го взема в мен... Събуди се в 8, поигра, преоблякох го, хапна в 9 и пак заспа  #Crazy #Crazy #Crazy

Пък да ви изклюкаря, че някои по-"възрастни" отчетни теми си правят дори и Хелоуин-ски партита (ама те са големи, над 2 годинки, де!!!)  Whistling Whistling Whistling

EDIT: Я да питам ще ходите ли на БЕБЕМАНИЯ 2009? Аз искам да ида в петък, че в събота и в неделя сигурно ще е лудница...

СЗА, еее, съвсем се успокоих, като чух и вашите мерки  Whistling Я да те питам в кой квартал сте, че времето, дето ми го описваш, все едно не е в София... Смятам, че не навличам Калин, но вече за втори път обивам чорапогащник навън, много духа тук, редовно слагам чувалчето на количката, шапка и т.н.  newsm78

ДЕВЕТНАДЕСЕТА СОФИЙСКА СРЕЩА: събота, 17.10.2009 г., паркчето до Сити Център София, 11 ч. - събираме се пред входа на мола. Предлагам следния ред: разходка - почивка, стопляне и кафепиене в мола - разходка.
"Преход" по Витошка: събираме се 9.50 ч. пред Съдебната палата, чакаме до 10 ч. и тръгваме: по Витошка, НДК, моста, Сити Център София: зелено човече, ?вероники, ?росикв

Моля, записвайте се! зелено човече, ?вероники, Крисче, ?Тони_ст, ?росикв

Прогноза за времето от http://btv.bg/weather/bg_forecast.pcgi: В петък ще бъде облачно и  на много места, главно в южните и източните райони от страната, ще продължи да превалява дъжд. В Източна България  температурите слабо ще се повишат. В събота се очакват временни намаления на облачността, а валежи са малко вероятни. В неделя и понеделник ще преобладава облачно време с превалявания от дъжд. Температурите ще се задържат под обичайните за средата на октомври.

Последна редакция: пт, 16 окт 2009, 09:51 от зелено човече

# 365
  • Варна
Вероники, а с Ники кога махнахте окончателно памперса? Аз се изказах на база на личния си опит - общо взето с майки, които редовно слагаха децата си на гърне от малки, почти по едно и също време махнахме памперсите (е, те със сигурност са спестили повече памперси във времето). Не отричам, че има по-схватливи деца от моите, но с Криса просто си загубих времето с опитите да я науча рано на гърне Hug
Честита рожденичка на Ред Гърл!
Ох, днес ще откачаме в къщи Sad

# 366
Здравейте,

Не сме спали цяла нощ. Дребната като почна от 22ч та до 6ч рев, въртене. Нищо не помага. Яде в 7ч, повърна, сменяхме чаршави и заспа. Днес я водя на мама ми та да си поспя малко.

Честито на каката на Ред гърл.
Честито на останалите с поводи и т.н.

# 367
  • София
Добро утро!
Не че е добро, Александър тази нощ беше много неспокоен. Чудя се дали не му беше студено, защото като пуснах духалката се кротна  Rolling Eyes По този повод, СЗА, отдавна съм ви признала за бели мечки  Simple Smile В спалнята ни нощем е 17градуса и без да съм отворила прозореца, като ставам заради малкия треперя, с духалката го докарахме на 20  ooooh! , та определено не мисля да спим на отворено.  Stop Чувалчето и ние не сме слагали, вчера беше приятно. Но под панталончето обувам по нещо.
22, честит ти ник! Grinning Класическата хомеопатия е против тези схеми и даването на своя глава на л-ва - просто може да не е вашето л-во.
Болнички деца и мами да се оправят бързо!
И аз мисля като Гери Мур - дори и да осъзнават какво се прави на гърнето, според мен е временно решение - в другата ни тема има много доказателства. Като почнат още повече да разбират някои сладури правят напук и си вършат работата в гащите. Но и спестяването на пампи е достатъчно добра причина да се пробва Simple Smile

# 368
  • София
 Закуската днес е от мен Simple Smile

Честита рожденничка на Ред гърл!!!   bouquet
 Честито 4то зъбче на Радо!
 Елвинг - да, пипана му е оишката, но от уролог зная, че се възпалява и пипана и непипана,  но по-добре било да се забели отрано, че после ствало по-трудно и  по- болезнено или трябва да се цепи. Моя приятелка, стажантка в Пирогов е видяла доста случаи, аз затова реших да не рискувам, въпреки че стриктно следвам новите теории при захранването, на тази нова теория за пишките да не се пипат, не съм привърженик Peace
 Зелено човече, аз също не слагам чорапогащник, а ни подариха един зелен, много сладък, ама май ще му умалее на Влади. Вчера дори му бях забравила обувките, че мн набързо излязох - постоя си само по къси чорапки 2 часа и половина, изваден от количката и нищо му няма. Някои мами може да ме сметнат за луда, ама то сега е моментът да им се изгради устойчивостта на простуди.  Simple Smile
 За гърнето - ами мисля да му взема и да го пробвам, но няма да го насилвам или да му възлагам големи надежди Laughing

# 369
  • София
Ел, да разбираме ли, че черпиш по третия повод  Whistling , или Влади е бил добро дете тази нощ  Laughing
За пишките - знам, че и непипани получават фимоза  Peace , за мен правилно е другото, но всеки си решава сам  Hug
Това с Хелоуинското парти ме уби  Crazy ooooh! Какво ще правим с Коледното?

# 370
  • София
 Елвинг, той винаги е послушен нощем, просто по 3 пъти си суче стабилно детето, а по другия повод за пореден път ми се размина Laughing

# 371
  • София
 Добро утро и от мен.
 Тази сутрин въобще не ми беше студено докато заведох Ники на градина - много е меко времето, но за сметка на това пък вали лекичко. Дано да спре по обяд, за да излезем на разходка.
 И Тео вчера поспа на студен свеж въздух. Ще трябва обаче да купувам крем за студено време. Онзи ден, въпреки че го бях намазала преди да излезем със защитен крем, бузките му бяха почервенели и станаха леко грапави от вятъра.

Gery Moore, на година и половина махнах окончателно памперса и го оставих по гащи. Преди това обувах памперс гащи и се е случвало да отсане сух по цял ден.
 Аз също се изказах на база моя личен опит, но както и с останалите неща всичко зависи от самото дете. Ники още не можеше да говори, но като му се доходеше по голяма нужда идваше при мен и почваше да се напъва, а едва ли щеше да го прави ако не беше свикнал да си ака в гърнето. През нощта също от 9-10 месечен оставаше сух. Като се събудеше го слагах бърза на гърнето и се изпишкваше. През деня по-трудно свикна да си казва за пишкането де. Само ще кажа, че тогава не бях и чувала за ЕБХ и други подобни. Просто в един момент реших да почна да го слагам на гърне и нещата се получиха от само себе си, без да има натиск от моя страна. Никога не го оставях да стои дълго или пък да си играе на гърнето. Ох, отплеснах се, съжалявам  Embarassed

SZA, бързо да се оправя Гого  Hug От градината ли я е лепнал тая гадна скарлатина? Дано сано Ники не го прихване  Praynig

sia, взимай бързи мерки да не стане по-сериозно положението и при теб

Аз всяка сутрин пия чай с мед и резенче лимон - правя си от маточина, уж да спи спокойно Тео. Някъде май четох, че не се препоръчва мед за кърмещите мами, но пък не го обичам със захар.

Като споменах захарта да се оплача от менюто в детската градина. Уж приеха някаква наредба и щяха само здравословна храна да дават на децата, а в нашата градина всеки ден има подсладени напитки. Айде за чая няма как да е без мед или захар, ама защо и на млякото слагат - то си е достатъчно вкусно и без нея. Ники например не обича подсладено кисело мляко (казва, че му е кисело). Вчера закуската беше корнфлейкс с мляко и пак захар - все си мисля, че в корнфлейкса има достатъчно и няма нужда да слагат допълнително. Иначе храната им е разнообразна и всеки ден им дават плод (само, че за десерт) и салата, ама с това подслаждане  Crossing Arms

зеленко, като каза Хелоуин се сетих за Ан Гедис. Тя нали и дрешки прави и има много готини за бебоци. Аз се бях засилила да си поръчам (имаше някакво намаление и излизаха евтинко нещата), ама доставката е много скъпа.

Elwing, непременно да споделиш след време дали си доволна от хомеопата ви. Нашата педка доста често ми препоръчва хомеопатични хапченца и има ефект. Дори в момента му давам инфлуцид, като превантивна мярка срещу бацилите в детската.

За Коледното парти veselina нали се нагърби, но тя не е влизала от няколко дни.

# 372
  • София
Вероники, ще споделя. Много се надявам да има ефект  Praynig , но чета, че е доста бавно.  Rolling Eyes
В Дгто на баткото дават плода към 10ч  Peace , не е за десерт. За подслаждането - мисля, че не го правят, но той така или иначе не ска почти нищо да яде там  Rolling Eyes

# 373
Зелено човече, в кв. Гоце Делчев сме, до Южния парк. И при нас доста духа, но като му увия крачетата с одеялце си е добре, на и гюрукът на количката ни пада така отпред, че прави завет. Не съм слагала чорапогащник, защото от два дни му обувам едно ватиранко панталонче, което си топли според мен. Но и аз днес сефтосах чорапогащника - водихме Ники за гърлен секрет в поликлиниката, че да се види дали не се е заразил от батко си и като видях какво е дъждовно навън и стуууд... Ама ходихме с колата, не с количката де.

Elwing, ти пък - чак бели мечки. Просто у нас е топло - на отворен прозорец нощно време пада на 15-16-17 градуса (зависи доколко духа навън), но иначе през деня е 20 като честичко отварям да проветрявам. Но тази нощ заради дъжда и аз затворих прозореца, че още не съм сменила одеялата  Peace

Да се похваля, че Ники тази нощ е спал между 12.30 и 7.30 без да се буди за цокане.

Вероники, мерси  Hug Ами Гого май не е хванал скарлатина от градината, а от едно детенце, с което си играе пред блока - то е в съседна детска градина. Аз също пия всяка сутрин чай от маточина с мед, по някой път слагам и лимон. Защо да не може мед за кърмещи майки? Не може за бебета до годинка, но за кърменето не съм го чувала, я сподели.

Захар и аз не давам на Гощко, всичко пие натурално или примерно прясно мляко с какао. Киселото се яде така, без нищо. В градината им от тази година имат нова кухня, правиха ремонт - всичко готвят на пара, много здравословно уж - не знам как е, но Гошко много хвали гозбите и яде неща, които у дома не иска.

# 374
Бодливке, какво ти черпене - аз на гинеколог отидох, за да ми махне паяжината Mr. Green Crazy
Поне ще се утешавам с новата прическа Laughing
 rotfImao  rotfImao  rotfImao  smile3532

А пък моето дете от 1 седмица като заспи ечер в 21ч спи до 07.30ч без пробуждане, хапва си всичко без проблем, а аз днес мога да почерпя  newsm08
 ЗавиЖд завиЖд завиЖд  smile3534

Аз общо взето откакто сме се прибрали търча като луда. Трябваше да оправям на баткото уроците че започна новата учебна година, Да изпера и изгладя 300 перални, да търча и по организирането на кръщенето в понеделник  ooooh! Направо вече полудявам. Вчера успях да си остана до обяд в къщи та да си изчистя къщичката, че беше станала за изринване  Embarassed

Скорошно оздравяване на всички !

Общи условия

Активация на акаунт