Знаят разни номера - МАРТенските ни деца!!!

• 22 043
  • 737
  •   1
Отговори
# 645
Привет отново!

Да ви кажа, аз също още от началото се чудих защо е Гиновева, а не Геновева, ама явно майката така си е решила, сигурно има някаква причина/ даже не помня коя беше, за което се извинявам/.

Аз мисля този месец да пропуснем консултацията/ или поне следващите 1-2 седмици няма да я водя/. Като си представя какво свърталище на вируси е в болницата, всеки киха и кашля в това затворено помещение и лошо ми става.За едните мерки и теглилки да рискувам да ми лепне някой грип -  Naughty
Нямаме ваксина сега, ще я видим колко е пораснала по-нататък, не е болка за умирачка.Аз я виждам, че си хапва нормално и добре си изглежда.

Да ви питам сега и аз за пустата му игра на Памперс - изрязвам там някви мечета  Crazy, ама нямам никаква книжка или там нещо, на което да ги лепя.От къде мога да си взема? И до кога изобщо важи, че да не ги събирам след дъжд качулка  Mr. Green

Есме, ужасно се ядосвам и аз на такива изпълнения - при такива случаи директно отдалечавам детето / моето  Mr. Green/ и правя забележка, щом майката не се сеща.Въпрос на елементарно възпитание е, да му се невиди. Кви са тия хора, не знам, толкова ли бързо са забравили, кога и техните деца са били бебета, не знам. Едно е по-голямо детенце да изкара някой вирус, друго е бебе. Аз и на Никол сега не и позволявам да и се завира в лицето на София/ макар, че е трудна работа, като се разбеснеят/, ама повтарям ежедневно.

Елвинг, казвай бързо  Crossing Arms  Joy И ние днес се посъбрахме в градинката, все едно се бяхме наговорили  Grinning, ама аз хей сегичка ще кача снимките и ще ги издам  Crazy  Ето да ги видите, че нещо ме мързи да ги качвам и в нашето албумче http://vvalkova.multiply.com/photos/album/6#photo=31

Последна редакция: ср, 21 окт 2009, 23:54 от *Nikita*

# 646
Sia, честит рожден ден, да си много здрава и обичана от любимите ти хора! Ама ти си ми била адашка!

Момичета, много ви благодаря за подкрепата и за това, че споделихте мислите си по моята дилема.  Hug Аз пак да кажа, че то е ясно, че в крайна сметка от мен си зависи решението, но споделянето тук с майки в моето положение (и част от тях с подобни дилеми като гледам) много помага. Като трябваше да си сменя предната работа (Гого беше на 8 месеца, а аз бях се върнала на работа 4 месеца преди това), много се чудех пак (беше по същото време на годината Simple Smile). Чуденката ми тогава беше по подобни причини, защото на тогавашната ми работа бях много отдавна и имах много свободен режим, който ми позволяваше да съм повече време с детето. Не съжалявам нито за миг за решението си тогава, но си спомням що сълзи изревах... В архива на форума има и една моя сълзлива тема в Кърмаческия в тази връзка Simple Smile Сега имам и други алтернативи, така че ще го мисля. Ще споделя, като го измисля  Laughing

Вероники, Геру Мур, и преди не бях сигурна, че искам да се върна на целодневна работа след 1-та година, затова сега толкова ме бъркат тези два месеца. А и в момента си работя по един проект, който мога евентуално да продължа и по-нататък, така че не съм съвсем потънала в семейството.

Нинче, все се чудя дали си ми колежка или си в конкуренцията  Mr. Green  HugНо аз искам да изляза от този сектор, просто ми писна от много неща (вече 5 години съм в телекомуникациите, а и стартирах кариерата си в далечнага 93-та пак в този сектор, тогава изкарах 3 години).

Тони, и ние сме така с обличането - и нас ни гледат като извънземни. Но днес Ники докато не му свалих шапката (която е джинсова и доста тъничка), не спря да вика - като я махнах се успокои и заспа, ми топло му беше. Дори одеяло не му слагах като заспа, а само на крачетата го завих леко. А вие няма ли да заминавате - каква работа, какви повишения? Или то едното е свързано с другото  newsm78 Извинявай, ако любопитствам, ама ми се стори объркващо...

Днес нямах много време да чета, така че ще ме извините ако пропускам нещо по дискусиите. Пуснах една тема в Готварския преди време за Коледа и сега се налага да я поддържам, та ми отива доста време от вечерното форумстване там (а през деня - в изпробване на рецептите Simple Smile). Но ми е интересно и тази година съм планирала много красоти за Коледа, да видим ще ги осъществя ли...

А и се зарових по английските сайтове и май ще напазарувам оттам някои нещица тези дни. Ми то доста по-евтино излиза, а има неща, които тук няма и да се намерят.

Лека нощ от мен, че много ми се спиии... (от една седмица давам вечер в 12 антибиотика на Гого и нямам лягане преди 1 ч през нощта).

Последна редакция: чт, 22 окт 2009, 00:04 от SZA

# 647
sia, Честит рожден ден! Бъди здрава и много много щастлива  bouquet

Рила, тази каша ориз с рожкови я взех, като мислех, че действа разхлабващо заради това рожкови, но после прочетох, че всъщност е затягаща, да имаш предвид, аз засега се чудя какво да я правя, че сме с другия проблем...
А тези овесени трици, за които си писала, от тези по диетичните магазини ли са или някаква каша? И как се дават, че не знам от къде да намеря овесена каша- тази със сливи има ли мляко?

Есме, и аз съм от тези мами, които са недипломатични и безкомпромисни Twisted Evil, що се отнася до здравето на детето. Не съм на мнение, че здравото ми дете като е в контакт с някой вирусоносител, ще му се изгради имунитет като го натъпча после с антибиотик. ( случвало ми се е няколко пъти с големия до пневмония е стигал от игра с леко кашлящо детенце). Не става въпрос за детската градина, там е неспасяемо Mr. Green Но и двамата със съпруга ми сме на едно мнение- има ли болни наоколо, бебето е Далеч! Дори баткото като го заболи гърлото или подсмърча, го държа на разстояние, по възможност в друга стая, има една поговорка "Парен каша духа" и аз така Simple Smile

Даниелкка, много гуш и от мен и стискам палци  bouquet

# 648
Ей ме на и мен в кюпа!  Hug

Такааа , да не забравя кво щях да пиша?  newsm78

А тока- абе мацки кви са тия смешни суми дето плащате? Пролетта ни дойде изравнителна сметка от 495лв. - точно се  бяхме прибрали с Теди от родилното и аз така  #Crazy , от тогава до ден днешен сметка под 100-120 лв не сме плащали цяло лято , а пък зимата по 300 -400 лв . За сведение  - 2 бойлера , миялна  , 2 перални , печка , 2 климатика.

SZA - за 2 месеца по рано или късно, мисля че не е болка. Приеми, децата са неблагодарни да знаеш!  Peace  След време  може да съжаляваш , ами ако това ти е шанса в живота ?  Hug  След 10 години  всеки ще си е хванал пътя на някъде  , а ти ще  си тъжна , че никой не ти е оценил  жертвите!  
Дивена, мила много се радвам , че вече сте  добре .Реагирала си  съвсем адекватно като си завела Ади в болница , а за отношението не ми се говори - мръсни свине  Close Целувки на миличката душица.  Heart Eyes

Анче,  Hug  ще се видим надявам се. Аз ще и се обадя на Роси към 11 ч или по точно като се наспи Теди и ще излезем , помъчи се и ти да дойдеш!

Светле, как е Дени днес? Оправи ли му се ръчичката? Много , много целувки  да му сложиш на дупето!  Laughing

Като написах ръчичка и се сетих   нашите аварии с какво продължиха днес - та нали готвя нещо и съм оставила едно шкафче отворено , а пък Теди като поклисарче след мен ходи с този паяк , та идва детето да си бърника в шкафа , но с паяка като го  бута да го затвори  , а пръстите му  вътре . Е няма такъв рев.

От 10 дни едва днес успяхме да излезем навън- естествено с космонавт.  hahaha Embarassed

Оф кво беше още?

А къде е мънки , като четох  назад нещо ми се губи по трасето?  Thinking

Айде лека !

# 649
  • Варна
Но и двамата със съпруга ми сме на едно мнение - има ли болни наоколо, бебето е Далеч!
И аз съм на същото мнение. Днес особено много се подразних на една позната, която се наведе над количката да се радва на малкия и като се дръпна - "ама аз май не трябва така, че ме боли гърлото и кашлям"... и след малко поиска да го подържи малко. Както и да е.

Даниелка, стиснати палци и от мен!

# 650
Добро утро,
Тази нощ поспахме, ама Рая обича да се гушка, та снощи като се събуди преди да съм си легнала и направо си я взех при мен. Та се чудя, ако и обърнем леглото по дължина на нашето и да я лъжа нещо, че е при мен ще мине ли номера? newsm78

Рила, ми то и аз хич не бях в час, ама четенето ми се отрази много ограмотяващо, та виж ме сега и съвети започнах да давам. Mr. Green Надявам се, не си се обидила, че споменах за глутена. Hug

Мечо Пуух, има чист овес на каша на Хип - безмлечна, аз такава съм купила за захранването с глутен на Рая, но още не съм давала. Peace

SZA, какво да ти кажа. Ще заминаваме и то за поне 2+1 години - то затова ми е голямата дилема. Тук работата ми е много добра и добре платена, държавна, ще мога да си гледам и Рая, лошото е, че никой няма да ми пази мястото 4 години... а и аз си я харесвам. Още повече като получих обаждане от шефа преди 2 дни, че видите ли без мен не могат да се оправят, та другата седмица ще отидем с Рая да им помогнем за "кривите бакии". От друга страна мъж ми ще работи за европейската комисия и месечната му заплата е като моята 10-месечна. #Crazy Та не си струва да се губи. Единственият ни шанс е след нова година да започнем опити за второ - не ме питай как ще се оправям с две - за да мога да запазя работата си тук. Все пак тя е важна за мен, след майчинството искам да работя и то работа, която хем е платена, хем ми допада. Та така и аз по цели нощи не мога да спя и мисля ли, мисля... От друга страна в Белгия на интервюто мъж ми са го питали с какво се занимавам и как ще живея там с него без работа, та е обяснявал и те са проявили интерес и се чудили как да ми запазят и подобрят квалификацията докато съм с него. Та са ми спретнали курсове и обучения, та няма да ми е скучно. Shocked
Извинявам се за офф-а, ама и аз го мисля много.... Rolling Eyes

Отивам да те шпионирам в готварския. Laughing

# 651
Айде поспаланкиии ставайтееее Hug

Аз прекарах чуудна нощ - Борис се буди постоянно, като от 12.30 до 2.30 реши, че трябва да си играе и пее, ама след като с мъки заспа, да не мислите, че е спал спокойно  Mr. Green - буди се още 3-4 пъти за бързо цокване и люшкане за заспиване. Сега съм леко стерео, ама ме крепи прогнозата от 18 градуса.

Иначе вчера на консултацията мина горе-долу добре. Слончо вече е 9, 400 кг и 73 см, но пък хемоглобина му е паднал още, та от днес е на Малтофер  Sad
А за влудяващото му въртене на ръцете, доктора каза, че е много емоционален и така си изразява нервността, не бил психично болен  Mr. Green
Внимание, докато пишехте, в темата бе публикуван нов отговор.
А, станали сте  smile3534

# 652
Момичета, не съм чела назад, включвам се само, за да ви помоля за помощ. Става въпрос за момченце болно от рак, всеки може да помогне с sms или с банков превод. Вижте линка -
http://www.alex-bg.com/

Последна редакция: чт, 22 окт 2009, 10:07 от stasi8510

# 653
  • София
Привет!
Станали сме, станали - нали трябва да се води баткото на ДГ  Simple Smile
Цветка, дано бързо вдигнете Хб  Hug Елдата помага в този случай, не знам дали я ядете. А и екскурзиите в планината някой беше похвалил.
Гиновева мисля, че е защото е кръстена на дядо си Гиньо - така май беше обяснила мамата.
Аз пък какво да кажа като няма къде да се върна на работа.  Rolling Eyes В момента съм на фиктивен договор във фирмата, дето работи мъжа ми. Преди това бях на държавна, нископлатена работа (в БАН) Не ми се мисли какво ще правя - кой ще ме вземе с две малки деца и как ще се оправяме.  Rolling Eyes

# 654
  • София

А къде е мънки , като четох  назад нещо ми се губи по трасето?  Thinking

Точно тя беше една от мамите, с която се видяхме вчера  Simple Smile Александър проспа обаче урока по чисто и бързо папане, който Илийчо изнесе.  Laughing

# 655
Момичета, не съм чела назад, включвам се само, за да ви помоля за помощ. Става въпрос за момченце болно от рак, всеки може да помогне с sms или с банков превод. Вижте линка -http://www.alex-bg.com/index.html

Линка не се отваря при мен.

А, Elwing недей така и аз съм в БАН, но заплатата ми е висока и се докарват допълнителни пари по проекти, та на всяко тримесечие си докарвам по още 2 заплати като премии. Възможности бол - важното да съумееш да ги използваш. Е, и шефовете са важни де... ако искат много възможности има. Peace

# 656
  • под кривата круша
Мда, станахме morning
Вчера ситната кашля доста-най-силно от понеделник насам. Надявам се това да е бил пика, защото днес сутринта пък е по-добре. В 12 сме на ДК, треска ме тресе като я преслуша докторката какво ще каже Praynig.
cvetka-koketka , не знам дали е същото, но Теди като е развълнувана от нещо си върти китките все едно кара мотор и бръмчи. Емоционални били, викаш Laughing
Мисля, че сгреших като и дадох от кашите на Слънчо. Отказва ми домашните пюрета и всичко друго, което не е подсладено и овкусено.

# 657
  • София
Тони, при нас проекти и да има - повечето пари отиват за изпълнението им. Шефката ми не дава хонорари за това. Може би във вашата сфера нещата са по-добре просто.  Rolling Eyes При нас си беше жива мъка. Освен това не съм научен сътрудник, а най-обикновен специалист (въпреки магистратурата) и напуснах работа на по-малко от 300лв. Истината е и че никога не съм имала особени амбиции за развитие там.  Rolling Eyes
Все забравям  Embarassed - много стиснати палци на Даниелка и от мен!  Hug Hug Hug Heart Eyes

# 658
  • София
 Добро утро и от нас! Тео спи, а аз както винаги хапнах пред компа (попара  Embarassed ) докато ви прочета.

Честито на днешните месечинковци - много здраве им желая в това болнаво време

Честити втори зъбчета на Светланка, Борис и Петя и пето на Радослав.
 Нинче, дано се повлияе добре от капките и Меезим-а малкия и да не се налага друго лечение.

Ех, как ме е яд, че живея на другия край на София и Люлин ми е доста непознат. Ако Тео не ревеше докато пътуваме и не ме беше страх, че ще се загубя из микрорайоните щях да ви досаждам и аз.

И аз ще намина през готварския, че Ники от вчера яде тиква и ми е поръчал да му опека с мед и орехи (такава са яли в градината). Аз обичам и често си пека вкъщи, но той все викаше, че е гадно и даже не искаше да опита. Сега явно много му е харесало и вчера купихме една, ама аз досега само със захар съм правила.

Есме, като ти прочетох темата в ДиС все едно мойто свеки описваш, та знам какво е. Моята се дотресе болна на погачата  #Cussing out и даже си правеше устата да го гушне, ама познай дали и дадох. Аз вече на никого не водя евала и не ми пука дали ще се обиди някой, щото и добре да се държа те пак намират за какво да са недоволни.

Danielkka, стискам всички налични палци, мила  Hug

Бягам, че Тео се събуди и ревеееееее.....

# 659
 Tony st, виж и този линк, дано се отвори -
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=438013.0

Общи условия

Активация на акаунт