Знаят разни номера - МАРТенските ни деца!!!

• 22 601
  • 737
  •   1
Отговори
# 270
  • София
Здравейте и от нас. Попътувахме, па се прибрахме - е няма по-хубаво от дома!!!

Искам да питам предлагащите месо, по колко грама на ден давате? Особено който има домашно?

За неразливната чаша на АВЕНТ
, нашата не тече. Обаче няма никаква тапа, да ви кажа, та се чудя дали за едно и също нещо говорим  newsm78В интерес на истината и Калин я ползва за чесалка, много е смешно като се разнесе едно скърцане от нея Simple Smile

За обличането
, аз също карам на пластове и като излезе слънце, събличам. Ако духа, слагам чувалчето. Ако заспи - чувалчето + тънко одеалце. Шапка слагам често, особено сутрин по-рано и ако духа. Винаги нося и 1 допълнителна горна дрешка, че много е променливо времето напоследък. И въобще не смятам да си стоя само у дома, само защото била доша зимата  Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil

Само ние ли не пипаме изобщо пишката?  Rolling Eyes

И ние сме така  Embarassed Педиатърката я проверява на всяка консултация и няма забележки. Беше ни показала някакви упражнения и се мъчихме да ги правим (при баня), ама мен ме беше страх, та бързо ги спряхме  Embarassed

Мечо Пух, на Калин правиха Манту, но резултатът му е добър - 10 мм.

Свате, честити ви зъбчета!!! На Калин бистрите до леко бледи сополи не се оказаха свързани със зъбите...

Последна редакция: ср, 14 окт 2009, 09:36 от зелено човече

# 271
Добро утро момичета! Честит празник на именниците и да ви почерпя виртуално за здравето на Петя!

Цветка кокетка, не ги мисли бабите!На мен с баткото все ме питаха къде съм го повела това дете в студа! Свиква се! Не извеждам само в силен вятър и в мъгла ако не е спешно де! И ако е студ над -10 градуса, но то това е само няколко дни в годината!

Лек и приятен ден ви пожелавам!

# 272
влизам набързо да кажа:
до края на седмицата очаквам вашите снимки,моля ви напишете името на детето,в края на седмицата ще гледам да приключа с колаж и клипче Peace
ако някой е пропуснал: baby_moni@abv.bg

# 273
Добро утро и от нас

Честит имен ден на именниците днес - да си носите името със здраве.

Честито християнче на Zora*. Честито на всички с поводи празнували тези дни.

baby_moni - колажът и клипчето са станали много хубави.   bouquet

За чорапогащниците - аз обличам на Ники от няколко дни и не виждам проблем, че е момче  newsm78. И аз като Светлето го държа в нас с чорапогащник и боди отгоре. По-удобно ми се струва от ританките, че те постоянно се свличат. Иначе за на вън върху бодито слагам елече и отгоре якенце - есенно, и върху чорапогащника панталон/дънки. Ако заспи завивам с одеало - тънко. Ако стане топло махам якето. Вчера обаче не сме излизали че цяяяяял ден валя. Днес духа ужасен вятър и пак няма да излезнем.

Въпрос към мамите имащи количка Кангаро Виктория - Добро настоение и Слънце - Как слагате чувалчето когато количката е в седнало положение? Преди 2 дни се опитах да го сложа за проба - ама не можах  ooooh! Не може да стигне до копчетата. Пробвах и със свален борт и пак не щя. Ще се радвам ако споделите.

Аз купих мек накрайник за шише Авент, но Ники не иска да пие от него. Явно му е рано още за тази екстра.

Ако става дума за ваксината Превенар - нашата педиатърка я препоръчва към втората година - когато децата тръгват на ясли.  

# 274
Алоха!  Mr. Green
Зедно със слънчевото, макар и студено време навън, и ние сме ухилени!

И аз като вас не смятам да си стоим вкъщи, пък било то и -5.. Е, за по-студено ще се замисля, де, ама засега сме опаковани и - навън!  Hug
Майка ми разказваше как свекърва и не давала да ме извежда в студа, ама тя си знаела: одеалото, добре облечена, и навън - ако ще и сняг да има. Simple Smile Та и аз така.  Wink

Аз вчера се обзаведох с един чифт чорапогащник, че да видя дали ще му понесе, щото аз никак не ги обичам и не нося изобщо. Ама днес ще обикалям кварталните магазинчета за някаква плътна долница, че са ни дефицитни. А сутринта едната така я омаза с пюре от сливи, че..  ooooh!

Честит имен ден на Петя!    bouquet

Бодливка: ние също имахме подобен проблем с кайсията на ХИП (може и праскова да е било, не помня) това лято. Скоро май няма да дам, може би чак лятото. Да се надявам, че няма да има проблем. Успокоих се, че не съм само аз.   bouquet

zori_tv : аз не съм писала, защото не съм прочела..  Peace Зачудих се и следващия път ще питам нашата педи по въпроса. Засега относно имунизациите сме само по график и ищо извън него.

За столчетата за кола ; и ние купихме едно от продавалника и на етикета у пише, че се монтира с гръб от 0-9, а после от 9-18 по посока на движението.

Слънчев ден на всички!  Hug

# 275
Здравейте,

Честити месечинки и честит имен ден на празнуващите.

# 276
Привет и от нас Hug

Еййй, много гадно време ooooh!. Вчера цял ден си стояхме вкъщи и напрово ме хванаха лудите, да не говорим за Коко.....не се изморява моето дете вкъщи и това си е ooooh!. Спи по половин час и после цял ден беснее, то не е седене, подскачане в ръцете ми, обръщане във всички посоки, мъркане, нооо днес ако наистина стане 8 градуса, излизаме, да го лъхне малко вятъра Laughing.
Кака Ели е на градина и сега се гледаме сами с Коко и да ви кажа много ми е скучно. newsm78

зелено човече
, аз за сега давам месо само от готови пюрета, нещо ми се вижда много жилаво и сухо пилешкото и се опасявам да не би да не може да го преработи корема на Коко. Ще караме така до 10-тия месец и после от кухнята ще ядем прясно месце Peace

За обличането за навън - караме с боди с дълъг ръкав, по-дебела блузка, ританки, панталон и отгоре с космонавта и шапка Wink

За пишката - по препоръка на педиатърката я заголваме всяка вечер по малко след баня. Но тази задача е на тати. Справя се чудесно за сега, лекарта е доволна Peace. Каза, че до 1 годинка трябва да сме я заголили до края, за да не се срастне и да ни цепят после, а и също от гледна точна на хигиената, събирали се мръсотии и за да не се инфектира било добре да се заголва. Незнам колко е вярно, но аз слушам и изпълнявам, още повече, че и майка ми и свекърва ми са заголвали едно време, та и те такъв съвет ми дадоха Peace

За ваксините
- за сега сложихме всички задължителни, сега ще сложим и Synflorix - против плевмонии, че каката може и да донесе някой бацил от градината Peace

kikoikris - попарата за една порция я правя така - 2 сухара, една бучка обезсолено сирене(колкото кибритена кутиика), на върха масло, малко пак на върха захар и чай от шипка, липа или лайка. Коко я харесва за сега Peace. Сиренето го обезсолявам от предната вечер Peace

За гърнето
- каката се отаказа от раз на 2 годинки, знаеше вече за какво иде реч и нямахме проблеми. И сега ще подходя с изчакване, ако не прояви по-рано интерес покрай нея, ще започнем опитите към 1,6-2 годишен Peace

Ето го и Коко с един поздрав към наборчетата:

Целувки от нас  bouquet

# 277
Привет и честит ви първи сняг! Шантаво време ей,сега се опитва слънцето да се покаже ама.. cold

Аз не излизам ако духа,освен ако не ми е наложително.Мразя да духа вятър!Дъждобрана е супер за тези дни,но къде да се завра с децата,то ни в кафе мога да седна нито в градинката.Набързо пазарувам и беж към къщи.Иначе Дарина на 20-ия ден я изведохме,на -5 гр.но беше тихо и слънчево.

Честит имен ден на Петя,и всички които имат повод да празнуват!   bouquet

# 278
питах за ваксините за минингит и плевмония,   .....
питах дали някой я е сложил на детето си и кой вид от двете на пазара?
благодаря все пак   bouquet
приятна вечер

Здравей Зори, ние сложихме Пентаксим, в която е включена и ваксина срещу бактериален причинител на менингит, пневмония и други заболявания. По тази причина не съм мислила да включвам и друга ваксина. Ти за дифтерия, тетанус, коклюш и полиомиелит какво ползва? Ако е същото, може и да няма нужда от още една ваксина.

# 279
питах за ваксините за минингит и плевмония,   .....
питах дали някой я е сложил на детето си и кой вид от двете на пазара?
благодаря все пак   bouquet
приятна вечер

Здравей Зори, ние сложихме Пентаксим, в която е включена и ваксина срещу бактериален причинител на менингит, пневмония и други заболявания. По тази причина не съм мислила да включвам и друга ваксина. Ти за дифтерия, тетанус, коклюш и полиомиелит какво ползва? Ако е същото, може и да няма нужда от още една ваксина.

Сигурна ли си, че Пентаксим-ът е и за пневмония? Аз знам само за менингит, полиомиелит, ДТК - ние също я слагахме.

Ето, намерих листовката, няма пневмония, за пневмонията мисля е Превенар-а:

ПЕНТАКСИМ се прилага за предпазване на деца от дифтерия, тетанус, коклюш, полиомиелит (детски паралич) и от инвазивни инфекции, причинявани от тип b на бактерията Haemophilus influenzae (менингит, инфекция на кръвта и др.) при деца от 2-месечна възраст нагоре. Ваксината не предпазва от инфекциозни болести, причинявани от други типове Haemophilus influenzae, нито от менингит с друг произход.

Зелено човече, препоръчителната доза месо на ден е 15 гр, ама как ще ги измериш не знам Simple Smile

# 280
  • Стара Загора
БОДЛИВКЕ какъв сняг ма душа. Тука слънце пече и сме по къс ръкав ти за сняг говориш  Mr. Green
Ивелина и аз в началото много се чудих как се слага туй чувалче в седнало положение но потърсих снимки из нета на количката и разбрах. Ето така е

Честит имен ден на всички именници. Бъдете живи и здави!!!
Ние днес се прибираме в Стара Загора и нямам търпение да видя Симона. Сега я гледам по скайпа и ми се насълзяват очите!!!!

# 281
  • София
Слънцето, наистина ли?  Shocked Да хукнем всички към Бургас значи  Mr. Green
ТаняТ, добре дошла!  Hug Аз поне не помня да си писала  Embarassed

# 282
Честит имен ден на всички, които празнуват!
На Петя- честито кръщене, да е много добро и весело християнче!
Излизане казвате- ей сега простирах и видях навън само 2-3 бели мечки по улицата. Ужасно е докато се пренастроим от топло на студено!
Вчера и аз се емнах да излизам- ау ама този вятър ми отвя мозъка направо, може би ако имах шапка...А Мария няма яке и се чудя как ще я обличам днес. Да не говорим, че и шапката й е тънка...Освен с 2 шапки JoyКато рапърите Sunglasses
Вероники, хубаво е да чуеш, че не само твоето дете би изяло всичко, което му се предложи...За Мария говоря и за това, че се радвам, че не е нещо сбъркана, щом и Тео има такъв ищах за хапване. Някой друг към отбора на ящните?
А и аз за месото да питам- има ли пюрета само с месо- май не? А има ли такива в които месото да е повече от 15 гр.
Идеята ми е да разделям едно купешко месно пюре на две, за да давам от моите зеленчуци, които варя, а пък така ще намаля и месото в него.
О не- стига с тия ваксини- пак ли има платени!!!
Да кажа, че от вчера давам елда, но не взех каша, ами брашно от елда и с него правя...То май на принципа на кисела става, защото се сварява брашното до сгъстяване и това е. После го смесвам с пюре. Засега не е отказала Мария, явно не е чак толкова гадно.

# 283
Слънцееее, ама вчера ви валя дъжда, налиии?  Mr. Green
Майка ми ми се оплака. Днес и викам, че на Черни връх има бяла шапка и тя "Ауууу, стига, бе!"  Mr. Green Ми викам то тук сме си на планина, при вас вятър, при нас - сняг. Това е положението!  Hug

Oki4: за месните пюрета на ХИП има само месо пилешко, пуешко и заешко (май). Знам, че са 3 вида. От малките бурканчета са, но реално на етикета пише, че съдържат 40% месо. И може да се ползва до 24ч след отваряне. Това по памет го казвам. А за месни+зеленчукови с % съдържание на месо: повече от 15,5 не съм виждала. Аз снощи правих пилешка супа за нас и сварих 2 малки кубчета пилешки гърди, колкото малки орехчета+един средно голям морков, по-малък картоф, и едно парче тиква колкото голям картоф. Пасирах и днес ще видим дали ще се яде. Иначе е ок на вкус, ама знам ли го.. Та може би малко съм сложила в повече месото, ама свърши вече. За другия път ще знам.  Thinking

Последна редакция: ср, 14 окт 2009, 11:11 от анастасия22

# 284
  • Стара Загора
Слънцееее, ама вчера ви валя дъжда, налиии?  Mr. Green
Заваля снощи в 5 часа иначе през деня беше топло. Духаше силен вятър но беше южен и топъл. Иначе като духне северния морския вятър и бягам от тук. Никой не може да ме накара да стоя зимно време в Бургас. Тука се е..т ветровете зимно време. В стара загора поне няма такива ветрове колкото и студено да е там балкана ни пази!

Общи условия

Активация на акаунт