Ваксини - Дискусия за вредата от тях (5)

• 41 744
  • 808
  •   1
Отговори
# 120
казаха ми, че вече нямало такова нещо, да не се ваксинират недоносени деца.
да, така казват #Cussing out нямам обяснение защо Sick

# 121
spinki, да са Ви живи и здрави момченцата!

Абе аз защо имам спомен от лекциите по анатомия на главата, че българското название на os ethmoidale е решетъчна кост, а пък lamina cribrosa съвсем буквално си се превежда пак като решетъчна пластинка, айде да си представим една решетка как изглежда...

araxna, ето още една обзорна картинка: http://www.theodora.com/anatomy/images/image859.gif
А предполагам, че сте виждали и изолирана етмоидална кост.
Спомнете си, че се нарича решетъчна поради вътрешната "шуплеста" структура на костта, но костта не изглежда като решетка.
Не забравяйте, че освен това носната кухина е "облицована" с лигавица, изградена от епител, кръвоносни и лимфни съдове, нерви, жлези: http://www.theodora.com/anatomy/images/image857.gif

Ето защо при здрав човек (т.е. при липса на фрактура на основата на черепа, усложнения след операция на синусите и т.н.) носната кухина не комуницира с черепната кухина.

Последна редакция: пн, 12 окт 2009, 15:03 от Persona

# 122
Персона,
Нали не мислиш,че вкарвайки "нещо" от такова естество в носа то ще бьде спряно от една кост?
А и целта на подобни лекарства са да преминат през мембраната,а не през костта.

Затова е и цялата отрова в ампулата,за да може да подейства централно и по бьрз начин.

Christian, какво е това "нещо"? Коя е тази "мембрана"? Кажете й името.
По какъв точно начин се постига това "централно" действие на "отровата" (която е какво-вирус?), по какъв точно механизъм достига директно до мозъка (т.е. как преодолява лигавицата на носната кухина и цялата дебелина на костта).

Не виждам как всички тези опасни вируси,които се предават по капков пьт,преминават от там и ни заразяват???
Значи ако не дишам през устата няма да се заразя?

Напротив, ще се заразите. Защото патогенезата на капковите инфекции е съвсем друга.
Вирусите не минават "оттам", ако имате предвид мозъка, а през епителните клетки на горните и долните дихателни пътища.

Прави силно впечатление...

Определено всеки човек има право (а и трябва) да се образова за тялото си.
Но едно са фантазиите като на дамата във видеото, съвсем друго е стремежа към детайлното опознаване на строежа на тялото и как то наистина функционира в здраве и болест. Холистичното познание не бива да пренебрегва високата организация на човешкия организъм и сложния начин, по който той функционира.

Така че не монополизирам мисленето, а коригирам конкретни грешки в конкретни постове. И да, може би имам слабост към стройната и логична мисъл, но това няма как да бъде нещо лошо - нали, за да сме добре информирани, трябва да преработим информацията правилно.

За твое сведение връзката между назалните кухини и директното въздействие върху мозъка на всичко вдишано, е известна от древността. Това го знае дори най-неграмотния наркоман, който някога е пробвал кока.

Кокаинът не стига до мозъка директно, а по следния път: абсорбция през силно кръвоснабдената лигавица на носната кухина - кръвообращение - мозък.
Ароматите стигат до мозъка по различен начин - обонятелни рецептори - обонятелен нерв - мозък.

Последна редакция: пн, 12 окт 2009, 15:33 от Persona

# 123
Персона, не разбрахме подкрепяш ли правото на избор относно ваксините или не?
Това беше единственият въпрос зададен към теб преди известен брой постове, но ти го прескочи.

# 124
Опитаха се да ме уверят, че след 5 години ще има бум на Туберкулоза
Да са ти живи и здрави де4ицата!   bouquet
А бумът на болести как,по дядо Коледа ли го поръ4ват? hahaha

# 125
Персона, не разбрахме подкрепяш ли правото на избор относно ваксините или не?
Това беше единственият въпрос зададен към теб преди известен брой постове, но ти го прескочи.

Не само това прескача. Simple Smile
Доста неудобни факти и въпроси всъщност..

Кокаинът не стига до мозъка директно, а по следния път: абсорбция през силно кръвоснабдената лигавица на носната кухина - кръвообращение - мозък.
Ароматите стигат до мозъка по различен начин - обонятелни рецептори - обонятелен нерв - мозък.

В грешка си:
Цитат
This review aims to evaluate the evidence for the existence of a direct nose-to-brain delivery route for nanoparticles administered to the nasal cavity and transported via the olfactory epithelium and/or via the trigeminal nerves directly to the CNS

Справка Mr. Green

Очевидно е какво търси в целия този подфорум, който всъщност за нея преставлява интерес само като място за дразги!  Peace
Дано се появи модератор най-сетне..  Whistling

Последна редакция: пн, 12 окт 2009, 15:50 от multimodal

# 126
Аз съм чела,че първи опити за създаване на ваксини правят китайците някъде към 10-век(ако не гре6а).Та точно първите им ваксини са с вируси от болни животни и ги вкарват през носа.Не се създава обаче никакъв имунитет.

# 127
  • София - Варна - Бургас
казаха ми, че вече нямало такова нещо, да не се ваксинират недоносени деца.

Как така ще ще си позволят "ПРОПУСНАТИ ПОЛЗИ"... и то заради кои...  Mr. Green

# 128
Аз съм чела,че първи опити за създаване на ваксини правят китайците някъде към 10-век(ако не гре6а).Та точно първите им ваксини са с вируси от болни животни и ги вкарват през носа.Не се създава обаче никакъв имунитет.

Защото десети век  не е имало аджуванти.А всички подобни опити днес да се добият антитела и "имунитет" без тях са били и са неуспешни.А за изолация на вируси през десети век да не говорим.Какво точно са инжектирали или прьскали в носа,само те си знаят.

Персона,

Цитат
Напротив, ще се заразите. Защото патогенезата на капковите инфекции е съвсем друга.
Вирусите не минават "оттам", ако имате предвид мозъка, а през епителните клетки на горните и долните дихателни пътища.

Ще се заразя значи.Гарантирано 100% или? А ще се разболея ли?
Само при положителен отговор на двата вьпроса може да призная инфекциозната теория за вярна.
Патогенезата на капковите инфекции е само една хипотеза.Мисля да не задьлбаваме там защото няма да има хубав край,поне за теб.

"Холистичното познание не бива да пренебрегва високата организация на човешкия организъм и сложния начин, по който той функционира."

Много точно си го написала.Но да не забравяме,че нито официалната медицина,нито холистичната медицина е разгадала сложният механизьм на нашето тяло.Затова и постоянно правим грешки и експериментираме.Защото основата е грешна.
А когато основата е грешна не можем да мислим,че коригираме грешки.Освен,ако наистина вярваме в истинността на дадено нещо,било то и грешно.Но тук вече става дума за вяра и религия,а не за наука.

Щом имаш слабост кьм стройната и най вече логична мисьл,може би ще бьдеш добьр антиваксинист или по скоро ще преосмислиш това,което знаеш и ще можеш да погледнеш под друга светлина нещата,за да се освободиш от монопола,който, знам лично,много тежи на гьрба.

# 129
  • София - Варна - Бургас
А тази, анонимната Персона, май е някоя зубрачка  - студентка, и ни използва форума,  да си преповтаря уроците. Crazy Crazy

# 130
Персона ,имам наколко въпроса към теб.Първо ми се иска да те питам имаш ли медицинско образование.
Немога да говора за другите ,но аз намам такова образование и информацията сам я получила от четене на книги,ровене в нета ,както и от този форум.Добре спред теб ние сме некомпетентни ,защото наш приоритет е здравето на децата ни и ползваме недостоверни източници.
Е добре,сега те моля ти да представиш това което ти си чела от твоите \"достоверни\" източници или това което са те учили .предполагам че за това участваш в този форум ,а не да се заяждаш.Ако искаш и своя тема си направи и молате представи една достоверна според твоите познания и възглади информация за ваксините.И тук ще синтезирам наколко въпроса ,които нееднократно други участници в този форум са задавали.
Какво е безопасното количество живак,формалдехид ,олово и .т.н което едно бебешко телце може да поеме.
Не мислиш ли ,че ако общоприетата теория за заразаването е вярна,то е възможно ,човешкия род все още да съществува.
Би ли ми казала на какъв принцип работат ваксините.А ти варваш ли им.Подкрепи логически доводите си,не искам статистиката на WHO .
А как или какво причинава появата на подобни вируси като свинския ,които всъщност не е свински,а комбинация от свинско днк,човеско днк и птиче.Как стават подобни мутации.И защо напоследък подобни мутации зачестяват?

Последна редакция: вт, 13 окт 2009, 21:33 от samuin

# 131
Това интервю го бях пускала преди време, но на английски език. Сега случайно попаднах на него преведено.
ИНТЕРВЮ С БИВШ СЪЗДАТЕЛ НА ВАКСИНИ

Журналистът, който е взел интервюто - Джон Рапапорт, е известен разследващ журналист. Можете да му видите биографията тук.

# 132
Grace', благодаря за този линк...тук е синтезирана голяма част от инфото, което търси всеки "нов" в размислите за ваксините. На мен също ми беше полезно въпреки всичко, което съм изчела  Hug

# 133
  • София - Варна - Бургас
samuin,  вместо да ни се извиняваш, направи едно усилийце, защото това е и проява на уважение към съфорумците.  Peace

Ето, мятам ти един сайт за превод:  http://forum.abv.bg/abv/lat2cyr.php

# 134
http://www.vbox7.com/play:4632d436
http://www.youtube.com/watch?v=T9-WjX48ko4

Последна редакция: вт, 13 окт 2009, 21:06 от fanni

Общи условия

Активация на акаунт